0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά συγνώμη κιόλας αλλά νομίζω ότι αυτό το θέμα καλό θα ήταν να μετακινηθεί στο διάφορα θέματα για την εκπαίδευση αλλά δεν ξέρω ποιός και πώς το κάνει αυτό.ϊσως εσείς γνωρίζετε
Πιστέυω ότι η αύξηση των εισακτέων γίνεται γιατί υπάρχει υπερβολική ζήτηση (αν μιλήσει κανείς με 17χρονα, θα δει ότι προτιμούν τις σχολές της πρωτοβάθμιας, έχοντας στο μυαλό τους το παράδειγμα των δασκάλων και ελπίζοντας, όπως ελπίσαμε κι εμείς που ήδη είχαμε αποφοιτήσει, στην υποχρεωτικότητα)Η ουσία είναι ότι και με τους δασκάλους θα σταματήσει το φαινόμενο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η όλη ιστορία ξεκίνησε με τη δημιουργία ολοήμερων, μέτρο που κοντεύει να ολοκληρωθεί πλέον συν του ότι στο δυναμικό των δασκάλων είναι πλέον πολύ νέοι άνθρωποι, που σημαίνει δυσανάλογοι διορισμοί με συνταξιοδοτήσεις στο μέλλον.Όσο για μας, εξήγησα γιατί το θεωρώ "φρούδες ελπίδες". Ρωτήθηκε σαφέστατα από τη ΔΟΕ ο υπουργός τι θα γίνει με την τροπολογία Ράμμα που, υποτίθεται, θα ίσχυε για ένα χρόνο. Και αρνήθηκε να απαντήσει. Εμένα αυτό δε μου φαίνεται ως διάθεση να προχωρήσουν το μέτρο της υποχρεωτικότητας όπως θα έπρεπε. Ούτε φυσικά ο αριθμός των νέων νηπιαγωγείων που δεσμέυτηκαν να δημιουργήσουν μεχρι το 2013 (νομίζω?), ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός τέτοιου μέτρου.Φοβάμαι μην την πατήσουν όπως την πάτησα εγώ και πολλοί άλλοι παλαιότερα. Όταμ μπήκα στο πανεπιστήμιο, οι νηπιαγωγοί είχαν χρόνο αναμονής-διορισμού μέσω επετηρίδας τα 3 χρόνια και όταν βγήκα (στο μεσοδιάστημα ιδρύθηκαν πολλά νέα τμήματα σε άλλες πόλεις και αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων) είχα σειρά στην επετηρίδα 9.800κάτι!!!