*

Αποστολέας Θέμα: "Κόβεται" ο πίνακας???  (Αναγνώστηκε 35590 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Απ: "Κόβεται" ο πίνακας???
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 08:10:48 pm »
Καλέ, τα ίδια πράγματα λέμε. Απλώς αναπαρήγαγα τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, θέλοντας να δείξω ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο/άδικο και πως δεν έχει νόημα η συζήτηση! Δεν συμφωνώ με την ύπαρξη της συζήτησης γενικότερα.

Και επιμένω. Με όποιον και από τους δύο τρόπους και να γίνονται οι διορισμοι, κάποιοι πάντα θα μένουν απέξω. Εκεί είναι το πρόβλημα. Όχι στο πώς αλλά στο πόσοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:25:10 »

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 08:22:34 pm »
Ναι, σίγουρα έχει περισσότερη εμπειρία αυτος που έχει κάποια χρόνια προϋπηρεσία, αλλά από την άλλη, εφόσον έχει αυτή την προϋπηρεσία, πώς γίνεται να μην πιάνει ούτε τη βάση του ΑΣΕΠ; Ας μην μπούμε σε αυτή τη συζήτηση. Δεν έχει νόημα! Μόνο όταν αρχίσουν να γίνονται μαζικοί διορισμοί θα λυθεί το πρόβλημα μας.
Yπάρχουν πολλά άτομα που έχασαν το διορισμό μέσω ΑΣΕΠ για 1-2 μόρια , έγιναν αναπληρωτές μόνο με μόρια ΑΣΕΠ και τώρα είναι πολύ κοντά να διοριστούν μέσω του Ενιαίου. Αυτά τα άτομα θα διορίζονταν μέσω ΑΣΕΠ, αν το 100% των διορισμών γινόταν από το ΑΣΕΠ. Επομένως -και αναφέρομαι περισσότερο στα τελευταία χρόνια - δεν είναι και τόσο διαφορετικοί Ασεπίτες και αναπληρωτές.

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 09:10:02 pm »
Αυτό που προσπαθώ να πω και δεν γίνομαι κατανοητή για κάποιο λόγο είναι το εξής: Αυτοί που έχουν προϋπηρεσία υποστηρίζουν ότι η προϋπηρεσία είναι σημαντικότερη από το διαγωνισμό και αυτοί που δεν έχουν προϋπηρεσία έχουν ως επιχείρημα ότι κάποιοι από τους αναπληρωτές δεν περνάνε τη βάση του ΑΣΕΠ. Έγινα κατανοητή τώρα? Δεν είναι τα δικά μου επιχειρήματα, είναι τα επιχειρήματα που έχουν αναφερθεί και σε αυτό το forum κατά καιρούς και στο συγκεκριμένο thread. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω καμία από τις δύο πλευρές. Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες και νομίζω έχω τονίσει ιδιαιτέρως και στα δύο post μου ότι η συζήτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διορισμού δεν έχει νόημα.

Παρακαλώ, μην διαβάζετε αποσπασματικά τα post των άλλων. Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 10:29:59 pm »
Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα στην ουσία των απόψεων της συναδέλφου. Άλλωστε, συμφωνούμε στο ότι η συζήτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διορισμού δεν έχει νόημα. Εγώ απλώς σχολίασα τη συγκεκριμένη παράθεση , της οποίας το νόημα είναι ξεκάθαρο , είτε είναι είτε δεν είναι δική της άποψη.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2008, 10:46:11 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:25:10 »

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 10:42:39 pm »
Δεν μπορώ να ξέρω για την εγκυρότητα των πληροφοριών σας σ' αυτή τη συζήτηση, όμως επιτρέψτε μου να διατυπώσω και την προσωπική μου άποψη επί του θέματος. Δεν βλάπτει να συζητάμε, βλάπτει να φανατιζόμαστε.
Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κλειδώσουν οι πίνακες αναπληρωτών, να απορροφηθούν σταδιακά όλοι οι κατέχοντες προϋπηρεσία με ενίσχυση ίσως του ποσοστού στο 50%-50% και στη συνέχεια να υπάρχει μόνο ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Τα όποια λειτουργικά κενά δημιουργούνται από εκεί και πέρα να καλύπτονται προσωρινά από τους επιλαχόντες του διαγωνισμού και να μοριοδοτούνται οι επαναλαμβανόμενες επιτυχίες-μη διορισμοί στον διαγωνισμό για τον επόμενο, χωρίς να σβήνονται όμως αυτά τα μόρια.
Έτσι οι νυν αναπληρωτές δεν θα βγουν εκτός προγράμματος, ο διαγωνισμός θα γίνεται κανονικά και επιπλέον οι επιτυχόντες-μη διοριστέοι δεν θα χάνονται, αφού θα αποκτούν μόρια από προϋπηρεσία και προηγούμενη επιτυχία στον διαγωνισμό και θα αυξάνονται οι πιθανότητες τους για μελλοντικό διορισμό...

