0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Πότε άλλωστε το κράτος ήταν πραγματικά γενναιόδωρο;; Προσωπικά πιστεύω ότι η μείωση της ύλης θα αφορά αποκλειστικά την ιστορία. Θα αφαιρέσουν π.χ. μια ιστορική περίοδο ή θα καθορίσουν τις ιστορικές περιόδους με αυστηρότερα κριτήρια και όχι με τον προπέρσινο χαοτικό τρόπο. Το να βάλουν στην ύλη τα σχολικά εγχειρίδια της ιστορίας το θεωρώ "κομματάκι" χλωμό. Δεν τους βολεύει να υπάρχουν και πολλοί επιτυχόντες....Μακάρι πάντως να βγω ψεύτης....
Καταρχάς, σας χαιρετώ όλους επειδή είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum. Δεν ξέρω τι θα αφαιρέσουν τελικά από την ύλη. Ξέρω όμως ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι σαφής. Αναφέρομαι κυρίως στην ιστορία που υπήρχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα στον προηγούμενο με τη φράση "στο διεθνές περιβάλλον". Το δεύτερο που με απασχολεί είναι να μη δω πάλι ερωτήσεις εκτός ύλης, όπως η ερώτηση με το στίχο του Ελύτη στον προηγούμενο και η ... 8η σταυροφορία.Το τρίτο είναι η διδακτική. Είναι η μοναδική ενότητα όπου δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημες απαντήσεις ποτέ, ώστε να έχω μπροστά μου ένα επίσημο πρότυπο. τέταρτον, έχει μεγάλη σχέση η ύλη με τον αριθμό των μαθημάτων που θα δώσει κάποιος. Η ύλη μειώθηκε όταν μας υποχρέωσαν να δίνουμε και τα τρία μαθήματα. Στους προηγούμενους, όπου υπήρχε η δυνατοτήτα επιλογής ανάμεσα σε δύο από τα τρία, η ύλη ήταν τεράστια. Στην πράξη, κάποιος που ήθελε να κάνει σοβαρή προετοιμασία ήταν αναγκασμένος να διαβάσει και για τις τρεις, αφού ήταν μεγάλο ρίσκο να ετοιμαστεί μόνο για τις δύο που θα έγραφε. Οπότε, καλύτερα να δίνουμε και στις τρεις υποχρεωτικά με μικρότερη ύλη, παρά στις δύο με τεράστια.
Αν δεν υπάρξει καμία μείωση στην ύλη και ξεκινήσω διάβασμα απο σήμερα, πιστεύετε οτι θα έχω πιθανότητες επιτυχίας στο μεθεπόμενο ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών;