*

Αποστολέας Θέμα: "Κόβεται" ο πίνακας???  (Αναγνώστηκε 35706 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Απ: "Κόβεται" ο πίνακας???
« Απάντηση #154 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 04:25:49 pm »
Την αντίφαση μεταξύ των δυο τελευταίων παραγράφων έπιασα κι εγώ syrrahm.
Και αναρωτιέμαι κι εγώ πως είναι δυνατόν σε επίσημο έγγραφο απάντηση να γίνονται τέτοια λάθη cpap? ??? Αλλά μήπως ισχύει το «γλώσσα λανθάνουσα…» ::)
Επειτά ο βουλευτής που κάνει την ερώτηση δεν ρωτά απο που θα διορίσει φέτος το ΥΠΕΠΘ αλλά ζητά την εγκαιρη ενημέρωση διεξαγωγής του επόμενου και τι θα γίνει με τις τεχνικές ειδικότητες. Γιατί το ΥΠΕΠΘ σπεύδει να απαντήσει στη τελευταία πρόταση από που θα διορίσει φέτος? ή δεν γνωρίζει ο υπουργός ότι στο φετινό διαγωνισμό δεν συμμετίχαν οι τεχνικές ειδικότητες :P

Σε επίσημα έγγραφα γίνονται πολλές φορές λάθη. Στις δε απαντήσεις στις ερωτήσεις των
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 04:33:14 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:02:07 »

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 04:28:10 pm »
Πραγματι Physicist!!!Οπως τα λες...Τρεχουμε για ενα καλυτερο αυριο και ο κυριος καθηγητης μας κανει παρατηρησεις για τους τονους...Ελεος πια με τους ειδικους εδω μεσα...Ηθελα να ηξερα,αν τελικα παψει η προυπηρεσια να ειναι κριτηριο διορισμου ποιον θα βρουν να στειλουν να καλυψει κενο 10 και 12 ωρων στην Ανω Κωλοπετινιτσα...Καποιον διορισμενο του ΑΣΕΠ ισως....
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 04:50:13 pm »
Οποιοδήποτε κι αν είναι το νέο σύστημα διορισμών (αν γίνει αλλαγή),η προϋπηρεσία δεν θα πάψει να είναι κριτήριο διορισμού. Το θέμα είναι  πόση βαρύτητα θα έχει στους διορισμούς. Ακόμη και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ η προϋπηρεσία πριμοδοτείται , όταν είσαι επιτυχών.

Αποσυνδεδεμένος chania2005

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 04:52:37 pm »
Γι' αυτο που ειπωθηκε πριν, για μια ισως μελλοντικη νομοθετική ρύθμιση που θα ακυρώνει τη διάταξη του ν.3255.. Ακομα κι αν τελικα υπαρξει τετοια, αποκλειω βαζοντας τη λογικη να γινει αμεσα κι οχι σε αρκετα μεγαλο βαθος χρονου. Θα ηταν απολυτη αυθαιρεσια πιστευω. Γιατι δεν ειναι ακριβως ιδια περιπτωση μ'εκεινη που ειχε γινει τοτε με την καταργηση της επετηριδας -που ακομα και τοτε ομως η υλοποιηση του μετρου εγινε 2 χρονια αν δεν κανω λαθος μετα την ανακοινωση του. Τοτε δεν επαιρναν κατι απο σενα και σε ανταλλαγμα αυτου, σου εδιναν διορισμο. Απλα ηξερες οτι θα περιμενεις και καποια στιγμη θα διοριστεις (εννοειται δεν ισχυριζομαι οτι δεν εφαγε και τοτε ο κοσμος φρικη, αφου ανατραπηκαν τα πλανα που ειχε ο καθενας κανει για τη ζωη του). Τωρα ομως, εχουν παρει απο μας, και μαλιστα πολλα! Δε γινεται να μας πουνε ξαφνικα "ευχαριστουμε για την προσφορα, αλλα τελικα σας γελασαμε, δε θα δωσουμε αυτο για το οποιο σας ειχαμε πει οτι δουλευετε". Εγω πριν ενα μηνα -και λιγοτερο ισως- πηρα χρηματα απο ωρομισθία του 2004! Και για την ωρομισθία που κανω τωρα, πηρα για μισο Νοεμβρη και Δεκεμβρη και δωρο και τριμηνο 327,92Ε. Με 11ωρες τη βδομαδα. Δε χρειαζεται νομιζω αλλη επεξηγηση...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2008, 03:31:37 am από chania2005 »
worrying does not take away tomorrow's troubles, it takes away today's peace

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:02:07 »

