0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να περιμένουμε! Είμαστε από το Σεπτέμβριο στο σχολείο,ήρθε και ο Οκτώβρης και περιμένουμε όπως μου είπαν και απο τη διεύθυνση τα τέλη Νοεμβρίου για να πληρωθούμε ούτε ξέρουμε τι! Άλλες κρατήσεις για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη,άλλος μισθός λόγω της καθυστερημένης(8/9) φάσης, νέο μισθολόγιο από Νοέμβρη και αναδρομικές κρατήσεις για αυτόν και το Δεκέμβρη!Τελικά από Ιανουάριο θα γνωρίζουμε το μισθό μας και μόνο αν δεν υπάρξει και νέα αλλαγή! Ε Λ Ε Ο Σ!!!! Σκέφτομαι τους συναδέλφους που διορίστηκαν αναπληρωτές στην επαρχεία και πραγματικά δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν 2 μήνες τώρα! Σαν σύλλογος δε μπορούμε να πάρουμε μια απάντηση;Πώς να ζήσει κάποιος απλήρωτος;;;;;;;;;;
Παράθεση από: ΠΕ01 στις Οκτωβρίου 24, 2011, 05:51:49 pmΔεν διαφωνώ. Αλλά στην πράξη λίγοι ήταν αυτοί που άφησαν πίσω τους αγροτικές επιχειρήσεις. Στην Μακεδονία ειδικά, πέρα από τον κάμπο των Γιανιτσών και των Σερρών, οι γονείς μας είχαν κάτι χωραφάκια της πλάκας και αν δεν ασχολούνταν με άλλα επαγγέλματα θα ψοφούσαμε της πείνας... Γι αυτό άλλωστε στις περιοχές που δεν υπήρχαν πολλές διέξοδοι, οι μαθητές ωθούνταν να σπουδάσουν, να γίνουν μάλιστα και εκπαιδευτικοι Ενώ σε άλλα μέρη, που οι νέοι έβρισκαν δουλειές ... σιγά μην σπουδάσουν!!! An Giannis1 αληθεύει αυτό... τότε θα γίνω ντοματοπαραγωγός Ο κατακερματισμός της αγροτικής γης είναι ένα θέμα στην Ελλάδα, αλλά γι' αυτό υπήρχαν και οι συνεταιρισμοί, που φυσικά και αυτοί στην Ελλάδα λειτούργησαν στρεβλά.Δεν είναι πάντως σε όλες τις περιπτώσεις ότι δεν απέφερε το χωράφι, είναι ότι έγινε ντροπή πια να πιάνεις χώμα...Όλη αυτή η νεοπλουτίστικη νοοτροπία μας έφαγε.
Δεν διαφωνώ. Αλλά στην πράξη λίγοι ήταν αυτοί που άφησαν πίσω τους αγροτικές επιχειρήσεις. Στην Μακεδονία ειδικά, πέρα από τον κάμπο των Γιανιτσών και των Σερρών, οι γονείς μας είχαν κάτι χωραφάκια της πλάκας και αν δεν ασχολούνταν με άλλα επαγγέλματα θα ψοφούσαμε της πείνας... Γι αυτό άλλωστε στις περιοχές που δεν υπήρχαν πολλές διέξοδοι, οι μαθητές ωθούνταν να σπουδάσουν, να γίνουν μάλιστα και εκπαιδευτικοι Ενώ σε άλλα μέρη, που οι νέοι έβρισκαν δουλειές ... σιγά μην σπουδάσουν!!! An Giannis1 αληθεύει αυτό... τότε θα γίνω ντοματοπαραγωγός
Παράθεση από: SantaZ στις Οκτωβρίου 24, 2011, 06:34:17 pmΚαλησπέρα σε όλους. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να περιμένουμε! Είμαστε από το Σεπτέμβριο στο σχολείο,ήρθε και ο Οκτώβρης και περιμένουμε όπως μου είπαν και απο τη διεύθυνση τα τέλη Νοεμβρίου για να πληρωθούμε ούτε ξέρουμε τι! Άλλες κρατήσεις για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη,άλλος μισθός λόγω της καθυστερημένης(8/9) φάσης, νέο μισθολόγιο από Νοέμβρη και αναδρομικές κρατήσεις για αυτόν και το Δεκέμβρη!Τελικά από Ιανουάριο θα γνωρίζουμε το μισθό μας και μόνο αν δεν υπάρξει και νέα αλλαγή! Ε Λ Ε Ο Σ!!!! Σκέφτομαι τους συναδέλφους που διορίστηκαν αναπληρωτές στην επαρχεία και πραγματικά δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν 2 μήνες τώρα! Σαν σύλλογος δε μπορούμε να πάρουμε μια απάντηση;Πώς να ζήσει κάποιος απλήρωτος;;;;;;;;;;Με δανεικα περναμε κι αυτα τελειωσανε ηδη κι εχει ο Θεος Πληρωσαμε ξενοδοχεια μεχρι να βρουμε σπιτι να νοικιασουμε, προκαταβολες, ενοικιο και εγγυηση, βενζινες και τα καθημερινα εξοδα διαβιωσης τρεχουν ασχετα αν δεν εχουμε και περιμενουμε να μας κανουν την χαρη να μας πληρωσουνε...
