*

Αποστολέας Θέμα: Κάλυψη Κενών  (Αναγνώστηκε 2128 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος annaGeo77

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Κάλυψη Κενών
« στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 12:26:06 pm »
Για σας είμαι μόνιμη διορισμένη εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 03. Πριν από λίγες μέρες στην περιοχή τοποθέτησής μου έμεινε έγκυος μια συνάδελφος και δημιουργήθηκε θέμα ποιος θα την αναπληρώσει.

Δυο είναι οι πιθανές λύσεις :

α) Θα κάνουν σε εμένα απόσπαση για τις ανάγκες της υπηρεσίας και θα πάρει μέρος των ωρών μου μια αναπληρώτρια στο ίδιο σχολείο (ίδιου κλάδου ΠΕ 03) – που έχει μειωμένο ωράριο (10 ώρες).

β) ή θα στείλουν την αναπληρώτρια στο κενό που δημιουργήθηκε και θα καλύψουμε από κοινού με μια συνάδελφο τις ώρες διδασκαλίας της.

Εγώ και η άλλη μόνιμη συνάδελφος ΠΕ 03 έχουμε πλήρες ωράριο, ενώ η αναπληρώτρια έχει μόλις 10 ώρες διδασκαλίας από την αρχή της χρονιάς.

Παρακαλώ αν κανείς γνωρίζει τι προβλέπετε σε αυτήν την περίπτωση από την Ελληνική νομοθεσία (ποιος θα πρέπει να καλύψει τις ώρες που προέκυψαν) και ποιος ο ΝΟΜΟΣ που ρυθμίζει το συγκεκριμένο θέμα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια αν κάποιος γνωρίζει

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Κάλυψη Κενών
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:36:36 »

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 12:34:03 pm »
Καλά γιατί πήραν αναπληρώτρια για 10 ώρες?Για τόσο λίγες ώρες παίρνουν ωρομίσθιους απ όσο ξέρω.Κι αφού έχει μειωμένο ωράριο νομίζω ότι αυτή θα πρέπει να μετακινηθεί.Αφού εσείς συμπληρώνετε ωράριο κι είστε μόνιμες δε βλέπω το λόγο να σας μετακινήσουν,με τη λογική πάντα!
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 12:47:17 pm »
Δυστυχώς δε βρίσκω κάποιο σχετικό νόμο αλλά θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με το υπουργείο.Εγώ όσες φορές είχα απορίες που στη δευτεροβάθμια μου έλεγαν άσχετα,μίλησα με το υπουργείο και έβγαλα άκρη αν και να πω την αλήθεια δεν το περίμενα!
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 01:17:26 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:36:36 »

Αποσυνδεδεμένος resident

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ01
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 01:20:37 pm »
το σιγουρο ειναι οτι μπορουν να σου δωσουν μεχρι πεντε ωρες υπερωρια(ασχετο αν εσυ δεν θες) κι οταν υπαρχει μονιμος που μπορει να κανει τις επιπλεον ωρες τοτε πρωτα ανατιθενται σ'αυτον και μετα σε καποιον αναπληρωτη 'η ωρομισθιο.Υπερωριες εχω παρει κι εγω χωρις να ερωτηθω παλιοτερα οπως και μια συναδελφος φετος.Επισης το δευτερο που σου ειπα για το οτι προηγειται ο μονιμος σε καλυψη κενου ειναι κατι που ετυχε φετος σε αλλη συναδελφο,δυστυχως ομως δεν ξερω τους σχετικους νομους.

Αποσυνδεδεμένος stef

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 03:10:27 pm »
Θα τις πάρει η αναπληρώτρια (ο αναπληρωτής έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με το μόνιμο) Επίσης είναι παράνομος αναπληρωτής με 10 ώρες μπορούν να κατηγορηθούν αυτοί που κάνουν τα στραβά μάτια για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος. (Ακου 10 ώρες αναπληρωτής!!) Αν σε μετακινήσουν κυνήγησέ τους.

Υ.Γ. δεν έχω τίποτα με τους αναπληρωτές αλλά να είναι δίκαιοι μεταξύ τους, είναι ωρομίσθια και παίρνει τα χρήματα και μόρια του αναπληρωτή. Οι άλλοι αναπληρωτές είναι χαζοί?

