*

Αποστολέας Θέμα: Μουσικές διαδρομές (2008)  (Αναγνώστηκε 2555673 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Απ: Μουσική
« Απάντηση #616 στις: Μαρτίου 11, 2008, 12:20:44 am »
Γεια σου ρε επιζωήτη...............
Αφού είσαι καλό κοπέλι, τι το θέλεις το καλάζνικοφ?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2008, 01:19:12 am από Αγάπη »

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:34:40 »

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #617 στις: Μαρτίου 11, 2008, 12:23:09 am »
Το έβγαλε το καλάσνικοφ ρε συ Αγάπη. Τον πήραμε πρέφα ότι δεν είναι βάρβαρος  και δεν λέει. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2008, 12:37:12 pm από Nina P »
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #618 στις: Μαρτίου 11, 2008, 01:10:11 am »
Καλά λες βρε,δεν το πρόσεξα.

Έχω πάρει λίγο την εφαπτομένη τελευταία αλλά ελπίζω να επανέλθω σύντομα...........

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #619 στις: Μαρτίου 11, 2008, 12:59:07 pm »

Γεια και χαρά σε όλους και καλή Σαρακοστή... Δε φαντάζομαι να έλλειψα σε κανέναν δυο μέρες.. ;D

Τα τραγούδια και οι επιλογές σας σούπερ  :o , "κεντήσατε" παλι όλοι... Ο Κρητικός, η Έναστρη, η VICA, η Αγάπη με το "Μερα Μαγιου", η Νίνα, η Κέλλυ, η apri με τη χιουμοριστική και αισιόδοξη νότα της, όλοι τέλειοι... :D

Παράθεση
Για τον γλυκό μου daniel που ειναι υπευθυνος για τη μουσικη ενημερωση Wink  Σου ανταποδιδω τα φιλια εις διπλουν για να δωσεις και μερικα στην αγαπη της ζωής σου Kiss Kiss Kiss

Κέλλυ της τα δωσα κιόλας  ;D ;D, σ' ευχαριστώ για το υπέροχο τραγούδι σου... Και σένα Νίνα...

Θα 'θελα εδώ να πω κάτι που αισθάνομαι ότι θα κάνει τούτη δω τη γωνιά, που 'χει αποτελέσει και αφορμή επαφών και γνωριμιών καλύτερη, πιο λειτουργική ίσως..

Ήδη μας έχει πει η φίλη μας η enastron πως έχει καταφέρει (σχεδόν) να "τιθασεύσει" το αρκετά ογκώδες υλικό του θέματός μας, να καταγράψει τα τραγούδια και τις επιλογές στις μουσικές, αν και δυσκολευτηκε από κάποια που δεν είχαν τίτλο ή συνθέτες -τραγουδιστές...

Με δεδομένο ότι μπαινει καινούριος κόσμος που αποκλείεται να κοιτάξει τι έχει μπει σε 37 σελίδες με αποτέλεσμα να διπλο-τριπλομπαίνουν τραγούδια και μουσικές προτείνω το αρχείο της enastron όταν ολοκληρωθεί, να χωριστεί σε είδη μουσικής, (πχ. παραδοσιακή, ρεμπέτικη, λαϊκή, έντεχνη, κινηματογραφική μουσική, ορχηστρική, κλασική, ροκ, κλπ), να μπει στην πρώτη σελίδα ώστε να είναι σε όλους διαθέσιμη για να βλέπουν τι έχει μπει, να μην μπερδεύομαστε..

