*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη από κλάδο σε κλάδο (Δευτεροβάθμιας)  (Αναγνώστηκε 178117 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη από κλάδο σε κλάδο (Δευτεροβάθμιας)
« Απάντηση #504 στις: Ιουλίου 27, 2024, 04:28:40 pm »
Το «Την» σε τι αναφέρεται; Αναφέρονται στη συζήτηση  νόμοι, εγκύκλιοι (sic – ποιες άραγε για το θέμα; ) , “ζητάει το υπουργείο» (ε, με εγκυκλίους και προσκλήσεις πορεύεται η εκτελεστική εξουσία και εφαρμόζει τη νομοθεσία , ενίοτε και κατά το δοκούν, aka με τους φετφάδες της ) .
Η πρόσκληση (εγκύκλιος Υπαιθα σα να λέμε)  πάντως η φετινή (υπ’.αριθμ. Αρ. Πρωτ.: 41904/Ε2 / 19-04-2024)  αναφέρει ρητά ημερομηνία μονιμοποίησης στη σ. 7 , δικαιολογητικά Ι / ii . Και η αντίστοιχη περσινή το ίδιο και του 2022 (φρονώ αρκετά παλιότερα όχι, διότι δεν συνδέονταν βάσει νόμου με διαδικασίες αξιολόγησης και πέραν της διετίας με τις γνωστές εμπλοκές λογικά, ε; ) .
Οι εγκύκλιοι κι οι προσκλήσεις έχουν νομικό πλαίσιο. Η εγκύκλιος εξειδικεύει τον νόμο, δεν παράγει η ίδια. Δες λοιπόν το νομικό πλαίσιο που αναφέρει η ίδια η εγκύκλιος και βρες μου πού ακριβώς μιλάει για πράξη μονιμοποίησης. Επίσης δες στη σελίδα 2 τις προϋποθέσεις μετάταξης ή δες εδώ και πες μου πού ακριβώς λέει για μονιμοποίηση.

https://mitos.gov.gr/index.php/%CE%94%CE%94:%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7_%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BC%CF%89%CE%BD_%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD_%CE%95%CE%95%CE%A0/%CE%95%CE%92%CE%A0_%CF%83%CE%B5_%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD_%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%94%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82_%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82

Γι'αυτό είπα "το υπουργείο ζητάει". Αλλά δε ξέρω αν το ζητάει sic ή ξε-sic. Ίσως ξέρεις εσύ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:27:22 »

Αποσυνδεδεμένος diav

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #505 στις: Ιουλίου 27, 2024, 04:50:12 pm »
δεν προβλέπεται σε κανένα νόμο, ούτε καν στην ίδια την εγκύκλιο

Πες μας  εσύ σε ποια εγκύκλιο "ίδια" αναφέρεσαι που δεν το αναφέρει, για τη νομοθεσία άλλο , γνωστό, σχολιάστηκε , αν διαβάσεις προσεκτικά.
Τα περί νομικού πλαισίου και εφαρμοστικών μάλλον τα γνωρίζουμε από την γ' γυμνασίου (αγωγή του πολίτη) παλιά.
Άρα είναι η πρόσκληση παράνομη;
(η νομοθεσία των μετατάξεων είναι παλιότερη της επικαιροποίησης της διαδικασίας σύνδεσης της μονιμοποίησης με διετία ΚΑΙ αξιολόγηση, άρα πιθανά τα συμπαρασύρει όλα και το αναφέρουν στην πρόσκληση ΡΗΤΑ, όχι ότι δεν έχει γίνει σε άλλες προσκλήσεις , όπου δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ έρεισμα για προβλέψεις σε προσκλήσεις, όμως αφορά λίγους και δεν είναι και γνωστό γενικά).
Τότε γιατί διατηρείται στην πρόσκληση ;

(μια περίπλοκη εμπλοκή είναι και η αναδρομική μονιμοποίηση, οπότε τι να κάνουν οι εκπαιδευτικοί; προφανώς όλοι αίτηση και βλέπουν τι γίνεται, κι ας λεει η πρόσκληση ό,τι λεει)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2024, 05:04:46 pm από diav »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #506 στις: Ιουλίου 27, 2024, 05:31:04 pm »
Πες μας  εσύ σε ποια εγκύκλιο "ίδια" αναφέρεσαι που δεν το αναφέρει, για τη νομοθεσία άλλο , γνωστό, σχολιάστηκε , αν διαβάσεις προσεκτικά.
Τα περί νομικού πλαισίου και εφαρμοστικών μάλλον τα γνωρίζουμε από την γ' γυμνασίου (αγωγή του πολίτη) παλιά.
Άρα είναι η πρόσκληση παράνομη;
(η νομοθεσία των μετατάξεων είναι παλιότερη της επικαιροποίησης της διαδικασίας σύνδεσης της μονιμοποίησης με διετία ΚΑΙ αξιολόγηση, άρα πιθανά τα συμπαρασύρει όλα και το αναφέρουν στην πρόσκληση ΡΗΤΑ, όχι ότι δεν έχει γίνει σε άλλες προσκλήσεις , όπου δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ έρεισμα για προβλέψεις σε προσκλήσεις, όμως αφορά λίγους και δεν είναι και γνωστό γενικά).
Τότε γιατί διατηρείται στην πρόσκληση ;

