*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 602543 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)
« Απάντηση #574 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 06:49:02 pm »
Η εργασία μας είναι αισχρά πλέον αμοιβόμενη για το έργο που παράγουμε. Κάποιοι εργαζόμαστε στην άλλη άκρη της Ελλάδας και κάποιοι χιλιόμετρα από τα σπίτι μας. Προσωπικά ταξιδεύω 1 ώρα κάθε μέρα για το σχολείο. Και δυστυχώς δεν έχω άτομο να μοιράζομαι τα έξοδα γιατί είμαι η μόνη από την πόλη. Είχα πλήρες ωράριο και μου αφαίρεσαν από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας του νομού μου 4 ώρες ιστορίας, δίνοντάς τες στην καθηγήτρια των γαλλικών και με μεταφέρουν γι'αυτές τις ώρες σε ΕΠΑΛ, σε τμήμα ενωμένο αποτελούμενο από 28 αγόρια (ΚΨΜ κανονικό), στο οποίο δεν ήθελε να μπει άλλος. Οι ώρες μου θα μπορούσαν να συμπληρωθούν από άλλο συνάδελφο μόνιμο και λάσκα αλλά πλέον οι "συντεχνίες" των σχολείων και γραφείων λύνουν και δένουν. Επειδή λοιπόν ακόμη και εν κρίσει η βρωμιά και ο παρτακισμός δεν ξορκίζονται από τον Έλληνα, είμαι σίγουρη ότι κάτω από όλες αυτές τις συγκυρίες, πολλοί από έμάς θα την σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναπλήρωση του χρόνου.
εχεις απολυτο δικιο, το εχω βιωσει και εγω,ολα για τους μονιμους!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:40:13 »

Αποσυνδεδεμένος miler

• Έμπειρο μέλος
  • Παλι απο την αρχη.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #575 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 07:03:31 pm »
ρε παιδια εδω ο κόσμος δεν έχει να φάει και σε λίγο δεν θα εχουμε και εμεις και εσείς μιλατε για το αν πήρατε 1100 ή 1150?
Ελεος

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #576 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 07:14:44 pm »
ρε παιδια εδω ο κόσμος δεν έχει να φάει και σε λίγο δεν θα εχουμε και εμεις και εσείς μιλατε για το αν πήρατε 1100 ή 1150?
Ελεος
οι εκπαιδευτικοί , ένα κώλυμα με το χρήμα το έχουν.................που να δεις και τους δασκάλους που δεν αγοράζουν τίποτα από τα κυλικεία και καφέ φέρνουν από το σπίτι ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος miska

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #577 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 08:33:37 pm »
Δεν το φυσάνε το χρήμα φαίνεται όπως εκεί στο υπουργείο!!!
5.787 ευρώ για καφέ, τσάι και αναψυκτικά στο υπουργείο Παιδείας!
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/290304/Default.aspx

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:40:13 »

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #578 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 09:39:48 pm »
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/290304/Default.aspx
μαλλον στον τομεα της δευττεροβαθμιας θα ηταν τα εξοδα, αφου η πρωτοβαθμια θα εφτιαχνε καφε στα γραφεια με αγορα καφε απο δασκαλο που βρηκε προσφορα και ζαχαρη αγορασμενη απο δασκαλα που πηρε δυο πακετα στην τιμη των δυο............ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;Dπαιδια συγνωνη αλλα εχω δουλεψει χρονια με δασκαλους...........ειναι τοση η τσιγγουνια τους που οσοι εργαζονται σε κυλικεια ξεσαλωνουν οταν ερχονται στα δημοτικα οι ειδικοτητες.....μπαινει χρημα στο ταμειο ;) ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος miska

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #579 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 09:49:59 pm »
Έχω τύχει κι εγώ σε συναδέλφους ββαθμιας αστα... να κάνουν παρακαμψη για να βρουνε τη βενζινη 0,005 λεπτά φθηνοτερα!Καφε απο κυλικειο εννοειται ποτέ!!Έφτιαχναν ομαδικα σε μια ρημαδοκαφετιερα ή στο μπρικι

Αποσυνδεδεμένος miska

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #580 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 09:53:38 pm »
μαλλον στον τομεα της δευττεροβαθμιας θα ηταν τα εξοδα, αφου η πρωτοβαθμια θα εφτιαχνε καφε στα γραφεια με αγορα καφε απο δασκαλο που βρηκε προσφορα και ζαχαρη αγορασμενη απο δασκαλα που πηρε δυο πακετα στην τιμη των δυο............ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;Dπαιδια συγνωνη αλλα εχω δουλεψει χρονια με δασκαλους...........ειναι τοση η τσιγγουνια τους που οσοι εργαζονται σε κυλικεια ξεσαλωνουν οταν ερχονται στα δημοτικα οι ειδικοτητες.....μπαινει χρημα στο ταμειο ;) ;) ;) ;)

Δεν εχει σημασια σε ποιον τομεα γινονται τα εξοδα όταν τα πληρωνουν άλλοι και ο τσιγγούνης του δινει και καταλαβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις εννοείται...

