*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 603410 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)
« Απάντηση #588 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 12:16:05 pm »
Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο sikat. Πράγματι στην Ελλάδα δεν έχουμε ανεπτυγμένη καταναλωτική συνείδηση.
Πολλές φορές χαρακτηρίζεται τσιγκούνης κάποιος που προσέχει την αντιστοιχία τιμής με την παρεχόμενη αξία της υπηρεσίας ή αγαθού. Δεν είναι τσιγκούνης, είναι απλά προσεκτικός και θέτει άλλες προτεραιότητες γι’ αυτόν και την οικογένεια του.  Ο τσιγκούνης δεν αγοράζει τίποτα και συσσωρεύει απλά χρήμα…

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:38:45 »

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #589 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 12:59:23 pm »
Μου είχε τύχει σε σχολείο διευθυντής προ-κρίσης να έχει μπρίκι και γκαζάκι στο γραφείο και να φτιάχνει εκεί καφέ... :-X Ήταν απλά τσιγκούνης ;D ;D Καβούρι λέμε...Κατά τ'άλλα κι εγώ θεωρώ ότι η κρίση ίσως μας κάνει και πιο ποιοτικούς...Γιατί να μην πάρω το ωραίο σαντουιτσάκι από το σπίτι μου που το έφτιαξα με τα χεράκια μου και να φάω το σάντουιτς με την κατσαρίδα attached?? :o  :P
συμφωνω αλλα αυτο με το μπρικι το εχω ζησει με πολλους δασκαλους και ειναι αρρωστια :D :D :D

mpesg δεν αμφισβητώ τις εμπειρίες σου με τους δασκάλους αλλά αν προσέξουμε τα στατιστικά στην συμμετοχή σε απεργίες, οι δάσκαλοι συμμετέχουν που και που σε σχέση με εμάς τους υπόλοιπους. Ίσως οι εμπειρίες σου να προέρχονται από αστικά κέντρα όπου οι δάσκαλοι είναι κάποιας ηλικίας. Πολλοί από αυτούς φροντίζουν ακόμη τα παιδιά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις τα παιδιά των παιδιών τους. Άλλοι δηλαδή ξεκοκαλίζουν τους μισθούς τους ή αργότερα τις συντάξεις τους..
Δεν το επικροτώ βέβαια αυτό...βλέπω όμως ότι το φαινόμενο εντείνεται με την ανεργία..

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #590 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 01:31:02 pm »
Μου είχε τύχει σε σχολείο διευθυντής προ-κρίσης να έχει μπρίκι και γκαζάκι στο γραφείο και να φτιάχνει εκεί καφέ... :-X Ήταν απλά τσιγκούνης ;D ;D Καβούρι λέμε...Κατά τ'άλλα κι εγώ θεωρώ ότι η κρίση ίσως μας κάνει και πιο ποιοτικούς...Γιατί να μην πάρω το ωραίο σαντουιτσάκι από το σπίτι μου που το έφτιαξα με τα χεράκια μου και να φάω το σάντουιτς με την κατσαρίδα attached?? :o  :P
συμφωνω αλλα αυτο με το μπρικι το εχω ζησει με πολλους δασκαλους και ειναι αρρωστια :D :D :D

mpesg δεν αμφισβητώ τις εμπειρίες σου με τους δασκάλους αλλά αν προσέξουμε τα στατιστικά στην συμμετοχή σε απεργίες, οι δάσκαλοι συμμετέχουν που και που σε σχέση με εμάς τους υπόλοιπους. Ίσως οι εμπειρίες σου να προέρχονται από αστικά κέντρα όπου οι δάσκαλοι είναι κάποιας ηλικίας. Πολλοί από αυτούς φροντίζουν ακόμη τα παιδιά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις τα παιδιά των παιδιών τους. Άλλοι δηλαδή ξεκοκαλίζουν τους μισθούς τους ή αργότερα τις συντάξεις τους..
Δεν το επικροτώ βέβαια αυτό...βλέπω όμως ότι το φαινόμενο εντείνεται με την ανεργία..
εχεις δικιο, πραγματικα τωρα που το ξανασκεφτηκα οι περισσοτεροι δασκαλοι ηταν με παιδια και μεγαλης ηλικιας ???
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 13, 2011, 01:38:37 pm από mpesg »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #591 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 01:46:17 pm »
Τα τελευταία χρόνια δεν παίρνω σχεδόν ποτέ καφέ από έξω. Ακόμη κι αν καθήσω σε καφετέρια θα προτιμήσω κάτι τυποποιημένο με γνωστή σε μένα γεύση.
Επειδή ο καφές είναι μία απόλαυση, προτιμώ να τον φτιάχνω μόνη μου, όπως ακριβώς ξέρω, δίχως τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.Πειράζει?
Είμαι νηπιαγωγός (ευρύτερη κατηγορία δασκάλων).Κινδυνεύω να χαρακτηριστώ τσιφούτα?  :P
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:38:45 »

