0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γειά σε όλους,με πτυχίο και απολυτήριο Στρατού στα χέρια, κατέθεσα τα χαρτιά μου για αναπληρωτής και ωρομίσθιος τον Σεπτέμβρη του 2003.Αποτέλεσμα ήταν στον πίνακα μηδενικής προΰπηρεσίας (πίνακας Γ του 2004/2005 ),να είμαι περίπου στην θέση 500.
Απ' οτι βλέπω, έως τώρα το μήνυμά μου το έχουν διαβάσει περίπου 70-80 άτομα και μόνο ένας απάντησε......
Ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις σας.Με το μήνυμά μου ήθελα να εστιάσω αλλού την προσοχή σας και όχι στην "προσωπική" μου επιλογή.Θα ήταν τουλάχιστον αφελές εκ μέρους μου, να στηρίξω μια τόσο σημαντική απόφαση σε ένα μήνυμα ενός Forum. Ο τίτλος του μηνύματός μου, επιλέχθηκε σκόπιμα ως "προσωπική" ιστορία, θέλοντας να αναδείξω ένα πρόβλημα/αδικία η οποία πιστεύω συμβαίνει στον χώρο της εκπαίδευσης χωρίς κανένας να μπορεί να την ελέγξει.Οι πίνακες των αναπληρωτών συντάσσονται κάθε χρόνο με απόλυτο κριτήριο την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου και τον βαθμό.Υποτίθεται οτι οι υποψήφιοι αναπληρωτές/ωρομίσθιοι επιλέγονται με βάση αυτούς τους πίνακες.Τα τελευταία τρία χρόνια δεν κλήθηκαν από το Υπουργείο πάνω από 20 άτομα ως αναπληρωτές στον κλάδο ΠΕ19 όπου και ανήκω.Τα όποια κενά που προέκυπταν, καλύφθηκαν με ωρομίσθιους.Όταν καλούνται ανπληρωτές, δημοσιεύονται τα ονόματά τους από το Υπουργείο και έτσι μπορεί να υπάρξει κάποιος στοιχειώδης έλεγχος.Με τους ωρομίσθιους αυτό δεν συμβαίνει!Τα ονόματά τους δεν ανακοινώνονται πουθενά και η επιλογή τους γίνεται σαφέστατα με αδιαφανή κριτήρια.Έτσι πολλοί "συνάδελφοι" παρ' όλο που βρίσκονται πολύ πίσω στους εκάστοτε πίνακες, προτιμούνται έναντι άλλων. Εργάζονται ως ωρομίσθιοι και τελικά διορίζονται με κριτήριο την προυπηρεσία την οποία στέρησαν/έκλεψαν από κάποιον άλλο συνάδελφο που θα έπρεπε να επιλεχθεί αντί αυτών..Όπως είχα γράψει και ξανά:Τους κανόνες του παιχνιδιού τους ήξερα.Έπαιξα με αυτούς και έχασα.Για κάποιους όμως δεν ισχύουν καθόλου κανόνες ...Συναδελφικά,Κώστας
Έχω μια άλλη ιστορία, ΠΟΛΥ πιο εκνευριστική και η οποία θα ενδιαφέρει ειδικά τους συνάδελφους μηχανικούς στην ΠΕ19...αλλά θα τη γράψω άλλη στιγμή, πήγε 2:30 το πρωί...always look on the bright side of life (monty pythons )