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #581 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 10:29:14 pm »
Έχω τύχει κι εγώ σε συναδέλφους ββαθμιας αστα... να κάνουν παρακαμψη για να βρουνε τη βενζινη 0,005 λεπτά φθηνοτερα!Καφε απο κυλικειο εννοειται ποτέ!!Έφτιαχναν ομαδικα σε μια ρημαδοκαφετιερα ή στο μπρικι
οι εκπαιδευτικοι και των δυο βαθμιδων στο μεγαλειο τους!!!!!!!!!!!!και ειναι μονιμοι ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #582 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 11:51:24 pm »
Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που λέγεται καταναλωτική συνείδηση!

Αυτός που ελέγχει και συγκρίνει τις τιμές βοηθάει αν όχι στην πτώση τους στην διατήρηση ή τέλος εμποδίζει την αύξησή τους. Να μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα μέχρι πρόπερσι η τιμές αυξανόταν κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να γίνει η ελληνική αγορά αρκετά ακριβή σε πολλά προϊόντα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία γενικότερα π.χ. τουρισμός.

Μου χει τύχει στην

Αποσυνδεδεμένος miska

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #583 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 07:50:19 am »
sikat παροτι δεν διαφωνώ σε αυτα που γραφεις θελω να επισημανω οτι υπάρχει και η νοσηρή πλευρά του Ελληνα τσιφούτη που σχετιζεται με την αρνητική καταναλωτική συνειδηση. Εχω δει συναδελφους να διασχιζουν το μισο λεκανοπεδιο της αττικης για να ψωνισουν απο το Lidl ή το carrefour 0,4 λεπτά φθηνοτερα προιοντα εισαγωγης που ειναι για πεταμα χωρίς να τους απασχολει οτι ο βασιλοπουλος της γειτονιας τους με 0,4 λεπτά επιπλεον τους προσφερει ελληνικο προιόν και επι πλεον χωρις να κάψουν βενζινη!Στη συνέχεια οταν δουν το μισθο τους να συρρικνωνεται και τις ελληνικες επιχειρησεις να κλεινουν θα φωναζουν για το κρατος...Δεν ειναι μονο να εξοικονομουμε χρηματα ειναι και το πώς που εχει σημασια, αλλά και με ποιο τιμημα. Κερδιζοντας 0,5 ευρω σημερα και χάνοντας 200 αυριο δεν καταφερνουμε κατι!

Συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι ο καφες στα κυλικεια ειναι απαραδεκτος και πολυ ακριβός!Ασυζητητι ομως τον επινα εις τετραπλούν αν τον κερνουσε το ελληνικο δημοσιο!Αλλο να στον ετοιμαζουν και να στον σερβιρουν αλλο το να κανεις εσυ ολη τη δουλεια.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #584 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 11:01:19 am »
sikat παροτι δεν διαφωνώ σε αυτα που γραφεις θελω να επισημανω οτι υπάρχει και η νοσηρή πλευρά του Ελληνα τσιφούτη που σχετιζεται με την αρνητική καταναλωτική συνειδηση. Εχω δει συναδελφους να διασχιζουν το μισο λεκανοπεδιο της αττικης για να ψωνισουν απο το Lidl ή το carrefour 0,4 λεπτά φθηνοτερα προιοντα εισαγωγης που ειναι για πεταμα χωρίς να τους απασχολει οτι ο βασιλοπουλος της γειτονιας τους με 0,4 λεπτά επιπλεον τους προσφερει ελληνικο προιόν και επι πλεον χωρις να κάψουν βενζινη!Στη συνέχεια οταν δουν το μισθο τους να συρρικνωνεται και τις ελληνικες επιχειρησεις να κλεινουν θα φωναζουν για το κρατος...Δεν ειναι μονο να εξοικονομουμε χρηματα ειναι και το πώς που εχει σημασια, αλλά και με ποιο τιμημα. Κερδιζοντας 0,5 ευρω σημερα και χάνοντας 200 αυριο δεν καταφερνουμε κατι!

Συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι ο καφες στα κυλικεια ειναι απαραδεκτος και πολυ ακριβός!Ασυζητητι ομως τον επινα εις τετραπλούν αν τον κερνουσε το ελληνικο δημοσιο!Αλλο να στον ετοιμαζουν και να στον σερβιρουν αλλο το να κανεις εσυ ολη τη δουλεια.

