*

Αποστολέας Θέμα: Φροντiστηρια ασεπ  (Αναγνώστηκε 18336 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Φροντiστηρια ασεπ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 12:44:47 am »
Για διαβαστε και αυτη τη συζητηση τα πιο νεα μελη γιατι για αυτο το θεμα εχει γινει πολλη κουβεντα   http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=3317.0 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:46:44 »

Αποσυνδεδεμένος tina_nt

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 12:46:23 am »
 Και εγώ πιστεύω ότι τα φροντιστήρια είναι λίγο πολύ απάτη!Για το διαγωνισμό του 2004 ξεκινησα μαθήματα σε ένα φροντιστήριο της Θεσσαλονίκης από το οποίο μετά τα δύο πρώτα μαθήματα έφυγα τελείως δυσαρεστημενη!Πήγα λοιπόν και γράφτηκα σε ένα άλλο γνωστο φροντηστήριο της Θεσσαλονίκης, σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά απείχε και αυτό πολύ από τις προσδοκίες μου!Γενίκότερα δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη με την προχειρότητα και σε ένα βαθμό με την ασχετοσύνη τους!Οι σημειώσεις που μας έδειναν ήταν ελάχιστες για μένα,πιστεύω ότι δεν κάλυπταν το εύρος της ύλης!Γενικότερα πολλα τα αρνητικά!Γραφω λοιπόν το 2004 60,5 και 58,5!Για τον διαγωνισμό του 2006 δεν πήγα φροντιστήριο  και δεν σκοπεύω να ξαναπάω.Για αυτό το διαγωνισμό διάβασα μόνο τον Οδηγό Νηπιαγωγού και το ΔΕΠΠΣ και έγραψα 76 και στις δύο θεματικπες ενότητες!Κρίμα τα χρήματα που είχα δώσει τότε!

Αποσυνδεδεμένος tina_nt

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 12:50:42 am »
Θα συμφωνήσω με τη despina694 και την tsilib...Ιδίως αυτό το "πιο πολύ με μπέρδεψαν", νομίζω ότι ανταποκρίνεται πολύ στην πραγματικότητα.
Πολύ μπλα μπλα, θεωρίες θεωριών και...χάνεται η ουσία!
Προσωπικά στο διαγωνισμό του 2004, με ένα μήνα διάβασμα, κατάφερα ένα 81,5 στα παιδαγωγικά και τη βάση (55) στο γνωστικό.
Στον προηγούμενο διαγωνισμό, έχοντας αρχίσει εντατικό (από το πρωί στις 8 μέχρι το βράδυ στις 9) διάβασμα από αρχές Οκτώβρη (χωρίς σημειώσεις από φροντιστήριο), ήρθε και ο πολυπόθητος διορισμός (με 81 πάλι παιδαγωγικά, και 91 γνωστικό)
ΔΕΠΠΣ, οδηγός, Κιτσαράς, ό,τι ενδιαφέρον έβρισκα από internet (από site ψυχολογίας, μέχρι άρθρα σε ιστοσελίδες Α/θμιας και δημοσιευμένες πτυχιακές εργασίες μέσω google! ::)) και πάνω απ' όλα συνεργασία (ανταλλαγές υλικού) και ψυχολογική υποστήριξη-αλληλοβοήθεια από "διαδικτυακούς" φίλους από εδώ μέσα που παρέμειναν φίλοι και που συνεχίζω να πιστεύω ότι τους χρωστάω πολλά!!! :-*
Η συνεργασία για μένα είναι από τα βασικότερα. Λύνεις απορίες, ανακαλύπτεις που υστερείς, τονώνεις την αυτοπεποίθηση και το ηθικό σου όταν βλέπεις ότι θυμάσαι-κατέχεις πράγματα.
Κι αυτό που μου έμεινε εμένα είναι ότι καλά έκανα και δε δίστασα ούτε μία στιγμή να δώσω (μπαίνοντας στο τρυπάκι του ηλίθιου ανταγωνισμού)γιατί όταν δίνεις παίρνεις στο πολλαπλάσιο!!! :)
Με όλα αυτά..."να τον βράσω" τον Μπόνια και τον κάθε Μπόνια!!! :P

Sophie σε ποιό βιβλίο του Κιτσαρά αναφέρεσαι?Είναι καλό?Ενδύκνειται γαι νηπιαγωγους?

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:01:49 am »
Sophie σε ποιό βιβλίο του Κιτσαρά αναφέρεσαι?Είναι καλό?Ενδύκνειται γαι νηπιαγωγους?

Καλό?...εδώ γελάμε! ;D
Από το 2000 και μετά, τα θέματα που πέφτουν στο διαγωνισμό είναι μέσα από τα βιβλία του Κιτσαρά (ακόμα και τις συγκεκριμένες σελίδες μπορείς να εντοπίσεις!)
Πέρισυ η σύγκριση των τριών ειδών διδασκαλίας ήταν από το βιβλίο του "Προγράμματα Διδακτικής Μεθοδολογίας" και οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών ήταν όλο το βιλίο του "Προσχολική Παιδαγωγική" απλά σκαναρισμένο... :P
Επίσης το 2004 το θέμα της "υποχρεωτικότητας" μέσα από το "προγράμματα..." και πολλά ακόμα παλιότερα.
Δες κι εδώ http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=4641.0 και κάνε και μία "γύρα" σε παλαιότερα post μέσα στον πίνακά μας (πχ http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=4641.0 και http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=223.0). Έχει συζητηθεί πολύ το θέμα. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:40:31 am από sophie »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:46:44 »

