*

Αποστολέας Θέμα: Οι ΟΑEΔιτες τα κατάφεραν !!! Οι αναπληρωτές χάνουν τον διορισμό τους.  (Αναγνώστηκε 55043 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
Και κάτι άλλο,  ο νόμος Ρέπα (όταν ήταν υπουργός)  τους έδινε τη δυνατότητα μονιμοποίησης στο υπουργείο εργασίας αλλά αυτοί δεν ήθελαν,  ήθελαν το υπουργείο παιδείας.

Τώρα ζητάνε τα ρέστα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Αν δεν το ξέρεις το θέμα μήν λές ότι σου κατέβει.
Ο νόμος Ρέππα άν και ψηψίστηκε απο το ΠΑΣΟΚ δεν τον εφάρμοσαν ποτέ.
Άν τον εφάρμοζαν τώρα δεν θα είχαμε πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
Ήταν στο χέρι σας να διεκδικήστε την εφαρμογή του, όπως κάνετε τώρα από το ΥΠΕΠΘ.

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Τι να διεκδικήσουμε η Νέα Δημοκρατία τον κατήργησε τον νόμο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
Τόσα χρόνια ήταν σε ισχύ, τι κάνατε;

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Καλά δεν ξέρεις σε τι κράτος ζείς;
Η κυβέρνηση της Ν.Δ να εφαρμόσει νόμο του ΠΑΣΟΚ;
Δεν έχεις καταλάβει σε τι χώρα ζείς.

Αποσυνδεδεμένος ipermahia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα"
    • Προφίλ
    • ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜ & ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ!

Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιθυμούσαμε να βρεθεί κάποιος συνάδελφος στη δική μας θέση!Αυτό το εννοούμε και δεν το λέμε έτσι απλά για να μας λυπηθεί κάποιος! Το γεγονός ότι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας στα δημόσια ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ είναι δικαίωμά μας, δεν πρόκειται να το διαπραγματευτεί κανείς από μας, πολύ δε περισσότερο όταν η απόκτηση της προϋπηρεσίας των περισσότερων που είναι ενταγμένοι στους πίνακες χωράει αμφιβολίες!
Για παράδειγμα θα απαντήσω στη συνάδελφο ΑΓΓΛΙΚΗΣ που τοποθετήθηκε προσωπικά  για μένα!Ας δούμε την ημερομηνία κτήσης των πτυχίων μου υποθέτω πως η συνάδελφος είναι αρκετά χρόνια νεώτερη!
Έχω δει πολλούς συναδέλφους ΑΓΓΛΙΚΗΣ να διορίζονται στο ΥΠΕΠΘ με την απόκτηση της προϋπηρεσίας από τα ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!Όταν εμένα δεν με έβρισκαν για να με καλέσουν, λες και το όνομά μου το έχει ο μισός πληθυσμός της χώρας!
Εσείς μιλάτε κρυμμένοι πίσω από ένα ψευδώνυμο και εγώ εκτίθεμαι προασπίζοντας τα νόμιμα επαγγελματικά συμφέροντα των συναδέλφων μου που εκπροσωπώ!
Δεν σας κάνει εντύπωση πως είναι δυνανατόν να έχω πτυχίο από το 1994 και να μην έχω φτάσει ακόμη στα 10 μόρια στο ΥΠΕΠΘ;
Η απάντηση είναι πως εγώ και πολλοί συνάδελφοί μου χρησιμοποιούσαμε τις πόρτες για να βρούμε δουλειά και όχι τα παράθυρα!

Τώρα αν κάποιοι έχουν αρκετή προϋπηρεσία στο ΥΠΕΠΘ από το παράθυρο ( πχ πρόσθετη δικακτική στήριξη) και στον ΟΑΕΔ σίγουρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα πρέπει να επιλέξουν ποια προϋπηρεσία θα κρατήσουν! Σύμφωνα με τον νόμο 1566/1985 ο ωρομίσθιος έχει ώρες κάτω από το μισό της βαθμίδας του ( μέχρι 11 για τους ΠΕ)!

Αυτό το γράφω γιατί γράφτηκαν θέσεις για 50 60 100 μήνες κλπ!

Εγώ  θα εκθέσω τον εαυτό μου και θα ζητήσω από κάποιον μαθηματικό να υπολογίσει την ακριβή μου προϋπηρεσία στον ΟΑΕΔ!

1)ΑΠΟ ΤΟ 1998/1999 ΕΩΣ 2003- ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ, υπολογίστε το μέγιστο του ωρομίσθιου που είναι 11 ώρες εβδομαδιαίως!

2) 2003-2004 αναπληρώτρια 8 μήνες

2004-2005 αναπληρώτρια 7  μήνες ( μειωμένης απασχόλησης)

Αφαιρέστε τα 8 περίπου μόρια από το ΥΠΕΠΘ και δείτε την ακριβή μου προϋπηρεσία!

