0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση τάξης αξιολογείται βάσει κάποιου σχεδίου μαθήματος προφανώς.Όχι το τι θα κάνω στο μάθημα (Α1) αλλά το πως θα το κάνω (Α2).Σε αυτό το σχέδιο μαθήματος (Α2) αρκεί η ενημέρωση για μέθοδο διδασκαλίας που θα εφαρμοστεί, διδακτικά και εποπτικά μέσα και τίποτε άλλο. Αυτό αξιολογεί ο διευθυντής και φυσικά στηρίζεται:1. Στο τι είδε μέσα στην τάξη (βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που αναφέρονται στο νόμο και στις διευκρινιστικές που ακολούθησαν) 2. Στον αναστοχασμό της διδασκαλίας που ακολουθεί.Για τα παραπάνω δε χρειάζεται να είναι ίδιας ειδικότητας ο αξιολογητής με τον αξιολογούμενο.
Το Α2 είναι παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση τάξης. Δεν εξετάζει τη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου, αυτό γίνεται στο Α1.
Να ρωτήσω κάτι: οι 'παλιοί" εκπαιδευτικοί αν δεν κάνω λάθος πρέπει να αξιολογηθούν στο Α1 και Α2 στην τετραετία. Μ' αυτήν την λογική μπορούν να ζητήσουν από τον αξιολογητή στα δύο αυτά πεδία η αξιολόγησή τους να γίνει του χρόνου π.χ.? και όχι φέτος? ακόμη κι αν έχει ανοίξει το πεδίο?
Καλησπέρα! Υπάρχει κάποιος νεοδιοριστος του 2023 που να αξιολογήθηκε πέρυσι και φέτος ή να έχει δεχθεί επικοινωνία από το σύμβουλο και για αξιολόγηση και τη δεύτερη χρονιά;
Είμαι νεοδιόριστη του 2023 και αξιολογήθηκα πέρσι Α2 ΚΑΙ Β και φέτος Α1. Τόσο ο σύμβουλος όσο και ο διευθυντής μου είπαν ότι μόνο μια φορά θα αξιολογηθώ, καθώς δεν έχουν εντολή για δεύτερη, αφού δεν έχουν χρόνο. Άλλωστε δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για δεύτερη αξιολόγηση μου είπε ο διευθυντής μου