*

Αποστολέας Θέμα: Πώς πάνε τα «κουράγια» σας;;;...  (Αναγνώστηκε 278926 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πώς πάνε τα «κουράγια» σας;;;...
« Απάντηση #252 στις: Ιουλίου 06, 2008, 12:43:27 pm »
Μας έδωσες κουράγιο, σ'ευχαριστούμε πάρα,πάρα πολύ!!  :)
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:05:09 »

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Ιουλίου 06, 2008, 03:55:15 pm »
Μaryk,παλι καλα που εχετε τοσες θεσεις,εμεις εχουμε μονο 264!
Ναί πάλι καλά!Να πούμε και ευχαριστώ που μας κορο'ι'δεύουν!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Ιουλίου 06, 2008, 04:17:49 pm »
σαφως ειναι πολυ δυσκολο για ανθρωπους με οικογενειακες υποχρεωσεις να αφοσιωθουν στο διαβασμα.
ειναι εξισου δυσκολο ομως οταν εισαι για χρονια ανεργος ή ετεροαπασχολουμενος και με το αγχος της επιβιωσης να κατσεις να διαβασεις.
ο ασεπ ειναι ελιτιστικο σπορ. παλι ταξικο το θεμα, παλι οικονομικο.  :(

Αποσυνδεδεμένος X.K.

