*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση εισακτέων στις σχολές νηπιαγωγών!  (Αναγνώστηκε 4227 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Αύξηση εισακτέων στις σχολές νηπιαγωγών!
« στις: Φεβρουαρίου 02, 2008, 11:44:09 am »
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ΕΘΝΟΥΣ ( http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=372445 ) και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ( http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100011_02/02/2008_257898 )
θα υπάρξουν αυξομοιώσεις στον αριθμό εισακτέων ανά σχολή.

Έτσι, θα μειωθούν οι εισακτέοι σε κορεσμένες σχολές (π.χ Ιατρική, Νομική) και θα αυξηθούν στις σχολές των δασκάλων (αναμενόμενο) αλλά και νηπιαγωγών λόγω της καθιέρωσης της υποχρεωτικότητας της προσχολικής αγωγής. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αρχές Μαρτίου. Υποθέτω ότι θα περιμένουν να καθοριστούν τα υπάρχοντα οργανικά κενά, κάτι που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου θα γίνει τέλη Φεβρουαρίου.

Λέτε την επόμενη σχολική χρονιά να υπάρξουν εκπλήξεις και στον αριθμό των διορισμών νηπιαγωγών,
μονίμων ή έστω αναπληρωτών;  ;) ;)

Πάντως, τη Δευτέρα 13.00 συναντάται ο Υφυπουργός (αρμόδιος για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) Α. Λυκουρέντζος με την Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών. Για να δούμε τι θα γίνει και εκεί...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2008, 01:49:29 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αύξηση εισακτέων στις σχολές νηπιαγωγών!
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:52:24 »

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 02, 2008, 02:18:26 pm »
Γνώμη μου είναι ότι τα παιδάκια απλά "θα φάνε τα μούτρα τους"... (συγνώμη για την έκφραση  :-[)
Ποια υποχρεωτικότητα και ποια αύξηση διορισμών. Το "μπαλάκι" έχει πέσει στους ιδιώτες και στους δήμους και το ΥΠΕΠΘ όχι μόνο δε δείχνει διάθεση να "άρει" την προσωρινότητα του μέτρου, αλλά βαδίζει ολοταχώς προς τα εκεί κάνοντας τον κινέζο στις σχετικές ερωτήσεις... :-\
ΜΑΚΑΡΙ να διαψευστώ!!! :P
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 02, 2008, 02:23:15 pm »
Δεν διαφωνώ μ' αυτά που λες. Από την άλλη όμως, ποιος μπορεί να είναι ο λόγος αύξησης του αριθμού των εισακτέων νηπιαγωγών με το συγκεκριμένο αιτιολογικό;
Όπως βλέπεις, δεν αυξάνουν γενικά τον αριθμό των εισακτέων στις σχολές, αλλά κάνουν ανακατανομές, όπως λένε, με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν. Επίσης, αδιόριστοι νηπιαγωγοί υπάρχουν πολλοί. Άρα, υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν μεγαλύτερο αριθμό στο μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 02, 2008, 02:36:51 pm »
Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα,προγραμματισμένα και μελετημένα και να μην πατήσουν τα παιδιά σαν και μας.Γιατί σίγουρα θα θυμάστε κάτι εποχές τι χαμός γινόταν για τις οικονομικές σχολές γιατί τάχαμου είχαν μεγάλη απορρόφηση και τώρα κοπανιούνται οι δύσμοιροι με ασεπ να διοριστούν.Μακάρι όσοι μπαίνουν τόσοι και περισσότεροι να χρειάζονται,αλλιώς θα επέλθει ο κορεσμός που οι των καθηγητικών σχολών ξέρουμε άριστα τι σημαίνει.Μακάρι κανείς πια να μην τραβήξει τα δικά μας λούκια!
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:52:24 »