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 11:14:41 pm »
Καλά τα λες Vsk, αλλά πώς θα ζήσουν οι βουλευτές και όλοι όσοι έχουν ως μόνο μέσο το βύσμα κσι το βόλεμα; Στην Ελλάδα ζούμε και όσο θα ζούμε αξιοκρατία δε θα δούμε. Και να με συγχωρέσετε αλλά υπάρχουν άτομα που μάζεψαν τα μόριάκια τους χωρίς καν να δώσουν Ασέπ και ειρωνεύονταν όλους όσοι έχασαν χρόνια από τη ζωή τους για να περάσουν και να καταφέρουν να δοριστούν ως αναπληρωτές και στη χειρότερη ως ωρομίσθιοι. Να μην ξεχνάμε και αυτούς στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αρκετά μιζιερασα πάλι, μιζιεράσαμε και όλοι μας και σήμερα. Ας κοιτάξουμε να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά μας στο σχολείο και στη δουλειά μας. Εγώ πάντως νιώθω ώρες ώρες πως δεν είναι το σχολείο αυτό που ονειρευόμουν, ωστόσο τα βλέμματα, τα γέλια, ακόμη και οι αγριες φωνές των μαθητών μου με συνεφέρνουν γρήγορα και μου λένε πως είναι παιδιά και μας θέλουν κοντά τους όχι ως μπαμπούλες αλλά ως δασκάλους (όπως μας φωνλαζουν όλους τους εκπαδευτικούς στο νησί που βρίσκομαι).
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 02:42:57 am »
Προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει περίπτωση να "σβηστεί" η προϋπηρεσία. Κάποια μεταβατική ρύθμιση θα υπάρξει, δεν μπορεί. Αλλά αν γίνει αυτό, θα ήθελα τότε να δω τα μούτρα δύο κυριών, φιλολόγων από το νομό μου, αδελφές κιόλας, που η μία έχει κοντά στα 19 μόρια (πτυχίο '95) και η άλλη κοντά στα 14 (πτυχίο 2001!) ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΊΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΣΕΠ (βλέπετε το βύσμα πιάνει όλη την οικογένεια, σόι πάει το βασίλειο...)
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 02:51:44 am »
Λοιπόν, να συμφωνήσω με την προλαλήσασα συνάδελφο και να προσθέσω: ναι, για πολλούς είναι θέμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Και δεν αναφέρομαι στους συναδέλφους που μάζεψαν μόρια μόνο από ΑΣΕΠ και μπήκαν στον πίνακα και είχαν μια ηλικία...Αυτοί δεν είχαν επιλογή, μόνο λόγω του θέατρου παραλόγου του διαγωνισμού που σε συνθλίβει...Αυτοί,αν ξανάδιναν, θα ήταν διοτιστέοι...Για πολλούς από τους υπόλοιπους είναι καθαρά θέμα επιλογής...Και αναφέρομαι στους ΠΕ02...Λοιπόν, εικάζω, πολλοί απο μας τα καταφέραμε να επιβιώνουμε αξιοπρεπώς για χρόνια,κάναμε σπίτια,οικογένειες, στήσαμε τη ζωή μας εν γένει...γιατί μετά την κατάργηση της επετηρίδας απομυθοποιήσαμε πλήρως τη διαβόητη "ασφάλεια"(στα22-28 μας)...Μας διέγραψαν έτσι ξαφνικά και μας πέταξαν...στην κόλαση...και κολυμπήσαμε όλοι σε τάξεις...και μάθαμε τι σημαίνει διδασκαλία χωρίς "εξουσία" δημοσίου υπαλλήλου...και πολύ ωραία εμπειρία ήταν αυτή, γιατί μάθαμε να κερδίζουμε τα παιδιά με τον εαυτό μας και μόνο...Και έπρεπε να σταθούμε στα πόδια μας, κι αυτό δεν γίνεται με ωρομισθία στο πουθενά, που την πληρώνεις από την τσέπη σου, αν δεν έχεις τσέπη(άλλου).Πόσο μάλλον αν, για να πετύχεις την ωρομισθία και την ΠΔΣ  και ό,τι άλλο...παρακαλάς(μην το πω αλλιώς)  τα βύσματα να σε σώσουν...και να τους χρωστάς κιόλας...ενω πληρώνεις σε χρήμα και αίμα ταλαιπωρίας...Ε δεν μπορεί αυτό να είναι και η καλύτερη επιλογή...Και κάτι τελευταίο...γι 'αυτήν την ιστορία με την προυπηρεσία-εμπειρία των αναπληρωτών σε αντιπαράθεση με την "απειρία" των Ασεπιτών:όσοι παρακολουθούν και ενδιαφέρονται και παρατηρούν, ξέρουν πως διοριστέοι από Ασεπ στα 23-27 δεν είναι πια πολλοί...και ότι τα θέματα στα οποία έγινε η σφαγή(αρχαία) ήταν στημένα στην εμπειρία των παλιών(δέσμες, μέχρι 1998-99  και κατεύθυνση από εκεί και μετά).Πανεπιστημιακά θέματα για νεαρά φυτά με φρέσκο πτυχίο εγώ δεν είδα...και ήμουν εκεί...(για ΠΕ02 μιλάω πάντα).Παράλογα θέματα, είδα.

