0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μου είπαν ότι δεν χρειάζατε να βγάλω το πιστοποιητικό υγείας αν δεν έχουν περάσει 3 χρόνια από την έκδοση του προηγούμενου...Ισχύει??? και αν θυμάσε σε πόσες μέρες θα έχω την άδεια οικοδιδασκαλείας αν για παράδειγμα καταθέσω τα χαρτιά μου αύριο?
Παράθεση από: EmmaB στις Ιουνίου 24, 2013, 09:51:10 pmΜην αγχώνεσαι. Θα της πεις πως έχεις ξεκινήσει τη διαδικασία και το Σεπτέμβρη θα την έχεις την άδεια. Εμένα δε μου είχε ζητήσει ποτέ κανένα φροντιστήριο να πάω την άδεια μου. Αυτό είναι κάπως δευτερεύον, με την έννοια ότι είναι γραφειοκρατικό και δεν αφορά καθόλου το ουσιαστικό κομμάτι της διδασκαλίας.Την πέρασα τη συνέντευξη και την πήρα τη θέση στο φροντιστήριο, θα υπογράψουμε το Σεπτέμβρη βέβαια. Έστειλα σήμερα όλα τα δικαιολογητικά για την αίτηση για το χαρτί της επάρκειας και πήρα και τηλ να βεβαιωθώ για αυτό που γράφουν ότι ο χρόνος διεκπεραίωσης είναι 45 ημέρες. Μου είπαν ότι το επόμενο συμβούλιο θα γίνει τον Σεπτέμβρη και πως, αν είναι, θα μου στείλουν το χαρτί της επάρκειας γύρω στον Οκτώβρη!!!!!!!! Εγώ έπαθα ένα στιγμιαίο σοκ γιατί έκανα αγώνα δρόμου για να μαζέψω όλα τα δικαιολογητικά γρήγορα, μόνο και μόνο για να μάθω ότι τα χαρτιά μου τελικά θα ΚΑΘΟΝΤΑΙ σε κάποιο αρχείο για δύο-τρεις μήνες μέχρι το συμβούλιο! Ήμουν έτοιμη να παραπονεθώ στο τηλ, και με κατάλαβε αυτή και μου είπε "άλλοι έχουν περιμένει μέχρι και 6 μήνες". Μου ερχόταν να της πω να μη βάζουν τότε στο site του υπουργείου "χρόνος διεκπεραίωσης: 45 ημέρες" αλλά "όποτε μας καπνίσει εμάς και του συμβουλίου".Τελοσπάντων, έχω ακόμα μία σημαντική ερώτηση.. γίνεται να υπογραφτεί η σύμβαση για το φροντιστήριο τον Σεπτέμβρη χωρίς την άδεια διδασκαλίας; Φοβάμαι μήπως απαγορεύεται από κάποιο νόμο, δεν ξέρω. Λέτε να υπάρξει πρόβλημα με την καθυστέρηση των χαρτιών και να μην προχωρήσουμε σε συνεργασία; Εγώ να την ενημερώσω από τώρα ότι θα αργήσουν τα χαρτιά λόγω της ημερομηνίας του συμβουλίου, ή να περιμένω μέχρι τον Σεπτέμβρη αν αναφέρει το θέμα της άδειας;
Μην αγχώνεσαι. Θα της πεις πως έχεις ξεκινήσει τη διαδικασία και το Σεπτέμβρη θα την έχεις την άδεια. Εμένα δε μου είχε ζητήσει ποτέ κανένα φροντιστήριο να πάω την άδεια μου. Αυτό είναι κάπως δευτερεύον, με την έννοια ότι είναι γραφειοκρατικό και δεν αφορά καθόλου το ουσιαστικό κομμάτι της διδασκαλίας.
γεια σας, εχω την επαρκεια και ενδιαφερομια να βγαλω αδεια διδασκαλιας για φροντιστηριο....το ερωτημα μου ειναι αν αφου βγαλω αυτη την αδεια πρεπει να παω και στην εφορια κτλ για την εκδοση αποδειξεων? προσωπικα δ προκειται να δουλεψω συντομα σε φροντιστηριο...θελω απλα να την βγαλω γιατι ενδεχομενως μου χρειαστει...αν ομως μπλεξω με εφοριες κτλ δ με εδιαφερει...αν μου απαντουσε καποιος θα με βοηθουσε...! επισης...ισχυει οτι υπαρχουν 2 αδειες? μια για φροντιστηρια κ μια για ιδιαιτερα? σας ευχαριστω πολυ!
Καλησπέρα συνάδελφοι,θέλω να βγάλω άδεια διδασκαλίας για φροντιστήριο και οικοδιδασκαλίας. Μπήκα στον ΕΟΠΠΕΠ και είδα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται. Ουφ! Μετά από πόσο καιρό παιρνει κανείς την κάθε άδεια και πώς ακριβώς μαθαίνει αν έχει βγει ώστε να πάει να την πάρει;
Από όσο γνωρίζω δεν ισχύει κάτι για εξωτερικό. Η κάθε χώρα θέλει τα δικά της πιστοποιητικά. Η άδεια διδασκαλίας και οικοδιδασκαλίας θα σου φανούν χρήσιμες μόνο στην Ελλάδα.Για το εξωτερικό δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι. Επειδή ενδιαφέρομουν κι εγω, δε βρήκα κάτι..αν βρεις εσύ κάποιο χαρτί που να ισχύει για εξωτερικό πες μου σε παρακαλώ κι εμένα γιατί με ενδαφέρει..
Δεν εννοώ δηλ. οτι αυτό θα μου εξαφαλίσει πιστοποίηση για έξω, αλλά το ζητάνε απ' έξω για να δούν αν όντως η σχολή που έβγαλα μου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα καθηγητή στην Ελλάδα.