0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η άδεια αιμοδοσίας είναι 1+2, όπως το είπες. Κι εγώ δίνω αίμα κι έτσι γίνεται μέχρι τώρα. Το "πέραν της ημέρας αιμοδοσίας", σημαίνει ότι δικαιουσαι άδεια εκτός/ περα από τη μέρα που θα δώσεις αίμα και θα πάρεις άδεια για να δώσεις αίμα, και αλλες δύο ημέρες ακόμη. Εξάλλου, κ οι οργανωμένες αιμοδοσίες από ΕΛΜΕ κλπ δε γίνονται μόνο ΣΚ, αλλά απεναντίας καθημερινές, συνήθως. Και κάτι τελευταίο, εάν χρειαστεί να δώσεις αίμα εργάσιμη μέρα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δε θα πας επειδη δε σου δίνει άδεια λόγω καθημερινης; Θα τρελαθουμε τελείως! Η υπεύθυνη καλό είναι να μάθει πρώτα ελληνικά κ μετά να αρνείται άδειες! Η λογική των bonus ημερών αδείας, είναι για να ενισχύσουν το κίνητρο της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Και γω αυτα ξερω τοσα χρονια.....Κολλησαμε τωρα στο «περαν» και η υπαλληλος εξαιρει τη μερα αιμοδοσιας......
Σμπαρακουακ!!! Πως μας πετσοκοψαν έτσι;Δηλαδή οι άδειες αιμοδοσίας που δε χρησιμοποιήθηκαν ως τώρα... πάνε;;
Ξαναματαεπανερχομαι!Ουτε η υπαλληλος, αλλα ουτε και εγω (και κατ’ επεκραση εμεις εδω) ειμαστε σωστοι!Νμομος 4674/20 (εν μεσω κορονοϊου), αρθρο 47:παράγραφος 5 του άρθρου 50 του ν. 3528/2007 αντικαθίσταται ως εξής:...Αρα πλεον 1+1 και οχι για εθελοντικη αιμοδοσια
καταρχάς ψυχραιμία. έχεις διαβάσει ότι και ο νόμος του 2007 αναφερόταν πάλι σε 2 ημέρες; η τροποποίηση αφορά προσθήκες (αιμοπετάλια και σύνολο αιμοληψιών). οι μέρες είναι και για εθελοντική δύο συν την ημέρα της αιμοληψίας σύμφωνα με διευκρινιστικές κλπ. καλύπτει ο ν. 4554/2018 (δεν βλέπω να έχει τροποποιηθεί)
Συμφωνώ... Έτσι ακριβώς!Γινεται αναφορά σε αιμοδοσια είτε από οργανωμένη ομαδική αιμοδοσία ( πχ. ΕΛΜΕ) είτε έπειτα από πρόσκληση για κάλυψη ανάγκης ( όπου θα πας εθελοντικά για να καλύψεις ανάγκες των νοσοκομείων). Δεν καταργήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία, η διατύπωση σας μπέρδεψε. Λογικά να το δούμε κιόλας, θέλει κάποιος να δώσει αίμα ή αιμοπετάλια ,(που υπάρχουν πάντα ανάγκες κ πάντα ζητάνε τα νοσοκομεία) κ θα του πούνε δε θα πας, επειδή δεν ειναι ομαδικη η αιμοδοσία;
Πραγματικά δεν ξέρω τι εννοούν πλέον. Πάντως αλλο πρόσκληση (να το πω πιο απλά, κάλεσμα) από την υπηρεσία αιμοδοσίας ή άλλο φορέα κι άλλο πάω εθελοντικά. Το ότι έχουν διαρκώς ανάγκη σε αίμα δεν ταυτίζει τις δύο διαδικασίες.Δεν είναι το ίδιο. Δε θα σου πουν δεν πας, θα σου πουν δεν καλύπτεται από το νόμο πλέον οπότε πάνε εκτός του ωραρίου σου.Δεν το ενστερνιζομαι φυσικά. Απλά αυτό καταλαβαίνω ότι ισχύει από τα δεδομένα.
Δυστυχως αυτο μου ειπαν απο την περιφερειακη!Πηγα βεβαιωση που ελεγε οτι εδωσα αιμα εθελοντικα και μου ειπαν οτι αν δεν παω βεβαιωση που να λεει οτι προσηλθα σε οργανωμενη αιμοδοσια ή για καλυψη αναγκης θα θεωρηθω αδικαιολογητως απουσα απο την υπηρεσια και θα υπαρχει θεμα...... (Τη βεβαιωση την αλλαξα)