*

Αποστολέας Θέμα: Τεστ Δεξιοτήτων. Μας αφορά;  (Αναγνώστηκε 29383 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 11:22:12 am »
Εγώ θεωρώ ότι ο ΑΣΕΠ είναι η ρίζα του προβλήματος κι όχι το Τεστ Δεξιοτήτων. Αυτό ξεκαθαρίζω...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:06:49 »

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 11:31:18 am »
Καλημέρα σε όλους.

Συμφωνώ απόλυτα με τους συναδέλφους θάνο και chrysoula. Όσο εμείς παραμένουμε ανεκτικοί και ελαστικοί στο ο,τιδήποτε στο μέλλον μας πλασάρουν θα έχουμκε ταιράστιο μερίδιο ευθύνης. Δε φτάνει που ανεχτήκαμε τον απαράδεκτο διαγωνισμό που μας καθιστά κατά τη γνώμη τους καλούς εκπαιδευτικούς, εφ' όσον γνωρίζουμε να απαντάμε σε ερωτήσεις του τύπου:

"Σε ποιο έργο του
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 11:37:59 am »
Καλημέρα σε όλους.

Συμφωνώ απόλυτα με τους συναδέλφους θάνο και chrysoula. Όσο εμείς παραμένουμε ανεκτικοί και ελαστικοί στο ο,τιδήποτε στο μέλλον μας πλασάρουν θα έχουμκε ταιράστιο μερίδιο ευθύνης. Δε φτάνει που ανεχτήκαμε τον απαράδεκτο διαγωνισμό που μας καθιστά κατά τη γνώμη τους καλούς εκπαιδευτικούς, εφ' όσον γνωρίζουμε να απαντάμε σε ερωτήσεις του τύπου:

"Σε ποιο έργο του

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 11:41:01 am »
Ποιος λειτουργεί ανταγωνιστικά??? Δεν είναι γεγονός δηλαδή ότι αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το όλο σύστημα το σχετιζόμενο με τον ΑΣΕΠ?  Μόνο εγώ το πιστεύω αυτό?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:06:49 »

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 11:46:29 am »
Και πολύ καλά θα κάνουν Θάνο μιας κι η ευθύνη θα είναι στην τελική και δική μας που θα το έχουμε επιτρέψει.

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 11:52:13 am »
Ποιος λειτουργεί ανταγωνιστικά??? Δεν είναι γεγονός δηλαδή ότι αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το όλο σύστημα το σχετιζόμενο με τον ΑΣΕΠ? Μόνο εγώ το πιστεύω αυτό?
Ποιό είναι πιο εύκολο για αρχή αγαπητή Ρωξάνη.. Να κόψεις τα παρακλάδια η να προσπαθήσεις να γκρεμίσεις τον τεράστιο κορμό?? Κόβοντας το ένα μετά το άλλο τα παρακλάδια, θα αρχίσει να αποσταθεροποιείται κι ο κορμός.  Καί θα πέσει κι αυτός κάποια στιγμή...

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 11:55:10 am »
Συμπληρωματικά:

Αγαπητή Ρωξάνη, θεωρώ πως όλοι μας στην τελική λέμε τα ίδια πράγματα αλλά με διαφορετικό τρόπο. Οπότε δεν έχει νόημα να τρωγώμαστε μεταξύ μας. Συμφωνώ μαζί σου ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τον απαράδεκτο διαγωνισμό αλλά ας μην είμαστε και ουτοπιστές. Θεωρώ ότι το διαγωνισμό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατάφεραν να τον περάσουν κι όσους αγώνες κι αν κάνουμε πλέον δε νομίζω ότι είναι πια στο χέρι μας  να επιτύχουμε την ακύρωσή του.

Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί σοβαρά είναι να μην κάνουμε και νέες παραχωρήσεις!

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 12:03:24 pm »
Πάντα συμφωνώ με διαλλακτικούς και συζητήσιμους ανθρώπους...

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 12:53:44 pm »
Φυσικά και διαφωνούμε με το διαγωνισμό και μάλιστα δεν το δεχτήκαμε απλά. Εγώ ήμουν στα εξεταστικά, όπως και χιλιάδες εκπαιδευτικών και φοιτητών τότε και φάγαμε πολλά χημικά. Όσο για την αξιοκρατία, το έχω ξαναπεί ότι άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει κοινό καλό. Τα πάντα ορίζονται βάσει συμφεροντών. Η διαφορά π.χ. είναι ότι εμείς θέλουμε να εκπροσωπούμε τα ενιαία συμφέρονται των εκπαιδευτικών για μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά, ενώ το ΥΠΕΠΘ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, που θέλει άνεργους που δέχονται να δουλεύον σε συνθήκες ελαστικής εργασίας και με χαμηλούς μισθούς, εκπαιδευτικούς που νομίζουν ότι έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα και δεν μπορούν να αγωνιστούν μαζί, μαθητές και παιδιά που δεν κρίνουν κτλ.
Για να μην κουράζω, τα αιτήματά μας είναι συνολικά. Σε μια πραγματικότητα, όμως, που λέει ΑΣΕΠ 10 χρόνια, αν βγούμε με μοναδικό αίτημα "επαναφορά της επετηρίδας" δε θα μιλάμε γι΄αυτό που βιώνουμε. Η τακτική μας είναι στη βάση όχι να βελτιώσουμε τη μαυρίλα, αλλά κυρίαρχα να αφαιρούμε λιθαράκια από το έδαφος του αντιπάλου.
Όσο για τον υπόλοιπο δημόσιο φορέα, δεν καταλαβαίνω γιατί καλός δημόσιος υπάλληλος είναι αυτός που ξέρει να λύνει σταυρόλεξα. Γιατί κάπως έτσι είναι το τεστ...

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 01:31:47 pm »
Δηλαδή, Ρωξάνη, ένας πτυχιούχος ΑΕΙ, δεν έχει τις γνώσεις για να διοριστεί στο δημόσ; Δεν του φτάνει το πτυχίο; Δηλαδή πρέπε να δώσει και τεστ δεξιοτήτων, άρα αν το δεχτείς, ακυρώνεις το πτυχίο σου. Και αν το δεχτείς, αύριο θα σου βάλουν και ψυχομετρικό τεστ και ξένες γλώσσες και υπολογιστές και πάλι δε θα φτάνουν για να διοριστείς και στο κυνήγι αυτό θα κλονιστεί η ψυχική υγεία σου και θα τα πας και χάλια στο ψυχομετρικό τεστ και μαζί με το πτυχίο μας θα αχρηστευτούμε και εμείς οι ίδιοι  :P :-[ :P :'( ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 02:11:09 pm »
Αμφιβάλλετε ότι πολλοί οι οποίοι έχουν τελειώσει ένα Πανεπιστήμιο δεν έχουν κάποιες βασικές γνώσεις???
(Στη δουλειά που είμαι τώρα υπεύθυνη, ψάχνω να προσλάβω ένα άτομο με χ γνώσεις, έχουν περάσει τόσες και ούτε μια δε φαίνεται να γνωρίζει αυτά τα οποία σπούδαζε τόσα χρόνια)
Εγώ πάντως στον κύκλο μου έχω πολλά τέτοια παραδείγματα...
Και επιπλέον δεν πιστεύω ότι επειδή βγάλαμε μια σχολή Φιλολογίας (κουτσά στραβά) γίναμε αυτομάτως και αυθεντίες, άρα κανείς δεν δικαιούται να μας εξετάσει επί του αντικειμένου μας γιατί δεν το δεχόμαστε ως αλάθητοι επιστήμονες...Προσωπικά αισθάνομαι ότι έχω πολλά να μάθω ακόμα και  δεν είμαι ούτε καν στην αρχή για να πω ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να με εξετάσει αν πράγματι τα ξέρω καλά όσα ξέρω...
Παλιό αλλά αληθινό... όσο ζούμε μαθαίνουμε... έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα για να γίνουμε όχι άριστοι αλλά καλοί στο αντικείμενό μας... και όσο ουτοπιστικό κι αν σας φανεί θα αντιμετωπίσω τον Ασεπ ως μια ευκαιρία για να εξελιχθώ και να μάθω κάτι παραπάνω στην επιστήμη μου...

Άσχετο, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι ένα ψυχομετρικό τεστ είναι απαραίτητο για εμάς τους εκπαιδευτικούς... Ξέρετε πόσα παραδείγματα ψυχικά ασθενών καθηγητών θυμάμαι από τα σχολικά μου χρόνια?

Και επιπλέον συμφωνώ και με τις ξένες γλώσσες! Γιατί δηλαδή να μην μετράει πουθενά το ότι ξέρω 3 ξένες γλώσσες? Λες και η βιβλιογραφία που υπάρχει στα Ελληνικά είναι αρκετή για έναν φιλόλογο και δε θα χρειαστεί ποτέ να διαβάσει έργα σημαντικών ερευνητών (Άγγλων, Γάλλων ή Γερμανών)...

