0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Daidalos στις Απριλίου 09, 2010, 09:53:07 amΑυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι οι αποσπασμένοι σε φορείς δεν θα παίρνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης, αλλά της περιοχής της απόσπασης. Θα δούμε όταν βγει η εγκύκλιος. To προβλημα στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι το εξης:Μεχρι τουδε οι εγκυκλιοι αποσπασεων (και μεταθεσεων) αναφερουν οτι οι αποσπασθεντες σε φορεις πιστωνονται τη μοριοδοτηση της οργανικης τους, μνημονευοντας συγκεκριμενο νομοθετικο πλαισιο το οποιο οριζει τις σχετικες δεσμευτικες ρυθμισεις. Πώς ειναι δυνατον η επομενη εγκυκλιος των αποσπασεων να τροποποιει το υφισταμενο καθεστως της μοριοδοτησης των αποσπασθεντων, χωρις να αναθεωρηθει πρωτα το νομοθετικο πλαισιο επι του οποιου θεμελιωνεται η εγκυκλιος των αποσπασεων και με το οποιο πρεπει υποχρεωτικα να συμφωνει, αφου απο τους μνημονευθεντες νομους αντλει τη νομιμοτητα της. Σε καθε αλλη περιπτωση η εγκυκλιος ειναι ακυρη και παρανομη. Δεν ξερω αν μπορει να γινει τιποτε με ενσωματωση στην εγκυκλιο μεταβατικων ρυθμισεων. Συντομα θα αποσαφηνιστει το θεμα.
Αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι οι αποσπασμένοι σε φορείς δεν θα παίρνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης, αλλά της περιοχής της απόσπασης. Θα δούμε όταν βγει η εγκύκλιος.
Παράθεση από: Damien στις Απριλίου 09, 2010, 10:12:51 amΠαράθεση από: Daidalos στις Απριλίου 09, 2010, 09:53:07 amΑυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι οι αποσπασμένοι σε φορείς δεν θα παίρνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης, αλλά της περιοχής της απόσπασης. Θα δούμε όταν βγει η εγκύκλιος. To προβλημα στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι το εξης:Μεχρι τουδε οι εγκυκλιοι αποσπασεων (και μεταθεσεων) αναφερουν οτι οι αποσπασθεντες σε φορεις πιστωνονται τη μοριοδοτηση της οργανικης τους, μνημονευοντας συγκεκριμενο νομοθετικο πλαισιο το οποιο οριζει τις σχετικες δεσμευτικες ρυθμισεις. Πώς ειναι δυνατον η επομενη εγκυκλιος των αποσπασεων να τροποποιει το υφισταμενο καθεστως της μοριοδοτησης των αποσπασθεντων, χωρις να αναθεωρηθει πρωτα το νομοθετικο πλαισιο επι του οποιου θεμελιωνεται η εγκυκλιος των αποσπασεων και με το οποιο πρεπει υποχρεωτικα να συμφωνει, αφου απο τους μνημονευθεντες νομους αντλει τη νομιμοτητα της. Σε καθε αλλη περιπτωση η εγκυκλιος ειναι ακυρη και παρανομη. Δεν ξερω αν μπορει να γινει τιποτε με ενσωματωση στην εγκυκλιο μεταβατικων ρυθμισεων. Συντομα θα αποσαφηνιστει το θεμα. Άν βγεί η εγκύκλιος την άλλη εβδομάδα , το σύστημα θα λειτουργήσει το ίδιο και οι αλλαγές θα ισχύσουν απο το σχ. έτος 2011-12.Δεν μπορεί μια εγκύκλιος να μη στηρίζεται σε νόμο ,και δεν μπορεί να κάνει κάποιος χαρτιά στηριζόμενος σε μία εγκύκλιο και να του αλλάξουν τα δεδομένα μετά.Οπότε αν η εγκύκλιος βγεί τώρα δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.Εκτός αν το αναφέρει ρητά ότι θα αλλάξει και ότι πρέπει αυτός που κάνει αίτηση να το ξέρει .(Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό).
Παράθεση από: Damien στις Απριλίου 09, 2010, 10:12:51 amΠαράθεση από: Daidalos στις Απριλίου 09, 2010, 09:53:07 amΑυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι οι αποσπασμένοι σε φορείς δεν θα παίρνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης, αλλά της περιοχής της απόσπασης. Θα δούμε όταν βγει η εγκύκλιος. To προβλημα στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι το εξης:Μεχρι τουδε οι εγκυκλιοι αποσπασεων (και μεταθεσεων) αναφερουν οτι οι αποσπασθεντες σε φορεις πιστωνονται τη μοριοδοτηση της οργανικης τους, μνημονευοντας συγκεκριμενο νομοθετικο πλαισιο το οποιο οριζει τις σχετικες δεσμευτικες ρυθμισεις. Πώς ειναι δυνατον η επομενη εγκυκλιος των αποσπασεων να τροποποιει το υφισταμενο καθεστως της μοριοδοτησης των αποσπασθεντων, χωρις να αναθεωρηθει πρωτα το νομοθετικο πλαισιο επι του οποιου θεμελιωνεται η εγκυκλιος των αποσπασεων και με το οποιο πρεπει υποχρεωτικα να συμφωνει, αφου απο τους μνημονευθεντες νομους αντλει τη νομιμοτητα της. Σε καθε αλλη περιπτωση η εγκυκλιος ειναι ακυρη και παρανομη. Δεν ξερω αν μπορει να γινει τιποτε με ενσωματωση στην εγκυκλιο μεταβατικων ρυθμισεων. Συντομα θα αποσαφηνιστει το θεμα.Έτσι είναι, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με το νομοθετικό πλαίσιο, γιατί οι περισσότερες είναι υπουργικές αποφάσεις, οπότε μπορούν να αλλάξουν με νέα υπουργική απόφαση. Ενδεχομένως όμως οι όποιες αλλαγές να πάνε για του χρόνου και να ενσωματωθούν στην εγκύκλιο μεταθέσεων του 2011.
