*

Αποστολέας Θέμα: Οδηγός νεοδιόριστου  (Αναγνώστηκε 81137 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Selanik

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Οδηγός νεοδιόριστου
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 04, 2010, 06:44:46 pm »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η τοποθέτησή μου σε συγκεκριμένο δυσπρόσιτο σχολείο αλλά από ό,τι καταλαβαίνω πέρα από τα μόρια παίζει κυρίως ρόλο το βίσμα. Η δυνατότητα που υπήρχε μέχρι πέρσι να επιλέγεις ονομαστικά δυσπρόσιτο ήταν πολύ σημαντική αλλά δυστυχώς φέτος ρίχνεις λότο με κυκλάδες και δωδεκάνησα.

Στις Κυκλάδες, απ' όσο είμαι σε θέση να ξέρω, τηρείται η διαδικασία και η σειρά στις τοποθετήσεις (δηλ. μετράνε πρώτα τα κοινωνικά κριτήρια και μετά η προϋπηρεσία). Το κακό είναι ότι δηλώνεις σχολεία στα τυφλά, γιατί όταν παρουσιάζονται οι νεοδιόριστοι δεν είναι γνωστά ακόμα τα κενά.

αρα γάμο και κανα παιδί.
προλαβαίνω;
υπάρχει μήπως κάπου η εγκύκλιος με τα κοινωνικά κριτήρια;
ευχαριστώ και πάλι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:48:24 »

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 04, 2010, 06:49:56 pm »
όσο για γονεις σε εξοχικό είμαστε..σιγα μη τους έπαιρνα σε νησί ;D

σωστή παρατήρηση!

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 04, 2010, 06:54:33 pm »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η τοποθέτησή μου σε συγκεκριμένο δυσπρόσιτο σχολείο αλλά από ό,τι καταλαβαίνω πέρα από τα μόρια παίζει κυρίως ρόλο το βίσμα. Η δυνατότητα που υπήρχε μέχρι πέρσι να επιλέγεις ονομαστικά δυσπρόσιτο ήταν πολύ σημαντική αλλά δυστυχώς φέτος ρίχνεις λότο με κυκλάδες και δωδεκάνησα.

Στις Κυκλάδες, απ' όσο είμαι σε θέση να ξέρω, τηρείται η διαδικασία και η σειρά στις τοποθετήσεις (δηλ. μετράνε πρώτα τα κοινωνικά κριτήρια και μετά η προϋπηρεσία). Το κακό είναι ότι δηλώνεις σχολεία στα τυφλά, γιατί όταν παρουσιάζονται οι νεοδιόριστοι δεν είναι γνωστά ακόμα τα κενά.

αρα γάμο και κανα παιδί.
προλαβαίνω;
υπάρχει μήπως κάπου η εγκύκλιος με τα κοινωνικά κριτήρια;
ευχαριστώ και πάλι!

Δεν είναι κακή ιδέα  8)  Πάντως, τώρα με την τριετία, ο ρόλος των κοινωνικών κριτηρίων θα είναι λιγότερο καθοριστικός για τη μετάθεση από ό,τι ήταν μέχρι τώρα.

ΠΔ.144/97 αρθ.2 (ΦΕΚ.127 Α/20.6.97)
1.Οι διοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά σε σχολικές μονάδες της περιοχής διορισμού με απόφαση των προϊσταμένων των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου (ν.2817/2000 αρ.8 §9).
Για το σκοπό αυτό οι προϊστάμενοι των Δ/νσεων ανακοινώνουν τις κενές θέσεις των σχολείων και καλούν τους νεοδιορισθέντες να υποβάλουν δήλωση προτίμησης προσωρινής τοποθέτησης σε ένα ή περισσότερα σχολεία της περιοχής διορισμού.

2.Σε περίπτωση που οι ίδιες θέσεις ζητούνται από περισσότερους υποψήφιους προτιμώνται κατά σειρά όσοι έχουν τις περισσότερες μονάδες τοποθέτησης από:

* οικογενειακούς λόγους [Μονάδες: συζύγου: 4, 1ου παιδιού: 4, 2ου παιδιού: 4, 3ουπαιδιού: 6 και 7 για κάθε ένα από τα επόμενα παιδιά (ΠΔ 50/96 άρθρ.16 παρ.7)],
    * συνυπηρέτησης [Μονάδες: 4 (ΠΔ 50/96 άρθρ.16 παρ. 5, 6)]
    * και εντοπιότητας [Μονάδες: 2 (εφόσον ζητούν τοποθέτηση σε σχολική μονάδα Δήμου ή κοινότητας που είναι δημότες. ΠΔ 50/96 άρθρ.16 παρ.9)], όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις που ισχύουν για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπ/κών.