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 05:18:03 pm »
  Είναι μάλλον...προχειρότητα.Για όσους ξέρουν από σημειολογία γραπτού λόγου, η αλλαγή παραγράφου σημαίνει έναρξη νέου θέματος...και νέο θέμα δεν υπαρχει, αφού είναι δεδομένο το 60-40%...άρα προχειρότητα στη διατύπωση και τίποτε άλλο.Αν ερμηνευτεί με κανονικούς όρους αυτή η περίοδος της απάντησης,αναιρεί το περιεχόμενο της προηγούμενης παραγράφου,γιατί στην ουσία ακυρώνει τον πίνακα αναπληρωτών...Αλλά μάλλον έχουμε υπερβάλλουσες απαιτήσεις από τους συντάκτες του κειμένου...κομματικοί υπάλληλοι είναι οι άνθρωποι...τόσο μπορούν,τόσο...γράφουν.Τους ειπώθηκε κάτι και υποχρεώθηκαν να το εκφράσουν και το εξέφρασαν...
  Όσο για τους "τόνους", τα "καλύτερα αύριο" των ηρώων που οργώνουν την Ελλάδα ως φωτοδότες παιδείας, τα περί ειδημόνων(=ειδικών) του"αξιοκρατικού" ΑΣΕΠ...και τα λοιπά μελλοδραματικά, ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Και ας μην κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία, ας μην ηρωοποιούμε τη μιζέρια μας...
  Κάποιος είπε να μην προσωποποιούμε τη συζήτηση(η mat?)...Συμφωνώ κάτι παραπάνω από απόλυτα...Δεν είναι ζήτημα προσωπικών εμπειρών...Αλλα μήπως είναι, όταν ακούει κανείς να ταυτίζονται συλλήβδην οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ με νιάναρα που βγήκαν από τη σχολή και τους πλήρωσαν οι γονείς τους να πάνε στα φροντιστήρια και ζουν παρασιτικά και δεν έχουν ιδέα από διδασκαλία κλπ,κλπ,κλπ.................κι αυτό πολλές φορές ακούστηκε ή υπονοήθηκε σ'αυτήν τη συζήτηση...Φτάνει...Στους 10 πρώτους διοριστέους ΠΕ02 από ΑΣΕΠ 2007, 2 μόνο είναι κάτω των 30. Οι υπόλοιποι αγγίζουν τα 40...και δεν έχει κανείς τέτοιες επιδόσεις στα 40,αν ασχολείται με κάτι άσχετο μέχρι τότε...Τα έχει παρατήσει...ανεπιστρεπτί.
 Λοιπόν, να ακούγονται όλες οι απόψεις, όλων, με επιχειρήματα, και να τις σεβόμαστε, ακόμη κι αν διαφωνούμε...Όχι στις αυθαίρετες γενικεύσεις, που είναι μεν δελεαστικές και τις έχουμε μέσα μας αλλά, αν επιδοθούμε όλοι σε αυτές, θα σφαχτούμε...Αυτοσυγκράτηση...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 06:03:49 pm »
Συνάδελφοι ξαναδιαβάζοντας για καλύτερη κατανόηση του θέματος και των προτάσεων σας και τις 12 σελίδες, ένα συμπέρασμα έβγαλα (πέρα από το ότι οι περισσότεροι δε κρίνουν με βάση το αντικειμενικά καλό, αλλά υποκειμενικά από τη θέση που βρίσκονται..):

Όπου υπάρχει φτώχεια υπάρχει γκρίνια!

Και δεν το λέω για μας τους εκπαιδευτικούς μόνο αλλά γενικότερα σαν κράτος ,σαν κοινωνία, και όπου φτώχεια βάλτε όποισδήποτε λέξη θέλετε: ανεργία, κακοδιαχείριση, διαφθορα κλπ..

Επίσης δεν έχω δει συγκεκριμένες προτάσεις παρα μονο γνώμες αν είναι σωστή η κατάργηση ή όχι των πινάκων (συνήθως εντελώς υποκειμενικές όπως προανέφερα...)
Κανένας δεν ασχολήθηκε μάλλον και δεν διάβασε προσεκτικά τη θέση του φίλου vsk (στη σελ. 6 νομίζω..):

Δεν μπορώ να ξέρω για την εγκυρότητα των πληροφοριών σας σ' αυτή τη συζήτηση, όμως επιτρέψτε μου να διατυπώσω και την προσωπική μου άποψη επί του θέματος. Δεν βλάπτει να συζητάμε, βλάπτει να φανατιζόμαστε.
Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κλειδώσουν οι πίνακες αναπληρωτών, να απορροφηθούν σταδιακά όλοι οι κατέχοντες προϋπηρεσία με ενίσχυση ίσως του ποσοστού στο 50%-50% και στη συνέχεια να υπάρχει μόνο ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Τα όποια λειτουργικά κενά δημιουργούνται από εκεί και πέρα να καλύπτονται προσωρινά από τους επιλαχόντες του διαγωνισμού και να μοριοδοτούνται οι επαναλαμβανόμενες επιτυχίες-μη διορισμοί στον διαγωνισμό για τον επόμενο, χωρίς να σβήνονται όμως αυτά τα μόρια.
Έτσι οι νυν αναπληρωτές δεν θα βγουν εκτός προγράμματος, ο διαγωνισμός θα γίνεται κανονικά και επιπλέον οι επιτυχόντες-μη διοριστέοι δεν θα χάνονται, αφού θα αποκτούν μόρια από προϋπηρεσία και προηγούμενη επιτυχία στον διαγωνισμό και θα αυξάνονται οι πιθανότητες τους για μελλοντικό διορισμό...

