*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 603419 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)
« Απάντηση #378 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:18:34 pm »

http://www.youtube.com/watch?v=rH8_R8pdewY&feature=share

ps sorry για το οφτόπικ  αλλά αυτό το βιντεάκι πρέπει να το δούμε όλοι εμείς που μας έχουν ρίξει την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπεια στο κατώτερο κλιμάκιο

Μια πληροφορία παιδιά επειδή δεν έχω ήχο... κάπου διάβασα σε μια  διαφάνεια πως,
 " βασική αιτία της χαμηλης επχειρηματικότητας των νέων στην Ελλάδα είναι η άνθηση τους φροντιστηρίου" ...
Μπορεί να γράψει κάποιος που έχει ήχο πως το εξηγεί;;
Έτσι: όταν στέλνεις το παιδί σου από το δημοτικό στο φροντιστήριο, μην περιμένεις να αναπτύξει κάτι καινοτόμο στην ζωή του διότι έχει μάθει να τα έχει όλα έτοιμα..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:13:43 »

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #379 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:18:42 pm »

http://www.youtube.com/watch?v=rH8_R8pdewY&feature=share

ps sorry για το οφτόπικ  αλλά αυτό το βιντεάκι πρέπει να το δούμε όλοι εμείς που μας έχουν ρίξει την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπεια στο κατώτερο κλιμάκιο

Μια πληροφορία παιδιά επειδή δεν έχω ήχο... κάπου διάβασα σε μια  διαφάνεια πως,
 " βασική αιτία της χαμηλης επχειρηματικότητας των νέων στην Ελλάδα είναι η άνθηση τους φροντιστηρίου" ...
Μπορεί να γράψει κάποιος που έχει ήχο πως το εξηγεί;;
Αυτό που είπε είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε 1.000.000 πτυχιούχους, υπερβολικά μεγάλο νούμερο, για τους περισσότερους από τους οποίους υπήρξε για δεκαετίες η αντίληψη ότι πρέπει σώνει και καλά να διοριστούν στο δημόσιο σαν επιβράβευση για τους κόπους του. Για το λόγο αυτό οι έλληνες γονείς δίνουν κάθε χρόνο 2 δις ευρώ σε φροντιστήρια με σκοπό το παιδί τους να εξασφαλιστεί σε μία θέση δημόσιο, ως το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, και όχι για να αναπτύξει κάτι δικό του και να δημιουργήσει.
Επομένως το φροντιστήριο ως μέσο παροχής έτοιμης γνώσης στο παιδί, υποσκάπτει την δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία και την ικανότητα παραγωγής καινοτόμων ιδεών στο παιδί.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:26:14 pm από Radius »

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #380 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:22:11 pm »
Παιδια υπαρχουν και φροντιστηρια που κανουν δουλεια...............κατι που επρεπε να γινεται στα δημοσια σχολεια. Γνωριζω μαθητες που παθιαζονται με το μαθημα καποιων καθηγητων στα φροντιστηρια και κοιμουνται την ωρα καποιων αλλων καθηγητων στα δημοσια σχολεια

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #381 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:23:34 pm »
Το λέω εδώ και χρόνια. Άφησαν όλοι το χωράφι του μπαμπά τους που τους τάιζε μία ζωή, και πήγαν στις πόλεις να γίνουν υπάλληλοι γραφείου. Στα ΕΠΑΛ όλες θέλουν να γίνουν κομμώτριες και βοηθοί βρεφονηπιοκόμων και όλοι βοηθοί λογιστών και προγραμματιστές. Όλοι στην παροχή υπηρεσιών, κανένας στην παραγωγή. Που είναι η πρωτογενής αγροτική παραγωγή; Που είναι η δευτερογενής βιομηχανική/βιοτεχνική παραγωγή; Δεν καταλαβαίνουμε ότι έτσι μόνο ανακυκλώνουμε το χρήμα και δεν παράγουμε καινούριο; Αυτά πληρώνουμε και θα πληρώσουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:27:16 pm από Radius »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:13:43 »

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #382 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:25:02 pm »
Παιδια υπαρχουν και φροντιστηρια που κανουν δουλεια...............κατι που επρεπε να γινεται στα δημοσια σχολεια. Γνωριζω μαθητες που παθιαζονται με το μαθημα καποιων καθηγητων στα φροντιστηρια και κοιμουνται την ωρα καποιων αλλων καθηγητων στα δημοσια σχολεια
Δεν διαφωνώ, αλλά ότι τα παιδιά έμαθαν στην μασημένη τροφή των SOS και της παπαγαλίας με σκοπό μόνο να περάσουν σε κάποιες εξετάσεις, είναι γεγονός.

