*

Αποστολέας Θέμα: Οι ΟΑEΔιτες τα κατάφεραν !!! Οι αναπληρωτές χάνουν τον διορισμό τους.  (Αναγνώστηκε 55078 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ipermahia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα"
    • Προφίλ
    • ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜ & ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Πρός Αγάπη

Δεν προσλήφθηκαν όλοι στον ΟΑΕΔ με μέσον όπως δεν προσλήφθηκαν και όλοι στο ΥΠΕΠΘ με μέσον.
Τώρα προσωπικά προσλήφθηκα με την προυπηρεσία που είχα απο τον ιδιωτικό τομέα όπου δούλευα για αρκετά χρόνια πάνω στο αντικείμενο μου
(χημικός) . Στον ΟΑΕΔ μέχρι και το 1998 μετρούσε για μοριοδότηση και η επαγγελματική προυπηρεσία.

Να θέσω και εγώ μια ερώτηση.

Γιατί τόσα χρόνια (εκτός απο δύο) η προυπηρεσία των εκπαιδευτικών του ΥΠΕΠΘ μετρά στην μοριοδότηση του ΟΑΕΔ ενώ το αντίστροφο όχι;

Γιατί..............
Είδες να παίρνουν κανέναν άλλον?
Μεταξύ σας τις μοιραζόσασταν τις θέσεις από ότι είδα.

Τελικά θα μου απαντήσεις?
Το ήξερες χριστιανέ μου ότι δε μετράει η προυπηρεσία ναι ή ου?

Σε αφήνω τώρα.
Πάω να διαβάσω για τον ΑΣΕΠ.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 23, 2008, 05:56:37 pm από Αγάπη »

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Ερώτηση:

Ποιός έστειλε στην ανεργία τους εκπαιδευτικούς γενικών μαθημάτων του ΟΑΕΔ;

Απάντηση:                                                                                         

Το ΥΠΕΠΘ με τον νόμο 3475/2006

Ερώτηση:

Ποιός οφείλει να δώση λύση στο εργασιακό αδιέξοδο των εκπαιδευτικών των γενικών μαθημάτων του ΟΑΕΔ;

Απάντηση:

Το ΥΠΕΠΘ

Έτσι απλά είναι τα πράγματα και μπορει ο καθένας να τα καταλάβει.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε............

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε............

Οντως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Άμα απαντήσουν στις ερωτήσεις μας, εγώ θα κάτσω και θα μάθω να κλίνω το τύθιμη, ή όπως αλλιώς γράφεται τέλος πάντων,
σε όλους τους χρόνους και σε όλες τις φωνές, και τον αόριστο β,άμα έχει......................  ::).

Αποσυνδεδεμένος Ioli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Γειά σου Αγάπη!Το ρήμα είναι το τίθημι και έχει και αόριστο β και απ όλα.Μου φαίνεται ότι οι συνάδελφοι του ΟΑΕΔ έχουν παρωπίδες!Και βέβαια ήξεραν ότι η προϋπηρεσία τους δεν αναγνωρίζεται.Εγώ θα προτείνω να αναγνωρίζεται και η προϋπηρεσία από το φροντιστήριο και από το ι.ε.κ.Έχω δουλέψει και στα δύο όπως και πολλοί άλλοι.Στο φροντιστήριο,όπως είπατε,αν δεν είσαι καλός σε στέλνουν στο σπίτι σου.Γιατί όμως δεν επιλέξατε να δώσετε ασέπ και να διοριστείτε;Μάλλον επιλέξατε την εύκολη λύση του ΟΑΕΔ.Κάθε επιλογή όμως έχει και το τίμημά της.Και εγώ είμαι κατά του ασέπ και συμφωνώ ότι ακυρώνει το πτυχίο μου,δεν έχω όμως άλλη επιλογή.Έδωσα και θα ξαναδώσω και θα δίνω μέχρι να διοριστώ!Έχει και αυτή η επιλογή ξέρετε το τίμημά της.Καλή δύναμη σε όλους μας!
La vita e bella

Αποσυνδεδεμένος chrissoof

• Νέο μέλος
  • *
  • Αγαπά ότι κάνεις και κάνε ότι αγαπάς
    • Προφίλ
kellykou
1.Θέμα αξιολόγηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των εκπαιδευτικών σε ΟΑΕΔ και ΥΠΕΠΘ. Δηλ. ΠΕ02 στον ΟΑΕΔ ΠΕ02 και στο ΥΠΕΠΘ . ΠΕ06 στον …. ΠΕ06 και στο …. ΠΕ12 στον …. ΠΕ12 στο …. Άρα στο επίπεδο των εκπαιδευτικών δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά. Όμως  το ίδιο το σύστημα που δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία από τα σχολεία του ΟΑΕΔ μόλις κάνουμε έστω και μία ώρα ΠΔΣ  αμέσως την αναγνωρίζει. Τότε, μάλλον το ΥΠΕΠΘ μας κρίνει άξιους και μας αναγνωρίζει τι να πω. Οι μαθητές του ΟΑΕΔ έχουν το ίδιο αναλυτικό πρόγραμμα, κάνουν τα ίδια μαθήματα, και στο τέλος παίρνουν το ίδιο πτυχίο, εκτός από την προϋπηρεσία. Η  αξιολόγηση για μένα είναι το να βρίσκω μαθητές του ΟΑΕΔ που τελείωσαν το 2003,04 και να είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες, και αυτό μπορώ να το δω γιατί ζούμε στην ίδια κοινωνία και είμαστε πελάτες τους πράγμα που δεν μπορείς να το δεις όταν στο ΥΠΕΠΘ σε στέλνουν μια από εδώ και μια από εκεί, έτσι δεν βλέπεις την εξέλιξη των παιδιών κάτι που για μένα δίνει το δικαίωμα θα έλεγα να λέω ότι όντος βοήθησα αυτά τα παιδία να μην πάνε χαμένα. Τώρα το σύστημα που ακολουθεί ο ΟΑΕΔ στην αξιολόγηση νομίζω ότι ο φίλος chemist το ανέλυσε μια χαρά. Έχουμε και εδώ τους πίνακες που πριν από κάποια χρόνια για να λέμε την αλήθεια δεν τους έβλεπε κανένας αλλά μήπως τώρα τους βλέπεις, κάτι πάει να γίνει αλλά δεν έχει αξία διότι για το σχολικό έτος 08-09 δεν θα υπάρχουν γενικά μαθήματα και τα ειδικά θα τα κάνουν οι του  90-93 όποιος κατάλαβε στην ουσία όλοι ουστ από εδώ. Ελπίζω να σε κάλυψα για το θέμα αξιολόγηση, περιμένω την αξιολόγηση του ΥΠΕΠΘ. Ένα ένα τα θέμα για να μην χαθούμε μέσα στο FORUM .

2.  Για τους φίλους leti77 daniel Αγάπη

φυσικά και ξέραμε ότι δεν ισχύει η προϋπηρεσία στο ΥΠΕΠΘ άλλα οι   αγώνες πάνω σε αυτό το θέμα δεν άρχισαν τώρα. Η ipermahia νομίζω το γνωρίζει καλά.

3. Προς όλους  ΥΠΕΠΘΙΤΕΣ ΟΑΕΔΙΤΕΣ

Νομίζω ότι το να γίνει ένας ενιαίος πίνακας μέσα από τον οποίο θα γίνονται οι προσλήψεις στα σχολεία ευνοεί όλους γιατί τότε και εσένα που λες ότι δεν σε κάλεσαν ποτέ στον ΟΑΕΔ ( όχι πρωσικά ) θα σε καλέσουν. Καλή θέληση να υπάρχει  Ο κ. Κ…… του ΥΠΕΠΘ δεν είχε για να δούμε τώρα. Ο κ Λ……..