Τις εκφράσεις "κλειδώσουν οι πίνακες" και να "απορροφηθούν σταδιακά όλοι οι κατέχοντες προυπηρεσία..." τις προσέξατε;;
Ποιον θίγουν; Θίγουν κανέναν; Δε συμφωνείτε με τις προτάσεις του συναδέλφου; Δεν το θεωρείτε το δικαιότερο για όλους;
Ποιος διαφωνεί και γιατί...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 06:39:31 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 06:39:59 pm »
Εννοειται οτι συμφωνουμε Daniel πως αν τελικα ειναι να γινει κατι, πρεπει να γινει ετσι. Εχει αναφερθει ξανα κι απο μενα κι απο αλλους, ισως οχι τοσο αναλυτικα αλλα η ουσια ειναι η ιδια..

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 07:28:42 pm »
Εγώ πάλι δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι αυτή η πρόταση είναι δίκαιη. Δηλαδή, προτείνετε για την παροχή της ίδιας υπηρεσίας οι νυν αναπληρωτές  να ανταμείβονται με μόνιμο διορισμό, αλλά οι μελλοντικοί μόνο με κάποια μόρια;
Εκτός αν έχετε στο μυαλό σας αυξημένη μοριοδότηση των αναπληρωτών σε κάθε διαγωνισμό, οπότε τότε η μόνη αλλαγή επί της ουσίας θα ήταν ότι θα έπρεπε κάποιος να έχει πιάσει τουλάχιστον τη βάση, για να χρησιμοποιήσει τα μόρια της προϋπηρεσίας και να διοριστεί μόνιμος. Αυτή η εκδοχή μού φαίνεται πιο δίκαιη.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 09:15:39 pm »
Τις εκφράσεις "κλειδώσουν οι πίνακες" και να "απορροφηθούν σταδιακά όλοι οι κατέχοντες προυπηρεσία..." τις προσέξατε;;
Ποιον θίγουν; Θίγουν κανέναν; Δε συμφωνείτε με τις προτάσεις του συναδέλφου; Δεν το θεωρείτε το δικαιότερο για όλους;
Ποιος διαφωνεί και γιατί...

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλειδώσει κανέναν πίνακα. Ζούμε σε εποχή ελεύθερης αγοράς, και οποιαδήποτε απαγόρευση δικαιώματος στην εργασία συνιστά διάκριση. Όπως έχει δικαίωμα στην εργασία ο μεγαλύτερος σε ηλικία, έτσι κάλλιστα και ο κάθε νέος απόφοιτος πρέπει να απολαμβάνει το ίδιο δικαίωμα.
Και μου κάνει εντύπωση daniel που θεωρείς τόσο φυσιολογικά τα όσα γράφεις. Νομίζω πως μέσα στη γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί έχουμε ξεχάσει τη σημασία των εννοιών.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 09:44:51 pm »
Δεν ξέρω πραγματικά με ποια άποψη να συμφωνήσω.
Κατάργηση ή μη του πίνακα; Πολύ δύσκολο ν'απαντήσει κανείς.

Εδώ που φτάσαμε (με την κατάργηση της επετηρίδας και όλα τα σχετικά) νομίζω ότι ο διαγωνισμός  του Ασεπ αποτελεί πλέον μονόδρομο και καλό θα ήταν να αυξάνονταν ανά ειδικότητα ο αριθμός των διοριστέων.

Καθώς τόσοι πολλοί επιτυχόντες και μη απορροφηθέντες τελικά από το "σύστημα", δε συνιστά νομίζετε μια κάποια αδικία;
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 02:12:41 am »
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλειδώσει κανέναν πίνακα. Ζούμε σε εποχή ελεύθερης αγοράς, και οποιαδήποτε απαγόρευση δικαιώματος στην εργασία συνιστά διάκριση. Όπως έχει δικαίωμα στην εργασία ο μεγαλύτερος σε ηλικία, έτσι κάλλιστα και ο κάθε νέος απόφοιτος πρέπει να απολαμβάνει το ίδιο δικαίωμα.
Και μου κάνει εντύπωση daniel που θεωρείς τόσο φυσιολογικά τα όσα γράφεις. Νομίζω πως μέσα στη γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί έχουμε ξεχάσει τη σημασία των εννοιών.

