PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Σχολικά μαθήματα
ΕΠΑΛ
(Συντονιστής:
Lasid
)
Νέα ελληνικά γ'λυκείου ΕΠΑΛ-Τα φώτα σας!!
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
6
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Νέα ελληνικά γ'λυκείου ΕΠΑΛ-Τα φώτα σας!! (Αναγνώστηκε 22285 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
sirina
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Απ: Νέα ελληνικά γ'λυκείου ΕΠΑΛ-Τα φώτα σας!!
«
Απάντηση #42 στις:
Μαΐου 23, 2008, 03:56:09 pm »
Tweet
Τερζακης? Μακαρι, μακαρι και παλι μακαρι ειναι ωραιο θεμα. Ο μεγαλος μου φοβος ειναι μην πεσει ο
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:29:46 »
imak
Πλήρες μέλος
Φύλο:
των εκλεκτών επιδίωξις η αρετή
«
Απάντηση #43 στις:
Ιουνίου 08, 2008, 07:44:06 am »
Λαμβάνοντας υπόψη οτι ο
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 08, 2008, 07:46:31 am από imak
»
Καταγράφηκε
_Vasilis_
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #44 στις:
Ιουνίου 10, 2008, 08:14:46 pm »
Εγω φοβαμαι μη βαλουν το ιδιο με περισυ,λογω του θεματος που εγινε με τον Σεργιανοπουλο...και δεν το εχω διαβασει καθολου...φαβορι παντως παραμενει ο Τερζακης,μπορει να βαλουν και τον Μπουκαλα ομως,αναλογως τι θα πεσει στα μαθηματικα,αν ειναι δυσκολα,τοτε βαζουν ευκολο στην εκθεση,αλλιως το αντιθετο...το εχω παρατηρησει αυτο...οποτε αν τα μαθηματικα ειναι ευκολα παμε για δημοκρατια η ναρκωτικα,διαφορετικα καναν Μπουκαλα θα βαλουν...
Να ρωτησω,π.χ στην περιληψη,τις λεξεις τις μετραμε ολες η τα αρθρα αποκλειονται;;
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 10, 2008, 08:29:28 pm από _Vasilis_
»
Καταγράφηκε
_Vasilis_
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #45 στις:
Ιουνίου 10, 2008, 08:35:37 pm »
Παράθεση από: elbono στις Μαΐου 14, 2008, 12:21:15 am
ια παραδειγμα σε θεμα εκθεσης πως θα το χειριστω???
Για εκθεση να διαβασεις γενικα για την τεχνη (σημασια της,αιτιες αποστροφης του κοσμου απο αυτη κλπ) αλλα κ συγκεκριμενα καποια πραγματα για την ποιηση...
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:29:46 »
imak
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #46 στις:
Ιουνίου 10, 2008, 09:03:35 pm »
Όλα μετράνε
Καταγράφηκε
_Vasilis_
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #47 στις:
Ιουνίου 12, 2008, 11:45:20 am »
Υποπτευομαι δυσκολο κειμενο αυριο(Δημοκρατια,Θουκυδιδης,Ναρκωτικα)...imak,σε ευχαριστω για την απαντηση,να ρωτησω και κατι ακομα...αν κανω μεταβατικη παραγραφο στην εκθεση,μπορω στην επομενη να ξεκινησω χωρις θεματικη προταση??Επισης αν παραλειψω κατακλειδα σε μερικες,μετραει αρνητικα?
Καταγράφηκε
sirina
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #48 στις:
Ιουνίου 12, 2008, 12:20:03 pm »
Δεν χρειαζεται να κανεις μεταβατικες παραγραφους, μονο αν ειναι απολυτως αναγκαιο.
Ας πουμε οι πρωτες παραγραφοι ειναι για τις αιτιες ενος προβληματος. Γραφεις κατι σαν " Οι αιτιες του προβληματος ειναι ποικιλες και ανιχνευονται σε διαφορα επιπεδα". Μετα βαζεις επισης, ακομα, επιπροσθετα για να γινεται ομαλη μεταβαση. Και παει λεγοντας..
Καταγράφηκε
imak
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #49 στις:
Ιουνίου 12, 2008, 02:16:25 pm »
Δε διαφωνώ με τη sirina. Στους μαθητές μου λέω πάντως πως
μια
μεταβατική παράγραφος (2-3 σειρών το πολύ)που θα συνοψίζει τα προηγούμενα, πχ αιτίες ενός προβλήματος, και θα εισάγει γενικά σε τρόπους αντιμετώπισης ,για παράδειγμα , "δένει" το κείμενό μου. Ωστόσο, αυτό που ακούω για 2-3 μεταβατικές παραγράφους τα θεωρώ περιττά και "βαθμοκτόνα"
Σχετικά με τις μεταβατικές υπάρχουν μαθητές που γράφουν επαγωγικά ,ξεκινούν δηλαδή τη παράγραφο με τις λεπτομέρειες και καταλήγουν σε συμπέρασμα.Πρέπει να ΄σαι αρκετά "δουλεμένος" για να ξεφύγεις απο την πεπατημένη που έχει καθιερώσει την παραγωγική πορεία.Μια εναλλαγή των δύο τρόπων πάντως,θα προσέδιδε ποικιλία στο γραπτό και "ξύπναγε" απ ΄τη ρουτίνα του το διορθωτή.