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #383 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:25:27 pm »
Το λέω εδώ και χρόνια. Άφησαν όλοι το χωράφι του μπαμπά τους που τους τάιζε μία ζωή, και πήγαν στις πόλεις να γίνουν υπάλληλοι γραφείου. Στα ΕΠΑΛ όλες θέλουν να γίνουν κωμμώτριες και βοηθοί βρεφονηπιοκόμων και όλοι βοηθοί λογιστών και προγραμματιστές. Όλοι στην παροχή υπηρεσιών, κανένας στην παραγωγή. Που είναι η πρωτογενής αγροτική παραγωγή; Που είναι η δευτερογενής βιομηχανική/βιοτεχνική παραγωγή; Δεν καταλαβαίνουμε ότι έτσι μόνο ανακυκλώνουμε το χρήμα και δεν παράγουμε καινούριο; Αυτά πληρώνουμε και θα πληρώσουμε.
εχεις απολυτο δικιο

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ01

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #384 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:27:06 pm »
Καλά τα λες Radius... έλα όμως που δεν θέλουμε να βρωμίσουμε τα χέρια μας με χώμα; :o

Εγώ που έχω ένα (τονίζω ένα :)) χωραφάκι τί να το κάνω? Τι μπορεί να μου προσφέρει ώστε να ζήσω την οικογένεια μου αξιοπρεπώς? ... και μην μου πείτε ντομάτες γιατί το έκανα ήδη! ;)
Together we stand!!! Divided we fall...

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #385 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:29:54 pm »
Καλά τα λες Radius... έλα όμως που δεν θέλουμε να βρωμίσουμε τα χέρια μας με χώμα; :o

Εγώ που έχω ένα (τονίζω ένα :)) χωραφάκι τί να το κάνω? Τι μπορεί να μου προσφέρει ώστε να ζήσω την οικογένεια μου αξιοπρεπώς? ... και μην μου πείτε ντομάτες γιατί το έκανα ήδη! ;)
Εγώ μιλάω για ανθρώπους με έτοιμες αγροτικές επιχειρήσεις. Το όνειρο των γονιών τους ήταν να κάνουν τα παιδιά τους οτιδήποτε άλλο εκτός από αγρότες. Αντί αυτά να επενδύσουν σε μία έτοιμη επιχείρηση και να την πάνε και δύο βήματα παρακάτω, την άφησαν να ερημώνει και πήγαν στην πόλη να γίνουν υπάλληλοι γραφείου. Μα πόσους υπαλλήλους γραφείου να αντέξει αυτή η χώρα;

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #386 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:43:57 pm »
Μια που αναφέρατε τη ντομάτα, αληθεύει οτι η παραγωγή ντομάτας τώρα έχει πάει στην Ολλανδία (σε θερμοκήπια) ενώ η Ελλάδα κατέληξε να εισάγει από εκεί, λόγω του οτι οι αγρότες στράφηκαν σε ο,τιδήποτε επιδοτείται, και κατέληξαν αντί να ζουν από τη παραγωγή τους, να ζουν από τις επιδοτήσεις? Αυτές οι επιδοτήσεις (κατά βάση ανόητων και άχρηστων πραγμάτων) ήταν κατά την άποψή μου ένας δόλιος τρόπος για να μας αφαιρέσουν οποιαδήποτε παραγωγή είχαμε στο πρωτογενή τομέα, και να αχρηστεύσουν ακόμα κι εκείνους τους αγρότες που δε πήγαν στις πόλεις για να κάνουν δουλειές γραφείου.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ01

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #387 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:51:49 pm »
Δεν διαφωνώ. Αλλά στην πράξη λίγοι ήταν αυτοί που άφησαν πίσω τους αγροτικές επιχειρήσεις. Στην Μακεδονία ειδικά, πέρα από τον κάμπο των Γιανιτσών και των Σερρών, οι γονείς μας είχαν κάτι χωραφάκια της πλάκας και αν δεν ασχολούνταν με άλλα επαγγέλματα θα ψοφούσαμε της πείνας... Γι αυτό άλλωστε στις περιοχές που δεν υπήρχαν πολλές διέξοδοι, οι μαθητές ωθούνταν να σπουδάσουν, να γίνουν μάλιστα και εκπαιδευτικοι :o Ενώ σε άλλα μέρη, που οι νέοι έβρισκαν δουλειές ... σιγά μην σπουδάσουν!!! :P 8)

An Giannis1 αληθεύει αυτό... τότε θα γίνω ντοματοπαραγωγός  8)
Together we stand!!! Divided we fall...

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #388 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:52:04 pm »
Μια που αναφέρατε τη ντομάτα, αληθεύει οτι η παραγωγή ντομάτας τώρα έχει πάει στην Ολλανδία (σε θερμοκήπια) ενώ η Ελλάδα κατέληξε να εισάγει από εκεί, λόγω του οτι οι αγρότες στράφηκαν σε ο,τιδήποτε επιδοτείται, και κατέληξαν αντί να ζουν από τη παραγωγή τους, να ζουν από τις επιδοτήσεις? Αυτές οι επιδοτήσεις (κατά βάση ανόητων και άχρηστων πραγμάτων) ήταν κατά την άποψή μου ένας δόλιος τρόπος για να μας αφαιρέσουν οποιαδήποτε παραγωγή είχαμε στο πρωτογενή τομέα, και να αχρηστεύσουν ακόμα κι εκείνους τους αγρότες που δε πήγαν στις πόλεις για να κάνουν δουλειές γραφείου.
Είναι φαιδρό αυτό που έγινε στην Ελλάδα, ο επιχειρηματίας (αγρότης) να περιμένει από το κράτος την  επιδότηση για να παράξει κάτι, δηλαδή η πλήρης κρατικοποίηση και της επιχειρηματικότητας. Ούτε στην ΕΣΣΔ δεν γινόταν αυτό.

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #389 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:57:06 pm »
Δεν διαφωνώ. Αλλά στην πράξη λίγοι ήταν αυτοί που άφησαν πίσω τους αγροτικές επιχειρήσεις. Στην Μακεδονία ειδικά, πέρα από τον κάμπο των Γιανιτσών και των Σερρών, οι γονείς μας είχαν κάτι χωραφάκια της πλάκας και αν δεν ασχολούνταν με άλλα επαγγέλματα θα ψοφούσαμε της πείνας... Γι αυτό άλλωστε στις περιοχές που δεν υπήρχαν πολλές διέξοδοι, οι μαθητές ωθούνταν να σπουδάσουν, να γίνουν μάλιστα και εκπαιδευτικοι :o Ενώ σε άλλα μέρη, που οι νέοι έβρισκαν δουλειές ... σιγά μην σπουδάσουν!!! :P 8)

An Giannis1 αληθεύει αυτό... τότε θα γίνω ντοματοπαραγωγός  8)
Ο κατακερματισμός της αγροτικής γης είναι ένα θέμα στην Ελλάδα, αλλά γι' αυτό υπήρχαν και οι συνεταιρισμοί, που φυσικά και αυτοί στην Ελλάδα λειτούργησαν στρεβλά.
Δεν είναι πάντως σε όλες τις περιπτώσεις ότι δεν απέφερε το χωράφι, είναι ότι έγινε ντροπή πια να πιάνεις χώμα...
Όλη αυτή η νεοπλουτίστικη νοοτροπία μας έφαγε.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2011, 06:00:21 pm από Radius »

Αποσυνδεδεμένος michalis

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #390 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 06:20:27 pm »
μήπως να αλλάξει ο τίτλος σε "το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον του τόπου" ;;

Αποσυνδεδεμένος SantaZ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #391 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 06:34:17 pm »
Καλησπέρα σε όλους. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να περιμένουμε! Είμαστε από το Σεπτέμβριο στο σχολείο,ήρθε και ο Οκτώβρης και περιμένουμε όπως μου είπαν και απο τη διεύθυνση τα τέλη Νοεμβρίου για να πληρωθούμε ούτε ξέρουμε τι! Άλλες κρατήσεις για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη,άλλος μισθός λόγω της καθυστερημένης(8/9) φάσης, νέο μισθολόγιο από Νοέμβρη και αναδρομικές κρατήσεις για αυτόν και το Δεκέμβρη!Τελικά από Ιανουάριο θα γνωρίζουμε το μισθό μας και μόνο αν δεν υπάρξει και νέα αλλαγή! Ε Λ Ε Ο Σ!!!! Σκέφτομαι τους συναδέλφους που διορίστηκαν αναπληρωτές στην επαρχεία και πραγματικά δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν 2 μήνες τώρα! Σαν σύλλογος δε μπορούμε να πάρουμε μια απάντηση;Πώς να ζήσει κάποιος απλήρωτος;;;;;;;;;;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182670
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)