PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
κακοποηση;;
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: κακοποηση;; (Αναγνώστηκε 1467 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
kathyk
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
κακοποηση;;
«
στις:
Μαρτίου 14, 2008, 06:44:03 pm »
Tweet
14/03/2008
Καταγγελίες - σοκ για κακοποίηση από νηπιαγωγό
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Κακό όνειρο» έχει γίνει το μάθημα σ' ένα από τα τμήματα του 4ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Πεύκων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με καταγγελίες. «Νηπιαγωγός κακοποιεί τα παιδιά και οι αρμόδιοι κωφεύουν», υποστηρίζουν γονείς, που αναγκάστηκαν να στείλουν εξώδικο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα.
«Μία εκ των δύο νηπιαγωγών χειροδικεί εναντίον των παιδιών, τα εκθέτει σε κίνδυνο αποβάλλοντάς τα από την αίθουσα χωρίς καμιά επίβλεψη και με τις πόρτες του σχολείου ανοιχτές, ασκεί ψυχολογική βία με απειλές και εκφοβισμούς», καταγγέλλουν γονείς.
Στις 11 Μαρτίου εστάλη δεύτερη νηπιαγωγός (για δύο εβδομάδες μόνο!), για να «βοηθάει» την προηγούμενη. Σύμφωνα με τους γονείς, όμως, «η βοηθός επέδειξε παρόμοια συμπεριφορά, χειροδικώντας κι αυτή από την πρώτη μέρα της παρουσίας της».
ίσως να ναι αλήθεια, ίσως όχι.. διαβαζοντάς το όμως νιώθω ότι ήδη έχει βγεί η καταδίκη για τη συναδελφο.. το άν οι γονείς είναι υπερβολικοί το σκεφτηκε κανεις; πως γίνεται βρε παιδιά να το κάνει και η 2η συναδελφος αυτό;;
και όχι δεν είμαι εγώ !
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: κακοποηση;;
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 00:42:09 »
kittoulini
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #1 στις:
Μαρτίου 14, 2008, 06:57:44 pm »
μου φαινεται πολυ δυσκολο να το εκανε αυτο και η δευτερη κοπελα
Καταγράφηκε
kathyk
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #2 στις:
Μαρτίου 14, 2008, 07:03:09 pm »
και μένα μου κάνει εντύπωση. δηλ και τρελός να σαι όταν πας σε σχολείο με τέτοιο ιστορικό σίγουρα ΔΕΝ το κάνεις! έχει τύχει να κατηγορήσει μητερα μια νηπιαγωγό ότι τράβηξε τα μαλλιά της κόρης της σε στιγμή που ήμουν κ εγώ μέσα στην τάξη και δεν είχα δει απολύτως τίποτα. και η μητερα το πηγε σε ψυχολόγο μετα...!
Καταγράφηκε
kittoulini
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #3 στις:
Μαρτίου 14, 2008, 07:08:06 pm »
σοβαρα;πωπω πρεπει τελικα να ειμαστε πολυ προσεκτικοι στα παντα, δν ξερεις σε τι γονεις θα πεσεις και τι προβληματα μπορουν να σου δημιουργησουν
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 00:42:09 »
kathyk
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #4 στις:
Μαρτίου 14, 2008, 07:10:41 pm »
μια άλλη έκανε μήνυση στη νηπιαγ επειδή κάποιο παιδί γρατσούνισε τα γυαλιά της κόρης της!
Καταγράφηκε
kathyk
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #5 στις:
Μαρτίου 17, 2008, 02:47:00 pm »
17/03/2008
Να νηπιαγωγός, να μάλαμα
Αναυδοι έμειναν οι γονείς 5χρονου αγοριού, όταν αυτό, γυρίζοντας από το 95ο Νηπιαγωγείο στα Εξάρχεια, άρχισε να ρωτά τον πατέρα του αν είναι πράγματι Αλβανός... γιατί η Αλβανία είναι χώρα κακοποιών και δεν πρέπει να πηγαίνουμε εκεί, είναι επικίνδυνο. Η Ελληνίδα μητέρα έσπευσε στο σχολείο να διαπιστώσει αν όντως η νηπιαγωγός έχει πει αυτά τα πράγματα στο μικρό, ο οποίος είχε αναφέρει στην τάξη ότι θα πάει ταξίδι στην Αλβανία.
Στο σχολείο η εν λόγω «παιδαγωγός» επανέλαβε, όπως καταγγέλλεται, στη μητέρα τις απόψεις αυτές που είπε κατ' ιδίαν στο 5χρονο, «για να τον προστατεύσει» (προφανώς νομίζοντας ότι αφού έχει ελληνική ιθαγένεια δεν έχει αλβανικό αίμα), διανθίζοντάς τες όμως τώρα με φωνές του τύπου «είμαι στη χώρα μου και λέω ό,τι θέλω». Μάλιστα επικαλέστηκε σεμινάριο, όπου οι νηπιαγωγοί επιμορφώθηκαν να ενημερώνουν τα παιδιά για την εγκληματικότητα!
Ακολούθησε έγγραφη αναφορά στο αρμόδιο γραφείο και ο επικεφαλής, όπως όφειλε, κάλεσε τη νηπιαγωγό σε ακρόαση, όπου εκείνη μεν αρνήθηκε ότι είπε το οτιδήποτε, μη παραλείποντας δε να επισημάνει ότι η μητέρα δεν έχει μάρτυρες. Ομως, στη διάρκεια της ακρόασης, όπως πληροφορούμαστε από τον αρμόδιο, έδειξε να μην έχει φυσιολογική συμπεριφορά, «έπεσε σε αντιφάσεις» και υποσχέθηκε να είναι προσεκτική στο τι λέει «γιατί παρεξηγείται». Της έγινε αυστηρή σύσταση και της ζητήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τη μητέρα, κάτι που δεν έπραξε. Σημειώνουμε ότι η νηπιαγωγός έχει ήδη άλλες -αγνώστου περιεχομένου- δυσμενείς αναφορές στο ιστορικό της και διδάσκει στα πολυπολιτισμικά Εξάρχεια με απόσπαση.
Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε βέβαια τη σωματική κακοποίηση που καταγγέλλεται από τους γονείς του 4ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, μα μια άλλη μορφή απαράδεκτης συμπεριφοράς που αντίκειται στο Σύνταγμα και στον αντιρατσιστικό νόμο.
Χρειάζεται να πούμε ότι παραβιάζει το αυτονόητο πως οι προσωπικές σκέψεις ή απόψεις δεν εκφέρονται στο σχολείο; Οπως μας επισήμανε η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, εάν κάποιος είναι άθεος ή θεωρεί τη σημαία ένα απλό ύφασμα, δικαιούται να το δημοσιοποιεί «διδάσκοντας» τα νήπια;
Ολες αυτές οι αυθαιρεσίες εδράζονται όμως στο γεγονός ότι δεν επιτελείται καμία αξιολόγηση των διδασκόντων σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης παρά τους επανειλημμένους νόμους που προβλέπουν τέτοια διαδικασία, αλλά τελούν μάλλον λόγω πολιτικού κόστους σε παρατεταμένη αδράνεια.
Ποιος μπορεί να μπει στην τάξη να ελέγξει; Ούτε ο σχολικός σύμβουλος, χωρίς σειρά αδειών από διευθυντή, σύλλογο διδασκόντων και πάει λέγοντας, μας ενημερώνουν από το αρμόδιο γραφείο (σ.σ. τα στοιχεία όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση είναι στη διάθεση της εφημερίδας).
...από την ελευθεροτυπία...
η γνώμη σας;
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση