*

Αποστολέας Θέμα: Τεστ Δεξιοτήτων. Μας αφορά;  (Αναγνώστηκε 29434 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
Απ: ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 02:55:37 pm »
Προφανώς και δε νομίζει κανείς εδώ ότι τα ξέρει όλα. Όμως, δε θα ήταν καλύτερο πέρα από τον προσωπικό κόπο (που δεν έχουν όλοι το χρόνο ή το χρήμα που θα ήθελαν) και την προσωπική όρεξη του καθενός, να διορίζεσαι και το κράτος να αναλάμβανει σε τακτά χρονικά διαστήματα να σε επιμορφώνει; Επίσης, με τον ΑΣΕΠ δεν προχωράς τη γνώση σου. Αντιθέτως, κάθε 2 χρόνια διαβάζεις πάνω κάτω τα ίδια και επί της ουσίας μένεις στάσιμος σε μια διαδικασία που μόνο προχώρημα δεν είναι. Είναι δυνατο σήμερα να θεωρούμε γνώση της ιστορίας την υποσημείωση και τις χρονολογίες και όχι π.χ. το γιατί έγινε κάθε γεγονός, τις κοινωνικές συνθήκες και συνολικά, μια προσέγγιση που εξετάζει από όλες τις πλευρές την επίδραση του ατόμου και των κοινωνικών ομάδων; Είναι δυνατό να θεωρούμε ότι στα αρχαία η γνώση παραμένει στο Συντακτικό και τη γραμματική, σε 5 κλασικά έργα, στο μεγαλέιο της αρχαίας και αψεγάδιαστης γι΄αυτούς αρχαίας Ελλάδας και στη γραμματολογία; Είναι δυνατό να θεωρούμε ότι αντιμετωπίζουμε το λογοτεχνικό κειμένο με παπαγαλία για να ξέρουμε κάθε όνομα πρωταγωνιστή ή μη και τη διδακτική ως μια διαδικαία που πραγματοποιείται σε αποστειρωμένο περιβάλλον πέρα και έξω από τη σχολική πραγματικότητα;
Πέρα από την αδιοριστία νομίζω ότι ο ΑΣΕΠ μας μαθαίνει παπαγαλία και κοινωνική απομόρφωση και στην τελική άγνοια της ουσίας.
(επίσης, συζητάμε, δεν υπάρχει λόγος για νεύρα και παρεξηγήσεις)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:58:11 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 03:00:37 pm »
Παντως, απο το να ζητάμε  επαναφορα της επετηρίδας που αδική το 70% των καθηγητων προτιμότερο ειναι,οπως λεει η Rwxanh, να εχουμε ακομα μια δοκιμασία.
εγω βεβαια δεν συμφωνώ ουτε με την επετηρίδα ουτε και με το τεστ δεξιοτήτων. αρκετη υλη εχουμε για διαβασμα. να μείνουν οπως εχουν τα πραγματα αλλα με καποιες βελτιώσεις  ουσιας ως προς την αντικειμενικότητα και την αξιολόγηση. δεν πρεπει να αδικούμε τους νεους εκπαιδευτικούς,επειδη μας βολεύει που ειμαστε παλιοι.ας στρωθούμε στο διαβασμα.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 03:11:20 pm »
Η παρότρυνση να στρωθούμε στο διάβασμα αφορά και οικογενειάρχες που παλεύουν κάθε μέρα για το μεροκάματο και δεν κοιμούνται τα βράδια από το άγχος αν θα έχουν να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους..Πολύ ωραία..
Κι έπειτα .. για ποιο διάβασμα μιλάμε? Ο πατέρας μου συνταξιούχος και δυνατός λύτης σταυρολέξων ήξερε περισσότερες ερωτήσεις από μένα στην ιστορία του φετικού ΑΣΕΠ.Είναι ικανότερος να τη διδάξει?
Το 30 τοις εκατό των παλιότερων δε 8α υπήρχε αν διοριζόταν όταν έπρεπε.Το ΑΣΕΠ δεν εξασφαλίζει διορισμό σε κανέναν άξιο, η επετηρίδα εξασφάλιζε διορισμό σε όλους.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 03:16:56 pm »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου CHRISOYLA σχετικά με τα θέματα που ζητούνται από τον ΑΣΕΠ. Κάποια από αυτά είναι επιεικώς εξωφρενικά και κάποια άλλα αχαρακτήριστα καθώς ούτε ουσία έχουν ούτε νόημα.
Αλλά σε ένα κράτος που δεν είναι ιδανικά οργανωμένο, όπως η Ελλάδα, δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από αυτό για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Δηλαδή να πεις επαναπαύομαι μέχρι να έρθει η στιγμή να με διορίσει το κράτος και όταν με το καλό γίνει αυτό θα περιμένω πότε θα οργανώσει το κράτος επιμορφωτικά σεμινάρια ή συνέδρια για να διευρύνω και λίγο τις γνώσεις  μου πάνω στην επιστήμη που σπούδασα...
Επιπλέον δεν πιστεύω ότι ο ΑΣΕΠ μας μαθαίνει την παπαγαλία. Είμαστε αρκετά μεγάλοι πια για να μπορέσουμε να μην μπούμε σε αυτή τη λογική. Απλά κάποια πράγματα πρέπει να τα γνωρίζουμε. Πόσοι φιλόλογοι αλήθεια γνωρίζουν άψογα την Ιστορία? Λίγοι νομίζω. Κι αυτό γιατί στα Πανεπιστήμια εμείς π.χ. που τελειώσαμε το Φιλολογικό αυτό κάθ'αυτό είχαμε μόνο ΕΝΑ μάθημα κι αυτό επιλογής Ιστορίας. Άρα πως να μη δεχτώ ότι πρέπει να διαβάσω μόνη μου για να καταφέρω να επιβιώσω μέσα στην τάξη?