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό!Εμείς έχουμε σκεφτεί και τους συναδέλφους μας που είναι σε θέσεις διορισμού και περιμένουν με αγωνία και έχουμε κάνει σχετική πρόταση!
Δυστυχώς όμως οι συνδικαλιστές που σας εκπροσωπούν δεν το συζητούν γιατί ίσως χρησιμοποιούν το δικό μας πρόβλημα ως εφαλτήριο για την προάσπιση μεμονωμένων συμφερόντων!

Δεν ξέρω αν μου επιτρέπεται να πω την πρόταση, αλλά να ξέρετε πως δεν θα επιθυμούσα να βρεθεί κάποιος στη θέση μου και το εννοώ!Ρωτήστε λοιπόν τους συνδικαλιστές σας ποια είναι η εναλλακτική μας πρόταση η οποία μπορεί να στηριχτεί και νομικά εφόσον υπάρχει προηγούμενο!

Σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη αγωνία από μέρους σας, αλλά εμείς ποτέ δεν χάσαμε αυτήν την αγωνία γιατί δεν μας καλούσαν να εργαστούμε στο ΥΠΕΠΘ!
Αρχικά πεταχτήκαμε από την επετηρίδα! Ξαφνικά είδαμε να εμφανίζεται και να γίνεται λόγος για προϋπηρεσία για πρώτη φορά με το γνωστό σε όλους 16 μηνο!

Μετά με το 30 μηνο!

Εκείνο όμως που μου κάνει εντύπωση, αλλά πιστεύω ότι αυτό γίνεται λόγω της σκόπιμης παραπληροφόρησης που έχετε, είναι πως ξαφνικά αντιδράτε για μια χούφτα ανθρώπους που εργάζονταν σε δημόσια σχολεία με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, με πίνακες μοριοδότησης!
Παρακαλώ τους συναδέλφους που έχουν έννομο συμφέρον με κάποιον δικηγόρο τους να ελέγξουν τον τρόπο πρόσληψής μου στο ΤΕΕ ΟΑΕΔ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΟΥ!
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ:

ΥΠΕΡΜΑΧΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΕ 06!

Αν πάλι κάποιος συνάδελφος αδικήθηκε από κάποιον δ/ντή σε κάποιο σχολείο του ΟΑΕΔ, και δεν έκανε κάτι για να βρει το δίκιο του, πιστεύω ότι δεν έπραξε καλά!Τα 10 χρόνια που πέρασαν σίγουρα έκαναν κάποιοι προσπάθειες να με αδικήσουν, αλλά βρήκα το δίκιο μου!Για αυτό είναι οι νόμοι!

Το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας ήταν αίτημα από τότε που εμφανίστηκε το 16 μηνο και οι πίνακες του ΥΠΕΠΘ!
Τώρα δεν είναι απλά αίτημα!Είναι δικαίωμα! Και το λιγότερο που μπορούμε να απαιτήσουμε από το ελληνικό κράτος είναι αυτό!

Ξέρετε πόσοι έχουν μονιμοποιηθεί με τον νόμο 3194/2003;Τι λέει αυτός ο νόμος; Ευχαρίστως να σας διαφωτίσω!

Όταν ένα ιδιωτικό σχολείο κλείσει ή μια ειδικότητα καταργηθεί οι συνάδελφοι που έχουν 5 χρόνια προϋπηρεσίας μονιμοποιούνται στα σχολεία του ΥΠΕΠΘ!
Αυτοί που έχουν λιγότερα (νομίζω δύο χρόνια)γίνονται αορίστου και διορίζονται μετά από δύο χρόνια αναπλήρωσης και οι άλλοι εντάσσονται στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών!

Τους μόνους συναδέλφους που δεν μπορώ να κατηγορήσω είναι αυτούς που απέκτησαν προϋπηρεσία μετά από επιτυχία σε ΑΣΕΠ!Και αν θέλετε να σας πω την άποψή μου, είναι άδικο που δεν μπορούν να κρατήσουν τα μόριά τους και στον πίνακα διορισμού!

Έτσι είναι τα πράγματα!Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, να είμαστε δίκαιοι για όλους!

Με την τελευταία γνωμοδότηση του ΝΣΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ!

Σχετικά με το τίτλο του θέματος, "οι οαδίτες τα κατάφεραν" θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω!Τίποτα δεν έχουμε καταφέρει ακόμη γιατί απλά δεν πιστεύουμε αυτά που λένε οι πολιτικοί προφορικά!

Σχετικά με τον νόμο διορισμού που αναφέρει η συνάδελφος ( ο νόμος 3144/03), ένα κόλπο ήταν να μας έχουν ομήρους για  να ελπίζουμε και να πιστεύουμε!Αυτός καταργήθηκε!Και δεν καταργήθηκε γιατί μας λυπήθηκε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά έπρεπει να το κάνει για να κάνει μονιμοποιήσεις συναδέλφων μας που εργάζονται στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον κύριο Μητσοτάκη!Το θετικό από αυτό είναι ότι κάποιοι συνάδελφοί μας μονιμοποιήθηκαν στον ΟΑΕΔ και δεν θα θέλουν να αφήσουν τους χοντρούς μισθούς τους ( διπλάσιο από το ΥΠΕΠΘ ίσως και παραπάνω) για να δουλέψουν στο ΥΠΕΠΘ!