παρασύρομαι και εγώ και ξεφεύγω από τον τίτλο του θέματος, αλλά η αποψή μου είναι ότι έχει ήδη ξεκινήσει και ο πόλεμος εναντίον των αγροτών (σαν κλάδο). Η αγροτική παραγωγή ήταν η μόνη που τα πήγαινε "καλά" σε σχέση με άλλα τα τελευταία χρόνια. Εξακολουθεί να είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να σηκώσει κεφάλι άμεσα. Για αυτό πρέπει να παταχθεί. Οι επιδοτήσεις στους μεγαλοπαραγωγούς δεν θα σταματήσουν. Θα σταματήσουν στους μικρούς και στους καινούργιους που τις χρειάζονταν δικαίως. Σκοπός είναι να εξαφανιστούν οι μικροί αγρότες, με εντυπώσεις και παραπληροφόρηση. Θα την πληρώσουν οι μικροί για τις αμαρτίες των μεγάλων, οι οποίοι ανενόχλητοι θα αγοράσουν τη γη τζάμπα. Τα καρτέλ των εμπόρων και μεσαζώντων έχουν πάρει φωτιά και κατασυκοφαντούν τους παραγωγούς. Όποιος ασχολείται με χωράφια μπορεί να διακρίνει ευκολα τα ψέμματα που ακούγονται. Όμως όταν φωνάζεις στο χωράφι δε σε ακούει κανείς. Πίσω στο θέμα, δηλαδή υπάρχουν αναπληρωτές που έχουν πληρωθεί για σεπτέμβρη?
ποτε δεν εχω αισθανθει τοση απογοητευση και πικρα 600 ευρω κατω θα ειναι απο οτι λενε ο μισθος μου φετος ως αναπληρωτηςπάνω απο 300 ευρω θελω στις βενζινεςΓΙΑΤΙ δουλευω ; ; ; ; για να με δουλευουν; ; ; ; ζω με δανεικα!!νομιζω οτι θα ηταν καλύτερα να μη πηγαινα αναπληρωτρια........ δε θα ειχα τα εξοδα αυτα της διακινησης και θα επαιρνα τουλαχιστον τα 400 απο τον ΟΑΕΔ! τωρα τι κερδιζω; ; ;
Παράθεση από: gvasilis στις Οκτωβρίου 24, 2011, 07:12:58 pmπαρασύρομαι και εγώ και ξεφεύγω από τον τίτλο του θέματος, αλλά η αποψή μου είναι ότι έχει ήδη ξεκινήσει και ο πόλεμος εναντίον των αγροτών (σαν κλάδο). Η αγροτική παραγωγή ήταν η μόνη που τα πήγαινε "καλά" σε σχέση με άλλα τα τελευταία χρόνια. Εξακολουθεί να είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να σηκώσει κεφάλι άμεσα. Για αυτό πρέπει να παταχθεί. Οι επιδοτήσεις στους μεγαλοπαραγωγούς δεν θα σταματήσουν. Θα σταματήσουν στους μικρούς και στους καινούργιους που τις χρειάζονταν δικαίως. Σκοπός είναι να εξαφανιστούν οι μικροί αγρότες, με εντυπώσεις και παραπληροφόρηση. Θα την πληρώσουν οι μικροί για τις αμαρτίες των μεγάλων, οι οποίοι ανενόχλητοι θα αγοράσουν τη γη τζάμπα. Τα καρτέλ των εμπόρων και μεσαζώντων έχουν πάρει φωτιά και κατασυκοφαντούν τους παραγωγούς. Όποιος ασχολείται με χωράφια μπορεί να διακρίνει ευκολα τα ψέμματα που ακούγονται. Όμως όταν φωνάζεις στο χωράφι δε σε ακούει κανείς. Πίσω στο θέμα, δηλαδή υπάρχουν αναπληρωτές που έχουν πληρωθεί για σεπτέμβρη?Ξαναλέω ότι δεν είναι λογικό ένας επιχειρηματίας να περιμένει απο τις κρατικές επιδοτήσεις για να παράξει κάτι, είναι από μόνο του στρεβλό αυτό που γινόταν στην Ελλάδα, τελικά όλα γύρναγαν γύρω από το κράτος.
