*

Αποστολέας Θέμα: Οι ΟΑEΔιτες τα κατάφεραν !!! Οι αναπληρωτές χάνουν τον διορισμό τους.  (Αναγνώστηκε 55085 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elranna

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2316
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Αχ, αυτή η συζήτηση θα καταλήξει σε σφαγή, το προαισθάνομαι (Λέτε να έχω κληρονομικό χάρισμα και να παρατήσω την εκπαίδευση, να αναζητήσω την τύχη μου αλλού;)

Σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΣτΕ (παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν είναι τα νομικά το δυνατό μου σημείο), επίσης, είναι αντισυνταγματικός ο τρόπος διορισμών μέσω του Ενιαίου Πίνακα Διορισμών και όλοι οι διορισμοί εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνονται μέσω του διαγωνισμού και ΜΟΝΟ. Οπότε, οι ΟΑΕΔίτες πρέπει να αποφασίσουν αν είναι υπέρ της εφαρμογής των γνωμοδοτήσεων ή όχι. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μια γνωμοδότηση και όχι η άλλη, σωστά; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Αν καταργηθούν οι πίνακες, οι ΟΑΕΔίτες θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις, όπως και οι υπόλοιπο κοινοί θνητοί.

Chemist, νομίζω ότι κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για τους συναδέλφους ΟΑΕΔίτες, για την ακρίβεια μάλλον το αντίθετο λέμε. Απλώς, δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να ληφθούν εις βάρος άλλων συναδέλφων. Μια πρόταση θα ήταν η εξής: Να προσλαμβάνονται οι ωρομίσθιοι του ΟΑΕΔ και των ΤΕΙ/ΤΕΕ/Ναυτικών Σχολών (βάλτε μέσα και Εκκλησιαστικά, Σιβιτανίδειο, κ.α.) και όπου αλλού θέλετε ΜΟΝΟ μέσω του Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών/Ωρομισθίων, και μετά ας μετρήσει η αντίστοιχη προϋπηρεσία στον αντίστοιχο πίνακα Διορισμών. Έτσι, να το δεχτώ. Ας ανοίξουν οι θέσεις και μετά ας ανοίξουν και οι πίνακες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 94
    • Προφίλ
Αυτό το έχει προτείνει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ στο ΥΠΕΠΘ.
Δηλαδή όλοι οι διορισμοί να γίνονται μέσω του ενιαίου πίνακα.
Συμφωνώ με την λύση αυτή.

Αποσυνδεδεμένος Kilgore

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 187
  • Φύλο: Άντρας
  • Break on through to the other side...
    • Προφίλ
Chemist, νομίζω ότι κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για τους συναδέλφους ΟΑΕΔίτες, για την ακρίβεια μάλλον το αντίθετο λέμε. Απλώς, δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να ληφθούν εις βάρος άλλων συναδέλφων.

Πάντα τα μέτρα αυτά λαμβάνονται "εις βάρος άλλων".
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."

Αποσυνδεδεμένος elranna

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2316
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Δύσκολο πράγμα τα κοινωνικά κριτήρια στις προσλήψεις πάντα. Δεν ξέρω πώς μπορούμε να το χειριστούμε.

Πάντως, αν οι προσλήψεις ωρομισθίων/αναπληρωτών όλων των ιδρυμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στο δημόσιο γίνουν ΜΟΝΟ μέσα από τον πίνακα Αναπληρωτών/Ωρομισθίων, μπορεί και να μας βγει σε καλό. Πρώτον, θα εξαφανιστούν τα μέσα και οι αδιαφανείς διαδικασίες (συνέντευξη, κ.α.) για τα οποία όλοι διαμαρτυρόμαστε. Και δεύτερον, ίσως εξισορροπήσει τα μειονεκτήματα της ένταξης στον πίνακα ΟΑΕΔιτών και άλλων κατηγοριών που έρχονται ήδη φυτευτοί με προϋπηρεσία από αλλού. Και φυσικά πρέπει να μπει και η ΠΔΣ στον πίνακα αυτό. Μπορεί να λέω και βλακείες, έτσι; Μια υπόθεση κάνω!

Αν μη τι άλλο, μπορεί και να έχει πλάκα. Δεν θα ξέρεις που θα σε καλέσουν! Θα κάνω χαρτιά μου για αναπληρώτρια/ωρομίσθια και μπορεί να βρεθώ σε Ναυτικό Σχολείο. Η Elranna στο ναυτικό!  ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος marias

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1098
    • Προφίλ
    • www.dailytech.gr
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ: http://clubs.pathfinder.gr/kathigites
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΤΘ 4010. ΤΚ 10210 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνα :Χριστοδούλου Υπερμαχία 6942500110,

Σελιανίτης Κων/νος 6944271533

ΑΘΗΝΑ 15-02-2008
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 54
 

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΟ Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (14-02-08) ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ!
 