Καλό Σαββατοκύριακό . ( άντε βραδιάτικα να στέλνουμε απαντήσεις )

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ε άμα το ξέρατε κάντε τουμπεκί τώρα.
Δεν είναι δυνατόν να δέχεσαι να είσαι σε μια σχέση η οποία δε σε ικανοποιεί και να γκρινιάζεις και από πάνω._
Άμα δε σας άρεζε να βρίσκατε άλλη δουλειά,όπως οι συνάδελφοί σας που έλιωσαν στα φροντηστίρια και τους μεγάλωσαν τα παιδιά οι πεθερές και οι συμπεθέρες.

Να δώσετε και εσείς ΑΣΕΠ όπως όλος ο κόσμος και να αφήσετε κατά μέρους τις ντεμεκ ιδεολογίες περί υποτίμησης των πτυχίων.
Και άμα είσαι στους επιτυχόντες και βρεθεί κάποιος να σε κατηγορήσει, εγώ θα μπω μπροστά και θα σε υπερασπστώ.

ΥΓ : Πάω να ψάξω τη γραμματική που είχα στην Α λυκείου,μιλαμε για 95-96 τώρα έτσι...........

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Αξιολόγηση στον ΟΑΕΔ για πρόσληψη εκπαιδευτικών? ΑΝΕΚΔΟΤΟ
Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε σε συναδέλφους από το φόρουμ που δεν ξέρουν.Επειδή τυγχάνει να ξέρω τι γίνεται ειδικά στην επαρχία, όλα αυτά περί αξιοκρατίας στον ΟΑΕΔ είναι ανυπόστατα.Εντελώς
Πέρα από αυτό, ξαφνικά ξυπνήσατε και θέλετε αναγνώριση προυπηρεσίας.τόσα χρόνια κουβέντα δεν λέγατε.
Το ΥΠΕΠΘ δεν είναι υπεύθυνο για το κλείσιμο σχολών των ΤΕΙ?Άρα όλοι οι ωρομίσθιοι των ΤΕΙ να διορισθούν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το  ΥΠΕΠΘ δεν είναι υπεύθυνο για την κατάργση της κοινωνιολογίας?άρα άπαντες κοινωνιολόγοι να διορισθούν και αυτοί.
Πως είναι δυνατόν καθηγητές στα τεε ΟΑΕΔ να είναι κάθε χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι?έχετε ιδέα πόσοι συνάδελφοι με διδακτορικά και προυπηρεσία έβρισκαν κλειστές τις πόρτες του ΟΑΕΔ?κάθε χρόνο οι ίδιοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ.τι σοι προσόντα είχαν τέλος πάντων και δίδασκαν κάθε έτος πάντα οι ίδιοι?γι αυτό σας λέω μην μιλάτε για αξιολόγηση γιατί πέφτει πολύ γέλιο.
Αναπληρωτής στα γυμνάσια και λύκεια δεν μπορεις να είσαι κάθε χρόνο αν δεν προσθέτεις μόρια με συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.στον οαεδ οι ίδιοι εκπαιδευτικοι χρόνια και χρόνια ωρομίσθιοι και αναπληρωτές και τόσοι άλλοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά απ έξω.
Τα ξέρουμε όλα αυτά.Μην προκαλείτε γιατί θα σας παραπέμψω σε συγκεκριμένο οαεδ επαρχίας με συγκεκριμένα στοιχεια και ονόματα αλλά δεν θέλω να θίξω συναδέλφους με τους οποίους πίναμε μαζί καφέ.
Αν θέλετε συμπαράσταση στον αγώνα σας τουλάχιστον κρατήστε την αξιοπρέπεια σας και μην προκαλέιτε.
Αρκετές επαγγελματικές ομάδες διεκδικούν διάφορα.Διεκδικήστε και εσεις .πιθανόν να σας τα δώσουν.στην ελλάδα βρισκόμαστε.όποιος αρπάξει και ας πάνε να πνιγουν οι άλλοι