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #592 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 02:30:18 pm »
Τα τελευταία χρόνια δεν παίρνω σχεδόν ποτέ καφέ από έξω. Ακόμη κι αν καθήσω σε καφετέρια θα προτιμήσω κάτι τυποποιημένο με γνωστή σε μένα γεύση.
Επειδή ο καφές είναι μία απόλαυση, προτιμώ να τον φτιάχνω μόνη μου, όπως ακριβώς ξέρω, δίχως τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.Πειράζει?
Είμαι νηπιαγωγός (ευρύτερη κατηγορία δασκάλων).Κινδυνεύω να χαρακτηριστώ τσιφούτα?  :P

alexel δεν αμφισβητεί κανείς τις ικανότητες των δασκάλων και των νηπιαγωγών να κάνουν καλό καφέ διότι οι σπουδές τους εδώ και πολλά χρόνια 4-5 χρόνια διαρκούν όσo και των άλλων.

mpesg εγώ δεν μπορούσα να εξηγήσω το αντίθετο από αυτό που πίστευα όταν μετά από χρόνια επέστερψα ως εκπαιδευτικός στην επαρχία. Είδα άνεση στους δασκάλους και μιζέρια στους καθηγητές. Με βοήθησαν θεωρητικών και οικονομικών ειδικοτήτων να το εξηγήσω..

panos2 προφανώς το ίδιο ισχύει και για μένα...στις ποιοτικές και ποσοτικές καταναλωτικές επιλογές. Exω πολλές φορές αναρωτηθεί αν είμαι ή όχι ευσυνείδητος καταναλωτής. Π.χ. δεν λίγες φορές που έπεσα θύμα σε προσφορές που αναγράφουν  τώρα τελευταία οι εταιρίες με κόκκινα μεγάλα γράμματα ΄΄το ένα δώρο΄΄ ;D! Μετά έκανα την διαίρεση  :-[. Σε μία των περιπτώσεων διαμαρτυρήθηκα ΄΄πως είναι δυνατόν το ένα να κοστίζει τόσο και τα τέσσερα μαζί 3,7 φορές και να λέτε ότι το ένα είναι δώρο;΄΄. Η απάντηση αφοπλιστική ΄΄το ένα έχει κουτί άλλου χρώματος και έχει άλλη κανονικά τιμή΄΄!

Αποσυνδεδεμένος it9492

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #593 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 03:12:25 pm »
ok
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2011, 02:29:58 am από it9492 »

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #594 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 03:18:13 pm »
Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει τι θα πρέπει να κάνω για να πληρωθώ επιτέλους τον μισθό του Ιούνιου 2011 αλλά και το δώρο του Πάσχα 2011 .
Ήμουν ΑΜΩ πληροφορικής μέσω ΕΣΠΑ την περυσινή σχολική χρονιά.
Υπάρχει κάποιος άλλος που περιμένει να πληρωθεί δεδουλευμένα της περσινής χρονιάς ή είμαι ο μοναδικός ;
Είχα  πάρει πριν 1,5 μήνα τηλέφωνο στην Α' βάθμια και μου είχαν πει οτι υπήρχε ένα πρόβλημα στο σύστημα της μισθοδοσίας (μια παράμετρος που μας κρατούσε χρήματα , ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει)

εδώ συζητούν για αυτό το θέμα:

http://www.pde.gr/index.php?topic=21707.882

Αποσυνδεδεμένος alfakias

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση - ΠΕ 20
    • Προφίλ
« Απάντηση #595 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 03:36:09 pm »
Καλησπέρα! Πέρυσι δούλευα ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ τον μήνα πληρωνόμουνα 790 euro με 14 ώρες την εβδομάδα(ο μισθός ήταν στάνταρ μεσω ΕΣΠΑ, και πληρωνόμουνα και αργίες κ διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα). Φέτος αν σε καλέσουνε με τις ίδιες ώρες πόσο θα είναι ο μισθός σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο και τις μειώσεις των μισθών μονίμων και αναπληρωτών κανονικού ωραρίου γενικά? Ο αναπληρωτής πλήρους ωραρίου πόσα χρήματα παίρνει φέτος? Ισχύει οτι παίρνει 800 euro τον μήνα?
Αν γνωρίζει κάποιος ας δώσει κάποιες πληροφορίες....
Ρίξτε μια ματιά κι αυτό : http://www.alfavita.gr/artro.php?id=3221 (περσινή ανακοίνωση)
Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο!

