*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2008  (Αναγνώστηκε 15546 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2008
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 11:43:56 pm »
Νομίζω ότι το υπάρχον σύστημα, εφόσον πήγαινε 50-50 θα ήταν το πλεόν κατάλληλο. Είναι όμως μια μεγάλη ιστορία αυτή και ο καθένας την κοιτάει από όπου βολεύεται και δεν τον αδικώ. Αρκεί, όμως να μην προσπαθεί να μηδενίσει την άλλη πλευρά, που και οι δύο πλευρές (εφόσον μιλάμε για πλευρές) έχουν το δίκιο τους.

Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:48:17 »

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 11:52:18 pm »
Κανείς δεν μηδενίζει κανέναν.Είμαστε όλοι συνάδελφοι και συζητάμε.Όλοι έχουν τα δίκια τους αλλά δυστυχώς κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει.
Θεωρώ ότι όλοι είμαστε θύματα των εκάστοτε κυβερνήσεων.Όμηροι τους θα έλεγα καλύτερα.Αλλά αλίμονο μας αν υιοθετούσαμε δυο τρεις τρόπους προσλήψεων για όλες τις θέσεις του Δημοσίου.Ζούγκλα θα ήτανε.
Άδικο που κάποια στιγμή τελείως ξαφνικά καταργήθηκε εν μια νυχτί η επετηρίδα και τόσοι συνάδελφοι τότε κοντά στον διορισμό έμειναν στην τύχη τους.άδικο και τώρα που η επετηρίδα ξαναγυρίζει με άλλο προσωπείο. Κρίμα.
Και δεν είναι μόνο αυτό.Υπολογίστε και τις κατά καιρούς ρυθμίσεις στυλ 16μηνο 30μηνο με έξτρα διορισμούς εκτός διαγωνισμού Ασεπ και τότε θα καταλάβετε για το μέγεθος της αδικίας και ποιοι προσπαθούν με τσαμπουκα να βολευτούν εις βάρος όλων των υπολοίπων

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 11:58:39 pm »
Σαφώς η συζήτηση δεν βλάπτει ποτέ κανέναν.

Πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή στις εκάστοτε ρυθμίσεις για να μην αδικείται κανείς, αν μπορεί να γίνει αυτό.

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 12:07:37 am »
Δυστυχώς οι θέσεις που δόθηκαν στον ενιαίο με το 30μηνο ήταν απίστευτα πολλές εις βάρος βέβαια των υπολοίπων.Αλλά πέρα απο αυτό παρατηρώ ότι ανοίγει η όρεξη κάποιων και ζητούν 50-50 και νέα ρύθμιση.
Αν όλα αυτά σας φαίνονται λογικά τι να πω.
Δεν νομίζω ότι θα ήταν παράλογο να διορίζονται απο τον ενιαίο πίνακα οι έχοντες δώσει ασεπ και τουλάχιστον να έχουν πιάσει την βαθμολογική βάση.Νέα ρύθμιση?Το συζητάμε γιατί ούτε και γω θέλω να βλέπω ανθρώπους άνω των σαράντα να είναι ακόμα αναπληρωτές.Αλλά βλέπω ανθρώπους μικρότερους από μένα (37 είμαι) να ορίωνται για νέα ρύθμιση. Ας δώσουν τουλάχιστον ασεπ και ας πιάσουν τουλάχιστον την βάση.
Είναι παράλογο?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:48:17 »

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 12:11:11 am »
Συγγνώμη για την ένταση μου.Θεωρώ όλους συναδέλφους αλλά δεν αντέχω άλλο να βλέπω την αδικία και να μην μιλάω
Συμφέρον δεν έχω στο να μην γίνουν διορισμοί απο τον ενιαίο πίνακα διορισμων. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 12:24:00 am »
Είναι μια συζήτηση που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και η κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της.
Τίποτα δεν είναι παράλογο. Είναι όμως από ποιά πλευρά το βλέπει κανείς.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 12:25:06 am »
Κανένας δε θα σε παρεξηγήσει επειδή μοιράστηκες τους προβληματισμούς σου μαζί μας.
Άλλωστε αυτά που ανέφερες λίγο-πολύ μας εκφράζουν όλους.

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, ή έστω οι περισσότεροι.