Η αλληλλουποτίμηση δεν μας τιμά.Ο καθένας πορεύεται, όπως επιλέγει. Όλοι εξαναγκαζόμαστε...σε επιλογές, που είναι δικές μας...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 11:46:40 am »
Για μια ακόμη φορά θα συμφωνήσω με τη συνάδελφο Vica και θα μείνω σε αυτήν την "μικρή" λεπτομέρεια της προϋπηρεσίας.Είναι κοινός τόπος από πολλούς συναδέλφους ότι προϋπηρεσία έχουν μόνον όσοι δούλεψαν σε ένα δημόσιο σχολείο,αυτό δεν είναι αλήθεια.Ίσως να διαμορφώθηκε αυτή η αντίληψη γιατί τα "φροντιστηριακά" μόρια δεν υπολογίζονται ποτέ και πουθενά.Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε μετράει μόνο ο χρόνος εργασίας στο δημόσιο και στο ιδιωτικό σχολείο,το φροντιστήριο είναι ο χώρος φάντασμα κι εμείς οι αλαφροίσκιωτοι που περιφερόμασταν-στε μέσα εκεί φαινόμαστε με μηδενική προϋπηρεσία.Δε μπορεί όλοι έχουμε γνωστούς που δούλεψαν και δουλεύουν σε φροντιστήρια και δε μπορεί ξέρουμε την αθλιότητα που επικρατεί με τις χαμένες αμοιβές,με τα κλεμμένα ένσημα,με τις απλήρωτες επιτηρήσεις,με με... δε μπορεί να μην ξέρουμε.Εξάλλου αυτός δεν είναι ο λόγος που όλοι τρέχουμε για τις "ωρίτσες";Αφού λοπόν όλα τα ξέρουμε γιατί θεωρούμε πως ότι βλέπουμε γραμμένο στους πίνακες Ασεπ και ενιαίο είναι αντιπροσωπευτικό του κόπου του καθένα;Ναι ξέρω πολύ καλά με τι ζόρι τρέχει ο κάθε αναπληρωτής κι ωρομίσθιος στην κάθε άκρη της Ελλάδας.Θέλω όμως να ξέρουν όλοι ότι κι εμείς ,οι μηδενικής ή ελάχιστης φαινομενικά προϋπηρεσίας λιώσαμε στη δουλειά,όταν άλλοι έγραφαν ιστορία....
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 12:42:13 pm »
Ξέρετε συνάδελφοι τι πρέπει να γίνει;
Πρέπει πρώτα οι υπέυθυνοι να περάσουν καμια βόλτα απο Σιβιτανίδειο,Εκκλησιαστικά κτλ να ξεκαθαρίσουν πρώτα εκεί τον τρόπο προσλήψεων και προυπηρεσίων των αναπληρωτών και μέτα να κοιτάξουν τον τρόπο διορισμών.Γιάτι να αδικηθεί λοιπόν ο ωρομίσθιος που τρέχει τόσα χιλιόμετρα καθε μέρα για 7.74;Πάντως δεν νομίζω να σβηστούν οι προυπηρεσίες μας.Στο κάτω κάτω ο καθένας είχε δύο επιλογές: 1)Η να σκάσει στο διάβασμα και να περάσει στον διαγωνισμό, η 2)Να τρέχει τουλάχιστον καμιά πενταετία μέχρι να διοριστεί.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 12:46:36 pm »
Η Σιβιτανίδειος ίντα'ναι? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 12:47:14 pm »
Και να "σκάσει" κάποιος στο διάβασμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο δικό μου κλάδο ΠΕ02, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι μεταξύ των διοριστέων. Μιλώ από προσωπική εμπειρία.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 12:57:22 pm »
Αφού έχουν ισοπεδώσει την ελληνική γλώσσα...............
Σημασία δεν έχει να είσαι στους "επιτυχόντες",σημασία έχει να είσαι πχ στους 100 πρώτους...........
Τι να το κάνω άμα είμαι πάνω από τη βάση όπως άλλοι 1000,λέω εγώ τώρα............
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2008, 01:03:56 pm από Αγάπη »