Και για τους υπολογιστές συμφωνώ! Άλλωστε κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας μέσα στην σχολική αίθουσα... Ε, δε χρειάζεται να γνωρίζει ένας εκπαιδευτικός κάποια βασικά στοιχεία χειρισμού Η/Υ?

Αυτά τα ολίγα... Syllas αν ήμουν υπουργός Παιδείας θα σε είχα προσλάβει προσωπικό μου βοηθό... Μου έδωσες πολλές καλές ιδέες... ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος gradiva

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 02:11:39 pm »
Το πρόβλημα με το τεστ δεξιοτήτων είναι ότι αποτελεί μία ακόμα ψευδαίσθηση αξιοκρατίας, με την έννοια ότι ο όποιος βαθμός προκύψει από αυτόν θα προσμετράται με τα μόρια που θα παίρνεις από τις απίθανες συνεντεύξεις που θα πρέπει να δίνεις σε κάποιους τυχάρπαστους στα υπουργεία οι οποίοι θα σκαρφίζονται ένα σωρό απίστευτες ερωτήσεις για να σου βάλουν στο τέλος αρνητική βαθμολογία. Γιατί οι περισσότερες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα πλέον περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, τη μοριοδότηση των οποίων δεν ελέγχει κανείς. Αρα λοιπόν θα περνάς μία ακόμη εξευτελιστική και ψυχοφθόρα διαδικασία, θα αναγκαστείς να πληρώσεις ίσως και φροντιστήριο για να μάθεις πως θα πρέπεις να απαντάς σε ερωτήσεις trivial, ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος και ούτω καθεξής, αλλά πάλι θα διορίζεσαι με κριτήριο ποιος έχει το καλύτερο βύσμα.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 02:33:00 pm »
Ρωξάνη, θα με συγχωρήσεις αλλά δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω μαζί σου. Όχι ότι δε συμφωνώ με την άποψη ότι υπάρχουν άνθρωποι που ίσως να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε κάποιο Πανεπιστήμιο και παρόλα αυτά να μην έχουν τις προσδοκώμενες γνώσεις - μάλιστα ίσως και εγώ η ίδια να ανήκω μεταξύ αυτών. Επέτρεψε μου ωστόσο να θεωρώ λιγάκι εγωϊστικό απ΄την πλευρά σου τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα πράγματα και τους γύρω σου.

Πιστεύω ότι όλοι μας είμαστε μέρος ενός όλου και με το να βλέπουμε όλα τα στραβά στους άλλους (οι άλλοι δε γνωρίζουν, εγώ μπορώ και κρίνω  κ.ο.κ.) δε πετυχαίνουμε ουσιαστικά πράγματα στη ζωή. Για να εξελιχθεί κανείς χρειάζεται διαρκή προσωπικό αγώνα. Σίγουρα, το/τα πτυχία δεν καθορίζουν και την αξία του καθενός από εμάς αλλά είναι ένα πρώτο στοιχείο προσπάθειας που έχουμε καταβάλλει στο παρελθόν. Αν εμείς οι ίδιοι ακυρώνουμε τις προσπάθειές μας αλήθεια τι περιμένουμε από το σύστημα να κάνει;

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 02:43:59 pm »
Να με συγχωρείς αλλά μάλλον κάτι δεν κατάλαβα καλά. Θεωρείς εγωιστικό το ότι πιστεύω ότι δεν ξέρω τα πάντα και άρα δέχομαι να κριθώ και μέσα από αυτή τη διαδικασία να εξελιχθώ?
Δεν είπα ότι εγώ γνωρίζω και οι άλλοι δε γνωρίζουν και άρα τους κρίνω, αλλά το αντίθετο. Σαφώς και συμφωνώ για τον διαρκή προσωπικό αγώνα. Αυτό προσπάθησα να πω εμμέσως πλην σαφώς στο μήνυμα μου.
Δεν ακυρώνω τις προσπαθειές μου αλλά τις εμπλουτίζω...
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή δε διάβασες καλά όσα είπα ή εγώ δεν εκφράστηκα σωστά... Αν συμβαίνει το δεύτερο ελπίζω να έγινα κατανοητή. Που είναι το εγωιστικό στοιχείο δηλαδή σε όλα αυτά? ???

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)