0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, πέρυσι το σχολείο όπου ήμουν έστειλε επίσημα στο ΥΠΕΠΘ ερώτημα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Η απάντηση που λάβαμε ήταν διφορούμενη: ναι μεν είναι αργία (αλλά δεν δίνεται το επιμίσθιο) αλλά αυτό που μας υποχρεώνει να παρευρισκόμαστε είναι η εθνική μας συνείδηση. Δεν αναφερόταν στην απάντηση ρητά η υποχρέωσή μας (πλην των Γυμναστών) να παρευρισκόμαστε (όπως συμβαίνει και με τους μαθητές, οι οποίοι δεν παίρνουν απουσία αν δεν είναι στην παρέλαση) αλλά έμμεσα ως υποχρέωση που απορρέει από το εκπαιδευτικό μας λειτούργημα. Άρα πράττουμε κατά συνείδηση.
fgx δεν ειχα καταλαβει οτι δεν μπορεις να πας, ειχα καταλαβει οτι δεν θες.με αυτη τη λογικη ομως δεν θα μπορει κανενας και το σχολειο πρεπει στην παρελαση να εχει μια καλη εικονα.σε αυτην την εικονα περιλαμβανονται και οι καθηγητες του..αν λειπουν οι περισσοτεροι θα ειναι εικονα διαλυμενου σχολειου με αδιαφορους καθηγητες που δεν συμμετεχουν στις κοινες εκδηλωσεις..εγω ετσι το βλεπω.δεν μπορει ο καθενας να κοιταει μονο τον εαυτο του και να αποφευγει τις εκδηλωσεις..δεν ειμαστε στα σχολεια μονο για το μαθημα..ουτε πρεπει να αφηνουμε μονο τους αλλους να αναλαμβανουν αυτες τις υποχρεωσεις.τωρα..αν ειναι καποια περιπτωση οπου δεν μπορεις με τιποτα να πας..ενταξει..
Άστο είναι πίκρα αυτό.Για τους εκπαιδευτικούς δεν είναι αργία.Εγώ είμαι νηπιαγωγός κ τις 3 χρονιές που δουλεύω κανουμε παρέλαση.Μάλλον είναι στο χέρι του διευθυντή να σας μοιράσει τις γιορτές για να μη πηγαίνετε όλοι χωρίς ουσιαστικά να έχετε να κανετε κάτι.Υπομονή!!!