0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είμαι υπεύθυνος σε τμήμα όπου ένας μαθητής μετά από το σύλλογο μένει από απουσίες.. ανεπαρκής φοίτηση.. Το ερώτημα μου είναι αν εγώ πρέπει να ενημερώσω τους γονείς. Η διεύθυνση του σχολείου μου είπε όχι καθώς έχει αναρτήσει μια λίστα με ονόματα έξω από το σχολείο με τα ονόματα των μαθητών που περνάνε.. εγώ είμαι σίγουρος ότι αποκλείεται να το δει κανείς.. οπότε την ημέρα των εξετάσεων θα έρθουν και οι μαθητές που έμειναν.. τι κάνουμε εμείς οι υπεύθυνοι σε αυτή τη περίπτωση βάσει νόμου;
Στους βαθμους που εχετε στειλει στους γονεις δεν αναγραφεται και ο συνολικος αριθμος απουσιών; Αν δουν οι γονεις οτι το παιδι τους εχει πχ 180 προσμετρημενες και καταχωρημενες απουσιες, δεν θα καταλάβουν οτι κατι δεν παει καλά και να επικοινωνησουν με το σχολείο;
Η υποχρέωση του υπεύθυνου τμήματος είναι να ενημερώνει κατά την διαρκεια της χρονιάς. Στο τέλος τα αποτελέσματα αναρτώνεται.
Το τελευταίο ειδοποιητήριο απουσιών, πόσες είχε; Δεν ήξεραν οι γονείς ότι το παιδί κοντεύει να μείνει; Πώς θα εμφανιστούν στις εξετάσεις οι μαθητες αυτοί σαν να μην συμβαίνει τίποτα; Δεν είναι υποψιασμενοι; Το σχολείο τι ενέργειες έχει κάνει για να διερευνήσει τη μη τακτική φοίτηση;
Οι λίστες που αναρτώνται δεν πρέπει να έχουν ονόματα λόγω του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Οπότε ανακοινώνεται ο Αριθμός Μητρώου των μαθητών, που επειδή υπερέβησαν το όριο των απουσιών, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.
Εννοείται πως το ξέρουν, το ερώτημα ήταν πολύ απλό εγώ πρέπει να ξανά ειδοποιήσω; (εκτός από τα τελευταία ειδοποιητήρια απουσιών που προφανώς και έστειλα)
Μα πώς το ξέρουν αν λες ότι δεν θα αναζητήσουν καν την ανακοίνωση;
Ξέρουν τον αριθμό των απουσιών στο τελευταίο ειδοποιητήριο. Την ανακοίνωση όμως για την τελική απόφαση του συλλόγου το σχολείο την έβγαλε έξω στην πύλη. Θα το δουν εκεί οι γονείς ή πρέπει να τους καλέσω;
Να μην τους καλέσεις. Υποχρέωση τους είναι να προβληματιστούν. Και είναι αργά. Το αν το σχολείο έχει κάνει όσα έπρεπε, ώστε να μην μείνει κάποιος από απουσίες, είναι άλλο θέμα, αυτό μόνο εσυ το γνωρίζεις.