Ενα άλλο που ίσως θα έπρεπε να προσεχτεί είναι ίσως ότι μπαίνουν πολλά τραγούδια από ίδια άτομα...
Θυμάμαι πως το θέμα ξεκίνησε από την enastron σαν "το τραγούδι - η μουσική της ημέρας" και πήρε τροπή "να βάλουμε κι αυτό-να βάλουμε και κείνο, αχ κι αυτό ωραίο τραγούδι είναι, να μη μπει;;" απ' όλους μας (εννοείται κι από μένα)  ;D ;D , από πληθωρικότητα, από ανάγκη για προσωπική αφιέρωση σε κάποιον, ενίοτε και από άγχος "μην προλάβει άλλος να βάλει το ..τραγούδι που θέλω"....  ;D ;D ;D ;D ;D

Προσωπικά εντελώς, προτιμώ να μπαίνουν λιγότερα τραγούδια ή μουσικές με όλα τους τα στοιχεία (συνθέτη,στιχουργό, πρωτο ερμηνευτη, διασκευές πετυχημένες του τραγουδιού - ώστε να μπορει κάποιος να τα ψάξει και να τα βρει αν θέλει εύκολα) και την ιστορία τους ό,που υπάρχει (γιατί κάθε καλό τραγούδι ή μουσική έχει ένα σοβαρό λόγο ύπαρξης), ή να συνοδεύεται από το καθαρά προσωπικό γεγονός, την ιστορία, τη μνήμη που μας έρχεται και μας συνδέει μ'αυτό, την αίσθηση που μας βγάζει, ένα μικρό σχόλιο κλπ, παρά να μπαίνει πληθώρα καλών, εξαιρετικών, μουσικών και να ψιλοχάνονται είτε χωρίς στίχους, είτε χωρίς καθόλου άλλες πληροφορίες γι' αυτά, ειδικά για τραγούδια με ειδικό βάρος...

Νομίζω ότι έτσι, αν ο καθένας βάζει από ένα τραγούδι την ημέρα θα το προσέξει παραπάνω, θα σκεφτει καλύτερα ποιο να είναι, θα θυμηθει, θα ψάξει λίγο και θα ανέβει το επίπεδο ακόμα ψηλότερα κi ο καινούριος που θα μπει θα κάνει το αντίστοιχο...

Ενώ αν βάζεις όποτε θες, ό,τι θες, πιο εύκολα θα μπει και η μπουρδίτσα, το δευτερότριτο τραγουδάκι κλπ..

Επαναλαμβάνω πως είναι η προσωπική μου γνώμη, σκέψεις για το πως μπορούμε να βελτιώσουμε το ήδη πετυχημένο θέμα μας...

Σκεφτείτε το και αναλόγως ας κάνουμε.. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2008, 11:28:37 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:34:40 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #620 στις: Μαρτίου 11, 2008, 01:10:44 pm »
Κάτι με λέει,ότι θα μαλώνουμε ποιος θα πρωτοβάλει τραγουδάκι................

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #621 στις: Μαρτίου 11, 2008, 01:19:42 pm »
Δεν είναι κακές οι προτάσεις σου, Daniel. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί είναι τόσο κακό να ξανακούμε τα ίδια τραγούδια (εννοείται με κάποιο μέτρο). Και στο ραδιόφωνο συμβαίνει αυτό, καμιά φορά και σε συναυλίες. Ενδεχομένως, κάποιος να θέλει να προσθέσει κάποια πληροφορία, που είτε έχει να κάνει με το τραγούδι αυτό καθαυτό είτε με προσωπικό του βίωμα που συνδέεται με το τραγούδι. Μπορεί επίσης απλώς να θέλει να το αφιερώσει για κάποιον επίκαιρο λόγο σε κάποιον.
Η λίστα πάντως θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη, για να μπορούμε να ανατρέχουμε, να παραπέμπουμε κλπ.
enastron, καλή δύναμη με το χαώδες υλικό που ανέλαβες να καταγράψεις.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #622 στις: Μαρτίου 11, 2008, 01:23:50 pm »
Στις σιωπές που γίναν θάλασσες.... και στον καλό μου φίλο epizoiti που τον ευχαριστώ