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Kαλε συναδελφε chrissoof, αναφερεις " Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των εκπαιδευτικών σε ΟΑΕΔ και ΥΠΕΠΘ"
Το διαβασμα για τον ΑΣΕΠ σου λεει κατι?
Επίσης λες :" Η  αξιολόγηση για μένα είναι το να βρίσκω μαθητές του ΟΑΕΔ που τελείωσαν το 2003,04 και να είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες, και αυτό μπορώ να το δω γιατί ζούμε στην ίδια κοινωνία και είμαστε πελάτες τους πράγμα που δεν μπορείς να το δεις όταν στο ΥΠΕΠΘ σε στέλνουν μια από εδώ και μια από εκεί, έτσι δεν βλέπεις την εξέλιξη των παιδιών κάτι που για μένα δίνει το δικαίωμα θα έλεγα να λέω ότι όντος βοήθησα αυτά τα παιδία να μην πάνε χαμένα."
Ξερεις ποσα παιδια εχουν περασει απο τα χερια μου 15 χρονια που δουλευω στα φροντιστηρια και εχουν περασει στο πανεπιστημιο (πολλοι απο αυτους ειναι και συναδελφοι μου πια!!)   ?   Εκατονταδες!!!!!  Πρεπει για αυτο το λογο να διοριστω παραυτα? Σαν και μενα υπαρχουν χιλιαδες συναδελφοι!! Γιατι εγω πρεπει να διοριστω ενω αυτοι οχι? Και αυτοι εχουν εκατονταδες επιτυχημενους μαθητες.
Επίσης αναφερεις: " Τώρα το σύστημα που ακολουθεί ο ΟΑΕΔ στην αξιολόγηση νομίζω ότι ο φίλος chemist το ανέλυσε μια χαρά. Έχουμε και εδώ τους πίνακες που πριν από κάποια χρόνια για να λέμε την αλήθεια δεν τους έβλεπε κανένας αλλά μήπως τώρα τους βλέπεις"
Εγω αραγε και χιλιαδες συναδελφοι που εχουν μεταπτυχιακα και διδακτορικα γιατι δεν κατορθωσαν να μπουν σε αυτους τους  πινακες? Μήπως γιατι δεν υπαρχουν σαφη κριτηρια αξιολογησης ? Και οσοι βρηκαν τροπο και τρυπωσαν γιατι δημιουργησαν μια κλειστη καστα προμοδοτωντας τοσο την προυπηρεσια? Τοσο καλοι ηταν ολοι που ειχατε εκατο τοις εκατο σωστη επιλογη προσωπικου?

Το οτι το ΥΠΕΠΘ καταργησε τις ειδικοτητες σας σημαινει οτι πρεπει να σας βρει δουλεια? Ο ΟΑΕΔ δε σας προσελαβε? Αυτος δεν πρεπει να σας βρει δουλεια?

Και εγω οταν αποφοιτησα υπηρχε επετηριδα και εν μια νυκτι καταργηθηκε!!!!!!!  Με ειδες να θελω να παραγκωνισω ολους τους αλλους συναδελφους που δινουν ΑΣΕΠ και το παλευουν? Οταν αποφοιτησα ηξερα οτι το πτυχιο μου ειχε αντικρυσμα στο δημοσιο και τωρα ξαναπερνω εξετασεις. Επρεπε να θαψω ολους τους αλλους συναδελφους για το δικο μου συμφερον? Με αυτα τα παιδια που εγω ως καθηγητρια βοηθησα να περασουν το πανεπιστημιο καθομαι στα ιδια θρανια για τον ΑΣΕΠ . Πρεπει να μην εχουν αυτα καμια ευκαιρια επειδη καποιοι θεωρουν οτι πρεπει να προηγηθουν γιατι καποιος πρεπει να τους αποκαταστησει?