Κύριε Υφυπουργέ,

Με μεγάλη μας χαρά είδαμε πως αναφερθήκατε πάλι στο δικαίωμά μας για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας στα ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ!
Πολύ δε περισσότερο μας χαροποίησε το γεγονός πως οι συνάδελφοί μας έπαψαν να φέρνουν αντιρρήσεις για ένα κοινωνικό πρόβλημα συναδέλφων τους στην εκπαιδευτική κοινότητα, το οποίο πρόβλημα μέχρι τώρα είναι «αγκάθι» στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και «παλιά αμαρτία» της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ!

Αναγνωρίζουμε ότι έχετε αντιληφθεί πλήρως την κοινωνική διάσταση του θέματος και ότι σίγουρα υπάρχει μεγάλη επιθυμία από μέρους σας για την εύρεση λύσης!
Θα επιθυμούσαμε όμως με επιχειρήματα να σας διαφωτίσουμε και να σας απαλλάξουμε από κάθε σκέψη «περί ανακατάταξης» των πινάκων, αν αναλογιστούμε ότι κάθε έτος εκατοντάδες συνάδελφοί μας από την Σιβιτανίδειο Σχολή, από την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, από τα Ιδιωτικά Σχολεία κλπ εμφυλλοχωρούν στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών και τον μεταβάλλουν συνεχώς!

Σχετικά με το θέμα της συναίνεσης με άλλους συναδέλφους μας, σας ενημερώνουμε πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσαμε να βρεθεί στη δική μας θέση κανένας συνάδελφος στην εκπαιδευτική κοινότητα! Όμως κάθε δίκαιο και νόμιμο αίτημα πρέπει να λύνεται ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο!
Επιπρόσθετα θέλουμε να πιστεύουμε πως κανένας συνδικαλιστικός φορέας δεν θα χρησιμοποιήσει το δικό μας πρόβλημα ως εφαλτήριο για την προώθηση των δικών τους αιτημάτων!

Εκτός από το δικαίωμά μας για το οποίο συνηγορούν υπέρ μας Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και Συνήγορος του Πολίτη, θα πρέπει να τονίσουμε πως με την κατάργηση των μαθημάτων μας, την κατάργηση των σχολείων μας, οι θέσεις εργασίας μας μεταφέρονται στα σχολεία του ΥΠΕΠΘ!
 

Κύριε Υφυπουργέ,

Ευελπιστούμε ότι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο θα δώσετε άμεση λύση, γιατί φανταστείτε τι θα γίνει από τη νέα σχολική χρονιά, όταν από τώρα αρχίσαμε να αγγίζουμε τα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού!
 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Υπερμαχία Χριστοδούλου Κων/νος Σελιανίτης

Αποσυνδεδεμένος exoaptadodia

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 82
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Να αναγνωριστει και η προυπηρεσια απο τα οργανωμενα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
Κυριε πρωθυπουργε.
      Ζητω η συναδελφοτητα!Αγαπη αγαπη αγαπη!
Υ.Γ Πανω απ ολα να προηγουνται στο πινακα διορισμου
οι βιολογικα ανικανοι προς τεκνογονια.

Αποσυνδεδεμένος ipermahia

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 187
  • "Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα"
    • Προφίλ
    • ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜ & ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
 Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αποσυνδεδεμένος elranna

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2316
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Ok, εγώ ξανθιά και δεν καταλαβαίνει.

Η στατιστική έρευνα θέλει να μας δείξει ότι οι ΟΑΕΔίτες είναι μόνο 293, άρα λίγοι, άρα πρέπει να δεχτούμε την είσοδο τους στις λίστες;  ???

Αποσυνδεδεμένος leti77

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1694
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
Ok, εγώ ξανθιά και δεν καταλαβαίνει.

Η στατιστική έρευνα θέλει να μας δείξει ότι οι ΟΑΕΔίτες είναι μόνο 293, άρα λίγοι, άρα πρέπει να δεχτούμε την είσοδο τους στις λίστες;  ???

Αυτο ακριβως θα ρωτουσα κι εγω elranna........ :-\ :-\ :-\ :-\
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος sartr

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 264
  • hesta la vista
    • Προφίλ
ipermahia, τι θες να πεις; Ότι είστε λίγοι; Υπάρχουν άνθρωποι που είναι 3,4 και 5 φορές επιτυχόντες μη διοριστέοι, λίγοι και αυτοί. Τόσα χρόνια έβλεπαν και βλέπουν να διορίζονται άλλοι που δεν προσπάθησαν καθόλου αλλά προσλαμβάνονταν και πληρωνόταν κανονικά μέχρι να διοριστούν. Κάποιοι από αυτούς τους επιτυχόντες, με τα μόρια που κέρδισαν από ΑΣΕΠ, ανέβηκαν στον πίνακα αναπληρωτών, στάθηκαν τυχεροί να προσληφθούν αναπληρωτές και θα είναι έτοιμοι να διοριστούν φέτος ή του χρόνου. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να ήταν από περιοχές που δεν υπήρχαν ούτε Τ.Ε.Ε. Ο.Α.Ε.Δ., ούτε Σιβιτανίδειος, ούτε Σ.Δ.Ε., ούτε Τ.Α.Δ. ή και αν υπήρχαν ξέρεις ποιοι προσλαμβάνονταν;
Ξέρεις τι είναι να πεις σε κάποιον από αυτούς "πρέπει να ξαναδώσεις άλλη μια φορα ΑΣΕΠ"; Με τόσες λίγες θέσεις που προκηρύσσονται λόγω αυτών που δίνονται στον πίνακα;
Ας αναγνωριστεί η προϋπηρεσία σας, αλλά να μετρήσουν και οι προηγούμενες επιτυχίες ΑΣΕΠ, και να μη μετρήσουν όλες αυτές οι προϋπηρεσίες που έχουν δοθεί ευνοιοκρατικά τόσα χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος leti77