Ποιά θάλασσα   

Στίχοι:Νάνος
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #623 στις: Μαρτίου 11, 2008, 01:36:31 pm »
Καλώς ήρθες καλέ μου φίλε daniel!Η αλήθεια είναι ότι μας έλειψες κι εσύ και οι επιλογές σου και κυρίως όλα τα ωραία που μας γράφεις.Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό έχεις δίκιο.Είχα σκοπό όταν θα παρουσίαζα  τη λίστα, να πω κάποια πράγματα ώστε όπως λες να είμαστε πιο λειτουργικοί.Τώρα για την ταξινόμηση τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα και θα χρειαστεί η βοήθεια όλων.Θα δούμε πώς θα το κάνουμε.Πάντως μιας κι έκανες την αρχή τουλάχιστον  να παρακαλέσω να γράφουμε τίτλο, δημιουργούς κι αν μπορούμε μέρος ή όλους τους στίχους.Τώρα για τα υπόλοιπα ας μας πουν  τη γνώμη τους και τα υπόλοιπα παιδιά. :)
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος epizoitis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #624 στις: Μαρτίου 11, 2008, 02:15:31 pm »
Kαλώς τον φίλο daniel. Σε ευχαριστούμε για τα σχόλια και τις προτάσεις σου .
Aυτό για σένα :

Ο μέτοικος           

Στίχοι: Δημήτρης Χριστοδούλου
Μουσική: Ζωρζ Μουστακί
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας
Άλλες ερμηνείες: Μελίνα Μερκούρη || Αντώνης Καλογιάννης

Σαν σύννεφο απ' τον καιρό
μονάχο μες τον ουρανό
πήρα παιδί τους δρόμους

Περπάτησα όλη τη γη
μ' ένα τραγούδι στην καρδιά
και τη βροχή στους ώμους

Μ' αυτά τα χέρια σαν φτερά
που δεν εγνώρισαν χαρά
πάλεψα με το κύμα

Κι είχα βαθιά μου μια πληγή
αγάπη που δε βρήκε γη
χαμένη μες το κρίμα

Με πρόσωπο τόσο πικρό
από τον ήλιο το σκληρό
χάθηκα μες τη νύχτα

Κι ο έρωτας με πήγε κει
που 'χα στα χείλη το φιλί
μα συντροφιά δεν είχα

Με την καρδιά μου μια πληγή
περπάτησα σ' αυτή τη γη
που είχα να τη ζήσω

Μα μου τα πήρανε μαζί
το όνειρο και την αυγή
και φεύγω πριν αρχίσω

Σαν σύννεφο απ' τον καιρό
μονάχο μες τον ουρανό
θα 'ρθω ξανά κοντά σου

Μέσα σε κείνη τη βροχή
που σ' άφησα κάποιο πρωί
κι έχασα τη ζωή μου

Θα 'ρθω ξανά απ' τα παλιά
σαν το πουλί απ' το νοτιά
την πόρτα να χτυπήσω

Θα 'ναι μια άνοιξη πικρή
που όλα θ' ανοίγουνε στη γη
κι απ' την αρχή θ' αρχίσω

http://sound.youtunes.com/kickapps/_O-metoikos/audio/88165/13869.html
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2008, 02:28:01 pm από epizoitis »
ΠΕ02

ΓΕΝΟΙΟ ΟΙΟΣ ΕΣΣΙ

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #625 στις: Μαρτίου 11, 2008, 04:58:02 pm »
Και όμως daniel μας έλειψες   :-*. Και ναι το να γράφουμε την ιστορία του τραγουδιού είναι καλή ιδέα (αν την ξέρουμε) μην ξεχνάς πως οι συνάδελφοι δεν είναι και στην άλλη μας δουλειά ;) συνάδελφοι και έτσι δεν γνωρίζουν ίσως πράγματα που για μας είναι αυτονόητα. Αλλά είναι καλή η ιδέα σου να κάνουμε και πτυχιακή για το τραγούδι  ;D
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #626 στις: Μαρτίου 11, 2008, 05:52:22 pm »

Να πω  ότι δε χαίρομαι που σας έλλειψα λίγο, είναι ψέμματα..  :'(  ;D (Σαν τα μικρά παιδιά κάνω!!  ;D ;D )

enastron από μένα έχεις όποια βοήθεις θες...Μπορούμε ενδεχομένως και με άλλα παιδιά να χωρίσουμε την "ύλη" σε σελίδες και να αναλάβουμε την καταγραφή και το είδος...Το βλέπουμε, μιλάμε και με pm..