(μια περίπλοκη εμπλοκή είναι και η αναδρομική μονιμοποίηση, οπότε τι να κάνουν οι εκπαιδευτικοί; προφανώς όλοι αίτηση και βλέπουν τι γίνεται, κι ας λεει η πρόσκληση ό,τι λεει)

Δεν το συνεχίζω, δεν έχει νόημα. Για όποιον ενδιαφέρεται, η νομοθεσία δεν αλλάζει με εγκύκλιο. Αλλάζει με τροπολογία. Τέτοια δεν έχει έρθει ακόμη κι αν έρθει, δεν υπάρχει αναδρομική ισχύς νόμου. Τουτέστιν, για τις φετινές μετατάξεις δεν προβλέπεται στο νομικό πλαίσιο η προϋπόθεση της μονιμοποίησης. Το τι "εννοούσε ο ποιητής" όταν έβαλε τη διετία, νομικά δεν έχει σημασία. Αν εννοούσε κάτι που τώρα έχει αλλάξει, έχει 34984958495849584 νομοσχέδια για να εντάξει μια απλή τροπολογία και να το αλλάξει. Μέχρι τότε, νομικά δεν είναι προϋπόθεση. Από κει και πέρα, ο καθένας πιστεύει όποιον θέλει. Παράνομες εγκύκλιοι φυσικά κι έχουν υπάρξει κι είτε ανακλήθηκαν, είτε δικαιώθηκαν οι ζημιωμένοι στα δικαστήρια. Αυτό δε στο έμαθαν στη Γ' Γυμνασίου;

Αποσυνδεδεμένος diav

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #507 στις: Ιουλίου 27, 2024, 05:58:33 pm »
Παραείσαι εριστικός, σχολίασα άλλου σχολιαστή τις συγγνώμες , γιατί το είδε (δεν νόμιζε) να αναγράφεται ρητά σε εγκύκλιο - στην πρόσκληση, τόσο απλά. Δεν αναφέρεις την εγκύκλιο που ΔΕΝ το είδες (ίσως το ανέφερες κατά λάθος, άρα παραδέξου το ότι το έγραψες εκ παραδρομής ή πες ΠΟΥ δεν το γράφει , για τη νομοθεσία γνωστό).
Τίποτα δεν είναι αυτονόητο ή εύκολο να απαντηθεί από δικολάβους (το υπαιθα ερμηνεύει νόμους και , όταν νομίσει ή κριθεί νομικά ότι κάτι έχει κενό, και νομοθετεί με τροπολογίες, τα γνωστά λες δηλαδή, εκτός αν νομίζεις ότι εκτελεστική και νομοθετική είναι χωριστές πλήρως (με τις τροπολογίες όχι, φυσικά) ... Άρα;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:27:22 »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #508 στις: Ιουλίου 27, 2024, 06:03:26 pm »
Παραείσαι εριστικός, σχολίασα άλλου σχολιαστή τις συγγνώμες , γιατί το είδε (δεν νόμιζε) να αναγράφεται ρητά σε εγκύκλιο - στην πρόσκληση, τόσο απλά. Δεν αναφέρεις την εγκύκλιο που ΔΕΝ το είδες (ίσως το ανέφερες κατά λάθος, άρα παραδέξου το ότι το έγραψες εκ παραδρομής ή πες ΠΟΥ δεν το γράφει , για τη νομοθεσία γνωστό).
Τίποτα δεν είναι αυτονόητο ή εύκολο να απαντηθεί από δικολάβους (το υπαιθα ερμηνεύει νόμους και , όταν νομίσει ή κριθεί νομικά ότι κάτι έχει κενό, και νομοθετεί με τροπολογίες, τα γνωστά λες δηλαδή, εκτός αν νομίζεις ότι εκτελεστική και νομοθετική είναι χωριστές πλήρως (με τις τροπολογίες όχι, φυσικά) ... Άρα;

Δεν είχα κοιτάξει τα δικαιολογητικά, γιατί (λογικά θεωρώ) θεώρησα ότι όταν υπάρχει ολόκληρο κομμάτι που έχει τίτλο "ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ" κι εκεί αναφέρει τη διετία κι όχι τη μονιμοποίηση, δε μπορεί παρακάτω στα δικαιολογητικά να ζητάει μονιμοποίηση. Δε ξέρω ποιον σχολίασες και τι, ξέρω το ύφος με το οποίο τα σχολίασες. Σου απαντάω απλά στο ίδιο ύφος.