Το όνειρο όλων είναι να διοριστούμε κάτι που προφανώς δε γίνεται.
Ίσως θα έπρεπε οι σχολές να παίρνουν λιγότερα άτομα,ή να φιλτράρουν περισσότερο τους φοιτητές,
ώστε να μην είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 02:34:33 am »
 Είναι απόλυτα λογικό να προαπαιτείται ως ελάχιστη προυπόθεση η επιτυχία στο διαγωνισμό του Ασέπ.Απλώς η επιτυχία, το πάνω από τη βάση.Παράλογη είναι η μάχη να 'ναι κανείς στους ελάχιστους πρώτους...που θα διοριστούν...μόνο με Ασεπ.Ναι,αυτό είναι τραγικό.
Καιρό τώρα παρακολουθώ τους πίνακες του ενιαίου...μόρια,μόρια,μόρια και Ασεπ...κενό...και σκέφτομαι:είναι δίκαιο αυτό τώρα;
Και μετά σκέφτομαι:μα οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται χρόνια...ξενιτιές,μωρά,σύζυγοι πίσω...τα γνωστά...ΠΔΣ..("αξιοκρατικά")...ωρομισθίες που πληρώνονται μετά διετίας..κλπ,κλπ,κλπ...ε ναι λέω δικαιο είναι...Και μετά το ξανασκέφτομαι...Αν έκανα τόσο κόπο,γυρνώντας την Ελλάδα,γιατί να μην πήγαινα και μια βόλτα από τις εξετάσεις με τον αέρα των μορίων και της ελάχιστης προαπαιτούμενης επίδοσης; Τι θα είχα να χάσω;Μόνο κέρδος θα μπορούσα να έχω.Επιπλέον μόριαααα, πολυπόθητα.Γιατί, λοιπόν, να μην πάω να δώσω Ασεπ και γιατί να διαμαρτύρομαι, αν με υποχρεώσουν να το κάνω;
 Κατέθεσα τις σκέψεις μου πάνω στο ζήτημα.Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για το ποιο είναι το δίκαιο τελικά.Να καταθέσω μόνο κλείνοντας το παράπονό μου για τα αμφιβόλου προελεύσεως μόρια πολλών που διορίστηκαν τόσα χρόνια τώρα με την " κοινωνική(=ψηφοθηρική) δικαιοσύνη" των εκάστοτε υπουργών, υπουργείων και κυβερνήσεων...

Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος Tarzan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 10:15:23 am »
Οπως είναι τώρα τα πράγματα στον ενιαίο στις πρώτες εκατοντάδες θέσεων όλοι είναι επιτυχόντες ασεπ. Το σύστημα λοιπόν σε οδηγεί έτσι και αλλιώς αν θες να είσαι μπροστά να αθροίζεις μόρια και απο προυπηρεσία και απο ασεπ. Για ποια ελάχιστη βάση μιλαμε λοιπόν και γιατί λοιπόν η φαγωμάρα αφού στις περισσότερες ειδικότητες όσοι πάμε αναπληρωτές είμαστε και επιτυχόντες. Προσωπικά θεωρώ αντικειμενικότερο και ορθότερο σύστημα πρόσληψης τον ενιαιο απο τον ασεπ
Επίσης παράλογο είναι να εξετάζεσαι σε παιδαγωγικές ανεφάρμοστες θεωριτικούρες όταν έχεις ήδη κριθεί και αποφοιτήσει. Η μηπως είναι αντικειμενική η βαθμολόγηση; Η μήπως όσοι διορθώνουν ξέρουν περισσότερα απο εμάς ή είναι σίγουρο ότι ξέρουν τι τους γίνεται; Θα πρεπε να ντρεπόμαστε που πάμε φροντιστήρια και ανταλάσσουμε σημειώσεις και μιλάμε για sos θέματα - ή μήπως δεν έχετε ξανακούσει γι αυτά; Εγώ τουλάχιστον ντράπηκα όταν είπα να το κάνω και αυτο και έτσι στριμώχτηκα σε μια τάξη 40 ατόμων γνωστού φροντιστηρίου! Πάλι καλά που και τον ασεπ των εκπαιδευτικών δεν τον ανέλαβε κανας 'γραμματέας' στο υπουργείο πολιτισμού μια που είχε πρόσβαση και σε άλλους αξιόπιστους ασεπ.

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 01:21:34 pm »
Θεωρώ ότι ο τρόπος διορισμού πρέπει να είναι ένας και μοναδικός γιατί διαφορετικά αυτοαναιρούμαστε.Τι εννοώ.Επιχόντες-μη διοριστέοι,αποτυχόντες-διοριστέοι-έχοντες προυπηρεσία.Ξέρω και καταλαβαίνω το δίκιο των του ενιαίου αλλά το δίκιο κάποιων που ένα ωραίο πρωί έμαθαν ότι καταργείται η επετηρίδα είναι άλλο δίκιο,λιγότερης σημασίας;το δίκιο αυτών που έχουν δύο παιδιά κι όχι τρία αλλά έχουν ασεπ ή προυπηρεσία επίσης είναι λιγότερο έναντι των τρίτεκνων;Και οι προερχόμενοι από ιδιωτικό έχουν πιο πολύ δίκιο απ αυτούς που κοπανιούνται και ξεζουμίζονται στα φροντιστήρια, η προυπηρεσία των πρώτων μετράει και διορίζει ,των δευτέρων dust in the wind...Και για να μην κουράζω αναφέροντας κι άλλα τέτοια δίπολα θα πω το εξής.Όλοι μας για να μαστε δίκαιοι απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους ας διορθώσουμε ότι μπορούμε από δω και μετά.Πολλά βολέματα, πολλά μόρια από δω κι από κει,πολλά σκοτεινά κι άδικα σημεία.Καταργήσαμε τη μια επετηρίδα(δεν είμαι υπέρμαχος της) και φτιάξαμε άλλες 5 και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.Υποστηρίζω ότι ένας σοβαρότερος από κάθε άποψη διαγωνισμός ,σε ότι αφορά τα θέματα αλλά και τη διόρθωση των γραπτών, θα ήταν μια κάποια λύση.Αρκεί να μην μείνουν ανοιχτές κερκόπορτες...Όσο για τους υπάρχοντες πίνακες ας απορροφηθούν όσοι ως και φέτος έχουν μαζέψει μόρια μέσα σε ένα χρονικό πλάνο.Ας σταματήσει όμως αυτό κάποια στιγμή κι ας ξέρουμε έναν και μοναδικό τρόπο διορισμού,παλιοί και νέοι μπας και γίνουμε λίγο δικαιότεροι και μπας και νιώσουμε όλοι ίσοι εν τέλει....
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 01:50:51 pm »
Ξεχνάτε κάτι, ότι στον ενιαίο πίνακα δεν γράφονται μόνο τρίτεκνοι και λοιπές κατηγορίες που μπορεί να μην έχουν δώσει καν ΑΣΕΠ. Κατά κύριο λόγο, γράφονται επιτυχόντες του διαγωνισμού.
Και βεβαίως, ο πιο δίκαιος τρόπος διορισμού φαίνεται να είναι αποκλειστικά και μόνο μέσω διαγωνισμού (η αδελφή μου λ.χ αν δεν υπήρχε η ποσόστωση θα διοριζόταν του χρόνου μόνιμη και όχι αναπληρώτρια), αλλά από την άλλη σκέφτομαι και το εξής: Αν δεν υπήρχαν τέτοιου είδους ποσοστώσεις, ποιο κίνητρο θα μπορούσε να έχει κάποιος να αφήσει σπίτι, οικογένεια και όποια απασχόληση έχει και να πάει στο άλλο άκρο της Ελλάδας ως αναπληρωτής ή χειρότερα ως ωρομίσθιος;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 23, 2008, 01:52:42 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 02:09:15 pm »
Καθόλου δεν ξεχνώ ότι γράφονται κι επιτυχόντες του ασεπ αλλά εγώ με επιτυχία και στους δύο προηγούμενους αεπ του 2002 και 2004 δεν εκλήθην ποτέ..ούτε καν για ωρομισθία!.το ότι εγγράφονται δεν σημαίνει ότι καλούνται κιόλας.Ως αναφορά τώρα τα κίνητρα για "μετανάστευση" ο μισθός δεν αποτελεί επαρκές κίνητρο;μιλάω για την αναπλήρωση.Τώρα αν μιλάμε για την ωρομισθία δεν είναι καιρός να σοβαρευτούν και να την καταργήσουν αυτήν την ξεφτίλα και να διορίζουν περισσότερους συναδέλφους;Και ποιος ρε παιδιά πλέον με τις 4και 5 και 11 το μέγιστο ώρες δηλαδή το μέγιστο 3 μόρια το χρόνο θα μπορεί να διεκδικήσει διορισμό και πότε;Για σκεφτείτε το λίγο...
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 02:11:56 pm »
"...μπας και νιώσουμε όλοι ίσοι εν τέλει"...Αμήν...Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή γι' αυτό...Συμφωνώ απόλυτα με enastron...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 02:24:04 pm »
Καθόλου δεν ξεχνώ ότι γράφονται κι επιτυχόντες του ασεπ αλλά εγώ με επιτυχία και στους δύο προηγούμενους αεπ του 2002 και 2004 δεν εκλήθην ποτέ..ούτε καν για ωρομισθία!.το ότι εγγράφονται δεν σημαίνει ότι καλούνται κιόλας.Ως αναφορά τώρα τα κίνητρα για "μετανάστευση" ο μισθός δεν αποτελεί επαρκές κίνητρο;μιλάω για την αναπλήρωση.Τώρα αν μιλάμε για την ωρομισθία δεν είναι καιρός να σοβαρευτούν και να την καταργήσουν αυτήν την ξεφτίλα και να διορίζουν περισσότερους συναδέλφους;Και ποιος ρε παιδιά πλέον με τις 4και 5 και 11 το μέγιστο ώρες δηλαδή το μέγιστο 3 μόρια το χρόνο θα μπορεί να διεκδικήσει διορισμό και πότε;Για σκεφτείτε το λίγο...

Ίσως να ανήκεις σε κατηγορία εκπαιδευτικών όπου δεν στέλνουν πολλούς αναπληρωτές ή απλά να μην ήσουν πολύ ψηλά στους επιτυχόντες. Γι' αυτό δεν εκλήθης.
Για τους ωρομισθίες συμφωνώ. Τον θεωρώ απαράδεκτο θεσμό.
Τώρα όσο για τα κίνητρα μετανάστευσης, επιτρέψε μου να σου πω ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη ο μισθός του εκπαιδευτικού δεν είναι τόσο υψηλός, ώστε να δελεάσει κάποιον να αφήσει τη δουλειά του (φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί κλπ) και την οικογένειά του και να πάει κάπου μακριά για σύμβαση μιας χρονιάς. Πιθανώς, κάποιος άνεργος εκπαιδευτικός να το κάνει, κάποιος οικογενειάρχης θα έχει πρόβλημα όμως.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182598
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)