0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Την αντίφαση μεταξύ των δυο τελευταίων παραγράφων έπιασα κι εγώ syrrahm.Και αναρωτιέμαι κι εγώ πως είναι δυνατόν σε επίσημο έγγραφο απάντηση να γίνονται τέτοια λάθη cpap? Αλλά μήπως ισχύει το «γλώσσα λανθάνουσα…» Επειτά ο βουλευτής που κάνει την ερώτηση δεν ρωτά απο που θα διορίσει φέτος το ΥΠΕΠΘ αλλά ζητά την εγκαιρη ενημέρωση διεξαγωγής του επόμενου και τι θα γίνει με τις τεχνικές ειδικότητες. Γιατί το ΥΠΕΠΘ σπεύδει να απαντήσει στη τελευταία πρόταση από που θα διορίσει φέτος? ή δεν γνωρίζει ο υπουργός ότι στο φετινό διαγωνισμό δεν συμμετίχαν οι τεχνικές ειδικότητες
Δεν μπορώ να ξέρω για την εγκυρότητα των πληροφοριών σας σ' αυτή τη συζήτηση, όμως επιτρέψτε μου να διατυπώσω και την προσωπική μου άποψη επί του θέματος. Δεν βλάπτει να συζητάμε, βλάπτει να φανατιζόμαστε.Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κλειδώσουν οι πίνακες αναπληρωτών, να απορροφηθούν σταδιακά όλοι οι κατέχοντες προϋπηρεσία με ενίσχυση ίσως του ποσοστού στο 50%-50% και στη συνέχεια να υπάρχει μόνο ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Τα όποια λειτουργικά κενά δημιουργούνται από εκεί και πέρα να καλύπτονται προσωρινά από τους επιλαχόντες του διαγωνισμού και να μοριοδοτούνται οι επαναλαμβανόμενες επιτυχίες-μη διορισμοί στον διαγωνισμό για τον επόμενο, χωρίς να σβήνονται όμως αυτά τα μόρια.Έτσι οι νυν αναπληρωτές δεν θα βγουν εκτός προγράμματος, ο διαγωνισμός θα γίνεται κανονικά και επιπλέον οι επιτυχόντες-μη διοριστέοι δεν θα χάνονται, αφού θα αποκτούν μόρια από προϋπηρεσία και προηγούμενη επιτυχία στον διαγωνισμό και θα αυξάνονται οι πιθανότητες τους για μελλοντικό διορισμό...
Τις εκφράσεις "κλειδώσουν οι πίνακες" και να "απορροφηθούν σταδιακά όλοι οι κατέχοντες προυπηρεσία..." τις προσέξατε;;Ποιον θίγουν; Θίγουν κανέναν; Δε συμφωνείτε με τις προτάσεις του συναδέλφου; Δεν το θεωρείτε το δικαιότερο για όλους;Ποιος διαφωνεί και γιατί...
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλειδώσει κανέναν πίνακα. Ζούμε σε εποχή ελεύθερης αγοράς, και οποιαδήποτε απαγόρευση δικαιώματος στην εργασία συνιστά διάκριση. Όπως έχει δικαίωμα στην εργασία ο μεγαλύτερος σε ηλικία, έτσι κάλλιστα και ο κάθε νέος απόφοιτος πρέπει να απολαμβάνει το ίδιο δικαίωμα. Και μου κάνει εντύπωση daniel που θεωρείς τόσο φυσιολογικά τα όσα γράφεις. Νομίζω πως μέσα στη γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί έχουμε ξεχάσει τη σημασία των εννοιών.
Το θέμα είναι να είναι προετοιμασμενος ο κόσμος και να ξέρει τους όρους του παιχνιδιού που θα παίξει..Τότε το παιχνίδι δεν είναι άδικο για κάποιους
Να θεσπιστεί ένα χρονικό όριο εφαρμογής πχ Από 1-1-2010 όλοι οι καινούριοι πτυχιούχοι που θέλουν να εργαστουν στην εκπαίδευση διορίζονται με ΑΣΕΠ και μόνο.. Όσοι μεχρι τότε κατοχύρωσαν προϋπηρεσια απορροφουνται παράλληλα (είτε με Ασεπ αν δώσουν και είναι διοριστέοι, είτε από την προϋπηρεσία τους..Η ιστορία της αδιαφανούς προϋπηρεσίας όμως κομμένη..) Από που κι ως που αποκλείονται κάποιοι;;;