Αποσυνδεδεμένος diav

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #509 στις: Ιουλίου 27, 2024, 06:17:12 pm »
ούτε καν στην ίδια την εγκύκλιο

Δεν λες ποια διάβασες . Το ύφος να είμαστε σαφείς είναι προβληματικό;  (το πόσο προβληματικό είναι το υπαιθα το ξέρω καλύτερα ίσως)

Δε ξέρω ποιον σχολίασες και τι, ξέρω το ύφος με το οποίο τα σχολίασες. Σου απαντάω απλά στο ίδιο ύφος.

Να κοιτάς τις παραθέσεις μήπως; Δεν απαντάς πάντως στη διευκρινιστική της ίδιας σου της γραφής (το "δεν διάβασα παρακάτω" μήπως ακυρώνει την γραπτή παράθεση; Τόσο απλό. Απλώς δεν το δέχεσαι. )
Ότι είναι προβληματικό το όλο πλαίσιο και εδώ και αλλού με παλινωδίες του υπαιθα το έχουμε σχολιάσει πολλές φορές. Εν προκειμένω , λοιπόν, σε εγκύκλιο-πρόσκληση είναι σαφής η αναφορά, όπως έγραψα και παραπάνω εγώ θα έκανα αίτηση όπως και να έχει όποτε και θα περίμενα κινήσεις για τα μετά. Πολύς εγωισμός για δευτερεύοντα θέματα, ενώ είναι σοβαρά πολύ τα πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος diav

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #510 στις: Ιουλίου 27, 2024, 06:24:41 pm »
Εντωμεταξύ από την πρόσκληση του 2022 (νομίζω και το 2021 , θα δω αργότερα) είναι ρητά δηλωμένο αυτό, σαν πολύ νωρίς το πήραν πρέφα και (δεν) το διάβασαν μερικοί... Τι να πει κανείς, βρίσκει και τα κάνει τα διάφορα η ανωτάτη αρχή...

Αποσυνδεδεμένος anaplirotis2000

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #511 στις: Αυγούστου 23, 2024, 12:33:29 pm »
Καλημέρα. ΑΝ γνωρίζει κάποιος, γιατί καθένας δίνει διαφορετική απάντηση: Για να "πάει" κάποιος ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ή ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ από γενική σε ειδική ή από ειδική σε γενική, στον ίδιο κλάδο πάντα, θα κάνει αίτηση μετάθεσης (αφού έχει υπηρετήσει το απαιτούμενο διάστημα που προβλέπεται) ή αίτηση μετάταξης;;

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #512 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 03:26:03 pm »
Η 5ετια για το δικαίωμα της μετάταξης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μεχρι την ημέρα υποβολής της αίτησης ή μέχρι το τέλος της σχολικής σεζόν όπως γίνεται με τις μεταθέσεις;
Εκπαίδευση ή Παιδεία; 2 ημίχρονο 1 τελικό..

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #513 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 03:48:55 pm »
Η 5ετια για το δικαίωμα της μετάταξης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μεχρι την ημέρα υποβολής της αίτησης ή μέχρι το τέλος της σχολικής σεζόν όπως γίνεται με τις μεταθέσεις;

Πρέπει να ισχύει το ίδιο, όπως στις μεταθέσεις μέχρι 31/8, που τελειώνει το σχολικό έτος.

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #514 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 04:16:06 pm »

Πρέπει να ισχύει το ίδιο, όπως στις μεταθέσεις μέχρι 31/8, που τελειώνει το σχολικό έτος.
Δεν το έχω βρει πουθενά γραμμένο όμως 😬

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #515 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 05:20:57 pm »
Δεν το έχω βρει πουθενά γραμμένο όμως 😬

Εννοειται . Δεν χρειαζεται να γραφτει γιατι οι μεταταξεις γινονται μεσα στον αυγουστο και θα εχει συμπληρωθει το ετος οπως στις μεταθεσεις. Αν δεν συμπληρωνεται η 5ετια εκει απορριπτεται.

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #516 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2024, 08:15:19 pm »
Τέλεια! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις 🙂

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Μετάταξη από κλάδο σε κλάδο (Δευτεροβάθμιας)
« Απάντηση #517 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2024, 10:54:23 am »
Εγώ ξέρω ότι στις μετατάξεις πρέπει να πληρείς τις προϋποθέσεις κατά την περίοδο εξέτασης της αίτησης από το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ. Έτσι μου έχει πει ο Κατσωνόπουλος (αιρετός ΚΥΣΔΕ). Ωστόσο η δικιά μου συμβουλή είναι ότι κάνεις την αίτηση κι ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)