Δ2/22006/25.08.99
Σε περίπτωση ισοβαθμίας κατά τις προσωρινές τοποθετήσεις προηγούνται οι εκπ/κοί που υπερέχουν κατά κριτήριο αν αυτά συντρέχουν και με την εξής σειρά:

α) στη συνυπηρέτηση
    β) στην εντοπιότητα
    γ) στους οικογενειακούς λόγους
    δ) στη συνολική υπηρεσία [Μονάδες: 2 για κάθε έτος υπηρεσίας (ΠΔ 50/96 άρθρ.16 παρ.3, 4)].
    ε) στις δυσμενείς συνθήκες σχολείων όπου υπηρέτησαν [μόρια σχολείων (ΠΔ 50/96 άρθρ.16 παρ.8)].

Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στα επιμέρους κριτήρια λαμβάνεται υπ’ όψιν η ημερομηνία και η σειρά δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι διοριζόμενοι θα καλύψουν καταρχήν λειτουργικές ανάγκες στο σχολείο των περιοχών διορισμού τους, μπορεί όμως να διατεθούν και σε σχολεία άλλης περιοχής της αρμοδιότητας του ιδίου ΠΥΣΔΕ για εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16Γ §1,2 του ν.1566/85 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν.2817/2000 αρθ.8 §9 (ΦΕΚ.78 Α/14.03.2000) και του ΠΔ.144/97 αρθ.2 (ΦΕΚ.127 Α/20.6.97) και με τη διαδικασία που ορίζεται στις διατάξεις αυτές.

http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/diorismoi-neodioristoi-ekpaideytikoi/diorismoi-plhrofories/59-diadikasia-topothethshs-neodioristwn-ekpaidevtikwn.html

Σημείωση: με το νέο νόμο η εντοπιότητα δίνει πλέον 4 μόρια και η συνολική υπηρεσία 2,5 μόρια/έτος.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2010, 07:00:25 pm από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος Lora75

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 04, 2010, 06:55:33 pm »
Υπάρχει περίπτωση σε κάποια περιοχή που θα διοριστεί κάποιος να μην υπάρχει κενό στην ειδικότητά του;Αν ναι τί γίνεται;Π.χ.διορίζεσαι β' βοιωτίας και σε πάνε δ' βοιωτίας θες δε θες; Μπορείς εσύ αν διοριστείς β' βοιωτίας και υπάρχουν κενά στη δ' βοιωτίας  να πας αν δηλώσεις ενδιαφέρον ή απαγορεύεται.Μιλάω φυσικά για την περίπτωση που δεν έχεις "δόντι". Υπάρχει περίπτωση απόσπασης φέτος για τους νεοδιόριστους αν προκύψει υπεραριθμία; Αν σε τοποθετήσουν σε δυσπρόσιτο και δεν βρίσκεις εκεί σπίτι,δεν υπάρχουν συγκοινωνίες(ξέρω κάτι τέτοια μέρη)πρέπει να κόψεις το λαιμό σου και να βρεις τρόπο να πας.ΛΙΓΗ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:48:24 »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Αυγούστου 04, 2010, 07:11:00 pm »
Υπάρχει περίπτωση σε κάποια περιοχή που θα διοριστεί κάποιος να μην υπάρχει κενό στην ειδικότητά του;Αν ναι τί γίνεται;Π.χ.διορίζεσαι β' βοιωτίας και σε πάνε δ' βοιωτίας θες δε θες; Μπορείς εσύ αν διοριστείς β' βοιωτίας και υπάρχουν κενά στη δ' βοιωτίας  να πας αν δηλώσεις ενδιαφέρον ή απαγορεύεται.Μιλάω φυσικά για την περίπτωση που δεν έχεις "δόντι". Υπάρχει περίπτωση απόσπασης φέτος για τους νεοδιόριστους αν προκύψει υπεραριθμία; Αν σε τοποθετήσουν σε δυσπρόσιτο και δεν βρίσκεις εκεί σπίτι,δεν υπάρχουν συγκοινωνίες(ξέρω κάτι τέτοια μέρη)πρέπει να κόψεις το λαιμό σου και να βρεις τρόπο να πας.ΛΙΓΗ

