*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2008  (Αναγνώστηκε 15592 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2008
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 02:28:47 pm »
είμαι πεο3 και δεν ήμουν χαμηλά στον πίνακα ασεπ απλά δεν  είχα προυπηρεσία γιατί δεν μου δόθηκε η "ευκαιρία" για πδς.Ξέρεις...
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:06:27 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 11:54:03 pm »
Και έχεις την εντύπωση ότι αν είχες Π.Δ.Σ. θα ήσουν πιο ψηλά?
Αν δεν κάνω λάθος,για να πάρεις μισό μόριο στον Ενιαίο θα πρέπει να έχεις συμπληρώσει 6 μήνες κανονικού ωραρίου,
δηλαδή να κάνεις 4 h/weeκ ΠΔΣ για 6 χρόνια,δεδομένου ότι σε καλούν νωρίς και σου βάζουν όλες τις ώρες.

Για  εμένα το σημαντικό δεν είναι ο διορισμός,αλλά το να δουλεύεις στην επιστήμη που σπούδασες και να βγάζεις αρκετά για να κάνεις τη ζωή σου
χωρίς να ζητάς χαρτζιλίκια για να βγεις ένα Σάββατο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 24, 2008, 12:04:35 am από Αγάπη »

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 01:51:50 am »
Αν δεν κάνω λάθος,για να πάρεις μισό μόριο στον Ενιαίο θα πρέπει να έχεις συμπληρώσει 6 μήνες κανονικού ωραρίου,
δηλαδή να κάνεις 4 h/weeκ ΠΔΣ για 6 χρόνια,δεδομένου ότι σε καλούν νωρίς και σου βάζουν όλες τις ώρες.

Αυτό ισχύει για την προσαύξηση στον γραπτό διαγωνισμό.
Για τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών/ωρομισθίων, 1 πλήρης μήνας (87 ώρες) είναι 1 μόριο. Υπολογίζεται ωστόσο κάθε ώρα, σε δεκαδικά ψηφία.  Οπότε, στην ωρομισθία/αναπλήρωση έχει σημασία η προϋπηρεσία, πολύ μεγαλύτερη από τον γραπτό διαγωνισμό.

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 07:34:33 am »
VICA, apri, TARZAN, enastron

το προσεγγίζετε, νομίζω, πολύ σωστά το θέμα και φωτίζετε όλες τις πτυχές του.
[Το ζήτημα με απασχολεί άμεσα γιατί για πρώτη φορά κλήθηκα ωρομίσθια και, υπολογίζοντας σ' έναν χρόνο αναπλήρωσης του χρόνου, θα 'θελα να γλιτώσω να υποστώ ξανά το μαρτύριο του Ασέπ.]

Η άποψή μου είναι πως "οι αλχημείες" του συστήματος ενδεχομένως αποσκοπούν στο να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες και να μετριαστούν οι αδικίες. Εντω μεταξύ η πτώση της βάσης στο 55 νομίζω έδωσε ήδη ένα προβάδισμα στον Ασέπ. Άτομα δλδ που επέλεξαν να μη δώσουν καθόλου ασέπ πέρυσι και στηρίχθηκαν μόνον στην προυπηρεσία έμειναν τελικά πιο πίσω από άλλους με λιγότερη προυπηρεσία αλλά με μόρια απ' τον ασέπ.Το μήνυμα έτσι κι αλλιώς είναι να έχουμε περάσει κάποια στιγμή επιτυχώς το κατώφλι του Ασέπ.Το κακό είναι πως αυτή η επιτυχία ή αποτυχία μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγκυριών κι όχι ένδειξη ικανότητας ή μη.
Πέραν τούτου, να σημειώσω και κάτι άλλο..
Η ωρομισθία και η αναπλήρωση αποτελεί ομηρία όντως αλλά είναι και μια καλή πρώτη δοκιμή μέσα στην τάξη. Μετά από χρόνια τριβής με φροντιστήρια και ΠΔΣ είδα πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μάθημα κανονικά σε μια τάξη.Αναρωτιέμαι κατά πόσο οι διοριστέοι του Ασέπ χωρίς καθόλου προηγούμενη επαφή με το όλο κλίμα της διδασκαλίας τα βγάζουν πέρα μπαίνοντας κατευθείαν στα βαθειά..Ο Ασέπ μπορεί να αποδεικνύει την γνώση σε πλήθος λεπτομερειών αλλά η επικοινωνιακή πράξη της διδασκαλίας απαιτεί μαγκιά που αποκτιέται πιστεύω με το χρόνο. Η προυπηρεσία λοιπόν στον κλάδο μας δε μπορεί να μη θεωρείται ένα εξίσου σημαντικό κριτήριο για διορισμό. Υπάρχει βέβαια το μελανό σημείο που λέγεται ΠΔΣ. Αν κι εκεί διασφαλιστούν αντικειμενικά κριτήρια , τότε ο ενιαίος πίνακας θ' ανταποκρίνεται κατά προσέγγιση σε μια αξιοκρατική (περίπου) κατάταξη. Δε μιλάμε βέβαια για εκκλησιαστικά κλπ κλπ ούτε για τρίτεκνους... Τη λογική αυτών των ρυθμίσεων μόνο αν ανήκει κανείς σ' αυτές τις κατηγορίες μπορεί να την κατανοήσει.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:06:27 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 24, 2008, 09:45:01 am »
Δεν έχεις άδικο,αλλά ας ήμουνα εγώ αναπληρώτρια, ακόμα κι αν αυτο γινότανε μόλις ορκιζόμουνα, και ας ήμουνα στη Ρω να ανεβάζω τη σημαία, και μια χαρά θα το πάλευα να κάνω μάθημα.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 26, 2008, 07:45:36 pm »
Ξερετε ποτε περιπου ανακοινωνεται απο το υπουργειο ο ακριβης αριθμος εκπαιδευτικων ανα ειδικοτητα που θα διοριστουν απο ΑΣΕΠ και Ενιαιο το επομενο σχολικο ετος??
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 26, 2008, 08:39:22 pm »
Την ''κατσαμε''.... :-X :-X :-X
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 26, 2008, 08:49:27 pm »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 26, 2008, 09:13:20 pm »
Επίσης σε άλλο άρθρο, πάλι του "Επενδυτή" ("σχετικό" κάπως με το θέμα που συζητιέται εδώ) με τίτλο "Το στοίχημα Στυλιανίδη για σχολεία χωρίς κενά", αξίζει να παραθέσω ένα κομμάτι που, νομίζω, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

"...Οι εκπαιδευτικοί, εδώ και πολλά χρόνια είναι υπεράριθμοι! Πώς συμβαίνει αυτό, ενώ υπάρχουν ορατά, αδιαμφισβήτητα κενά; Εδώ αρχίζει το παιχνίδι. Ας το πούμε απλά - το ζήτημα στην πράξη είναι λίγο πολύπλοκο - για τους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν : Από την στιγμή που, χοντρικά, 10.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται για διάφορους λόγους (αποσπάσεις κλπ) εκτός σχολείων, αυτομάτως δημιουργείται ισάριθμη έλλειψη (είναι προφανές και θα δούμε στη συνέχεια τι θα συνέβαινε εάν επέστρεφαν στις αίθουσες).
    Αυτή η...έλλειψη καλύπτεται κάθε χρόνο από τους διορισμούς. Ο αριθμός των ετήσιων διορισμών θα έπρεπε να είναι κατά πολύ χαμηλότερος. Οι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί που διορίζονται κάθε χρόνο δε θα χρειάζονταν αν επέστρεφαν οι εκτός. Τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις κλπ θα καλύπτονταν από έναν πολύ χαμηλότερο αριθμό (εκτός κι αν δημιουργούνταν τμήματα με δέκα μαθητές σε γυμνάσιο και λύκειο).
   Αυτό αποτελεί το κεντρικό θέμα, το οποίο είναι πολιτικό ζήτημα (ποιος θα τολμήσει να περικόψει τους διορισμούς)
.................................................................
   Είναι αυτονόητο ότι το όποιο νέο
(μιλά για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Στυλιανίδη περί έγκαιρης τοποθέτησης κλπ) δεν αφορά το βασικό πρόβλημα που προαναφέρθηκε. Αν επεκταθεί εκεί, τότε θα υπάρξει μία άλλης τάξης ανατροπή, την οποία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει η παρούσα διακυβέρνηση. Ως εκ τούτου, μιλάμε για κάτι τεχνητό. Επειδή, όμως, η εμπειρία των τελευταίων τριάμισι χρόνων σε βασικά θεσμικά προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (πχ νέο Επαγγελματικό Λύκειο, σύστημα επιλογής στελεχών, καθιέρωση υποχρεωτικού νηπιαγωγείου) είναι εντελώς αρνητική και επειδή σοβαρές αλλαγές προσώπων δεν έχουν υπάρξει, δεν αποκλείεται να έχουμε παρατράγουδα".

... :-\ :-\ :-\...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2008, 09:15:41 pm από sophie »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 26, 2008, 09:18:46 pm »
 :o :o :o :o :o :o :o :o
Πονάει η καρδιά μου
 :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 26, 2008, 09:21:18 pm »

......... :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\.....................

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 26, 2008, 09:25:50 pm »
Κι όμως, άσχετα με το αν δε μας συμφέρει (και μάλιστα κάπου μέσα στο άρθρο το λέει χαρακτηριστικά "...δεν "συμφέρει" όλους : κυβερνήσεις, συνδικαλιστικούς φορείς και, βεβαίως, όσους δεν έχουν ανέβει ακόμα στο "λεωφορείο", τους δεκάδες χιλιάδες αδιόριστους υποψήφιους εκπαιδευτικούς, πτυχιούχους των ΑΕΙ και ΤΕΙ..."), έχουν κάποια λογική τα όσα αναφέρει, με την προϋπόθεση βέβαια, ότι ο αριθμός των αποσπασθέντων είναι τόσο μεγάλος... :P
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 27, 2008, 08:46:15 am »
Ε, ας επιστρεψουν αυτοι στα σχολεια κι οι θεσεις που καταλαμβανουν τωρα θ'απελευθερωθουν για ισαριθμους πτυχιουχους (οχι ολους εκπαιδευτικους, μιας και δεν ειναι ολοι οι αποσπασμενοι στα ΙΕΚ, αλλά πολλοι απο αυτους μπορει να ειναι εκπαιδευτικοι που προτιμουν μια μονιμη θεση στο δημοσιο απο την εκπαιδευση αυτη καθεαυτη).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2008, 08:53:21 am από utenar »

Αποσυνδεδεμένος marias

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • www.dailytech.gr
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 27, 2008, 09:18:45 am »
β. από την επόμενη διετία διορισμών το υπουργείο να μην προσλαμβάνει άτομα με προϋπηρεσία αλλά μόνο μέσω εξετάσεων ασεπ. Αυτό μου φαίνεται και το πιο λογικό για να έχει το υπουργείο καλυμμένα τα νώτα από τυχόν επιπλέον δικαστικές προσφυγές

*
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2016, 06:32:49 pm από marias »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656