Υ.Γ. Δε νευρίασα -αν αναφέρεσαι σ' εμένα -απλά απόρησα (εξ' ου και το ανάλογο emoticon ???  που με  εκφράζει).
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:58:11 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 03:58:47 pm »
Tihea, η λυση δεν βρίσκεται ουτε στην επετηρίδα-οσο κι αν μας εξυπηρετει εμας τους παλιούς- καποτε ναι σου εξασφάλιζε δουλεια γιατι δεν υπήρχαν τοσες σχολες οπως σήμερα. η επετηρίδα ειναι "αναχρονιστική" για μενα. για την επαναφορά της 'η πρεπει να κλεισουν οι σχολες ή να μειωσουν δραστικα τους εισακτεους. και στα δυο η κοινωνία θα αντιδράσει. (ισως και σωστα).η μοριοδότηση ειναι καποια λυση αλλα πιστευω οχι πανάκεια. λυση αποτελουν α) ολοήμερο γυμνασιο και β)μειωση των μαθητων ανα τάξη.
γι'αυτα πρεπει να "πολεμήσουμε".

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 04:06:44 pm »
Tihea, η λυση δεν βρίσκεται ουτε στην επετηρίδα-οσο κι αν μας εξυπηρετει εμας τους παλιούς- καποτε ναι σου εξασφάλιζε δουλεια γιατι δεν υπήρχαν τοσες σχολες οπως σήμερα. η επετηρίδα ειναι "αναχρονιστική" για μενα. για την επαναφορά της 'η πρεπει να κλεισουν οι σχολες ή να μειωσουν δραστικα τους εισακτεους. και στα δυο η κοινωνία θα αντιδράσει. (ισως και σωστα).η μοριοδότηση ειναι καποια λυση αλλα πιστευω οχι πανάκεια. λυση αποτελουν α) ολοήμερο γυμνασιο και β)μειωση των μαθητων ανα τάξη.
γι'αυτα πρεπει να "πολεμήσουμε".
Μάρκο έχεις δίκιο, αλλά στην παρούσα φάση καί με τα χάλια που χει η Ελληνική παιδεία, τα ολοήμερα Γυμνάσια αποτέλουν ουτοπία. Αφού δεν έγιναν παράλληλα με τα ολοήμερα δημοτικά όπως θα πρεπε, το θεωρώ λίγο απίθανο να γίνουν.Για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, συμφωνώ καί επαυξάνω.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 04:09:00 pm »
Ακριβώς! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου markos!
Άλλωστε, εμείς που τελειώσαμε τώρα μπήκαμε με την προοπτική του ΑΣΕΠ στο μυαλό μας, διαφορετικά ούτε σκέψη για το Φιλολογικό. Είμαστε τόσοι πολλοί που ούτε στα 60 μας δε θα διοριζόμασταν!
Μόνο το ολοήμερο γυμνάσιο, η στήριξη της ενισχυτικής και η μείωση των μαθητών ανά τάξη μας σώζει.
Νομίζω πως αυτά είναι που πρέπει να διεκδικηθούν καθώς και κάποια θέματα σχετικά με τη διεξαγωγή του ΑΣΕΠ (π.χ. η έγκαιρη ανακοίνωση της ύλης κτλ)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 04:20:57 pm »
Ναι,Rwxanh, και τα του ασεπ οπως λες  η εγκαιρη ανακοινωση της ύλης και η μειωση του υποκειμενικου παραγοντα στην αξιολόγηση με την εφορμογη του συστηματος πολλαπλων επιλογων και οχι ανάπτυξης.

