0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: jetry στις Μαρτίου 27, 2008, 12:31:51 pm1. Αν ήταν έτσι τα πράγματα ξέρεις πως θα συνέχιζε να είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ?? Γεμάτη 40άρηδες 50άρηδες.... όπως ήταν μέχρι τώρα... που απλά θέλαν να βολευτούνε στην εκπαίδευση για να αράξουν μέχρι να πάρουν σύνταξη.... Δε νομίζω τα ελληνικά σχολεία να έχουν τέτοιες ανάγκες...Μήπως υπερβάλλεις λίγο? πχ ακόμη κι εγώ που τελείωσα την ΑΣΠΑΙΤΕ πριν 10 χρόνια που ίσχυαν άλλα κριτήρια τότε, οι ηλικίες των συμμαθητών μου ήταν από 22 έως το πολύ 36 ετών. ΄Αλλο θέμα τώρα βέβαια ότι μπορεί να φτάνεις τα 40+ για να διοριστείς... Τώρα το αν αράζουν ή δεν αράζουν κάποιοι στη δημόσια εκπαίδευση δεν νομίζω ότι είναι θέμα ηλικίας.Παράθεση2. Χωρίς ξένες (ή έστω μία) γλώσσες που πας??? Απλά ρωτάω... Είμαστε από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που το 80% των παιδιών γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και έχει ασχοληθεί και με δεύτερη ξένη γλώσσα... Υπάρχουν επίσημες έρευνες που το αποδεικνύουν... Πως θα ανταπεξέλθει ο καθηγητής με βάση τις νεες τεχνολογίες... πως θα ανταπεξέλθει σε πολυπολιτισμικά σχολεία... μη λέμε ότι θέλουμε...Ακριβώς είμαστε η μόνη χώρα που τα νοικοκυριά δαπανούν τόσα χρήματα για να μάθουν τα παιδιά τους άλλες γλώσσες. Αλλά δεν το κάναμε ή δεν το κάνουμε γιατί είμαστε προνοητικοί.... Έπειτα τι νομίζεις ότι οι εκπαιδευτικοί άλλων χωρών που δεν είναι πολύγλωσσοι δεν μπορούν ή δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της δουλειάς και της εποχής? (Και δεν λέω να μη μαθαίνουμε κι άλλες γλώσσες).
1. Αν ήταν έτσι τα πράγματα ξέρεις πως θα συνέχιζε να είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ?? Γεμάτη 40άρηδες 50άρηδες.... όπως ήταν μέχρι τώρα... που απλά θέλαν να βολευτούνε στην εκπαίδευση για να αράξουν μέχρι να πάρουν σύνταξη.... Δε νομίζω τα ελληνικά σχολεία να έχουν τέτοιες ανάγκες...
2. Χωρίς ξένες (ή έστω μία) γλώσσες που πας??? Απλά ρωτάω... Είμαστε από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που το 80% των παιδιών γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και έχει ασχοληθεί και με δεύτερη ξένη γλώσσα... Υπάρχουν επίσημες έρευνες που το αποδεικνύουν... Πως θα ανταπεξέλθει ο καθηγητής με βάση τις νεες τεχνολογίες... πως θα ανταπεξέλθει σε πολυπολιτισμικά σχολεία... μη λέμε ότι θέλουμε...
Ακριβώς είμαστε η μόνη χώρα που τα νοικοκυριά δαπανούν τόσα χρήματα για να μάθουν τα παιδιά τους άλλες γλώσσες. Αλλά δεν το κάναμε ή δεν το κάνουμε γιατί είμαστε προνοητικοί.... Έπειτα τι νομίζεις ότι οι εκπαιδευτικοί άλλων χωρών που δεν είναι πολύγλωσσοι δεν μπορούν ή δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της δουλειάς και της εποχής? (Και δεν λέω να μη μαθαίνουμε κι άλλες γλώσσες).
Γιατί από τη στιγμή που έχεις μια θέση, να μπεις στα 40 σου κ βάλε στην εκπαίδευση?
Γιατί ο έλληνας εκπαιδευτικός δεν δέχεται να αξιολογηθεί? Μόνο αυτό σκέψου...
Καλησπέρα Αν και βλέπω ότι είναι παλιό σχετικά θέμα και οι περισσότεροι από εσάς το γνωρίζετε καλά, εγώ είμαι καινούργια και στο φόρουμ και στον εκπαιδευτικό χώρο.Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια λίστα με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα πάνω σε παιδαγωγικά που να είναι αναγνωρισμένα από το ΥΠΕΠΘ και πουμπορώ να τη βρω.Ευχαριστώ
Οσοι εφαγαν εφαγαν,τα παραθυρα τελειωσαν...Οσοι εχουν μαθει παιδαγωγικα και αντικειμενο ας ερθουν στον ασεπ να γραψουν...Εκει θα φανει τι εμαθαν καποιοι στην ασπαιτε(οσοι μπαινουν βγαινουν!!!)
οσοι μπαινουν? ---> ούτε που ξέρουμε μετά πόσοι βγαίνουν τελικά!!
Εγώ πάλι πιστεύω ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ θα έπρεπε να μετράει σαν μεταπτυχιακό ! Διότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του μεταπτυχιακού. Τέλος πιστεύω ότι ο απόφοιτος ΕΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ είναι καλύτερα καταρτισμένος από κάποιον απόφοιτο των λεγόμενων "Καθηγητικών Σχολών" ο οποίος διδάχτηκε το πολύ 2-3 παιδαγωγικά μαθήματα.
Παράθεση από: KGram στις Νοεμβρίου 26, 2009, 12:28:23 amΕγώ πάλι πιστεύω ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ θα έπρεπε να μετράει σαν μεταπτυχιακό ! Διότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του μεταπτυχιακού. Τέλος πιστεύω ότι ο απόφοιτος ΕΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ είναι καλύτερα καταρτισμένος από κάποιον απόφοιτο των λεγόμενων "Καθηγητικών Σχολών" ο οποίος διδάχτηκε το πολύ 2-3 παιδαγωγικά μαθήματα. μηπως θες οι 6 μήνες βολτα να σου μετρηθούν και ως διδακτορικό;