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 02, 2008, 02:41:40 pm »
Παιδιά συγνώμη κιόλας αλλά νομίζω ότι αυτό το θέμα καλό θα ήταν να μετακινηθεί στο διάφορα θέματα για την εκπαίδευση αλλά δεν ξέρω ποιός και πώς το κάνει αυτό.ϊσως εσείς γνωρίζετε
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 02, 2008, 02:52:45 pm »
Πιστέυω ότι η αύξηση των εισακτέων γίνεται γιατί υπάρχει υπερβολική ζήτηση (αν μιλήσει κανείς με 17χρονα, θα δει ότι προτιμούν τις σχολές της πρωτοβάθμιας, έχοντας στο μυαλό τους το παράδειγμα των δασκάλων και ελπίζοντας, όπως ελπίσαμε κι εμείς που ήδη είχαμε αποφοιτήσει, στην υποχρεωτικότητα)
Η ουσία είναι ότι και με τους δασκάλους θα σταματήσει το φαινόμενο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η όλη ιστορία ξεκίνησε με τη δημιουργία ολοήμερων, μέτρο που κοντεύει να ολοκληρωθεί πλέον συν του ότι στο δυναμικό των δασκάλων είναι πλέον πολύ νέοι άνθρωποι, που σημαίνει δυσανάλογοι διορισμοί με συνταξιοδοτήσεις στο μέλλον.
Όσο για μας, εξήγησα γιατί το θεωρώ "φρούδες ελπίδες". Ρωτήθηκε σαφέστατα από τη ΔΟΕ ο υπουργός τι θα γίνει με την τροπολογία Ράμμα που, υποτίθεται, θα ίσχυε για ένα χρόνο. Και αρνήθηκε να απαντήσει. Εμένα αυτό δε μου φαίνεται ως διάθεση να προχωρήσουν το μέτρο της υποχρεωτικότητας όπως θα έπρεπε. Ούτε φυσικά ο αριθμός των νέων νηπιαγωγείων που δεσμέυτηκαν να δημιουργήσουν μεχρι το 2013 (νομίζω?), ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός τέτοιου μέτρου.
Φοβάμαι μην την πατήσουν όπως την πάτησα εγώ και πολλοί άλλοι παλαιότερα. Όταμ μπήκα στο πανεπιστήμιο, οι νηπιαγωγοί είχαν χρόνο αναμονής-διορισμού μέσω επετηρίδας τα 3 χρόνια και όταν βγήκα (στο μεσοδιάστημα ιδρύθηκαν πολλά νέα τμήματα σε άλλες πόλεις και αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων) είχα σειρά στην επετηρίδα 9.800κάτι!!! :-\
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 02, 2008, 02:54:03 pm »
Παιδιά συγνώμη κιόλας αλλά νομίζω ότι αυτό το θέμα καλό θα ήταν να μετακινηθεί στο διάφορα θέματα για την εκπαίδευση αλλά δεν ξέρω ποιός και πώς το κάνει αυτό.ϊσως εσείς γνωρίζετε
Έχεις δίκιο. Ένας συντονιστής ή η apri που το ξεκίνησε (?)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 02, 2008, 04:26:00 pm »
Πιστέυω ότι η αύξηση των εισακτέων γίνεται γιατί υπάρχει υπερβολική ζήτηση (αν μιλήσει κανείς με 17χρονα, θα δει ότι προτιμούν τις σχολές της πρωτοβάθμιας, έχοντας στο μυαλό τους το παράδειγμα των δασκάλων και ελπίζοντας, όπως ελπίσαμε κι εμείς που ήδη είχαμε αποφοιτήσει, στην υποχρεωτικότητα)
Η ουσία είναι ότι και με τους δασκάλους θα σταματήσει το φαινόμενο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η όλη ιστορία ξεκίνησε με τη δημιουργία ολοήμερων, μέτρο που κοντεύει να ολοκληρωθεί πλέον συν του ότι στο δυναμικό των δασκάλων είναι πλέον πολύ νέοι άνθρωποι, που σημαίνει δυσανάλογοι διορισμοί με συνταξιοδοτήσεις στο μέλλον.
Όσο για μας, εξήγησα γιατί το θεωρώ "φρούδες ελπίδες". Ρωτήθηκε σαφέστατα από τη ΔΟΕ ο υπουργός τι θα γίνει με την τροπολογία Ράμμα που, υποτίθεται, θα ίσχυε για ένα χρόνο. Και αρνήθηκε να απαντήσει. Εμένα αυτό δε μου φαίνεται ως διάθεση να προχωρήσουν το μέτρο της υποχρεωτικότητας όπως θα έπρεπε. Ούτε φυσικά ο αριθμός των νέων νηπιαγωγείων που δεσμέυτηκαν να δημιουργήσουν μεχρι το 2013 (νομίζω?), ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός τέτοιου μέτρου.
Φοβάμαι μην την πατήσουν όπως την πάτησα εγώ και πολλοί άλλοι παλαιότερα. Όταμ μπήκα στο πανεπιστήμιο, οι νηπιαγωγοί είχαν χρόνο αναμονής-διορισμού μέσω επετηρίδας τα 3 χρόνια και όταν βγήκα (στο μεσοδιάστημα ιδρύθηκαν πολλά νέα τμήματα σε άλλες πόλεις και αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων) είχα σειρά στην επετηρίδα 9.800κάτι!!! :-\

Sophie, ζήτηση υπάρχει και στη νομική και κυρίως στις ιατρικές. Παρ' όλα αυτά, θα μειώσουν τους εισακτέους, γιατί θεωρούν τις εν λόγω σχολές κορεσμένες.
Όσο για τους δασκάλους, δεν ξέρω αν στο μέλλον μπλοκάρουν κι αυτοί, πάντως στο εγγύς μέλλον δεν το βλέπω. Δεν πιστεύω ότι τα κενά σ' αυτούς αυξάνονται δραματικά κάθε χρόνο, απλώς έχουν απορροφηθεί οι απόφοιτοι των προηγούμενων ετών (κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη ειδικότητα) και αναγκάζονται να παίρνουν όποιον αποφοιτεί κάθε χρόνο.
Τώρα για τα νηπιαγωγεία, από τη στιγμή που έγινε υποχρεωτική η φοίτηση στα νηπιαγωγεία, νομίζω ότι θα υπάρξει παράλληλη λειτουργία και ιδιωτικών νηπιαγωγείων (όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) όχι απλώς γιατί δεν επαρκούν οι υποδομές του Υπουργείου, αλλά και γιατί είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Πάντως, νομίζω ότι θα αυξηθούν σταδιακά οι θέσεις (αν και ίσως όχι τόσο, όσο αν ήταν αποκλειστικά δημόσια η προσχολική αγωγή). Επίσης, όσον αφορά την επόμενη χρονιά, μαθαίνω ότι τους τελευταίους μήνες έχουν βγει πολλοί στη σύνταξη, αλλά τα κενά τους θα φανούν στη νέα σχολική χρονιά.
Δεν ξέρω τι θα γίνει την επόμενη χρονιά ούτε θέλω να καλλιεργήσω φρούδες ελπίδες. Δεν βλάπτει όμως να είμαστε και λίγο αισιόδοξοι. Θα δούμε...

ΥΓ. Δεν ξέρω πώς να μετακινήσω το θέμα. Δεν βρίσκω σχετική επιλογή. Μάλλον πρέπει να γίνει από τον administrator.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2008, 04:34:39 pm από apri »

Αποσυνδεδεμένος tsilib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 02:33:22 pm »
Παιδια λυπαμαι αλλα τα πραγματα ειναι οντως ξεκαθαρα. Υπαρχει μια μικρη αυξηση του αριθμου των διοριστεων νηπιαγωγων, αλλα δεν ανταποκρινεται σε καμια περιπτωση ουτε στη ζητηση που υπαρχει, ουτε στις πραγματικες αναγκες. Αλλωστε θυμηθειτε οτι περυσι η τεως υπουργος περασε την υποχρεωτικη προσχολικη αγωγη, και μετα απο λιγους μηνες εδωσε το δικαιωμα τοσο σε ιδιωτες οσο και στους δημους  να λειτουργησουν τμηματα νηπιαγωγειων , με την εποπτεια του υπουργειου παιδειας. Καταληξαμε να υπαρχουν νηπιαγωγοι δυο ταχυτητων, με διαφορετικα ωραρια και εργασιακα δικαιωματα. Κι αυτο συναδελφοι δεν ειναι καθολου καλο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)