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 04:28:01 pm »
Άλλωστε, εμείς που τελειώσαμε τώρα μπήκαμε με την προοπτική του ΑΣΕΠ στο μυαλό μας, διαφορετικά ούτε σκέψη για το Φιλολογικό.

Ακριβώς εδώ είναι η "αδικία"...Κι εγώ που μπήκα το '89, μπήκα με την προοπτική της επετηρίδας στο μυαλό μου και με το σκεπτικό ότι σε 4-5 χρόνια από την αποφοίτησή μου θα διοριζόμουν. Κανένας δεν με "προετοίμασε" ότι θα έβρισκα μπροστά μου "ορδές" νέων αποφοίτων με τους οποίους θα "συνδιαγωνιζόμουν".
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 04:36:41 pm »
Μπορεί και να έχεις δίκιο sophie...
Προς το παρόν, όμως, μιας και δεν έχω φάει ακόμα τα μούτρα μου, να μου επιτρέψετε να είμαι αισιόδοξη... Κι ας ακούγονται λίγο ουτοπιστικά αυτά που λέω... (βλέπετε είναι λίγο δύσκολο να κοπούν οι "κακιές συνήθειες") ;)...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 04:48:05 pm »
Νομίζω οτι η Rwxanh θελει να πει -κι ας μας το επιβεβαιώσει η ιδια- οτι κανεις μας απο μονος του οση "τρελα" κι αν κουβαλάει πανω του,δεν θα καθίσει να διαβάσει τα 154 ποιήματα του καβαφη, ή το ημερολόγιο καταστρώματος Α,

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 04:53:39 pm »
Δεν εννοούσα αυτό ακριβώς... γιατί σε αυτή την περίπτωση θα κινδύνευα να χαρακτηριστώ "τρελή" που από το Πανεπιστήμιο διάβαζα μόνη μου τα Άπαντα του Καβαφη (χωρίς να ξέρω ότι είναι στην ύλη)... ;D

Αλλά ουσιαστικά αυτό εννοώ. Ότι με τον ΑΣΕΠ μας δίνεται η ευκαιρία να διαβάσουμε και να ψάξουμε και να μάθουμε κάτι παραπάνω...
Αν το δείτε από την αισιόδοξη πλευρά του το θέμα... Προσωπικά με βολεύει να το δω έτσι γιατί διαφορετικά δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να εξεταστώ για χιλιοστή φορά στη ζωή μου... Είναι ψυχοφθόρο όπως και να το κάνουμε...οπότε μου χρυσώνω το χάπι... ;)

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 05:00:58 pm »
Νομίζω οτι η Rwxanh θελει να πει -κι ας μας το επιβεβαιώσει η ιδια- οτι κανεις μας απο μονος του οση "τρελα" κι αν κουβαλάει πανω του,δεν θα καθίσει να διαβάσει τα 154 ποιήματα του καβαφη, ή το ημερολόγιο καταστρώματος Α,
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 05:02:55 pm »
Rwxanh, αν ξεχάσεις εντελώς την "ιδέα" του διαγωνισμού, ναι, θα το καταφέρεις αυτό που λες.
Προσωπικά το πάλεψα και κάποιες φορές το κατάφερα κιόλας... :)
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182720
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144