• Πλήρες μέλος
  • I love English ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Ιουλίου 08, 2008, 12:55:50 am »
Φἰλες Χ.Κ.  και ΝΙΚΙ 77, ξέρω πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας σας για να μπορέσετε να πάρετε μέρος σ' αυτόν τον διαγωνισμό γιατί την όλη διαδικασία και με τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζετε την πέρασα κι εγώ όχι μια αλλά τρεις φορές ... κι επειδή μου θυμίσατε τους δικούς μου "αγώνες", θα 'θελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου εμπειρία, για να σας δώσω κουράγιο, αλλά και κάποιες πρακτικές συμβουλές.
   Για πρώτη φορά έδωσα ΑΣΕΠ ΤΟ 1998. Φυσικά, δεν πέρασα. Το παράτησα το "σπορ" μέχρι το 2002 που ξαναέδωσα. Στο μεταξύ παντρεύτηκα, απέκτησα τον γιο μου και παράλληλα δούλευα σε φροντιστήριο κι έκανα ιδιαίτερα. Το 2002 έδωσα,λοιπόν, ΑΣΕΠ χωρίς να κάνω κανένα σημαντικό διάβασμα, το γνωστικό το "κάλυπτα" από τα μαθήματα που έκανα, μόνο κάποια παιδαγωγικά διάβασα (δεν υπήρχε χρόνος για διάβασμα, το παιδί ήταν μικρό, ο σύζυγος δούλευε πολλές ώρες και δε μπορούσε να βοηθήσει), κατάφερα, πάντως, να περάσω τη τότε βαθμολογική βάση κατά έξι περίπου μονάδες. Πήρα τα πρώτα μόρια για τον πίνακα. Το 2003 με αυτά τα μόρια με κάλεσαν για ωρομίσθια κάπου στην επαρχία, αλλά δεν πήγα -ήταν στα μέσα της χρονιάς και ήμουν ήδη "δεσμευμένη" στο φροντιστήριο ούτε μπορούσα ν' αφήσω άντρα και παιδί για μερικούς μήνες ωρομισθίας.
Ξαναέδωσα ΑΣΕΠ το 2004, δεν διάβασα κάτι περισσότερο από την προηγούμενη φορά, αλλά υπήρξα "τυχερή" -φυσικά δεν ήμουν στους διοριστέους, αλλά έγραψα πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά (12 μονάδες πάνω από την τότε βαθμολογική βάση). Με τους δύο ΑΣΕΠ κατάφερα να "μαζέψω" γύρω στα 15 μόρια (12 +3) και ετσι το 2004-2005 με κάλεσαν για πρώτη φορά αναπληρώτρια και αρκετά κοντά στο σπίτι μου. Από κει κι έπειτα μπήκε το νερό στ' αυλάκι που λένε ... Την επόμενη χρονιά είχα επιπλέον 9, 227 μόρια καθαρής ποροϋπηρεσίας και αρκετά καλή θέση στον πίνακα των αναπληρωτών. Ξαναπήγα αναπληρώτρια ακόμη πιο κοντά στο σπίτι μου, ξανάδωσα ΑΣΕΠ (2006) με την ελπίδα να περάσω τη βάση προκειμένου ν' αντικαταστήσω τα μόρια (3) του ΑΣΕΠ 2002 που θα χάνονταν. Οριακά πέρασα τη βάση (δεν είχα διαβάσει τίποτα) κατά 3 μόρια (ούτε παραγγελία). Είχα, όμως, άλλους 9,3 μήνες καθαρής προϋπηρεσίας, καλούτσικη θέση στον ενιαίο πίνακα διορισμών και αρκετά καλή στον πίνακα αναπληρωτών κι έτσι φέτος ... ξαναπήγα αναπληρώτρια. Τώρα έχω 27 μήνες περίπου καθαρής προϋπηρεσίας και περιμένω διορισμό είτε με το 24 μηνο είτε με το 40%.
   Γιατί σας τα είπα όλα αυτά; Μα για να σας δώσω κουράγιο ... Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να γράψετε τόσο καλά, ώστε να βρεθείτε μέσα στους 600 "τυχερούς"... Όμως, δεν είναι τόσο δύσκολο, αν κάνετε στοχευμένο διάβασμα, με σωστό προγραμματισμό και με θετική διάθεση, "απομυθοποιώντας" στο μυαλό σας το τέρας που λέγεται ΑΣΕΠ, να περάσετε τη βαθμολογική βάση (55) όσο μπορείτε καλύτερα, ώστε να είστε στις επιτυχούσες και να 'χετε μόρια, ώστε να σας καλέσουν για ωρομίσθιες ή αναπληρώτριες (πράγματι η αναπλήρωση είναι καλή κι από οικονομική άποψη κι από άποψη προϋπηρεσίας). Μαζέψτε μόρια ...
   Και μερικές πρακτικές συμβουλές από την εμπειρία μου (που είναι μεγάλη, γι' αυτό και την ανέφερα, δεν είμαι της ... "θεωρητικής"):
α) Στοχευμένο διάβασμα: Είναι πολύ δύσκολο να "τρέξετε" ικανοποιητικά αυτή την τεράστια ύλη...ούτε να ξεπαραδιαστείτε σε φροντιστήρια ή αγοράζοντας βιβλία διαφόρων ειδικών ΑΣΕΠάδων. Είναι "χάσιμο" πολύτιμου χρόνου. Διαβάστε καλά τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου και Λυκείου, προσπαθείστε να βρείτε είτε από άλλους συναδέλφους είτε από ιστοσελίδες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας
τα βιβλία των καθηγητών (ό,τι μπορέσετε, ξέρω ότι είναι σπάνια αντικείμενα) ή τους "Οδηγούς" για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και το Λύκειο (θα σας φανούν πολύ χρήσιμοι για την ειδική διδακτική), επίσης θα σας συμβούλευα να ψάξετε να βρείτε (για τα παιδαγωγικά και τη διδακτική το δίτομο εγχειρίδιο "Ταξινομία Διδακτικών Στόχων" του Bloom, A'  τόμος γνωστικός τομέας, β' τόμος συναισθηματικός (προσοχή σ' αυτόν, σχετίζεται με τη βιωματική μάθηση που 'ναι καινούριο "φρούτο" στα παιδαγωγικά). Το εγχειρίδιο αυτό το 'χω από τη Σχολή, δε μπορώ αυτή τη στιγμή να σας δώσω περαιτέρω βιβλιογραφικές λεπτομέρειες γιατί το έχω δανείσει σε μια άλλη φίλη. Είναι, όμως, ένα πολύ χρήσιμο "εργαλείο" στο να σας μάθει την περίφημη στοχοθεσία ώστε να φτιάχνετε τα "περίφημα" σχέδια μαθήματος για τη διδακτική (όπως μπορείτε ν' αντιληφθείτε οι καλύτεροι βαθμοί μου στα ΑΣΕΠ ήταν από τα παιδαγωγικά). Για το γνωστικό τομέα, επίσης, πολύ χρήσιμα θα σας φανούν τα βιβλία (βοηθήματα) των διαφόρων εκδοτικών οίκων για τους μαθητές. Μην το γελάτε καθόλου!! Οι περισσότεροι συγγραφείς είναι καθηγητές με μεγάλη εμπειρία και "ξέρουν" τι πρέπει να γράψουν, τα βιβλία αυτά είναι καλύτερα από τα σχολικά.
Take me to the magic of the moment
on a glory night
where the children of tomorrow dream away
in the wind of change...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:05:09 »

Αποσυνδεδεμένος X.K.