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 03:38:34 pm »
Και για τους μόνιμους με μειωμένο ωράριο (6-12 ώρες είναι συχνό φαινόμενο) δεν λες τίποτα;
Είναι και αυτών παράνομη η πρόσληψη;

Αποσυνδεδεμένος stef

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 04:59:19 pm »
Θεωρώ ότι έχεις ένα δίκιο αλλά όπου αυτό γίνεται είναι λόγο μεγάλης ανάγκης. Στην Δονούσα είναι ένας καθηγητής ανα ειδικότητα αλλά δεν συμπληρώνει ωράριο τι να κάνει να παέι ωρομίσθιος? Σε αυτές τις περιοχές δικαιολογείται, αλλά εδώ από ότι καταλαβαίνω είμαστε σε περιοχή με πολλά σχολεία και παραπάνω από 2 εκπαιδευτικούς ανά ειδικότητα. Αν σε τέτοια περιοχή υπάρχει μόνιμος με τόσο μειωμένο ωράριο είναι και αυτό κατακριτέο.
Οι δευτεροβάθμιες κάνουν τα στραβά μάτια για 2 - 3 ώρες λιγότερο "διδακτικό" ωράριο, για τόσο μειωμένο όμως ωράριο αξίζει να το αναφέρεις. Κάτι τέτοια αναζητούν οι συνδικαλιστές αν δεν τα έχουν κάνει πλακάκια με τους διευθυντές.

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 06:12:38 pm »
Παιδιά σωστοί οι προβληματισμοί σας και οι θέσεις σας αλλά  ο/η annaGeo77  την μια φορά είναι της Αγγλικής Μόνιμη που της έδωσαν και 11 ώρες ΠΔΣ  και την άλλη είναι Μαθηματικός.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 06:54:56 pm »
Κι εγω αυτο καταλαβα vikoulaki,θυμομουνα οτι ειναι αγγλικης και σημερα ειδα οτι ειναι μαθηματικος....Αυριο ποιος ξερει....αστροφυσικος μηπως??????????????
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 25, 2008, 09:30:11 am »
Γεια σας,
είμαι μόνιμη καθηγήτρια Αγγλικών
,
τον τελευταίο μήνα με έχουνε στείλει για συμπλήρωση ωραρίου και σε ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μέρα που να εργάζομαι και σε πρωινό και σε απογευματινό σχολείο.

Υπάρει κανείς που να γνωρίζει αν είναι υποχρεωτικό για κάποιον μόνιμο εκπαιδευτικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εργάζεται την ίδια μέρα και σε πρωινό και σε απογευματινό σχολείο???

Για σας είμαι μόνιμη διορισμένη εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 03. Πριν από λίγες μέρες στην περιοχή τοποθέτησής μου έμεινε έγκυος μια συνάδελφος και δημιουργήθηκε θέμα ποιος θα την αναπληρώσει.

Δυο είναι οι πιθανές λύσεις :

α) Θα κάνουν σε εμένα απόσπαση για τις ανάγκες της υπηρεσίας και θα πάρει μέρος των ωρών μου μια αναπληρώτρια στο ίδιο σχολείο (ίδιου κλάδου ΠΕ 03) – που έχει μειωμένο ωράριο (10 ώρες).

β) ή θα στείλουν την αναπληρώτρια στο κενό που δημιουργήθηκε και θα καλύψουμε από κοινού με μια συνάδελφο τις ώρες διδασκαλίας της.

Εγώ και η άλλη μόνιμη συνάδελφος ΠΕ 03 έχουμε πλήρες ωράριο, ενώ η αναπληρώτρια έχει μόλις 10 ώρες διδασκαλίας από την αρχή της χρονιάς.

Παρακαλώ αν κανείς γνωρίζει τι προβλέπετε σε αυτήν την περίπτωση από την Ελληνική νομοθεσία (ποιος θα πρέπει να καλύψει τις ώρες που προέκυψαν) και ποιος ο ΝΟΜΟΣ που ρυθμίζει το συγκεκριμένο θέμα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια αν κάποιος γνωρίζει

εγώ έχω πάρει 11 ώρες

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2008, 09:47:54 am από Αγάπη »

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 25, 2008, 08:24:35 pm »
Ασχετη δεν ξερω αν ειναι,το οτι μας κανει πλακα δεν το συζητω....... ;D ;D ;D ;D ;D
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)