*

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται νέα ρύθμιση (20μηνο);  (Αναγνώστηκε 8450 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
Απ: Έρχεται νέα ρύθμιση (20μηνο);
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 06:52:46 pm »
Η προυπηρεσια αφορα τους μηνες που εχει εργαστει καποιος ως αναπληρωτης ΚΑΙ ωρομισθιος.Τωρα γιατι δεν ειναι στον πινακα δεν ξερω η αληθεια....
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:43:56 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:25:47 pm »
flair υπαρχουν δυο πινακες : ο ενας ειναι ο πινακας των αναπληρωτων ο λεγομενος ενιαιος που ειναι οσοι εχουν μορια απο ασεπ ή προυπηρεσια ή και απο τα δυο . Απο αυτον παιρνουν αναπληρωτες. Ο αλλος ειναι ο πινακας καθαρης προυπηρεσιας. Απο αυτον προσλαμβανουν μονιμους εκτος απο τους επιτυχοντες του ΑΣΕΠ. Στον πινακα των αναπληρωτων δικαιολογειται να υπαρχουν 30 μορια γιατι δεν ειναι ολα καθαρης. Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις 30 μορια (μηνες) καθαρης και να μην εχει ερθει η σειρα σου για μονιμοτητα. Απο τον πινακα αναπληρωτων αυτο που καιει ολο τον κοσμο ειναι να δουλευουν για να αποκτησουν την καθαρη που θα τους φερει κοντα στο διορισμο. Αν εξαιρεσεις καποιους που ειναι απο εκκλησιαστικα ή σιβιτανιδειους ή αλλα κολπα με 10 ωρες ΠΔΣ σε δυσπροσιτο (τα ακουσαμε και αυτα) οι πιο πολλοι ειναι καποια μορια ΑΣΕΠ και καποια προυπηρεσιας (ειτε ωρομισθιας ειτε ΠΔΣ) που σιγα σιγα τους ανεβαζουν για να συγκεντρωσουν την πολυποθητη καθαρη. Καταλαβες τωρα οτι 30 μορια στον αναπληρωτων δεν ειναι ιδιο με 30 μορια καθαρης προυπηρεσιας? ;)

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:27:31 pm »
Η ρύθμιση του 30μηνου ''έπιανε'' μόνο όσους είχαν συμπληρώσει 30 μήνες καθαρής προϋπηρεσίας μέχρι 30/6/2004 και αφορούσε διορισμούς των ετών 2005-6, 2006-7 και 2007-8. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν έχει άλλη ισχύ.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:27:54 pm »
Kellykou εσενα ποια ειναι η γνωμη σου για την ρυθμιση?
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:43:56 »

Αποσυνδεδεμένος flair

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:36:03 pm »
Αναφερόμουν σ' αυτούς που έχουν καθαρή προϋπηρεσία με πάνω από 30 μόρια. Αλλά αυτό που είπε ο syrrahm εξηγεί γιατί δεν είναι στον πίνακα 30μηνου.  :)

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:46:16 pm »
Καταρχην να αναφερω οτι δεν προσβλεπω σε αμεσο διορισμο (εχω σχεδον 3 μορια) . Το λεω αυτο για να μην νομιζουν καποιοι οτι θελω να παιρνουν μονο απο ΑΣΕΠ ή μονο απο προυπηρεσια δηλαδη δεν εχω αμεσο προσωπικο συμφερον να υποστηριξω τους μεν ή τους δε :) Το λεω για να μη νομιζουν καποιοι οτι θα μιλησω με βαση το συμφερον μου. Τυπικα ο αριθμος διορισμων ειναι 60% (απο ΑΣΕΠ)και 40%(απο προουπηρεσια). Αν δημιουργηθει ρυθμιση ειδικη τοτε θα παρουν περισσοτερους απο αυτους με προυπηρεσια. Τοτε οι επιτυχοντες του ΑΣΕΠ θα φωναζουν για καταστρατηγηση του ποσοστου. Τι μας συμφερει ως κλαδος? Να παρουν περισσοτερους ή το οτι θα καταστρατηγηθει το ποσοστο? Δηλαδη σιγουρα οσοι ειναι κοντα στους επιτυχοντες θα παραπονεθουν γι'αυτο τον αριθμο που θα παρουν απο αυτους με προυπηρεσια. Η γνωμη μου ειναι οτι για να μαζευτει αυτη η προυπηρεσια οι πιο πολλοι εχουν περασει το λουκι του ΑΣΕΠ της ωρομισθιας του να τρεχουν σε ολη την Ελλαδα οποτε αξιζουν να διορσιτουν αλλα και οι του ΑΣΕΠ καλως κανουν και θελουν να αυξηθει και ο δικος τους αριθμος διορισμενων.

