*

Αποστολέας Θέμα: Οι ΟΑEΔιτες τα κατάφεραν !!! Οι αναπληρωτές χάνουν τον διορισμό τους.  (Αναγνώστηκε 55086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος exoaptadodia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ερωτηση.Μηπως  λεω  μηπως οταν ο καθενας που ο (μπαρμπας του απο την ΚΟΡΩΝΗ)
τον τακτοποιουσε στον ΟΑΕΔ γνωριζε απο την αρχη οτι η προυπηρεσια του δεν μετρα
στον ενιαιο πινακα αναπληρωτων?Αν τα πραγματα ειναι ετσι τωρα τι θελουν?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 15, 2008, 10:33:40 pm από exoaptadodia »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Καλό θα ήταν να είμαστε λίγο ψύχραιμοι σε τέτοιες περιπτώσεις.

1. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι ΟΑΕΔιτες είναι συνάδελφοι μας. Και αυτοί είναι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, έτσι; Ας μην στραφούμε εναντίον των παιδιών, αλλά εναντίον του συστήματος που βρήκε άλλον ένα τρόπο να σφαχτούμε μεταξύ μας, έτσι ώστε να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε ενωμένοι τα δικαιώματα μας.

2. Υπάρχουν μέχρι τώρα δύο αντιφατικές φήμες για τους πίνακες. Η μια λέει ότι θα καταργηθεί ο ενιαίος πίνακας διορισμών και η άλλη λέει ότι θα μπουν στους πίνακες οι ΟΑΕΔιτες. Προφανώς, και τα δύο δεν γίνονται. Εγώ ψυλλιάζομαι ότι είναι ένα επικοινωνιακό τρικ για να μας κάνουν να σφαχτούμε μεταξύ μας, με τελικό αποτέλεσμα να πούμε ότι, εφόσον θα γίνει χαμός στους πίνακες, ας καταργηθούν να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Ε, και να μαζέψουν και μερικά ψηφαλάκια, ως συνηθως. Φυσικά, δεν αποκλείεται να είναι απλώς μια ασυνεννοησία μεταξύ της κυβέρνησης (δεν θα είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει...)

Πάντως, ας μείνουμε ψύχραιμοι και ας μην οργιζόμαστε μέχρι να έχουμε κάτι χειροπιαστό.

Αποσυνδεδεμένος youla

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Συγγνώμη βρε παιδιά, είμαι 2η χρονιά ωρομίσθια ΠΕ19, αλλά σ'αυτό το topic κάτι δεν έχω καταλάβει:
Ποιοι είναι οι ΟΑΕΔίτες; (Δεν κάνω πλάκα, ας μου εξηγήσει κάποιος)...
It is better to light a candle than to curse the darkness..

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Την ίδια απορία έχω και εγώ,άμα είναι καλό να πάω να γίνω και εγώ βρε αδερφε.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Συγγνώμη βρε παιδιά, είμαι 2η χρονιά ωρομίσθια ΠΕ19, αλλά σ'αυτό το topic κάτι δεν έχω καταλάβει:
Ποιοι είναι οι ΟΑΕΔίτες; (Δεν κάνω πλάκα, ας μου εξηγήσει κάποιος)...

Οι ΟΑΕΔίτες δεν έχουν καμμία σχέση με τους ΟΝΝΕΔίτες!!! :) :)

Είναι αυτοί που κάνουν μάθημα στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ και υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
ΟΑΕΔίτες είναι αυτοί που έκαναν μάθημα στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ (φιλόλογοι, φυσικιμαθηματικοί, γυμναστές κ.α).

Δούλευαν με 21 ώρες την εβδομάδα (παλαιότερα και αναπληρωτές) δίπλα στα σπίτια τους με προϋπηρεσίες σήμερα 70-80-90 μήνες, τις προσλήψεις φυσικά τις έκαναν ο μπαμπάς τους ο θείος τους και άλλοι συγγενείς φίλοι και γνωστοί τους.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα υπουργεία με τα δικά τους ΤΕΕ (υγείας, γεωργίας και άλλα που δεν φανταζόμαστε).

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
Και πώς θα ενταχθουν ολοι αυτοι στο υπουργειο παιδειας???Θεωρω οτι ειναι λαθος για να μην πω τιποτε πιο ...χοντρο.....Αν ειναι ετσι ας αναγνωρισουν και την προυπηρεσια απο τα ΙΕΚ τα οποια τουλαχιστον ανηκουν στο υπουργειο παιδειας...Αν δεν κανω λαθος....
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Για ποιο λόγο να μην ενταχθούν και αυτοί στούς πίνακες.
Έχουν ενταχθεί με προυπηρεσίες από όλη την Ευρωπαική Ένωση, από τα ιδιωτικά σχολεία, από τα Ναυτικά λύκεια κλπ.
Είναι και αυτοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Θα αναγνωριστεί και η προυπηρεσία από διδασκαλία σε Τ.Ε.Ι. με πληροφόρησε ένας γνωστός. Όπως μου είπε αφού είναι από το υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει ούτε το κώλυμα που υπάρχει στους καθηγητές των Τ.Ε.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ.
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Δεν είναι τόσο απλό, chemist.

Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι, οι οποίοι προγραμμάτισαν την ζωή τους με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα. Ενιαίος πίνακας διορισμών, με συγκεκριμένα είδη προϋπηρεσίας μέσα και πάνω-κάτω υπολογίσιμο x χρόνο διορισμού. Και όταν λέμε προγραμμάτισαν τη ζωή τους, εννοούμε ότι παράτησαν οικογένειες και σπίτια, για να κάνουν 8 ώρες ωρομισθία στην Ικαρία και με δουλειές του ποδαριού να καλύπτουν τα έξοδα τους.

Θα είμαι η τελευταία που θα κατηγορήσει οποιονδήποτε συνάδελφο για οτιδήποτε. Τα παιδιά που δουλεύουν στον ΟΑΕΔ είναι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, όπως και εγώ. Αυτό που νομίζω ότι εξοργίζει τους περισσότερους (και εμένα συμπεριλαμβανομένης) είναι το γεγονός ότι τόσοι κόποι θα πάνε χαμένοι με την ένταξη των ΟΑΕΔιτών. Αν ισχύσει αυτό, κανείς από εμάς του χρόνου δεν θα έχει συμφέρον να πάει ωρομίσθιος, για να μάζεψει 3 μόρια το πολύ. Θα καθήσουμε όλοι στο σπιτάκι μας και θα διαβάζουμε για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ήρεμα κι ωραία. Από τη στιγμή όμως που το Υπουργείο μας έριξε το δόλωμα με τον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών, και εκμεταλλεύτηκε ωραία και καλά τόσα χρόνια χιλιάδες ωρομισθίους, με ελάχιστο κόστος εργασίας, δεν μπορεί ξαφνικά να μας πετάει στο κάτω μέρος του πίνακα, εξαιτίας των ΟΑΕΔιτών. Ας προσλάβει περισσότερους μόνιμους, τόσα κενά υπάρχουν, να μας καλύψει όλους!

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ρίχνω οποιαδήποτε ευθύνη στα παιδιά, είναι λάθος χειρισμός του Υπουργείου.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Tη μία ακούμε για αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ΟΑΕΔιτών, την άλλη για κατάργηση του Ενιαίου....Φανταστείτε να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους και αμέσως μετά να καταργήσουν τους πίνακες. Σε μία απάντηση λίγο πιο πάνω έκανε έναν ωραίο συλλογισμό η elranna.

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Για όσους δεν γνωρίζουν:

1) Τα ΤΕΕ-ΟΑΕΔ σύμφωνα με τον Ν. 1566/85 ανήκουν στην ΔΗΜΟΣΙΑ
     ΔΕΥΤΕΡΟ

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
Ναι...να λαβει μετρα και γι αυτους χωρις να θιγουν οι υπολοιποι οι οποιοι περιμενουν διορισμο ή ειναι κοντα και χασουν τη σειρα τους....
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Είναι θέμα του ΥΠΕΠΘ να βρεί την δίκαια λύση στο θέμα αυτό.
Επειδή ακούω για ορδές ΟΑΕΔΙΤΩΝ θέλω να τονίσω ότι ο αριθμός αυτών που θίγονται απο τον Ν.3475/2006 είναι μεταξύ 300-350 εκαπιδευτικοί γενικών μαθημάτων.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)