*

Αποστολέας Θέμα: παιδαγωγικη καταρτηση και πινακες  (Αναγνώστηκε 11676 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος neraidaa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: παιδαγωγικη καταρτηση και πινακες
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 22, 2008, 02:43:18 pm »
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο δεν αναγνωρίζεται ως παιδαγωγική επάρκεια...Άσχετα με το τι λέει το πανεπιστήμιο πάρε τηλέφωνο το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου παιδείας για να είσαι σίγουρη...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:49:01 »

Αποσυνδεδεμένος demiss

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 22, 2008, 06:10:18 pm »
Δε νομίζω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό να δίνει παιδαγωγκή επάρκεια. Τα μεταπτυχιακά στις "Επιστήμες της Αγωγής" είναι που δίνουν παιδαγωγική επάρκεια. Επίσης μπορείς να κάνεις και ΣΕΛΕΤΕ που είναι και πιο εύκολο.

Αποσυνδεδεμένος sophiek

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 22, 2008, 07:49:01 pm »
εχει κανεις να μου δωσει καποιο τηελεφωνο του υπουργειου γιατι αυτα που προσπαθησα να παρω εγω ολο μιλανε? θα σας ενημερωσω για την απαντηση οταν τους βρω διοτι απο οτι καταλαβαινω ενδιαφερει πολυ κοσμο.
τα παντα ειναι πιστη..

Αποσυνδεδεμένος sophiek

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 25, 2008, 10:36:27 am »
Ε, λοιπον πηρα τηλεφωνο το υπουργειο και συγκεκριμενα το τμημα που ασχολειται με τα μεταπτυχιακα και με παρεπεμψαν στη διευθυνση δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης απο οπου επισης δεν πηρα απαντηση. :-[
Αυριο που θα μπορεσω θα παω να προμηθευτω το ΦΕΚ εγκρισης του μεταπτυχιακου. ΕΛΛΑΔΑΡΑ! >:(
τα παντα ειναι πιστη..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:49:01 »

Αποσυνδεδεμένος jetry

• Έμπειρο μέλος
  • 01110101
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 26, 2008, 11:53:34 am »
έχει προσπαθήσει να μπεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ? νομίζω είναι πιο εύκολα τα πράγματα από το να κάνεις το αντίστοιχο μεταπτυχιακό...

Αποσυνδεδεμένος sophiek

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 26, 2008, 03:27:09 pm »
έχει προσπαθήσει να μπεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ? νομίζω είναι πιο εύκολα τα πράγματα από το να κάνεις το αντίστοιχο μεταπτυχιακό...

παιδια στο site www.teckedu.gr ειδα οτι για το ετησιο προγραμμα παιδαγωγικης καταρτησης, λεγεται Ε.Π.ΠΑΙ.Κ, οι περσινοι υποψηφιοι που επιλεχθηκαν ειχαν τουλαχιστον μεταπτυχιακο συμφωνα με τα μορια που συγκεντρωναν. Που να παω εγω με ενα πτυχιο ξερο? :'(
τα παντα ειναι πιστη..

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 26, 2008, 05:12:24 pm »
Έχω την εντύπωση ότι στους ΠΕ20 δεν μπήκαν και τόσοι με μεταπτυχιακό. Αν έχεις καλό βαθμό πτυχίου και ξένες γλώσσες, το παλεύεις ;)
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος temi_pe20

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Dum spiro spero!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 26, 2008, 06:14:55 pm »
Όσον αφορά την ΑΣΠΑΙΤΕ του

Αποσυνδεδεμένος jetry

• Έμπειρο μέλος
  • 01110101
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 27, 2008, 10:57:49 am »
εγώ χωρίς μεταπτυχιακό μπήκα... για ΠΕ20 είναι ακόμη εφικτό το να μπεις... ΠΕ19 χωρίς μεταπτυχιακό οκ δεν μπαίνεις που να χτυπιέσαι!
Το μόνο κακό είναι οτι στο τμήμα μου μπορεί να μην είχαμε μεταπτυχιακό οι 3 από τους 4 που μπήκαμε αλλά είχαμε 2 γλώσσες, οπότε κ από κει μαζεύτηκαν μόρια.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2008, 10:59:50 am από jetry »

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 27, 2008, 11:29:23 am »
Κανονικά πρέπει να μετράει πιο πολύ η Προυπηρεσία η έστω και η Προυπηρεσία.Και τι να λέει που κάποιος έχει ξένες γλώσσες;Έχει αυτό σχέση με την εκπαίδευση;Ο κάθε φορέας βάζει οτι κριτήρια γουστάρει  >:(

Αποσυνδεδεμένος jetry

• Έμπειρο μέλος
  • 01110101
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 27, 2008, 12:31:51 pm »
Κανονικά πρέπει να μετράει πιο πολύ η Προυπηρεσία η έστω και η Προυπηρεσία.Και τι να λέει που κάποιος έχει ξένες γλώσσες;Έχει αυτό σχέση με την εκπαίδευση;Ο κάθε φορέας βάζει οτι κριτήρια γουστάρει  >:(

και ο κάθε ενδιαφερόμενος αναζητά τα κριτήρια που τον βολεύουν  :-\

1. Αν ήταν έτσι τα πράγματα ξέρεις πως θα συνέχιζε να είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ?? Γεμάτη 40άρηδες 50άρηδες.... όπως ήταν μέχρι τώρα... που απλά θέλαν να βολευτούνε στην εκπαίδευση για να αράξουν μέχρι να πάρουν σύνταξη.... Δε νομίζω τα ελληνικά σχολεία να έχουν τέτοιες ανάγκες...
2. Χωρίς ξένες (ή έστω μία) γλώσσες που πας?????? Απλά ρωτάω... Είμαστε από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που το 80% των παιδιών γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και έχει ασχοληθεί και με δεύτερη ξένη γλώσσα... Υπάρχουν επίσημες έρευνες που το αποδεικνύουν... Πως θα ανταπεξέλθει ο καθηγητής με βάση τις νεες τεχνολογίες... πως θα ανταπεξέλθει σε πολυπολιτισμικά σχολεία... μη λέμε ότι θέλουμε...