Εγω επειδη δεν ειμαι κοντα σε κανεναν απο τους δυο θα ελεγα: Ας παρουν οσο το δυνατον περισσοτερους συναδελφους απο οπου και να προερχονται αυτοι ακομη και αν αυτο σημαινει οτι καποιοι θα παραπονεθουν ομως δεν μπορω να κρινω και αυτους που απο την πλευρα τους νιωθουν αδικια επειδη εφτασαν κοντα και νερο δεν ηπιαν .

Γνωμη μου ειναι 50 πανω 50 κατω δε σωζομαστε αν δεν αποφασισουν να βαλουν το χερι στην τσεπη και να προσλαβουν τους μονιμους που χρειαζονται πραγματικα στα σχολεια. Οταν υπαρχει συγκεκριμενη θεση που για καθε χρονο παιρνουν αναπληρωτη γιατι δεν προσλαμβανεται μονιμος? Ποσοι απο αυτους τους 1000 τοσους ωρομισθιους πανε για να αναπληρωσουν εγκυμοσυνη, αδεια, ασθενεια ή μεταθεση σε γραφειο? Ουτε οι μισοι!!!!! Πανε για να γεμισουν κενα στα οποια επρεπε να υπαρχουν μονιμοι.

Για μενα σκοπος ειναι να αυξηθει ο αριθμος των διοριστεων και αυτο να γινεται καθε χρονο.

Τωρα αν καποιοι θεωρουν οτι με αυτους τους τροπους αδικουνται δεν το παραγνωριζω. Σκοπος ομως ειναι να βλεπουμε μακρια. Καθε αυξηση διορισμων καλοδεχουμενος αλλα αυτο που μας καιει ειναι να γινουν μαζικοι διορισμοι.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 07:48:21 pm »
Αναφερόμουν σ' αυτούς που έχουν καθαρή προϋπηρεσία με πάνω από 30 μόρια. Αλλά αυτό που είπε ο syrrahm εξηγεί γιατί δεν είναι στον πίνακα 30μηνου.  :)

sorry flair νομιζα οτι αναφεροσουν στον ενιαιο :)

Αποσυνδεδεμένος flair

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 08:06:21 pm »

sorry flair νομιζα οτι αναφεροσουν στον ενιαιο :)

Ναι στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών αναφερόμουν, αλλά γι'αυτούς που έχουν πάνω από 30 μόρια μόνο από προϋπηρεσία καθαρή, χωρίς ΑΣΕΠ, δυσπρόσιτα κτλ. Μου είχε κάνει εντύπωση που ήταν σ'αυτόν τον πίνακα και όχι του 30μηνου. Απλά η απάντηση του syrrahm έλυσε το μυστήριο.

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 08:35:56 pm »
Κανένας έξτρα διορισμός δεν μπορεί να γίνει εκτός ποσοστών 60-40% κατά τη διάρκεια ισχύς του εκάστοτε  του ΑΣΕΠ, απαγορεύεται ρητά.

Για αυτό και φέτος για πρώτη φορά δεν θα έχουμε διορισμούς τεχνικών ειδικοτήτων και πληροφορικής , δεν έγινε ΑΣΕΠ για αυτές τις ειδικότητες, και άρα απαγορεύεται οποιοσδήποτε μόνιμος διορισμός.

No ΑΣΕΠ no μόνιμος διορισμός από πίνακα προϋπηρεσίας.

Οποιοσδήποτε έξτρα διορισμός προκύψει ( π.χ ρύθμιση) πρέπει να καλυφθεί με νόμο.

Αποσυνδεδεμένος cpap

• Νέο μέλος
  • *
  • Tεχνική εκπαίδευση ..."παιδί ενός κατώτερου θεού"
    • Προφίλ
    • Tεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 09:30:36 pm »
Κανένας έξτρα διορισμός δεν μπορεί να γίνει εκτός ποσοστών 60-40% κατά τη διάρκεια ισχύς του εκάστοτε  του ΑΣΕΠ, απαγορεύεται ρητά.

