0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Α, δεν μπορώ να σου πω, γιατί θα με μαλώσει η happiness!
Παράθεση από: igniss στις Μαΐου 29, 2010, 08:35:53 pmΕρωτηση:οταν γραφουν ομορριζο(και οχι ρηματικο τυπο η αλλα προσωπα του δοθεντος ρηματος) αλλα κανουν λαθος στην ορθογραφια,το λαμβανετε ως σωστο;Γιατι σε αρκετα γραπτα βλεπω τετοια λαθη και δεν ξερω τι να κανω !???!Κανονικα,δε θα πρεπει η ομορριζη λεξη να ειναι σωστη σε ολα τα επιπεδα;Θα συμφωνήσω μαζί σου. Νομίζω (είμαι αδιόριστος) ότι υπάρχουν κάποιες οδηγίες για χαλαρότητα σε ζητήματα ορθογραφίας αλλά διαφωνώ! Εδώ μιλάμε για γραπτό λόγο, αναπόσπαστο μέρος του οποίου είναι η ορθογραφία! Αφτεί ι χαλαρώτυτα θα μας φάοι... ΥΓ
Ερωτηση:οταν γραφουν ομορριζο(και οχι ρηματικο τυπο η αλλα προσωπα του δοθεντος ρηματος) αλλα κανουν λαθος στην ορθογραφια,το λαμβανετε ως σωστο;Γιατι σε αρκετα γραπτα βλεπω τετοια λαθη και δεν ξερω τι να κανω !???!Κανονικα,δε θα πρεπει η ομορριζη λεξη να ειναι σωστη σε ολα τα επιπεδα;
Και 5 λεπτά πριν γράψουν να τους το είχες επισημάνει πάλι λάθος θα τα έκαναν!
Τη βρήκες σε κάποιο κείμενο?Μ' ένα πρόχειρο ψάξιμο έπεσα πάνω σε αυτό. Πάντως μου φαίνεται κάπως "κακή" , αν κ το κείμενο είναι του Τερζάκη.« Ο μηχανισμός, τώρα έχει ρυθμιστεί ώστε το αόρατο λουρί που κρατάει δεμένο αυτόν τον κατάδικο από το πόδι, να μακραίνει ή να κονταίνει κατά την κρίση του επιμελέστατα κρυμμένου αφέντη. Αν τα συμφέροντα του αφέντη υπαγορεύουν μεγαλύτερη δέσμευση του καταναλωτή, ρίχνει στην αγορά καινούρια συνθήματα για νέες ανάγκες. Ο καταναλωτής πολλαπλασιάζει τις προσπάθειές του να ανταποκριθεί, αυτοενεχυριάζεται. Δε χρειάζεται πάντα να φορτωθεί 5με νέα ή πρόσθετη εργασία για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Φτάνει που δεσμεύεται ψυχολογικά. Η ικανοποίηση των νέων «απαιτήσεων της ζωής», των νέων ανέσεων, γίνεται κεντρικός πόλος του ψυχικού βίου. Από εκεί και πέρα έχει καταστεί υποχείριος χωρίς να το ξέρει. Νομίζοντας πως ικανοποιεί τον εαυτό του, ικανοποιεί τον αφέντη του, το μεγάλο κερδοσκόπο».Άγγελος Τερζάκης«Η μηχανή του εξανδραποδισμού»