Δεν ξέρω αν μπόρεσα να λύσω όλες τις απορίες ή αν ξέχασα κάποια απάντηση σε κάποιο από τα σχόλια, πάντως είμαι στη διάθεσή σας!
Εμείς δεν πέφτουμε στην παγίδα του
διαίρει και βασίλευε", εσείς;

συναδελφικούς χαιρετισμούς
Υπερμαχία

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Εγώ δεν έχω καταλάβει,οι ΟΑΕΔΙΤΕΣ,δεν έχουν δουλειά?

Ας μου εξηγήσει παρακαλώ κάποιος τι είναι,με τι συμβάσεις δουλεύουν?

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Εγώ δεν έχω καταλάβει,οι ΟΑΕΔΙΤΕΣ,δεν έχουν δουλειά?

Ας μου εξηγήσει παρακαλώ κάποιος τι είναι,με τι συμβάσεις δουλεύουν?

Άλλοι είναι μόνιμοι και άλλοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι όπως και στο Υπουργείο Παιδείας
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Άμα έχουν δουλειά και δεν είναι άνεργοι,όπως εγώ ας πούμε,τι θέλουν τώρα?

Να πω ότι είναι στο δρόμο, να το καταλάβω.

Όσοι δεν έχουν πρόσθετη,έχουν σκάσει από το κακό τους και δεν καταλαβαίνω το λόγο.
Τα λεφτά και τα μόρια είναι στην τελική αμελητέα ποσότητα,ειδικά φέτος που ξεκίνησε του Αγίου Νικολάου,τότε έκανα το 1ο μάθημα.
Απλώς, εγώ τουλάχιστον,λέω ότι "κάτι πήρα φέτος".
Με μισό και με ένα μόριο προυπηρεσίας προφανώς και δε διορίζεσαι,εκτός και αν δουλεύεις έτσι για 15 χρόνια.

Και μου τη δίνει που επειδή είχα 4 ώρες ΠΔΣ με λένε βυσματούχα. >:( >:( >:( >:( >:( >:(
Από ότι διάβασα παραπάνω, για το βύσμα που είχαν οι ΟΑΕΔΙΤΕΣ έγιναν πολλές αναφορρές.

Να πω ότι από το πουθενά διορίστηκα ή ότι πήγα αναπληρώτρια, να το καταλάβω..................
Και να κάνω και την πάπια..............

Αλλά όχι και να με λένε βυσματούχα για 4 ώρες ΠΔΣ που δε ξέρω όχι μόνο αν θα διδάξω του χρόνου,
αλλά ούτε αν θα βγάλει το τμήμα τη χρονιά.
Προχθές κόπηκε το 1 από τα 2 τμήματα που είχα,
Οπότε αυτοί που δεν κάνουν πρόσθετη μπορούν να χαρούν με τη δική μου λύπη .

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Έχουμε εξισώσει την ΠΔΣ με τους ΟΑΕΔίτες? Τα 2ωράκια που μας δίνουν με το ζόρι και τα οποία πότε γίνονται πότε δεν γίνονται με το 11ωρο του ΟΑΕΔ;

Ξέρω άτομα που έχουν πτυχίο από το 1991 και είναι ακόμα ωρομίσθιοι. Με οικογένειες και παιδιά και βρίσκονται στους δρόμους και σε επαρχιακά σχολεία για να μαζέψουν 2 και 3 μόρια. Ξέρω πολλούς συναδέλφους αγγλικών, που είναι ωρομίσθιοι σε ολοήμερα δημοτικά ΜΕΣΩ του πίνακα αναπληρωτών, χωρίς να έχουν κάνει ΠΔΣ και ΟΑΕΔ και οτιδήποτε άλλο. Οτι έκαναν, το έκαναν μέσω του πίνακα του ΥΠΕΠΘ. Ξέρω άτομα που έκαναν τα χαρτιά τους στην επετηρίδα της Κύπρου και βρίσκονται τώρα στην Κύπρο και διδάσκουν. Όλοι αυτοί έχουν ακολουθήσει αδιαφανείς διαδικασίες;  ???

Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ζητώ συγνώμη για τα νεύρα μου.αλλά αυτή η κατάσταση με την ΠΔΣ,δεν έχει όρια...........

Όποιος θέλει να σε κατηγορήσει, σου λέει "μπήκες από το παράθυρο" στην ΠΔΣ.

Έλεος πια.

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως, δεν αναφέρθηκε κανείς στην ΠΔΣ.  ::)

Δεν υπάρχει λόγος να συγχίζεστε!!!  ;)
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Άμα διαβάσεις πιο προσεκτικά,μετά την 1η παράγραφο,θα δεις γιατί αντέδρασα έτσι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)