Σύνολο ψηφοφόρων: 58
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η ντροπή σαφώς και είναι συναίσθημα, αλλά και το να αισθάνεσαι και δημοκράτης είναι συναίσθημα.Το να απεργήσει κανείς είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση έναντι των συνδικαλιστών.Είναι ντροπή να αισθάνεσαι ντροπή όταν ο συνάδελφος σου εξασκεί το νόμιμο δικαίωμα του να μην απεργήσει.
Παράθεση από: tektos στις Φεβρουαρίου 14, 2008, 04:59:22 pmΑπαράδεκτο και άκρως αντιδημοκρατικό, Ποιο είναι αντιδημοκρατικό;
Απαράδεκτο και άκρως αντιδημοκρατικό,
Ημουν η μοναδικη απο το σχολειο που απηργησε. Δε με ενοχλει αυτό, οσο το γεγονος οτι δεν απεργουν κυριως οι νεοι συναδελφοι-οπως ειμαι κι εγω νεα- για διαφορους ανοητους κατα την προσωπικη μου αποψη λογους, οπως τα 50 ευρω που χανουν, ή το γεγονος οτι επειδη για 2 χρονια ειμαστε δοκιμοι δημ.υπαλληλοι φοβουνται μη χασουν τη μονιποιηση, παρ' ολο που εδω χανουμε τα αυγα και τα πασχαλια. Εκπαιδευτικοι ειμαστε ρε παιδια. Ειναι αυτο μαθημα αξιοπρεπειας στους μαθητες μας? Πραγματικα λυπαμαι πολυ.
Ντροπή είναι να είσαι εργάτης και να μην έχεις ταξική συνείδηση (όπως είναι ντροπή να είσαι άνθρωπος και να μην έχεις συνείδηση).
Αν είναι να με τροφοδοτήσουν οι δικοί μου τουλάχιστον ας είναι για ιερό σκοπό και όχι για να τα τσούξω το σαββατοκύριακο.
Το ότι αισθάνθηκες ντροπή όταν κάποιος συνάδελφος σου απλά εξάσκησε ένα συνταγματικό – δημοκρατικό του δικαίωμα σημαίνει ότι αισθάνεσαι ντροπή όταν κάποιος εξασκεί τη δημοκρατία.Ε, αυτό δεν δείχνει δημοκρατικά συναισθήματα.