Παράθεση από: Radius στις Οκτωβρίου 24, 2011, 07:22:53 pmΠαράθεση από: gvasilis στις Οκτωβρίου 24, 2011, 07:12:58 pmπαρασύρομαι και εγώ και ξεφεύγω από τον τίτλο του θέματος, αλλά η αποψή μου είναι ότι έχει ήδη ξεκινήσει και ο πόλεμος εναντίον των αγροτών (σαν κλάδο). Η αγροτική παραγωγή ήταν η μόνη που τα πήγαινε "καλά" σε σχέση με άλλα τα τελευταία χρόνια. Εξακολουθεί να είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να σηκώσει κεφάλι άμεσα. Για αυτό πρέπει να παταχθεί. Οι επιδοτήσεις στους μεγαλοπαραγωγούς δεν θα σταματήσουν. Θα σταματήσουν στους μικρούς και στους καινούργιους που τις χρειάζονταν δικαίως. Σκοπός είναι να εξαφανιστούν οι μικροί αγρότες, με εντυπώσεις και παραπληροφόρηση. Θα την πληρώσουν οι μικροί για τις αμαρτίες των μεγάλων, οι οποίοι ανενόχλητοι θα αγοράσουν τη γη τζάμπα. Τα καρτέλ των εμπόρων και μεσαζώντων έχουν πάρει φωτιά και κατασυκοφαντούν τους παραγωγούς. Όποιος ασχολείται με χωράφια μπορεί να διακρίνει ευκολα τα ψέμματα που ακούγονται. Όμως όταν φωνάζεις στο χωράφι δε σε ακούει κανείς. Πίσω στο θέμα, δηλαδή υπάρχουν αναπληρωτές που έχουν πληρωθεί για σεπτέμβρη?Ξαναλέω ότι δεν είναι λογικό ένας επιχειρηματίας να περιμένει απο τις κρατικές επιδοτήσεις για να παράξει κάτι, είναι από μόνο του στρεβλό αυτό που γινόταν στην Ελλάδα, τελικά όλα γύρναγαν γύρω από το κράτος.Οι αγρότες που ξέρω εγώ δεν περιμένουν επιδοτήσεις. Όμως θα την πληρώσουν αυτοί! Είναι λίγο άδικο να δημιουργείται αυτή η εντύπωση για την αγροτιά. Άντε να πω και γω να φαληρήσουν οι επιχειρηματίες, γιατί κάποιοι αγρότες, που είναι σαν επιχειρηματίες, πετούσαν τα προιόντα τους στις χωματερές το 2000. Ας μην τους παίρνει όλους η μπάλλα. Η αγροτική δουλειά είναι τίμια και χρειάζεται υποστήριξη. Έμποροι και μεσάζωντες σπέρνουν ψέμματα για να χτυπήσουν την αγροτική παραγωγή και να ελέγξουν την αγορά. Radius υπάρχουν συνεταιρισμοί που παράγουν και εξάγουν και βγάζουν κέρδος. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια από την αγορά (που προκαλεί την κρίση), όχι από σένα, να τους καταστρέψουνε. Χρειάζεται προσοχή να μην παίζουμε το παιχνίδι τουςΠάλι συγνώμμη για το off topic και εγώ νομίζω sikat πως είναι καιρός με τους μειωμένους μισθούς να αναγνωριστούν τουλάχιστο οδοιπορικά για όσους αναγκάζονται να κάνουν μετακινήσεις καθημερινα σε μακρινά η πολλά σχολεία. Νομίζω πως είναι ρεαλιστικό.