0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους..Επειδή βλέπω ότι οι προθέσεις καλές, αλλά στην πράξη λίγοι εκφράζουν ενδιαφέρον, μήπως asimos_alex και όσοι έχουν ασχοληθεί πιο ενεργά είναι πολύ καλύτερο να παρουσιάσει κάποιος ένα προσχέδιο του τι θέλουμε να ζητήσουμε και να υπογράψουμε ώστε να κινητοποιηθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι αλλά και να γίνουν προτάσεις επί συγκεκριμένης βάσης?Υπάρχει ήδη κάποιο έτοιμο κείμενο που θα μπορούσαμε να δούμε και να συνεισφέρουμε με προτάσεις ή ιδέες?
Το Σάββατο 29/3 έχει συλλαλητήριο Αναπληρωτών-Ωρομισθίων..για να δούμε πόσοι από μας θα σηκωθούν από την καρέκλα και την καφετέρια για να διεκδικήσουν στο πεζοδρόμιο το δίκιο τους...καλός ο "διαδικτυακός αυνανισμός" αλλά με τις πορείες γνωρίζεις και κόσμο... (συγγνώμη προκαταβολικά από τις θεούσες-λειτουργους της εκπαίδευσης για την έκφρασή μου...το χω στο πρόγραμμα να εξομολογηθώ...)
"Μικρέ μου Γκέμπελς" όχι μόνο απομόνωσες τη φράση που σε συνέφερε αλλά έσπευσες και να ζητήσεις και ban? Παραδίδεις μαθήματα βλέπω και Ιστορίας... 17Ν η μόνη λύση!
Ερώτηση: Θα θέλατε ο κύριος αυτός να κάνει μάθημα στα παιδιά σας?
Λοιπόν , μετά το τέλος της διημερίδας στην Ρόδο σας λέω τα εξής :1. Μιλώντας με την κα. Τσουράκη , Προϊσταμένη του ΣΤ τμήματος ΜΕΛΕΤΩΝ του Υπεπθ και υπεύθυνη για τους ΚΕΠΛΗΝΕΤ και τους Καθηγητές Πληροφορικής , μου είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ σαν διδακτικό αντικείμενο ή πιο απλά σαν μάθημα στα δημοτικά , δεν πρόκεται να μπει!!! Αυτό που ίσως γίνει , είναι να υπάρχει υποστηρικτικά και σκοπός του να είναι η διάδωση των ΤΠΕ στην Α/θμια εκπαίδευση. Επίσης μου τόνισε ρητά ότι η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο προς το παρόν.2.Σχετικά με ερώτηση για επικείμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ , είπε ότι αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 1000 μόνιμοι πλεονάζοντες Πληροφορικοί!!! Οπότε , οι θέσεις για τον νέο ΑΣΕΠ θα είναι πολύ λίγες και ίσως και καθόλου (άδειασε το alfavita)3. Επίσης , εμμέσως πλην σαφώς , άφησε να εννοηθεί ότι από την στιγμή που εμείς σαν Πληροφορικοί δεν πιέζουμε την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και απλά εικάζουμε , προσευχόμαστε , περιμένουμε , αισιοδοξούμε , να μην περιμένουμε θετικές εξελίξεις. Από την άλλη οι σύλλογοι των δασκάλων δουλεύουν αθόρυβα και μεθοδικά... Σας λέω ενδεικτικά ότι για την πιλοτική δράση One laptop per child , ίσως ανατεθεί στους δασκάλους4. Το μόνο θετικό : σκέψη του Υπεπθ είναι όλα τα δημοτικά να γίνουν ολοήμερα και σε βάθος χρόνου να εξοπλιστούν με νέα εργαστήριαΑυτά...