*

Αποστολέας Θέμα: Προσμέτρηση προϋπηρεσίας από ΙΕΚ και ΚΕΚ  (Αναγνώστηκε 12071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tempo

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Προσμέτρηση προϋπηρεσίας από ΙΕΚ και ΚΕΚ
« στις: Αυγούστου 09, 2006, 11:54:35 pm »
Θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα που πιστεύω ότι αφορά κάποιους συναδέλφους.

Είναι αρκετοί οι οποίοι έχουν διδάξει μαθήματα της ειδικότητας τους σε δημόσια ΙΕΚ. Δυστυχώς η προυπηρεσία τους δεν αναγνωρίζεται κατά την κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών κλπ. Το σκεπτικό του υπουργείου είναι (απο ότι έχω ακούσει) ότι η προϋπηρεσία αυτή έχει να κάνει με μεταδευτεροβαθμια εκπαίδευση. Αυτό είναι λίγο..... έχει κάποιος διδακτική εμπειρία σε ανώτερη βαθμίδα και δεν την αναγνωρίζει το υπουργείο το οποίο ας μην ξεχνάμε έχει τα ΙΕΚ υπο τον δικό του έλενχο.

Γνωρίζει κανείς κατι για το θέμα αυτό?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Προσμέτρηση προϋπηρεσίας από ΙΕΚ και ΚΕΚ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:52:40 »

Αποσυνδεδεμένος Pepe Le Kout

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • καθηγητής πε19
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 10, 2006, 12:58:22 am »
Να συμπληρώσω μόνο ότι μετά τον διορισμό, μετράει η προυπηρεσία απο ΙΕΚ στο μισθολογικό κλιμάκιο!

gspy

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 10, 2006, 01:33:02 am »
Εγώ έχω 42 ώρες σε ΙΕΚ, να το δηλώσω; Θα κερδίσω τίποτα ή τζάμπα κόπος; Επίσης επειδή τότε είχα ΙΚΑ και τώρα ΤΣΜΕΔΕ μήπως γίνει καμιά στραβή και μου μειώσουν καμιά σύνταξη στο ΤΣΜΕΔΕ; Γιατί μέχρι στιγμής για αυτές τις λίγες ώρες που είχα ΙΚΑ δεν το εμφάνισα πουθενά. Μήπως έτσι γίνει καμιά στραβή;

Αποσυνδεδεμένος naupaktos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 04:51:12 pm »
τι εννοείς οτι μόνο μετά το διορισμό μετράει η προυπηρεσία σε δημόσιο ΙΕΚ στο μισθολογικό κλιμάκιο;αυξάνονατι οι μηνιαίες αποδοχές διορισμένου καθηγητή στην δευτεροβάθμια;διορίστηκα φέτος και κάνω μάθημα και σε δημόσιο ΙΕΚ.. μήπως χάνω χρήματα τζάμπα;;;;ενημέρωσε με σε παρακαλώ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:52:40 »

Αποσυνδεδεμένος spaceoddity

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ19 / Η-Μ & Τ.Υ. ΠΣΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 08, 2006, 12:20:39 am »
τι εννοείς οτι μόνο μετά το διορισμό μετράει η προυπηρεσία σε δημόσιο ΙΕΚ στο μισθολογικό κλιμάκιο;αυξάνονατι οι μηνιαίες αποδοχές διορισμένου καθηγητή στην δευτεροβάθμια;διορίστηκα φέτος και κάνω μάθημα και σε δημόσιο ΙΕΚ.. μήπως χάνω χρήματα τζάμπα;;;;ενημέρωσε με σε παρακαλώ...

όχι, αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία που είχες ΠΡΙΝ διοριστείς...εγώ δηλ. που είχα 110 ώρες ΙΕΚ από το 2003-4 και είμαι νεοδιόριστη, θα μετρήσει μαζί με την προϋπηρεσία μου από ΤΕΙ (που είναι πολύ μεγαλύτερη) και πιστεύω να ανέβω ένα κλιμάκιο...
gspy, γιατί να γίνει στραβή; κι εγώ είχα ένα σωρό ένσημα ΙΚΑ από το 89-91 πριν πάρω πτυχίο και γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ, και την καρτέλα μου την έδωσα, γιατί να πάνε χαμένα; Σκέψου και λίγο λογικά! Ποιος και γιατί να σου μειώσει τη σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ για 42 ώρες που έκανες με ΙΚΑ!!!
Και θα στο αναγνωρίσουν και για εκπαιδευτική προϋπηρεσία, αν τους πας βεβαίωση με αναλυτικά τις ώρες σου ανά μήνα που δίδαξες και πράξη πρόσληψης-απόλυσης...
"εδώ δεν είναι να'μαι εγώ πάνω από σένα ή εσύ πάνω από μένα. Αλλά ο καθένας μας πάνω από τον εαυτό του."
                                                                Γ. Ρίτσος

Αποσυνδεδεμένος naupaktos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 09, 2006, 04:23:17 pm »
σε ευχαριστώ γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ...δηλ.αν κατάλαβα καλά του χρόνου θα μετρήσει η φετινή προυπηρεσία στο ιεκ για να ανέβω κλιμάκιο.εσύ που ακριβώς απευθύνθηκες για να σου αναγνωρίσουν αυτή σου την προυπηρεσία;έκανες κάποια αίτηση στην δευτεροβάθμια;και κάτι ακόμη...είδα σε κάποια συζήτηση οτι χρειάζεται άδεια αν είσαι δημόσιος υπάλληλος για να διδάξεις...μήπως χρειάζομαι άδεια από την δευτεροβάθμια;εσύ τι έχεις κάνει πάνω σε αυτό; ευχαριστώ για τον χρόνο και τον κόπο σου...