Αγάπη γιατί να μαλώνουμε;; ;D Το αντίθετο θα 'λεγα...
Εξάλλου η μουσική ενώνει τον κόσμο, δε χωρίζει.. ;D  Εκτός κι αν εννοείς ότι τα καλά τραγούδια είναι λίγα ή τα ακούσματα μας περιορισμένα και θα συμπέφτουμε συνέχεια..  ;D
Προσωπικά δεν πιστεύω ούτε το ένα, ούτε το άλλο.. ;)

Παράθεση
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί είναι τόσο κακό να ξανακούμε τα ίδια τραγούδια (εννοείται με κάποιο μέτρο). Και στο ραδιόφωνο συμβαίνει αυτό, καμιά φορά και σε συναυλίες. Ενδεχομένως, κάποιος να θέλει να προσθέσει κάποια πληροφορία, που είτε έχει να κάνει με το τραγούδι αυτό καθαυτό είτε με προσωπικό του βίωμα που συνδέεται με το τραγούδι. Μπορεί επίσης απλώς να θέλει να το αφιερώσει για κάποιον επίκαιρο λόγο σε κάποιον.

apri σωστό αυτό που λες, δεν έχεις άδικο, αλλά
1ον) πιθανότατα το μέτρο θα χαθεί, ειδικά όταν γίνουμε περισσότεροι (που θα γίνουμε  ;D  ),
2ον) θα αποτελεί κι ένα είδος αρχείου-ημερολογίου το καθημερινό τραγουδάκι (τι σημαίνει για μας, πως το θυμηθήκαμε να το βάλουμε ή δυο στοιχεία που ξέρουμε ή ψάξαμε γιαυτό..)
3oν) Ας γίνεται έστω εξαίρεση που και που (εν γνώση όμως του καθενός) αν υπάρχει κάτι σημαντικό να ειπωθεί ή να προστεθεί...

Νίνα  :-*  δεν εννοώ πάντως να βγάζουμε κι από τη μύγα ξύγκι για το κάθε τραγούδι (πλην κάποιων τραγουδιών ιστορικών, πολύ σημαντικών κλπ), ούτε για πτυχιακή στο ..τραγούδι.. ;D ;D ;D ;D ;D
Μην το παρακάνουμε κιόλας και το κουράσουμε.. όπου πρέπει πέντε λόγια, όπου πρεπει δεκαπέντε..
Εμείς να κρίνουμε..
Και ακριβώς για το λόγο ότι θέλει να γνωρίσει αρκετός κόσμος κι άλλα πράγματα γύρω από έναν συνθέτη ή τραγουδοποιό, ή για μια εποχή, ή για ένα τραγούδι ή ένα είδος μουσικής, είναι καλό να μπαίνουν σχόλια.. Που μπορεί να είναι (και θα 'θελα κιόλας), προσωπικά και όχι ξερή αντιγραφή από το internet..

Γι' αυτό προτείνω, ένα την ημέρα και καλό..  ;)

Γιώργη σ' ευχαριστώ πολύ για το τραγούδι του "μέτοικου".. Μ' αρέσει πολύ..  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2008, 11:32:41 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #627 στις: Μαρτίου 11, 2008, 11:12:36 pm »

Καλά ρε παιδιά δεν είπα και τίποτα.. :-X  :-\  ..Γιατί δε βάζει κανείς τραγουδάκι;;  :-[
Που είστε;;;  :-[ :-[

Aς κάνω εγώ την αρχή...  :'(
Το επόμενο δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις...
Είναι παλιό, αγαπημένο τραγούδι από αυτά που λες πια κλασικά..