Για αυτό και φέτος για πρώτη φορά δεν θα έχουμε διορισμούς τεχνικών ειδικοτήτων και πληροφορικής , δεν έγινε ΑΣΕΠ για αυτές τις ειδικότητες, και άρα απαγορεύεται οποιοσδήποτε μόνιμος διορισμός.

No ΑΣΕΠ no μόνιμος διορισμός από πίνακα προϋπηρεσίας.

Οποιοσδήποτε έξτρα διορισμός προκύψει ( π.χ ρύθμιση) πρέπει να καλυφθεί με νόμο.

Σώστα... no ΑΣΕΠ no 40%....
Όπως και να χει όμως ... οποιαδήποτε ρύθμιση διορισμών απαιτεί και νομοθετική ρύθμιση., Έτσι είχε γίνει και με το 30μηνο.
ΠΕ17.03
Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ / Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε

www.techedu.gr
www.ete.gr

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 09:52:22 pm »
Αυτό είναι και το αντικείκενο του θέματος. Μια νέα ρύθμιση.
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 11:26:43 pm »
Η ρύθμιση του 30μηνου μπορεί να τελείωσε πέρυσι, αλλά το ερώτημα παραμένει: Οι 180 θέσεις που έδιναν σ' αυτούς τα τελευταία χρόνια τι θα απογίνουν; Θα δοθούν για μεταθέσεις στους μόνιμους ή θα μοιραστούν στους ΑΣΕΠίτες και τους αναπληρωτές του 40%, που ίσως είναι και το πιο δίκαιο; Όσο για το αν μια νέα ρύθμιση για 20μηνίτες θα καταστρατηγούσε το 60%-40%, αυτό ήδη γινόταν τα τελευταία χρόνια με τη ρύθμιση των τριανταμηνιτών και δεν είδα πολλές αντιδράσεις. Δεν ξέρω αν μια τέτοια ρύθμιση θα ήταν δίκαιη ή όχι. Για εμένα, αυτό που έχει σημασία είναι να μη μειωθούν οι διοριστέοι γενικά, γιατί ουσιαστικά αυτό θα γίνει αν δεν δοθούν κάπου αυτές οι 180 θέσεις. Δεν έχει κανείς πληροφορήση από την ΠΕΑ;
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος lena98

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 09:05:14 am »
Η ρύθμιση του 30μηνου μπορεί να τελείωσε πέρυσι, αλλά το ερώτημα παραμένει: Οι 180 θέσεις που έδιναν σ' αυτούς τα τελευταία χρόνια τι θα απογίνουν; Θα δοθούν για μεταθέσεις στους μόνιμους ή θα μοιραστούν στους ΑΣΕΠίτες και τους αναπληρωτές του 40%, που ίσως είναι και το πιο δίκαιο; Όσο για το αν μια νέα ρύθμιση για 20μηνίτες θα καταστρατηγούσε το 60%-40%, αυτό ήδη γινόταν τα τελευταία χρόνια με τη ρύθμιση των τριανταμηνιτών και δεν είδα πολλές αντιδράσεις. Δεν ξέρω αν μια τέτοια ρύθμιση θα ήταν δίκαιη ή όχι. Για εμένα, αυτό που έχει σημασία είναι να μη μειωθούν οι διοριστέοι γενικά, γιατί ουσιαστικά αυτό θα γίνει αν δεν δοθούν κάπου αυτές οι 180 θέσεις. Δεν έχει κανείς πληροφορήση από την ΠΕΑ;
Αντιδράσεις για την καταστρατήγηση του 60-40 υπήρξαν και μάλιστα με ομαδικές προσφυγές η έκβαση των οποίων ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει. Η άποψή μου είνα,ότι φέτος  λόγω της αύξησης των συνταξιοδοτήσεων θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των προγραμματισμένων διορισμών από κάθε κατηγορία (Ενιαίος πίνακας - πίνακας ΑΣΕΠ) και κάθε κλάδο.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 14, 2008, 02:37:56 pm »
"Tektos: Δυστυχώς μπορώ να μιλήσω μόνο για τις 3 ειδικότητες ΠΕ02,03,04.
Για τους ΠΕ04 έχω και αναλυτικά στοιχεία διορισμών δεκαετίας ’70."

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος για τους 0401 σε παρακαλώ?

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182818
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)