Αποσυνδεδεμένος Lora75

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Αυγούστου 04, 2010, 07:11:45 pm »
Και κάτι άλλο.Είναι δυνατόν να σε τοποθετήσουν σε νυχτερινό και για συμπλήρωση ωραρίου σε ένα άλλο πρωινό;Εάν κάποιος έχει προβλήματα υγείας σε ποιες περιπτώσεις (αν επιτρέπεται)μπορεί να πάρει απόσπαση για να μην αναγκαστεί να παραιτηθεί; Αν κάποιος τοποθετηθεί κάπου και στη συνέχει προκύψει κενό μπορεί να το πάρει ή παίρνουν αναπληρωτή;Ξέρω πολλά τα ερωτήματα αλλά χρειάζομαι επειγόντως απαντήσεις.Η βοήθεια κάποιων από το φόρουμ ήδη ανεκτίμητη.ΣΗΜ.Στην εγκύκλιο τι εννοούν όταν λένε περιοχή;Μπορεί κάποιος να το προσδιορίσει ;ίσως να μην έχω καταλάβει.Περάσαμε τόσα αυτές τις μέρες που το μυαλό ακόμα να συνέλθει.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Αυγούστου 04, 2010, 07:28:40 pm »
Και κάτι άλλο.Είναι δυνατόν να σε τοποθετήσουν σε νυχτερινό και για συμπλήρωση ωραρίου σε ένα άλλο πρωινό;

Ναι, κι αυτό μπορούν να το κάνουν, αν και δε συμβαίνει συχνά.

Παράθεση
Εάν κάποιος έχει προβλήματα υγείας σε ποιες περιπτώσεις (αν επιτρέπεται)μπορεί να πάρει απόσπαση για να μην αναγκαστεί να παραιτηθεί;

Δεν υπάρχει πλαίσιο που να ορίζει συγκεκριμένα σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να πάρει κάποιος απόσπαση. Αναφέρονται γενικά οι "σοβαροί λόγοι". Πάντως τα σοβαρά προβλήματα υγείας λαμβάνονται υπόψη.
Επίσης, οι πάσχοντες από κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις προηγούνται στις τοποθετήσεις:

Π.Δ. 100/97
1. Κατά τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών λειτουργών μετατίθενται ή τοποθετούνται, κατά προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους :

α) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται ειδική θεραπευτική αγωγή ή εκπαίδευση και είναι τυφλά, κωφά ή βαρήκοα, αυτιστικά, σπαστικά ή πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία. Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, AIDS, σύνδρομο DOWN και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Grohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση

Αποσυνδεδεμένος Lora75

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Αυγούστου 04, 2010, 07:54:17 pm »
Ευχαριστώ πολύ! Το θέμα είναι πως το αποδεικνύεις.Πάντως η τοποθέτηση είναι λαχείο.Το αγοράζεις και η κερδίζεις ή χάνεις. Θα μπορούσαν φέτος πιστεύω να διορίσουν κατευθείαν σε σχολική μονάδα.Έτσι όλα θα ήταν ξεκάθαρα.Σιγά τους διορισμούς που έκαναν.Απλά τώρα σου πετάνε το τυράκι π.χ.β βοιωτίας δηλώνεις ελπίζοντας για συγκεκριμένη περιοχή και μπορει να βρεθείς σε δυσπρόσιτο(άσχημο στην περίπτωση που πληρώνεις διπλά ενοίκια, δεν έχεις αυτοκίνητο, έχεις παιδιά).Παραμένει άδικο το θέμα της τοποθέτησης.Όσο για τις ασθένειες είναι σοβαρές περιπτώσεις αυτές αλλά υπάρχουν και άλλες ειδικές περιπτώσεις υγειας που μπορεί να σου καταστρέψουν τη ζωή αν πας κάπου δύσκολα και δεν προβλέπονται δυστυχώς όπως φαίνεται από την υπάρχουσα νομοθεσία. Όσο για το θέμα των απόσπάσεων γιατί δε το ξεκαθαρίζουν αν δικαιούται κάποιος νεοδιόριστος και ας την πάρει όποιος είναι νόμιμος.Νομίζω ότι θα προκύψουν κενά ειδικά από οκτώβριο και μετά.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Δώστε συμβουλές γιατί έχουμε μαύρα μεσάνυχτα!