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 01:01:27 pm »
enastron, συμφωνώ κάτι παραπάνω κι από απόλυτα μαζί σου. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, είμαι κάπου στο μέσον. Με κάποια μόρια ΑΣΕΠ και με κάπου 360 χιλιόμετρα την εβδομάδα για να μαζέψω κάποια μόρια και να δω έμμεσα το αντίκρυσμα της επιτυχίας μου στον ΑΣΕΠ. Δουλεύω σε 4 χωριά, το κοντινότερο στα 25 χλμ., όπου πηγαινοέρχομαι καθημερινά (φροντιστήριο και σχολεία) και προσπαθώ να τα βγάλω πέρα (ζω μόνη μου και πληρώνω ενοίκιο) με γύρω στα 600 ευρώ το μήνα. Δεν θέλω να ζητάω από τους δικούς μου, αν και έχουν την άνεση να με στηρίξουν. Εν μέρει xr15gr, αυτό είναι επιλογή μου, εν μέρει, όμως, είναι και μονόδρομος. Αυτό μου δίνουν, αυτό είμαι αναγκασμένη να πάρω. Θα μου πείτε, κινητοποιήσου και δράσε μαζικά μέσα από συλλόγους, κλπ. Πολύ ευχαρίστως, αλλά πού χρόνος; Διδάσκω δύο ξένες γλώσσες σε σύνολο 7 τμήματα, με τις απαιτήσεις που καταλαβαίνετε, αρχαία σε 3 διαφορετικές τάξεις, με τις απαιτήσεις που καταλαβαίνετε, και μαθήματα γ' λυκείου κατεύθυνσης, με τις απαιτήσεις που καταλαβαίνετε. Από πού αρχίζει και πού τελειώνει η προσωπική επιλογή, το αφήνω σε σας.

Όπως και να' χει, εγώ στηρίζω ένα και μοναδικό σύστημα διορισμών, που καλό θα' ταν να μην είναι ο ΑΣΕΠ (αλλά αυτό είναι μια άλλ πονεμένη ιστορία), αλλά σε καμια περίπτωση να μη διαγραφεί η προϋπηρεσία (όσο κι αν αυτό ευνοεί κάποιους που την απέκτησαν πλαγίως). Ας καθαρίσει ο πίνακας με τους αναπληρωτές που βρίσκονται προ διορισμού, ας πάρουν και οι υπόλοιποι σειρά (ασεπίτες και μη) και μετά να γίνει πάλι διαγωνισμός. Ο πίνακας είναι ήδη φρακαρισμένος, τί θα γίνει πάλι με όλους αυτούς τους επιτυχόντες που θα βγουν από τον επόμενο διαγωνισμό; Τί χάλι είναι αυτό ρε παιδιά;  
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182546
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144