Του «Τρελλού», του Νιόνιου Σαββόπουλου (μουσική-στίχοι-ερμηνεία)
Τραγούδι του ’65 (από τα πρώτα του δηλαδή), είχε κυκλοφορήσει μαζί με άλλες "ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις" (όπως έχει σημειώσει ο ίδιος), πριν την πρώτη του επίσημη δουλειά το "Φορτηγό" (1966), σε 45άρι και συμπεριλήφθηκε στο δίσκο "Δέκα χρόνια τραγούδια" του 1975(πειραγμένο, με προσθήκη πιάνου)…

Αχ…..  Για το καλοκαιράκι που έρχεται και για την enastron που ξεκίνησε πριν 43 σελίδες το όλο θέμα με τα τραγούδια και ταξιδεύουμε όλοι μαζί κάθε βράδι (κυρίως) στη θάλασσα της μουσικής…  ;)

Κάντε κλικ κι απολαύστε το τραγουδάκι με το πολύ ταξιδιάρικο βιντεάκι που το συνοδεύει:
http://www.youtube.com/watch?v=SkAKE5hER-I&eurl=http://209.85.135.104/search?q=cache:NgDpT-wzdOAJ:natassaki.wordpress.com/2007/07/13/mia-thalassa-mikri/+%CE%9Ciurl=http://i.ytimg.com/vi/SkAKE5hER-I/default.jpg

Μιά Θάλασσα Μικρή    (Δ. Σαββόπουλος)

Μια θάλασσα μικρή
είναι το καλοκαίρι μου
ο έρωτάς μου, ο πόνος μου

Μια θάλασσα μικρή
στα δυο σου μάτια φεύγει
κάθε πρωί

Μια θάλασσα μικρή
στο δάκρυ, στο τραγούδι
στο κάθε σου φιλί

Μια θάλασσα μικρή
και στη γωνιά η στάμνα σου
για ένα καλοκαίρι, ήσουν εσύ

Σε τραγουδούσα εγώ
σαν τις χορδές του ανέμου
στα μαύρα σου μαλλιά

Σ' ακολουθούσα εγώ
σαν το  ψηλό χορτάρι
τον άνεμο

Μια θάλασσα μικρή
πικρά σ' αποχαιρέτησε
σε περιμένει

Μια θάλασσα μικρή…

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2008, 12:08:23 am από daniel »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #628 στις: Μαρτίου 11, 2008, 11:17:20 pm »
Daniel, νομίζω ότι ανέβασες πολύ ψηλά τον πήχη με τους όρους που πρότεινες και μάλλον τρόμαξες τον κόσμο ;D ;D ;D. Εδώ και ώρες δεν βλέπω να αφιερώνει κανείς κάποιο κομμάτι.
Μια και ο epizoitis αναφέρθηκε στον μέτοικο, εγώ θα θυμίσω "την ξενιτιά", όπως τραγουδήθηκε από την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Συνήθως, ως εισαγωγή παίζεται "το παράπονο".

http://www.youtube.com/watch?v=ZevvDta41ko

Παράπονο

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #629 στις: Μαρτίου 11, 2008, 11:37:18 pm »
Και μια και είπα για το "παράπονο", δεν κρατιέμαι και θα σας αφιερώσω ένα από τα δύο πιο αγαπημένα μου τραγούδια από αυτά που έχει ερμηνεύσει η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Είχε κυκλοφορήσει στο δίσκο "Τραγούδια για τους μήνες" όπου ο Δ.Παπαδημητρίου είχε μελοποιήσει γνωστά ποιήματα. Το εν λόγω ποίημα με τίτλο ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ έχει γραφτεί από τον Οδυσσέα Ελύτη.

http://www.youtube.com/watch?v=UwNUg0gG5Fc&feature=related

Παράπονο

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης

Εδώ στου δρόμου τα μισά
έφτασε η ώρα να το πω
άλλα είναι εκείνα που αγαπώ
γι' αλλού γι' αλλού ξεκίνησα.

Στ' αληθινά στα ψεύτικα
το λέω και τ' ομολογώ.
Σα να 'μουν άλλος κι όχι εγώ
μες στη ζωή πορεύτηκα.

Όσο κι αν κανείς προσέχει
όσο κι αν το κυνηγά,
πάντα πάντα θα 'ναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει

Ελπίζω να μη με μαλώσετε που έβαλα και δεύτερο τραγούδι :-[

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182670
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)