0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: spasiklaki στις Οκτωβρίου 24, 2011, 02:44:02 pmhttp://www.youtube.com/watch?v=rH8_R8pdewY&feature=shareps sorry για το οφτόπικ αλλά αυτό το βιντεάκι πρέπει να το δούμε όλοι εμείς που μας έχουν ρίξει την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπεια στο κατώτερο κλιμάκιοΜια πληροφορία παιδιά επειδή δεν έχω ήχο... κάπου διάβασα σε μια διαφάνεια πως, " βασική αιτία της χαμηλης επχειρηματικότητας των νέων στην Ελλάδα είναι η άνθηση τους φροντιστηρίου" ...Μπορεί να γράψει κάποιος που έχει ήχο πως το εξηγεί;;
http://www.youtube.com/watch?v=rH8_R8pdewY&feature=shareps sorry για το οφτόπικ αλλά αυτό το βιντεάκι πρέπει να το δούμε όλοι εμείς που μας έχουν ρίξει την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπεια στο κατώτερο κλιμάκιο
Παιδια υπαρχουν και φροντιστηρια που κανουν δουλεια...............κατι που επρεπε να γινεται στα δημοσια σχολεια. Γνωριζω μαθητες που παθιαζονται με το μαθημα καποιων καθηγητων στα φροντιστηρια και κοιμουνται την ωρα καποιων αλλων καθηγητων στα δημοσια σχολεια
Το λέω εδώ και χρόνια. Άφησαν όλοι το χωράφι του μπαμπά τους που τους τάιζε μία ζωή, και πήγαν στις πόλεις να γίνουν υπάλληλοι γραφείου. Στα ΕΠΑΛ όλες θέλουν να γίνουν κωμμώτριες και βοηθοί βρεφονηπιοκόμων και όλοι βοηθοί λογιστών και προγραμματιστές. Όλοι στην παροχή υπηρεσιών, κανένας στην παραγωγή. Που είναι η πρωτογενής αγροτική παραγωγή; Που είναι η δευτερογενής βιομηχανική/βιοτεχνική παραγωγή; Δεν καταλαβαίνουμε ότι έτσι μόνο ανακυκλώνουμε το χρήμα και δεν παράγουμε καινούριο; Αυτά πληρώνουμε και θα πληρώσουμε.
Καλά τα λες Radius... έλα όμως που δεν θέλουμε να βρωμίσουμε τα χέρια μας με χώμα; Εγώ που έχω ένα (τονίζω ένα ) χωραφάκι τί να το κάνω? Τι μπορεί να μου προσφέρει ώστε να ζήσω την οικογένεια μου αξιοπρεπώς? ... και μην μου πείτε ντομάτες γιατί το έκανα ήδη!
Μια που αναφέρατε τη ντομάτα, αληθεύει οτι η παραγωγή ντομάτας τώρα έχει πάει στην Ολλανδία (σε θερμοκήπια) ενώ η Ελλάδα κατέληξε να εισάγει από εκεί, λόγω του οτι οι αγρότες στράφηκαν σε ο,τιδήποτε επιδοτείται, και κατέληξαν αντί να ζουν από τη παραγωγή τους, να ζουν από τις επιδοτήσεις? Αυτές οι επιδοτήσεις (κατά βάση ανόητων και άχρηστων πραγμάτων) ήταν κατά την άποψή μου ένας δόλιος τρόπος για να μας αφαιρέσουν οποιαδήποτε παραγωγή είχαμε στο πρωτογενή τομέα, και να αχρηστεύσουν ακόμα κι εκείνους τους αγρότες που δε πήγαν στις πόλεις για να κάνουν δουλειές γραφείου.
Δεν διαφωνώ. Αλλά στην πράξη λίγοι ήταν αυτοί που άφησαν πίσω τους αγροτικές επιχειρήσεις. Στην Μακεδονία ειδικά, πέρα από τον κάμπο των Γιανιτσών και των Σερρών, οι γονείς μας είχαν κάτι χωραφάκια της πλάκας και αν δεν ασχολούνταν με άλλα επαγγέλματα θα ψοφούσαμε της πείνας... Γι αυτό άλλωστε στις περιοχές που δεν υπήρχαν πολλές διέξοδοι, οι μαθητές ωθούνταν να σπουδάσουν, να γίνουν μάλιστα και εκπαιδευτικοι Ενώ σε άλλα μέρη, που οι νέοι έβρισκαν δουλειές ... σιγά μην σπουδάσουν!!! An Giannis1 αληθεύει αυτό... τότε θα γίνω ντοματοπαραγωγός