Μάλλον το παρεξηγησες το θέμα xr15gr..

Για τι απαγόρευση στην εργασία και πράσινα άλογα μιλάς;..Αυτό που λέει ο συνάδελφος και κατά τη γνώμη μου είναι δίκαιο, είναι με λίγα λόγια: Να θεσπιστεί ένα χρονικό όριο εφαρμογής πχ Από 1-1-2010 όλοι οι καινούριοι πτυχιούχοι που θέλουν να εργαστουν στην εκπαίδευση διορίζονται με ΑΣΕΠ και μόνο.. Όσοι μεχρι τότε κατοχύρωσαν προϋπηρεσια απορροφουνται παράλληλα (είτε με Ασεπ αν δώσουν και είναι διοριστέοι, είτε από την προϋπηρεσία τους..Η ιστορία της αδιαφανούς προϋπηρεσίας όμως κομμένη..)
Από που κι ως που αποκλείονται κάποιοι;;;

Αν εννοείς αυτούς που αποκλείονται από το θεσμό των πινάκων, απλα θα ξέρουν ότι από το τάδε χρονικό σημείο και μετά, αλλάζει το σύστημα και πίνακες γιοκ: μόνο ΑΣΕΠ..

Ή μήπως ήταν καλύτερα τότε που το κράτος κατάργησε σε μια νύκτα την επετηρίδα χωρίς καμιά ειδοποίηση;;
Το θέμα είναι να είναι προετοιμασμενος ο κόσμος και να ξέρει τους όρους του παιχνιδιού που θα παίξει..
Τότε το παιχνίδι δεν είναι άδικο για κάποιους (που φτάσανε στη βρύση και νερό δεν ήπιανε-όρα εκείνους που ήταν έτοιμοι να διοριστούν από τον πίνακα και δε διοριστηκανε λόγω διαγωνισμού..)

Και σε τι έχει να κάνει η αλλαγή ενός συστήματος με εργασιακή διακριση;; Τότε δε θ' άλλαζε τίποτα ποτέ..
Μου κάνει δε εντύπωση, το γεγονός ότι συγχέεις αυτά τα δύο..
Και δεν έχω ξεχάσει καμία σημασία των εννοιών ούτε από γενική ούτε από ειδική ανασφάλεια, γιατί απλούστατα προσωπικά δεν τη νιώθω...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2008, 02:14:26 am από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 03:32:42 am »

Το θέμα είναι να είναι προετοιμασμενος ο κόσμος και να ξέρει τους όρους του παιχνιδιού που θα παίξει..
Τότε το παιχνίδι δεν είναι άδικο για κάποιους

Αυτο ακριβως!! Κι οχι να αλλαζουν οι οροι στη μεση του παιχνιδιου χωρις πριν ξεκινησεις να παιζεις να σε εχουν προειδοποιησει για αυτο το ενδεχομενο!

Αποσυνδεδεμένος marias

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • www.dailytech.gr
« Απάντηση #166 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 08:27:24 am »
Εμαθε κανείς νέα από τη συνάντηση της ΠΕΑ με το ΥΠΕΠΘ;

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 09:20:48 am »
Να θεσπιστεί ένα χρονικό όριο εφαρμογής πχ Από 1-1-2010 όλοι οι καινούριοι πτυχιούχοι που θέλουν να εργαστουν στην εκπαίδευση διορίζονται με ΑΣΕΠ και μόνο.. Όσοι μεχρι τότε κατοχύρωσαν προϋπηρεσια απορροφουνται παράλληλα (είτε με Ασεπ αν δώσουν και είναι διοριστέοι, είτε από την προϋπηρεσία τους..Η ιστορία της αδιαφανούς προϋπηρεσίας όμως κομμένη..)
Από που κι ως που αποκλείονται κάποιοι;;;

Δικαιότερο θα ήταν να πριμοδοτείται  η   επιτυχία στον ΑΣΕΠ και στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ(όχι μόνο στον πίνακα αναπληρωτών). Γιατί κάποιος που έχασε τον διορισμό για 1 ή 5 ή 100 θέσεις να είναι στην ίδια θέση με κάποιον που δίνει για πρώτη φορά ΑΣΕΠ ή με κάποιον που έχει  αποτύχει ; Ως προς αυτό το σημείο λοιπόν, θεωρώ δικαιότερο το ισχύον σύστημα, αφού η επιτυχία στον ΑΣΕΠ πριμοδοτείται τουλάχιστον στον πίνακα αναπληρωτών. Για την αδιαφανή προϋπηρεσία, συμφωνούμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2008, 12:00:18 pm από syrrahm »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182601
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144