Η κατακλέιδα δεν είναι απαραίτητη , βάλτην όμως σε δύο -τρείς παραγράφους για να δούν οτι το κατέχεις.......
Καταγράφηκε
_Vasilis_
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #50 στις:
Ιουνίου 12, 2008, 02:24:45 pm »
Ευχαριστω και τους 2 σας...θα βαλω 1 μεταβατικη ετσι για να ξεφυγω οπως ειπατε απο τα καθιερωμενα,ελπιζω να μετρησει θετικα...οσο για τα κειμενα,ποιο πιστευετε θα πεσει??σημερα τα μαθηματικα ηταν σχετικα ευκολα,οποτε νομιζω πως πρεπει να περιμενουμε κατι δυσκολο η απροσμενο ωστε να ισοσταθμιστει καπως η κατασταση...σε αναλογο συμβαν πριν 3 χρονια,ειχαν βαλει τον Θουκυδικη,με τραγικα αποτελεσματα...τη διατροφη δεν την εχω διαβασει καθολου,το θεωρω απιθανο να πεσει,λετε να γινει κανενα 'τραγικο';;
Καταγράφηκε
sirina
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #51 στις:
Ιουνίου 12, 2008, 02:45:29 pm »
Μην κανεις το λαθος να πας τελειως απροετοιμαστος σε καποιο θεμα. Κανε τα μια αναγνωση ρε αδερφε. Επισης, εγω βαζω τα λεφτα μου στην δημοκρατια.
Καταγράφηκε
imak
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #52 στις:
Ιουνίου 12, 2008, 02:50:27 pm »
Εννοείται πως δεν πρέπει να πας αδιάβαστος .Όλα είναι υποψήφια... Κατά σειρά θα έβαζα : "Σιγά μην τους τα δώσω...." , "Έλεγχος της Δημοκρατικής Ιδέας"," Η διατροφή του πλανήτη" , κυρίως λόγω της επισιτιστικής κρίσης και της ανόδου των τιμών που διερχόμαστε .Η έκπληξη θα είναι η "Ελληνική γλώσσα" .Το ποίημα επειδή ετέθη ως θέμα του ΟΕΦΕ έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ες αύριον τα σπουδαία......
Καταγράφηκε
kittoulini
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #53 στις:
Ιουνίου 12, 2008, 03:13:05 pm »
εγω ψηφιζω το "σιγα μη τους τα δωσω.."...ειναι η ωρα του να μπει!
Καταγράφηκε
_Vasilis_
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #54 στις:
Ιουνίου 12, 2008, 03:45:45 pm »
Το 'σιγα μην τους τα δωσω' μετα τα σημερινα,κατα γενικη ομολογια ευκολα θεματα στα μαθηματικα δεν το βλεπω να μπαινει,μακαρι παντως γιατι ειναι απλο σε σχεση με τα αλλα...οσο για τη διατροφη,δεν ξερω αν θα προλαβω τωρα να μαθω απ'εξω τις πληροφοριες για την εκθεση,θα προσπαθησω ομως,διαφορετικα αυριο θα εχω διπλο αγχος οταν παραδιδουν τα θεματα!!Παντως μεχρι στιγμης 2 φορες το ιδιο θεμα δεν εχει πεσει ποτε...μην αποκλειετε ομως,αν γινει,να ειναι τα Ναρκωτικα,εξαιτιας του Σεργιανοπουλου το θεμα ειναι στην επικαιροτητα!!
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 12, 2008, 06:47:01 pm από _Vasilis_
»
Καταγράφηκε
kittoulini
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #55 στις:
Ιουνίου 12, 2008, 04:28:23 pm »
περυσι μπηκαν τα ναρκωτικα..οποτε ειναι λιγο δυσκολο να μπει παλι φετος..αφου εχουν και αλλα κειμενα που δεν τα εχουν βαλει...επισης το οτι ειναι τα ναρκωτικα στην επικαιροτητα δεν λεει κατι...αν δεν ειναι το σιγα μη τους τα δωσω θα ειναι η δημοκρατια
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
6
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Σχολικά μαθήματα
ΕΠΑΛ
(Συντονιστής:
Lasid
)
Νέα ελληνικά γ'λυκείου ΕΠΑΛ-Τα φώτα σας!!