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #596 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 07:12:51 pm »
Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει τι θα πρέπει να κάνω για να πληρωθώ επιτέλους τον μισθό του Ιούνιου 2011 αλλά και το δώρο του Πάσχα 2011 .
Ήμουν ΑΜΩ πληροφορικής μέσω ΕΣΠΑ την περυσινή σχολική χρονιά.
Υπάρχει κάποιος άλλος που περιμένει να πληρωθεί δεδουλευμένα της περσινής χρονιάς ή είμαι ο μοναδικός ;
Είχα  πάρει πριν 1,5 μήνα τηλέφωνο στην Α' βάθμια και μου είχαν πει οτι υπήρχε ένα πρόβλημα στο σύστημα της μισθοδοσίας (μια παράμετρος που μας κρατούσε χρήματα , ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει)

εδώ συζητούν για αυτό το θέμα:

http://www.pde.gr/index.php?topic=21707.882

Επίσης, δε χρειάζεται να κάνεις 3 φορές την ίδια ερώτηση για να πάρεις απάντηση. Αν είναι να σου απαντήσει κάποιος θα σου απαντήσει με την πρώτη.
Εδώ έχεις απαντήσεις...

http://www.pde.gr/index.php?topic=21543.msg532577#msg532577
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος k.d.pe03

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #597 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 08:36:22 pm »
Συνάδελφοι, ο τίτλος του τοπικ δεν σας βοηθάει να βγάλετε συμπεράσματα γι αυτό που ψάχετε. Αυτό συμβαίνει γιατι στο μισθολόγιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για αναπληρωτές, γιατί πολύ απλά για την διοίκηση δεν υπάρχει πλέον αυτή η κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο με τον νέο νόμο! Οι αναπληρωτές κανονικού ωραρίου είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου είναι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης. Οπότε, πηγαίνετε στα όσα σχετικά αναφέρει το νέο μισθολόγιο για τις παραπάνω κατηγορίες συμβασιούχων του δημοσίου και θα σας λυθούν όλες οι απορίες! Κι όσοι δεν καταλάβουν, ας πάρουν τηλέφωνο στα εργατικά κέντρα της περιοχής τους, τα οπία είναι άριστα ενημερωμένα για το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SantaZ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #598 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 08:45:44 pm »
Έχει πάρει κανείς από τη μηχανοργάνωση του κάποια σαφή εικόνα για το τι θα ισχύσει με τους αναπληρωτές από το Νοέμβριο; Το ενιαίο μισθολόγιο για την εφαρμογή του οποίου ακούμε συνεχώς αναφέρεται σε μόνιμους σε εμάς θα υπάρξει κατάταξη;Πότε θα μάθουμε επιτέλους ποια είναι η αμοιβή και δεν μιλώ φυσικά για αμοιβή σε σχέση με το λειτούργημα που καλούμαστε να εκπληρώσουμε,αλλά αμοιβή για να εκπληρώσουμε τις βασικές μας ανάγκες!ΕΛΕΟΣ!

Αποσυνδεδεμένος mpelas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #599 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 03:57:11 pm »
Καλησπέρα,

με κάλεσαν αμω στην αβαθμια με 15 ωρες. Είμαι εγγαμος με ένα παιδί. Ξέρει κανείς πόσος θα είναι ο μισθός;

Και κάτι ακόμα: Είμαι μέσω ΕΣΠΑ και μου είπαν από το σχολείο ότι θα πρεπει να συμπληρωνω κάτι παρουσιολόγια κάθε μήνα. Για ποιό λόγο τα παρουσιολόγια; Με την ώρα θα πληρώνομαι; Τι σημασία έχουν οι παρουσίες μου αφού λογικά θα πληρώνομαι το ίδιο ποσό κάθε μήνα ό,τι κ να γίνει; Η μήπως δεν είναι έτσι; Π.χ. Δεκέβμριο κ Απρίλιο δεν θα είναι ολόκληρος ο μισθός;;; Αν όχι τότε τι διαφορά έχουμε από τους ωρομίσθιους;

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #600 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 04:04:48 pm »
Εννοείται ότι θα πληρώνεσαι με βάση τις ώρες που δίδαξες και για αυτό συμπληρώνεις τα παρουσιολόγια.
Καλύτερα όμως να μιλήσει κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #601 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 04:10:10 pm »
Εννοείται ότι θα πληρώνεσαι με βάση τις ώρες που δίδαξες και για αυτό συμπληρώνεις τα παρουσιολόγια.
Καλύτερα όμως να μιλήσει κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.

κάνεις λάθος!
Το παρουσιολογιο είναι μόδα από περυσι χωρις κανέναν σκοπό τελικά!
Πληρώνεσαι στανταρ το μηνα mpelas
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182667
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)