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Αυγούστου 04, 2010, 08:13:59 pm »
Ρώτησα για το πιστοποιητικό υγείας στην περιοχή μου (Μαγνησία) και μου ειπαν τα δικαιολογητικά που χρειάζομαι, για να το βγάλω.
Ερωτηση: Αν το βγάλω εδω μπορώ να το χρησιμοποιησω σε άλλη περιοχή; ή θα μου πουν να το ξανακάνω, αν στην περιοχή που θα διοριστώ θέλουν αλλα δικαιολογητικά; Μήπώς να βγάλω μόνο την ακτινογραφία θώρακος και να αφησω τα υπολοιπα για τηνπεριοχη διορισμου;
Όποιος ξέρει ασ απαντήσει, γιατί έχω πελαγώσει. ???

Αποσυνδεδεμένος Lora75

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 04, 2010, 08:16:43 pm »
Αν κάποιος έχει πληροφορίες για το που μπορεί να μείνει ή να νοικιάσει σε δυσπρόσιτο όχι μόνο σε νησιά αλλά και αλλου(οικονομικές λύσεις αν υπάρχουν)ας βοηθήσει όπως μπορεί.Τα χρήματα ειδικά αν έχεις οικογένεια δε φτάνουν με τίποτα.Θα πέσει μεγάλη δίαιτα. ΣΟΣ.Πέρα από τα συγκεκριμένα γνωστά δυσπρόσιτα ύπάρχουν μέρη που μπορει να απέχουν π.χ 20 ή 25 χιλιόμετρα στην καλύτερη περίπτωση απο αστικό κέντρο αλλά δεν υπάρχει συγκοινωνία πρωί ή και καθόλου(το έχω ψάξει γι αυτό έχω στενοχώριες) και αν δεν έχεις αυτοκίνητο την έχεις βάψει.Αναρωτιέμαι τι μπορεί να κάνει κάποιος. Με τις ωρομισθίες τόσα χρόνια και τους ξεσπιτωμούς που να μας έχουν μείνει για να πάρουμε αυτοκινητάκι ή να έχουμε οικονομίες.Κάποιοι θα με καταλαβαίνουν σίγουρα για να μη πω οι περισσότεροι.

Αποσυνδεδεμένος Lora75

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Αυγούστου 04, 2010, 08:22:42 pm »
από αυτά που ξέρω το πιστοποιητικό υγειας μπορείς να το έχεις έτοιμο από την περιοχή σου ή αλλού και να τους το πας.Αν μπορείς να το έχεις έτοιμο θα γλυτώσεις από το να τρέχεις εκεί να βρεις γιατρούς και τα λοιπα. Ειδικά όπου ζητούν χαρτί ψυχιάτρου τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί δε βρίσκεις εγώ προσωπικά προσπαθώ να βρώ ραντεβού και δε βρίσκω.Τι να κάνω;

Αποσυνδεδεμένος bubblegum

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Αυγούστου 04, 2010, 08:55:36 pm »
Αν έχεις πιστοποιητικο υγείας από την περσινή σχολική χρονιά ζητάς από το γραφείο που ήσουνα να το στείλει στο γραφείο που θα παρουσιαστείς; Επειδή δεν γνωρίζω, όποιος μπορεί ας απαντήσει.Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος glykouli

• Πλήρες μέλος
  • ελευθερία στη ζωή,στη σκέψη,στην έκφραση...
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Αυγούστου 04, 2010, 08:58:01 pm »
οσοι εργαστηκαμε ως αναπληρωτες και εχουμε πιστοποιητικο υγειονομικης ηδη(και δεν εχει παρελθει τριετια),πρεπει τωρα να ξαναβγαλουμε;

Αποσυνδεδεμένος zouki

• Νέο μέλος
  • *
  • χαλαραααα
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Αυγούστου 04, 2010, 09:03:59 pm »
οσοι εργαστηκαμε ως αναπληρωτες και εχουμε πιστοποιητικο υγειονομικης ηδη(και δεν εχει παρελθει τριετια),πρεπει τωρα να ξαναβγαλουμε;

εγω που ημουν αναπληρωτρια φετος κ εβγαλα πιστοποιητικο φροντισα κ το εβγαλα φωτοτυπια ωστε να το χρησιμοποιησω φετος για τον μονιμο. οπου κ αν ρωτησα αυτο μου ειπαν. οποτε οποιος το εχει μια χαρα. 8α ταλαιπωρη8ει λιγοτερο
πε60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182609
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144