• Πλήρες μέλος
  • I love English ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Ιουλίου 08, 2008, 12:59:06 am »
Μaryk,παλι καλα που εχετε τοσες θεσεις,εμεις εχουμε μονο 264!
Ναί πάλι καλά!Να πούμε και ευχαριστώ που μας κορο'ι'δεύουν!
Δεν ηθελα να σε φουρκισω maryk :-[ To σχολιασα μονο για να σας πειραξω  ;D ;D ;D ;D
on a glory night
in the wind of change...

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Ιουλίου 09, 2008, 01:55:08 pm »
Λοιπόν, εγώ βελτίωσα τον τρόπο διατροφής μου..άρχισα να παίρνω βιταμίνες και να κάνω διάδρομο..Δεν ξέρετε πόση ενέργεια κέρδισα.. :)

Αποσυνδεδεμένος alice cooper

• Πλήρες μέλος
  • Ωραία που ναι η ζωή!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Ιουλίου 09, 2008, 04:41:35 pm »
κι εγώ πάω γυμναστήριο 3 φορές τη βδομάδα και κάνω διάδρομο, ποδήλατο, fit vibe κτλ κτλ...οπότε "και μας ηρεμεί απ' το στρες της μελετης και φτιάχνουμε και...κορμάρες" ;D

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Ιουλίου 09, 2008, 05:11:04 pm »
εγω παλι απο παγωτο σε παγωτο το παω.  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος gemini30

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Ιουλίου 10, 2008, 12:52:08 pm »
Αλήθεια, πώς έχετε οργανώσει το διάβασμά σας? Ανά γνωστικό αντικείμενο ή παράλληλα?
Γιατί νοιώθω σα...φαντάρος ένα πράγμα, έχω βγάλει πρόγραμμα έως τέλη Αυγούστου (και αυστηρό τρομάρα μου...μπας και στριμωχτώ, γιατί...δε τραβάει καλοκαιριάτικα)!

Καλό διάβασμα σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Ιουλίου 10, 2008, 07:58:36 pm »
Εμένα με βολεύει καλύτερα ανά γνωστικό, παρά όλα παράλληλα! Τελείωσα με αρχαία (όχι καλό διάβασμα όμως) και τώρα βρίσκομαι στην αρχή της ιστορίας..

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Ιουλίου 10, 2008, 09:16:48 pm »
Εγώ διαβάζω παράλληλα τα γνωστικά γιατί αλλιώς θα πλήξω!Είναι και καλοκαίρι και δε λέει η μονοτονία

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Ιουλίου 10, 2008, 09:49:42 pm »
Λοιπόν, εγώ βελτίωσα τον τρόπο διατροφής μου..άρχισα να παίρνω βιταμίνες και να κάνω διάδρομο..Δεν ξέρετε πόση ενέργεια κέρδισα.. :)

Κερδίσατε ενεργεια ε??? (αναφέρομαι και στη smaragdi) Εγώ παλι που το ξεκινησα...σα να γυριζω απο το χωράφι νιώθω. Εντελώς πτώμα... ???  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 10, 2008, 09:52:00 pm από Nina P »
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος X.K.

• Πλήρες μέλος
  • I love English ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Ιουλίου 10, 2008, 10:40:14 pm »
Εγω παλι εχω χασει 10 κιλακια τους τελευταιους 2 μηνες και παρπαταω και......πεταω!!!!!!Αλλα οταν ακουω για γυμναστικη, :( :( :( :( κανω τον Κινεζο! 8) 8) 8) 8)
on a glory night
in the wind of change...

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Ιουλίου 10, 2008, 11:01:20 pm »
Αλήθεια, πώς έχετε οργανώσει το διάβασμά σας? Ανά γνωστικό αντικείμενο ή παράλληλα?
Γιατί νοιώθω σα...φαντάρος ένα πράγμα, έχω βγάλει πρόγραμμα έως τέλη Αυγούστου (και αυστηρό τρομάρα μου...μπας και στριμωχτώ, γιατί...δε τραβάει καλοκαιριάτικα)!

Καλό διάβασμα σε όλους!
Εγω ανα γνωστικό το πάω αλλά μερικά ατελείωτα δε βγαίνουν και με κουράζει...οπότε μπορεί να κάνω κάποια παρασπονδία...
ΠΕ02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182552
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 614
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144