Αγαπητέ/ή miska,

στο ένα άκρο υπάρχουν οι τσιγκούνηδες και στο άλλο οι σπάταλοι. Εσείς/εσύ αναφέρεστε στο ένα και εγώ στο άλλο.
Επί της ευκαιρίας έθιξα το άλλο άκρο και υπό το πρίσμα της καταναλωτικής συνείδησης.

Αν απαντούσα σε εσένα θα έκανα παράθεση. Σίγουρα υπάρχουν και οι τσιγκούνηδες. Θα πρέπει βέβαια να ορίζουμε σωστά την λέξη και να αναφέρουμε διακριτά παραδείγματα διότι μετά βγάζουμε το συμπέρασμα ότι αυτός που δεν καταναλώνει αλόγιστα είναι τσιγκούνης. Με λίγα λόγια ψάχνουμε το κέντρο. Δηλαδή ποια συμπεριφορά του καταναλωτή είναι σήμερα απαιτούμενη.

Πάντα η ποιότητα συνδυάζεται με την τιμή. Υπάρχουν ελληνικά προϊόντα την δική τους ποιότητα και τιμή. Είναι καταξιωμένα και αναντικατάστατα στην ελληνική αγορά και η οικονομία πρέπει να στηριχτεί και σ΄ αυτά.
Υπάρχουν όμως και άλλα που η τιμή τους προκύπτει με αθέμιτα μέσα. Ένα παράδειγμα είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Από το γάλα έως τα παγωτά ή άλλα παράγωγα. Με την μεταξύ τους συμφωνία οι μεγάλες εταιρίες κρατούσαν μέχρι πρωτινός τις τιμές τους διπλάσιες από τις αντίστοιχες στο εξωτερικό. Να μην πέφτουμε και θύματα των εθνικιστικών και όχι μόνο κορωνών των Ελλήνων πολιτικάντηδων.

Γιατί εγώ πρέπει να αγοράσω ελληνική σοκολάτα ή παγωτό όταν έχουν σχεδόν διπλάσιες τιμές σε σχέση με αντίστοιχα άλλων κρατών; Να αναγκαστούν να μειώσουν το κέρδος τους και να μεταφέρουν αργότερα λιγότερα από αυτά στο εξωτερικό.

Επίσης δεν μπορώ να μένω άπραγος όταν οι μισθοί μας κατρακυλούν και εδώ στα νησάκια να σφυρίζουν αδιάφορα! Όταν πρότεινα στους συναδέλφους να αποφεύγουμε τα καφέ (3,5
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 13, 2011, 11:08:34 am από sikat »

Αποσυνδεδεμένος lkt

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #585 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 12:11:21 pm »
Έτσι είναι! Πέρσι ήμουν σε δημοτικό αναπληρωτής ειδικότητας κι από τους 25 μόνιμους μόνο 3 ψώνιζαν στο κυλικείο. Οι υπόλοιποι καφετιέρα. Φέτος όμως με τους νέους μισθούς, πιστεύω πως ολοι θ'αρχίσουμε να κάνουμε το ίδιο!

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #586 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 12:12:52 pm »
Μου είχε τύχει σε σχολείο διευθυντής προ-κρίσης να έχει μπρίκι και γκαζάκι στο γραφείο και να φτιάχνει εκεί καφέ... :-X Ήταν απλά τσιγκούνης ;D ;D Καβούρι λέμε...Κατά τ'άλλα κι εγώ θεωρώ ότι η κρίση ίσως μας κάνει και πιο ποιοτικούς...Γιατί να μην πάρω το ωραίο σαντουιτσάκι από το σπίτι μου που το έφτιαξα με τα χεράκια μου και να φάω το σάντουιτς με την κατσαρίδα attached?? :o  :P

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #587 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 12:14:57 pm »
Μου είχε τύχει σε σχολείο διευθυντής προ-κρίσης να έχει μπρίκι και γκαζάκι στο γραφείο και να φτιάχνει εκεί καφέ... :-X Ήταν απλά τσιγκούνης ;D ;D Καβούρι λέμε...Κατά τ'άλλα κι εγώ θεωρώ ότι η κρίση ίσως μας κάνει και πιο ποιοτικούς...Γιατί να μην πάρω το ωραίο σαντουιτσάκι από το σπίτι μου που το έφτιαξα με τα χεράκια μου και να φάω το σάντουιτς με την κατσαρίδα attached?? :o  :P
συμφωνω αλλα αυτο με το μπρικι το εχω ζησει με πολλους δασκαλους και ειναι αρρωστια :D :D :D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182616
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)