Αποσυνδεδεμένος lio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Τι Λωζάνη τι Κοζάνη
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 27, 2006, 07:15:50 pm »
Παιδιά έμαθα πρόσφατα ότι τα χρέη του δημοσίου παραγράφονται μετά από πενταετία. Εαν τυχόν λοιπόν κάποιος έχει την ατυχία να έχει δουλέψει σε κάποιο από τα ΙΕΚ ή ΤΕΙ που δεν εννοούν να πληρώσουν με τίποτα καλό είναι να έχει το νου του.

Σε σχέση με τους μηχανικούς που έχουν ΤΣΜΕΔΕ ξέρει κανείς τι γίνεται συνατξιοδοτικά με το θέμα του ΙΚΑ από ΙΕΚ, ΤΕΙ; Δηλαδή: κανονικά δε θα έπρεπε να πάρει κανείς κάπως μεγαλύτερη σύνταξη ή (αφού αυτό σίγουρα δε γίνεται) να πάρει κανείς νωρίτερα σύνταξη; Εγώ το βρίσκω εντελώς αυτονόητο να βγει νωρίτερα στη σύνταξη κάποιος που δούλευε παράλληλα και σε ΙΕΚ-ΤΕΙ με διαφορετικό ταμείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εσείς τι λέτε; ???
«Ζήτω,ο Λεοναρτο ντα

Αποσυνδεδεμένος alfakias

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση - ΠΕ 20
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 11:09:30 pm »
 :)  Γεια σε όλους...Είμαι καινούργιος στο forum και γενικά στην Εκπαίδευση! ( ΠΕ20 - Πέρυσι είχα 12ωρο σε ολοήμερο δημοτικό σχολείο )
Δεν ήξερα πολλά για την εκπαίδευση γενικά και φέτος ρώτησα.άκουσα,έψαξα και έμαθα...! (Δηλαδή πώς και  που μπορούμε να πάρουμε ώρες εμείς οι πληροφορικάριοι γενικά στην εκπαίδευση σαν ωρομίσθιοι, γιατί για μονιμότητα σε δευτεροβάθμια θα αργήσουμε μάλλον...) Όμως έχω κάτι απορίες αν μπορείτε να με βοηθήσετε σχετικά με τις προϋπηρεσίες και τα μόρια γενικά!

Καταρχήν άλλο I.E.K.(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε)  & άλλο I.E.K.(Ο.Ε.Ε.Κ.).
Δηλαδή το I.E.K.(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε) υπάγεται στο Υπουργείο  Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και είναι θυγατρική του  (O.A.E.Δ.)  και  το  I.E.K.(Ο.Ε.Ε.Κ.) ) υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Και τα δύο I.E.K. είναι δημόσια.

Αν κάποιος ''πάρεi'' ώρες σε I.E.K.(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε) μετράνε ως προϋπηρεσία για δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων; (Ενώ οι ώρες από I.E.K.(Ο.Ε.Ε.Κ.) νομίζω ότι  μετράνε ως προϋπηρεσία για δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Επίσης αν κάποιος''πάρεi'' ώρες σε I.E.K.(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε) μετράνε ως προϋπηρεσία για I.E.K.(Ο.Ε.Ε.Κ.) όπως και το ανάποδο, δηλαδή οι ώρες του  I.E.K.(Ο.Ε.Ε.Κ.) μετράνε ως προϋπηρεσία για I.E.K.(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε);

Ακόμη αν κάποιος δουλέψει σαν ωρομίσθιος σε Ι.Δ.ΕΚ.Ε.(Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) π.χ. σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) οι ώρες μετράνε ως προϋπηρεσία για δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων;
:(
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 21, 2012, 08:21:04 pm από Lasid »
Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο!

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 11:13:37 pm »
Δε ξερω για τα άλλα αλλά τα Σχολεια Δευτερης Ευκαιριας μετρανε κανονικα για προυπηρεσια.

Αποσυνδεδεμένος alfakias

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 11:17:17 pm »
Δε ξερω για τα άλλα αλλά τα Σχολεια Δευτερης Ευκαιριας μετρανε κανονικα για προυπηρεσια.

:) Σε  ευχαριστώ  kellykou  για  την  απάντηση  και  την  πληροφορία  σου...

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 11:19:48 pm »
Ψαξε λιγο τις υποενοτητες, κυριως εκει που λεει για τα δημοσια και ιδιωτικα ιεκ. Η ioanna 89 τα εχει απαντησει ολα αυτα. Εκει θα βρεις ολες τις απαντησεις. Υπομονη και ψαξιμο

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 11:29:50 pm »
Παράθεση
Αν κάποιος ''πάρεi'' ώρες σε I.E.K.(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε) μετράνε ως προϋπηρεσία για δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων?(Ενώ οι ώρες από I.E.K.(Ο.Ε.Ε.Κ.)νομίζω ότι  μετράνε ως προϋπηρεσία για δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Δεν μετράει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αναγνωρίζονται μόνο μετά τον μόνιμο διορισμό για το μισθολογικό κλιμάκιο.

Αποσυνδεδεμένος alfakias

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2007, 11:14:54 am »
 :D Ευχαριστώ εκ των προτέρων  για τις πληροφορίες και συμβουλές...

Αποσυνδεδεμένος bagia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 05, 2008, 12:27:49 pm »
Καλημερα
γνωριζει κανεις αν τα μορια απο τα ΚΕΚ προσμετρωνται στον πινακα των αναπληρωτων?
αξιζει να ασχοληθει κανεις  με αυτα?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182657
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144