Και ξαναρωταω! Τοσα χρονια που ξερατε οτι δεν υπηρχε αναγνωριση γιατι δουλευατε? Και εγω ξερω οτι δεν αναγνωριζεται η προυπηρεσια στα φροντιστηρια. Μηπως να ενωθουμε με τους αλλους συναδελφους και να απαιτησουμε αναγνωριση προυπηρεσιας? Καπως πρεπει να βολευτουμε ολοι τελος παντων 8)

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
Σ' αυτά που λες geochem έχεις πέρα για πέρα δίκιο. Όσες φορές έκανα αίτηση στον ΟΑΕΔ, έφαγα πόρτα από τους ήδη διδάσκοντες. Οι ευνοιοκρατικές ρυθμίσεις υπέρ τους ήταν προκλητικότατες. Μου έλεγαν ότι θα εγκατέλιπαν τη θέση μόνο αν τους έπαιρναν αναπληρωτές ή διοριζόντουσαν! Τόση ανανέωση και αξιοκρατία δηλαδή...
Κάποια στιγμή μυρίστηκαν ότι τα πράγματα θα άλλαζαν εις βάρος τους και είπαν να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις στις ρυθμίσεις των προσλήψεων, για να μην κατηγορηθούν ότι είναι "κλειστό σύστημα" και για να έχουν και τη δυνατότητα να απαιτήσουν αντίστοιχες ρυθμίσεις από το υπουργείο. Αυτούς λοιπόν που επί σειρά ετών πετούσαν εκτός των σχολών τους, θέλουν τώρα να τους πετάξουν και στα τάρταρα των πινάκων! Και αν αυτοί λένε ότι είναι λίγοι, που να δείτε τι θα γίνει αν πάρουν φόρα και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σε ανάλογα ΤΕΕ άλλων υπουργείων!
Δεν κατηγορώ τους συναδέλφους που προσπαθούν να εξασφαλιστούν, άλλωστε πολλοί από εμάς (μαζί κι εγώ) έχουμε δουλέψει και σε σχολές, ΤΕΕ, ΙΕΚ, φροντιστήρια κτλ και θα θέλαμε να αναγνωριστεί κάποτε αυτή η εργασία μας. Κατηγορώ όμως την νοοτροπία: "ο καθένας για την πάρτη του" και την άλλη: "ας βολευτώ εγώ κι ας πνιγεί ο άλλος" και τον τρόπο που προωθούν τα αιτήματα τους.
Στην Ελλάδα, όπως πολύ σωστά λες geochem, όποιος προλάβει να αρπάξει επιβιώνει. Λογική της ζούγκλας και της ζούλας...  :(

Αποσυνδεδεμένος chrissoof

• Νέο μέλος
  • *
  • Αγαπά ότι κάνεις και κάνε ότι αγαπάς
    • Προφίλ
Τόσο καιρό ρωτάς και ρωτάς και επιμένεις για να πεις την λέξη τουμπεκί. Μπράβο σου τι να σου πω. Μάλλον καλά κάνουν  όλοι και βρίσκουν τα παράθυρα και τις πόρτες και μπαίνουν, επειδή έχουν μερικοί  τον χρόνο να διαβάζουν όλοι μέρα για τον ΑΣΕΠ. Υπάρχουν πολλοί που ζουν οικογένειες και δεν έχουν την δυνατότητα και την άνεση διαβάζουν για τον ΑΣΕΠ διότι οι υποχρεώσεις τρέχουν , παιδία γυναίκα δάνεια. Δεν μπορούν να φύγουν . Λοιπόν για όλους εσας που επιλέξατε τον ΟΑΕΔ το ΥΠΕΠΘ βρήκε λύση : να  βρείτε πεθερές και συμπεθέρες για βοήθεια διότι θα σας ρίξουμε στην ανεργία ,. <<Για όλους φροντίζει το ΥΠΕΠΘ όσοι μας ξέρουν μας εμπιστεύονται>>  Γιατί επέλεξαν να είναι στον  ΟΑΕΔ . ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ  όλα σε πακέτο με μία σύνδεση τις ΥΠΕΠΘ FONE.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Διάβασε σε παρακαλώ λίγο πιο προσεκτικά τα μηνύματά μου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)