*

Αποστολέας Θέμα: Κανονική άδεια  (Αναγνώστηκε 109217 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pap_eri

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κανονική άδεια
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 16, 2010, 07:34:57 pm »
Μέχρι ένα μήνα άδειας άνευ αποδοχών κάθε ημερολογιακό έτος μετράει κανονικά και σαν προϋπηρεσία και σαν υπηρέτηση της οργανικής. Το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό κατά τη γνώμη μου μια και χάνεις το μισθό και πρέπει να πληρώσεις και τις εισφορές για την ασφάλεια σου επιπλέον, δλδ γύρω στα 300 ευρώ για τις 20 ημέρες ...οπότε εγώ θα πρότεινα να το συζητήσεις με τον προϊστάμενο σου πρώτα γιατί αν είναι βολικός άνθωπος μπορεί να σου χορηγήσει όλη την κανονική άδεια μαζεμένη...υπάρχει και η λύση της αναρρωτικής άδειας βέβαια αν μπορέσεις να εξασφαλίσεις χαρτί από γιατρό νοσοκομείου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:27:35 »

Αποσυνδεδεμένος elleni

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 14, 2010, 12:52:33 pm »
Γνωρίζει κανείς αν δικαιούμαστε προσαύξηση όσοι υπηρετούμε σε παραμεθόριο; Στο υπουργείο μου είπαν όχι, αλλά εμπιστεύομει πιο πολύ το pde!

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 14, 2010, 12:55:28 pm »
Καλά σου είπαν στο Υπουργείο.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος elleni

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 14, 2010, 01:01:00 pm »
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:27:35 »

Αποσυνδεδεμένος vasileios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Μαΐου 23, 2010, 04:47:09 pm »
Ευχαριστώ!

παιδιά, μην απαντάτε σε κάτι χωρίς να το έχετε διασταυρώσει πρώτα. Δείτε τη σχετική οδηγία του Υπουργείου εσωτερικών

http://www.alfavita.gr/OdigosEkpaideytikou/od8_2_9_919.php

Για την παραμεθόριο η άδεια προσαυξάνεται κατά 4 ημέρες.
"Δάσκαλε, δεν είμαι δοχείο να με γεμίσεις. Είμαι σπίρτο να με ανάψεις..." (Ι. Κακριδής)

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Μαΐου 23, 2010, 07:47:06 pm »
Ευχαριστώ!

παιδιά, μην απαντάτε σε κάτι χωρίς να το έχετε διασταυρώσει πρώτα. Δείτε τη σχετική οδηγία του Υπουργείου εσωτερικών

http://www.alfavita.gr/OdigosEkpaideytikou/od8_2_9_919.php

Για την παραμεθόριο η άδεια προσαυξάνεται κατά 4 ημέρες.

ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας στο άρθρο 48 λέει ότι
3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
μπορεί να προσαυξάνεται ως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες ο αριθμός των ημερών
κανονικής άδειας των υπαλλήλων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές.
4.  Οι  διατάξεις  των  προηγούμενων  παραγράφων  δεν  εφαρμόζονται  σε  όσους
έχουν κατά τις κείμενες διατάξεις διακοπές εργασίας. Οι υπάλληλοι αυτοί μπορούν,
εφόσον  συντρέχουν  σοβαροί  λόγοι  ανάγκης,  να  παίρνουν  κανονική  άδεια  με
αποδοχές ως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες κατ’ έτος.

ενώ η απόφαση που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την προσαύξηση λέει αυτά που δίνει ο συνάδελφος παραπάνω
Αριθμ. ΔΙΔΑΔ/φ.51/578/οικ. 6378 (1)  Προσαύξηση της κανονικής άδειας των υπαλλήλων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές.  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  Έχοντας υπόψη :
1. Τις διατάξεις του άρθρου 48, παρ. 3 του Υπαλληλικού Κώδικα, ο οποίος έχει κυρωθεί με το ν. 3528/2007 (ΦΕΚ
26/9.2.2007 τ. Α΄).

Εμείς οι εκπαιδευτικοί ανήκουμε στην κατηγορία με διακοπές εργασίας. Άρα αυτό που λέει στην παράγραφο 3 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα δεν ισχύει για εμάς αφού στην 4 λέει ότι δεν ισχύουν τα προηγούμενα. Συμπέρασμα η απόφαση που καθορίζει την προσαύξηση δεν ισχύει για εμάς που υπηρετούμε στα σχολεία.

Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Μαΐου 23, 2010, 08:05:30 pm »
Δ2/74275/10-07-2007 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Σε συνέχεια της αρ. 35758/Δ2/29-3-2007 εγκυκλίου μας και μετά την έκδοση από το ΥΠΕΣΣΔΑ της αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.51/538/12254/14-5-2007 διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους βάσει του νέου Υπαλληλικού Κώδικα (= Υ.Κ., Ν. 3528/2007/ΦΕΚ26Α/9-2-2007), σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παίρνουν ως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες κανονική άδεια με αποδοχές κατ` έτος, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης. Η άδεια χορηγείται ανεξάρτητα από το χρόνο προϋπηρεσίας του εκπαιδευτικού.

Για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε πολιτικά γραφεία υπουργών, βουλευτών, στο ΥΠΕΠΘ (Κεντρική Υπηρεσία, Γραφεία Εκπαίδευσης, εποπτευόμενους φορείς κ.λπ.) εφαρμόζεται η παρ. 1 του άρθρου 48 του 3528/2007. Από τη στιγμή που θα επιστρέψουν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, ακόμη και αν αποδεδειγμένα δεν έχουν κάνει χρήση, για οποιονδήποτε λόγο, της κανονικής τους άδειας της παρ. 1 του άρθρου 48, δεν είναι δυνατή η χορήγηση της άδειας αυτής (αρ. 546/2005 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους). Διευκρινίζουμε επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με ολική ή μερική διάθεση σε Δ/νση ή Γραφείο

Αποσυνδεδεμένος tmina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Μαΐου 31, 2010, 10:36:24 am »
γεια σας! είμαι μόνιμη δασκάλα και θέλω να πάρω κανονική άδεια από Δευτέρα σε Δευτέρα,θα μεσολαβήσει δηλαδή σαββατοκύριακο. η διευθύντρια μου είπε πως θα χρεωθώ το Σάββατο και την Κυριακή στις μέρες της άδειας.είναι δυνατόν να χρεώνομαι το σαββατοκύριακο και αντί για έξι μέρες να μ γράφουν 8?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2012, 09:51:31 am από para5 »

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Μαΐου 31, 2010, 11:05:37 am »
πες στη διευθύντριά σου ότι δεν ξέρει τι της γινεται. Στις κανονικές άδειες γράφονται ΜΟΝΟ οι εργάσιμες ημέρες. Στις αναρρωτικές προσμετρώνται και τα σαββατοκύριακα και οι λοιπές αργίες. ( και αν δεν το πιστεύει πρώτον, να διαβάσει εκ νέου τον υπαλληλικό κώδικα και δεύτερον, όταν τότε λέμε ένας δημόσιος υπάλληλος δικαιούται 25 ημέρες κανονική άδεια το χρόνο, γιατί όλοι παίρνουν άδεια έναν ολόκληρο μήνα; Γιατί απλά μεσολαβούν και τα σαββατοκύριακα μέσα....) Α ρε κάτι ζώα που πάνε και γίνονται διευθυντές!!!!
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 31, 2010, 05:50:27 pm »
Έτσι είναι όπως τα λέει η Martha72!
προφανώς η  Δ/ντρια σου τα έχει μπερδεψει.
Πάρε τηλ και την Πρωτοβάθμια να σου το επιβεβαιώσει.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος tmina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 31, 2010, 06:11:44 pm »
σας ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 14, 2010, 08:30:55 am »
πες στη διευθύντριά σου ότι δεν ξέρει τι της γινεται. Στις κανονικές άδειες γράφονται ΜΟΝΟ οι εργάσιμες ημέρες. Στις αναρρωτικές προσμετρώνται και τα σαββατοκύριακα και οι λοιπές αργίες. ( και αν δεν το πιστεύει πρώτον, να διαβάσει εκ νέου τον υπαλληλικό κώδικα και δεύτερον, όταν τότε λέμε ένας δημόσιος υπάλληλος δικαιούται 25 ημέρες κανονική άδεια το χρόνο, γιατί όλοι παίρνουν άδεια έναν ολόκληρο μήνα; Γιατί απλά μεσολαβούν και τα σαββατοκύριακα μέσα....) Α ρε κάτι ζώα που πάνε και γίνονται διευθυντές!!!!

10 μέρες κανονική άδεια δεν έχουμε το χρόνο;
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι...
Θα χρειαστεί να πάρω άδεια Παρασκευή και Δευτέρα. Υπάρχει περίπτωση να μου την αρνηθούν; Πρέπει να ενημερώσω και γιατί τι θέλω;;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 14, 2010, 09:17:47 am »

10 μέρες κανονική άδεια δεν έχουμε το χρόνο;
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι...
Θα χρειαστεί να πάρω άδεια Παρασκευή και Δευτέρα. Υπάρχει περίπτωση να μου την αρνηθούν; Πρέπει να ενημερώσω και γιατί τι θέλω;;

Ναι υπάρχει περίπτωση να σου αρνηθούν, καθώς η κανονική άδεια εξαρτάται από τη βούληση του προϊσταμένου και από τη λετουργία του σχολέιου. Δεν είναι υποχρεωμένοι να σου τη δώσουν (εμένα μου έκοψαν πολλές φορές άδεια Παρασκευής και Δευτέρας και όχι μέσα στην ίδια χρονιά ή στην ίδια διεύθυσνη)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 14, 2010, 09:24:30 am »
Κι αν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς από το να λείπω Παρασκευή-Δευτέρα, τι μπορώ να κάνω;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182656
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)