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 27, 2008, 01:11:28 pm »
Τότε γιατί δεν βάζουν ως κριτήριο τις ξένες γλώσσες και στον διαγωνισμό εκπαιδευτικών;Που στο καλό πάει κάποιος και διορίζεται απο ΑΣΕΠ χωρίς ξένη γλώσσα;;
Κοίτα να δεις jetry,δεν υπάρχει οργάνωση,οτι τους βολεύει αυτό κάνανε.Αφού μιλάμε για "εκπαίδευση",καλό θα ήταν να υπήρχαν παντού τα ίδια κριτήρια και όχι "εδώ" αυτά και "εκέι" άλλα.
Δεν αναφέρομαι σε εσένα,εσυ κάλα έκανες και μπήκες.Και εγώ έχω ξένη γλώσσα και ίσως να έμπαινα και εγώ.
Απλά αφού η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι άμεσα συνδεμένη με την εκπαίδευση, κακά τα ψέματα, θα έπρεπε να μετράει ως κριτήριο και η Προυπηρεσία..ΤΕΛΟΣ

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 27, 2008, 01:25:33 pm »
1. Αν ήταν έτσι τα πράγματα ξέρεις πως θα συνέχιζε να είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ?? Γεμάτη 40άρηδες 50άρηδες.... όπως ήταν μέχρι τώρα... που απλά θέλαν να βολευτούνε στην εκπαίδευση για να αράξουν μέχρι να πάρουν σύνταξη.... Δε νομίζω τα ελληνικά σχολεία να έχουν τέτοιες ανάγκες...
Μήπως υπερβάλλεις λίγο? πχ ακόμη κι εγώ που τελείωσα την ΑΣΠΑΙΤΕ πριν 10 χρόνια που ίσχυαν άλλα κριτήρια τότε, οι ηλικίες των συμμαθητών μου ήταν από 22 έως το πολύ 36 ετών. ΄Αλλο θέμα τώρα βέβαια ότι μπορεί να φτάνεις τα 40+ για να διοριστείς...
Τώρα το αν αράζουν ή δεν αράζουν κάποιοι στη δημόσια εκπαίδευση δεν νομίζω ότι είναι θέμα ηλικίας.

Παράθεση
2. Χωρίς ξένες (ή έστω μία) γλώσσες που πας?????? Απλά ρωτάω... Είμαστε από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που το 80% των παιδιών γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και έχει ασχοληθεί και με δεύτερη ξένη γλώσσα... Υπάρχουν επίσημες έρευνες που το αποδεικνύουν... Πως θα ανταπεξέλθει ο καθηγητής με βάση τις νεες τεχνολογίες... πως θα ανταπεξέλθει σε πολυπολιτισμικά σχολεία... μη λέμε ότι θέλουμε...
Ακριβώς είμαστε η μόνη χώρα που τα νοικοκυριά δαπανούν τόσα χρήματα για να μάθουν τα παιδιά τους άλλες γλώσσες. Αλλά δεν το κάναμε ή δεν το κάνουμε γιατί είμαστε προνοητικοί.... Έπειτα τι νομίζεις ότι οι εκπαιδευτικοί άλλων χωρών που δεν είναι πολύγλωσσοι δεν μπορούν ή δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της δουλειάς και της εποχής? (Και δεν λέω να μη μαθαίνουμε κι άλλες γλώσσες).
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος jetry

• Έμπειρο μέλος
  • 01110101
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 27, 2008, 01:29:59 pm »
σου εξήγησα για την προϋπηρεσία και μάλιστα με την άποψη αυτή συμφωνούν και διδάσκοντες της ΑΣΠΑΙΤΕ.. όσο υπήρχε η προϋπηρεσία
όλοι όσοι μπαίνανε ήταν μεγάλης ηλικίας χωρίς ιδιαίτερη όρεξη ως επι το πλείστον τουλάχιστον. Φέτος είναι η πρώτη φορά που πήραν άτομα χωρίς προϋπηρεσία και κακά τα ψέμματα εμένα προσωπικά με ωφέλησε. Αλλά πέρα από αυτό άλλο να έχεις όρεξη κ άλλο να το κάνεις μόνο κ μόνο για να εξασφαλίσεις μια θέση. Γιατί μέχρι τώρα όσοι είχαν μπόλικη προϋπηρεσία και μπαίναν ΑΣΠΑΙΤΕ διοριζόταν. Αλλά πίστεψέ με υπάρχει κόσμος που αγαπάει την εκπαίδευση, δεν το βλέπει απλά σαν την εύκολη λύση και πρέπει νομίζω σ'αυτούς να δωθούν λίγες ευκαιρίες παραπάνω. Πάντα πρόκειται για προσωπική μου άποψη δεν κατακρίνω οποιαδήποτε άλλη εννοείται! Το καλύτερο θα ήταν να δινόταν σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για εκπαίδευση η δυνατότητα της παιδαγωγικής κατάρτισης και όχι σε 20-25 άτομα ανα ειδικότητα το χρόνο... Αλλά με τέτοιους ρυθμούς που κινούμαστε... για να μη θίξω κάτι άλλο...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182742
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)