Για παράδειγμα, η τριετία που προέκυψε πέρσι ήταν υπουργική απόφαση, δεν υπάρχει νόμος (απ' ότι ξέρω) που να κάνει αναφορά σε αυτήν. Πάντως, πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν από την εγκύκλιο των αποσπάσεων, γιατί γίνεται συζήτηση για διάφορα θέματα σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο (π.χ. μόρια, τριετία, διαδικασία κ.τ.λ.).
Παράθεση από: Daidalos στις Απριλίου 09, 2010, 10:40:07 amΓια παράδειγμα, η τριετία που προέκυψε πέρσι ήταν υπουργική απόφαση, δεν υπάρχει νόμος (απ' ότι ξέρω) που να κάνει αναφορά σε αυτήν. Πάντως, πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν από την εγκύκλιο των αποσπάσεων, γιατί γίνεται συζήτηση για διάφορα θέματα σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο (π.χ. μόρια, τριετία, διαδικασία κ.τ.λ.). Υπαρχει νομος, ενας απο τους βασικοτερους για τη λειτουργια της Α/θμιας και
Τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ήδη η εγκύκλιος μεταθέσεων του 2010 αναφέρει περί μοριοδότησης όπως ακριβώς και οι προηγούμενες. Για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει πριν από την έκδοση της εγκυκλίου αποσπάσεων να ψηφιστεί και να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης νέος νόμος. Επείγοντα χαρακτήρα έχουν τα νομοσχέδια που σχετίζονται με διαρθρωτικές αλλαγές, που επηρεάζουν την οικονομία (π.χ. φορολογικό, Καλλικράτης, συνταξιοδοτικό, κλειστά επαγγέλματα). Δεν νομίζω εντός των επόμενων εβδομάδων να γίνει κατάθεση προς ψήφιση και του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Ίδωμεν!
Τότε βρε παιδιά γιατί μας μπαλωνίζει από το Νοέμβριο μόλις ήρθε κι όλας ότι "οι τριετίες θα ανακληθούν, δε χρειάζονται..." "Θα υπάρξει αλλαγή στα μόρια" κτλ. Είναι δυνατή τέτοια ανευθυνότητα?
Επείγοντα χαρακτήρα έχουν τα νομοσχέδια που σχετίζονται με διαρθρωτικές αλλαγές, που επηρεάζουν την οικονομία (π.χ. φορολογικό, Καλλικράτης, συνταξιοδοτικό, κλειστά επαγγέλματα). Δεν νομίζω εντός των επόμενων εβδομάδων να γίνει κατάθεση προς ψήφιση και του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Ίδωμεν!
Παράθεση από: Damien στις Απριλίου 09, 2010, 10:49:58 amΠαράθεση από: Daidalos στις Απριλίου 09, 2010, 10:40:07 amΓια παράδειγμα, η τριετία που προέκυψε πέρσι ήταν υπουργική απόφαση, δεν υπάρχει νόμος (απ' ότι ξέρω) που να κάνει αναφορά σε αυτήν. Πάντως, πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν από την εγκύκλιο των αποσπάσεων, γιατί γίνεται συζήτηση για διάφορα θέματα σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο (π.χ. μόρια, τριετία, διαδικασία κ.τ.λ.). Υπαρχει νομος, ενας απο τους βασικοτερους για τη λειτουργια της Α/θμιας και
Παράθεση από: marvac στις Απριλίου 09, 2010, 11:36:40 amΤότε βρε παιδιά γιατί μας μπαλωνίζει από το Νοέμβριο μόλις ήρθε κι όλας ότι "οι τριετίες θα ανακληθούν, δε χρειάζονται..." "Θα υπάρξει αλλαγή στα μόρια" κτλ. Είναι δυνατή τέτοια ανευθυνότητα?Oι τριετεις αποσπασεις (οπως και καθε αλλο ειδος αποσπασης) μπορουν να ανακληθουν και αυριο το πρωι, διοτι απορρεουν απο υπουργικες αποφασεις. Η μοριοδοτηση ειναι το ζητουμενο. Περαν τουτου, οταν η Δ. διαλαλουσε ανευθυνα και εμμονοληπτικα τις επικειμενες αλλαγες το Νοεμβριο, υπολογιζε πως μεχρι τωρα θα ειχε ψηφιστει το νομοσχεδιο για τις υπηρεσιακες μεταβολες των εκπαιδευτικων και θα εχει μια συμπαγη νομικη πλατφορμα για να εφαρμοσει τις πολιτικες της.