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1694
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
Οσο και να νιωθω το προβλημα σας,αγαπητη ipermahia,και μιλωντας ως συναδελφος γιατι απο΄οτι ειδα εισαι κι εσυ αγγλικης,δεν θα εβλεπα με καλο ματι το να προστεθουν στη λιστα διορισμων αλλοι 37 καθηγητες αγγλικων...Σκεψου οτι πολλοι απο μας δουλευουμε με λιγοστες ωρες καθε χρονο για να μαζεψουμε κανενα μοριο και εχουμε κανει ενα σχετικο προγραμματισμο για το μελλον....Το να περασουν εμενα και αλλους συναδελφους 37 ατομα στα καλα καθουμενα δεν ειναι και λιγο.Δεν γνωριζω βεβαια με ποσες ωρες δουλευατε αυτα τα χρονια αλλα ουτε και ποσα χρονια δουλευατε στα συγκεκριμενα ΤΕΕ.....Συγνωμμη κιολας για το θαρος αλλα μου κακοφαινεται για να ειμαι ειλικρινης...
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος elranna

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2316
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Επειδή η σωστή ενημέρωση βοηθά να λυθούν όλες οι απορίες, έχω να θέσω μερικές απορίες:

1. Πώς γίνονταν μέχρι τώρα οι προσλήψεις των ωρομισθίων στις σχολές του ΟΑΕΔ;
2. Γιατί το πρόβλημα ανέκυψε μόνο αφού καταργήθηκαν οι θέσεις;
3. Γιατί είναι αυτονόητο ότι εφόσον οι θέσεις αυτές καταργήθηκαν μεταφέρονται στα σχολεία του ΥΠΕΠΘ; Ό,τι θέση καταργηθεί δηλαδή πρέπει να διοριστεί στη δευτεροβάθμια; Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό το καταλαβαίνω. Θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι θέσεις αυτές κάπου αλλού.

Η δική μου θέση είναι ότι η μόνη προϋπηρεσία που πρέπει να αναγνωρίζεται στους πίνακες αναπληρωτών/ωρομισθίων και στον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών είναι μόνο η προϋπηρεσία θέσεων των οποίων οι προσλήψεις γίνονται μέσω αυτών των πινάκων. Αν οφείλουμε να διεκδικήσουμε κάτι, είναι να γίνονται οι προσλήψεις σε Σιβιτανίδειο, ΠΔΣ, Εκκλησιαστικά και όπου αλλού θέλετε, ΜΟΝΟ μέσω των Πινάκων του ΑΣΕΠ. Για τους ΟΑΕΔιτες, και 1 να ήταν, πάλι αδικία για τους υπόλοιπους είναι.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 17, 2008, 08:46:43 pm από elranna »

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1951
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Oι ΟΑΕΔίτες κοιτάζοντας το συμφέρον τους διεκδικούν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και την ένταξή τους στον Ενιαίο, το υπουργείο όμως είναι το μόνο αρμόδιο να ζυγίσει όλα τα δεδομένα και να πάρει σωστές και δίκαιες αποφάσεις.
Θα ήταν άδικο ,για όσους είναι ήδη ενταγμένοι στους πίνακες(είτε περιμένουν άμεσα διορισμό είτε όχι) ,να δουν μπροστά τους ονόματα που πριν δεν υπήρχαν.
Εάν δεν μετατρέπονταν τα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ σε ΕΠΑΣ , αυτοί οι καθηγητές των γενικών μαθημάτων θα συνέχιζαν να δουλεύουν ως ωρομίσθιοι. Με μία ενδεχόμενη όμως ένταξή τους στους πίνακες αποκτούν σειρά προτεραιότητας για διορισμό , καθώς έχουν πολλά μόρια προϋπηρεσίας οι περισσότεροι, ενώ χάνουν τη σειρά τους για διορισμό, αναπλήρωση ή ωρομισθία άτομα ήδη ενταγμένα στους πίνακες. Το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και με γνώμονα το δίκαιο.

Αποσυνδεδεμένος tektos

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 179
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
Το γνωστό ψέμα : είναι λίγοι!!!!

Είναι πολλοί πάνω από 1.000 !!!!

Πολλοί που εργάζονταν στον ΟΑΕΔ πριν αρκετά χρόνια με 10δες μήνες προϋπηρεσία και τώρα κάνουν άλλες δουλειές μόλις μάθουν ότι διορίζονται θα τρέξουν αμέσως να γεμίσουν τους πίνακες.

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 2
Επισκέπτες: 553
Σύνολο: 555

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.05 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.