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 11:07:55 am »
Συμφωνώ κι εγώ με τη Sophie κια τις υπόλοιπες κοπέλες..Ο ΑΣΕΠ θέλει διάδασμα προγραμματισμένο και χωρίς να σηκώνεις κεφάλι... :P Όσο για τις σημειώσεις, η γνώμη μου είναι ότι πιο πολύ θα μπερδευτείς για να τις συνδέεις και θα χάνεις χρόνο..
Για Παιδαγωγικά πάρε Μεταίχμιο, Κιτσαρά και να μπαίνεις στο google για απορίες και θέματα..Παρακολούθησε και κανένα σεμινάριο της Κουτσουβάνου, Χρυσαφίδη και θα είσαι μέσα..Προσωπικά σώθηκα με Κουτσουβάνου( το θέμα για την ΕΣΔ και διαφορές, το είχε δώσει σε φωτοτυπίες..Θα μου πείτε ήταν σύμπτωση;;Ποτέ δεν ξέρεις..Απλά δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα αδιάβαστο!!!) και Κιτσαρά...
Κορίτσια, ό'τι απορία έχετε, να μην διστάσετε να ανοίξετε θέμα, για να  ρωτάτε..Θα βοηθήσω όσο μπορώ..Να το ξέρετε όλες όσες δίνετε, ότι μόνο με συνεργασία και αναταλλαγή απόψεων, κατανοείς καλύτερα κάποια πράγματα..Έχει απόλυτο δίκιο η Sophie..Διορίστηκα με τον προηγούμενο ΑΣΕΠ,  και αν δεν είχα αυτή τη συνεργασία και την τόνωση του ηθικού, δεν θα πετύχαινα τίποτα.. :) :)Σας εύχομαι, καλή δύναμη :) :) :)
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος tina_nt

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 01:55:01 pm »
Ευχαριστώ πολύ Sophie και Reta!Ο Κιτσαράς τι εκδόσεις είναι?Σε βιβλιοπωλείο θα το βρω φαντάζομαι έτσι?

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 02:00:54 pm »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος lourdes

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 04:42:31 pm »
Πω-πώ...δέν ξέρω πια τί να κάνω..
Το ότι θέλει πάαρα πολυ προσωπική δουλειά το ξέρω και νομίζω ότι είναι και θέμα συνέπειας. Τώρα το πρόβλημά μου,για ναιαβάσεις μόνος σου, πρέπει να έχεις και μία συγκεκριμένη ύλη. Εγώ ειμαι ΠΕ07 (Γερμανική Φιλολογία) απο το εξωτερικό (δεν εχω κάνει την ύλη του ελληνικού πανεπιστημίου),μήπως γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένη ύλη (είδα ότι στους νηπιαγωγούς υπάρχουν βιβλία ΣΟΣ). Μετά σκεφτόμουν να πάω στο Μπόνια το καλοκαίρι (ειμαι στην Κρήτη) , στο νησί υπάρχει το ALexander, αλλά είναι το ίδιο; Είχα δώσει το περασμένο ΑΣΕΠ , είμαι επιτυχούσα αλλά με 62 και κάτι (με δικό μου διάβασμα). Δεν μου φτάνει όμως αυτό...Είμαι απογοητευμένη. Μόλις πάρω μία απόφαση και διαβάζω τις γνώμες σας, αποσυντονίζομαι... :(

Αποσυνδεδεμένος lourdes

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 04:54:53 pm »

τί είναι το ΔΕΠΠΣ; Είμαι ξένη κι άσχετη...συγνώμη ;)

Αποσυνδεδεμένος tina_nt

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 05:21:09 pm »
Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη!Ευτυχώς υπάρχει το forum για να λύνουμε όλες τις απορίες μας! :)
Δ.Ε.Π.Π.Σ. σημαίνει Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών!Είναι το Προγραμμα Σπουδών(δηλαδή το αναλυτικό πρόγραμμα!) πάνω στο οποίο στην πράξη στηρίζονται όλες οι εκπαιδευτικές μας ενέργειες!Να το πάρεις και να το διαβάσεις οποσδήποτε!

Αποσυνδεδεμένος lourdes

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 05:28:07 pm »

...και πού θα το βρώ; στο υπουργείο παιδείας φαντάζομαι  :)

Αποσυνδεδεμένος tina_nt

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 05:38:50 pm »
Μπες στο site του Υπουργείου παιδείας (www.ypepth.gr) και κοιταξε μήπως το βρεις εκεί και κατέβασέ το!Διαφορετικά ρώτησέ το εδώ στο forum, στην κατηγορία ΑΣΕΠ,Κλάδος ΠΕ 07 Γερμανικής!Δεν μπορεί,εκεί σίγουρα θα ξέρει κάποιος να σου πει που ακριβώς θα το βρεις! ;)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 06:30:12 pm »

...και πού θα το βρώ; στο υπουργείο παιδείας φαντάζομαι  :)

Μπορείς να το κατεβάσεις από το site του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Συγκεκριμένα:

http://www.nip-olohmero.gr/appdata/documents/ekpaideytikoi/depps-aps/27deppsaps_nipiagogiou.pdf
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 08:46:56 pm »
Συνάδελφοι, η κοπέλα είναι των γερμανικών. :)
Lourdes το δικό σας αναλυτικό πρόγραμμα είναι εδώ : http://www.pi-schools.gr/download/programs/depps/16aps_Germanikon.pdf
Γενικά, ό,τι θελήσεις από σχολικά μαθήματα θα το βρίσκεις στο site του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ( http://www.pi-schools.gr/) και όχι στο ΥΠΕΠΘ. ;)
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182578
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144