*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2009  (Αναγνώστηκε 62095 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmath

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2009
« Απάντηση #280 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 05:05:36 pm »
κάνε τους φασαρία να σε τοποθετήσουν εικονικά σε κάποιο δυσπρόσιτο σχολείο του νομού, να παίρνεις διπλά τα μόρια, και μετά άσε τους να σε στείλουν όπου θέλουν.
Νομίζω δε γίνεται απόσπαση σε αναπληρωτές !
Το σύμπαν είναι άπειρο , η βλακεία των ανθρώπων είναι άπειρη ! Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος !
                                              ''Αλμπερτ Αινστάιν''

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:22:39 »

Αποσυνδεδεμένος colinpauel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 05:17:29 pm »
Κάποιος που να ξέρει κάτι παραπάνω?

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 05:22:55 pm »
Ναι καλά όλα θα γίνουν νομότυπα πάλι ....βαρέθηκα! Είμαι αναπληρωτής τοποθετήθηκα πριν 20 μέρες και μου κοινοποίησαν προφορικά ότι θα με αποσπάσουν σε άλλη περιοχή από την τοποθέτηση μου ,και στην συνέχεια θα μου δώσουν με διάθεση για κάποιες ώρες σε σχολείο 95 ΚΜ μακρύτερα από αυτό της απόσπασης, χωρίς την θέληση μου είναι αυτό δυνατό?Για όσους δεν το κατάλαβαν τα δύο σχολεία αυτό που θα αποσπαστώ και θα δουλευω τις μισες ώρες θα είναι 95 Km απο αυτό που θα δουλέυω τις άλλες μισές και φυσικά σε άλλη περιοχή.
Ερώτηση 1η ...υπάρχουν αποσπάσεις Αναπληρωτών? Υποχρεωτικές ?
Είναι δυνατόν να είμαι με διάθεση σε άλλη περιοχή πχ από την Α να έχω διάθεση και στην Γ?
Υπάρχει κάπου η νομοθεσία για αποσπάσεις αναπληρωτών αν αυτές υπάρχουν?

Δεν πρόκειται για απόσπαση, αλλά για μετακίνηση σε άλλη σχολική μονάδα.

Στις οδηγίες πρόσληψης αναπληρωτών ( http://users.forthnet.gr/ath/polyzois/anaplirotes.htm" - δες στο Δ2/ 38580/ 12.4.02) αναφέρεται ότι:

"Σε περιπτώσεις που κριθεί αναγκαία η μετακίνηση αναπληρωτή σε σχολική μονάδα άλλης περιοχής από αυτής της πρόσληψης θα πρέπει να εξετάζεται προηγουμένως αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι στον οικείο πίνακα με καλύτερη σειρά κατάταξης που δηλώνουν την περιοχή όπου επίκειται η μετακίνηση. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να γίνει μετακίνηση και θα πρέπει να ενημερώνεται το Υπουργείο. Οποιαδήποτε μετακίνηση θα πρέπει να εγκρίνεται από το Υπουργείο και να καταχωρείται στον οικείο πίνακα."
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 05:36:00 pm »
Ενδεχομένως να δικαιούσαι αποζημίωση και οδοιπορικά, επειδή θα συμπληρώνεις το ωράριό σου σε άλλο σχολείο.
Δες εδώ τη σχετική νομοθεσία: http://www.syllogosdelmouzos.gr/1nea/dim090218.pdf

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:22:39 »

Αποσυνδεδεμένος colinpauel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 05:49:41 pm »
Τι θα πει μετακίνηση?
Γνωρίζω την Απόσπαση και την Διάθεση τι είναι η Μετακίνηση?
Έχω ακούσει κάτι και για αποζημίωση λόγω διάθεσης...

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 06:25:26 pm »
Αν έχω καταλάβει καλά, σε μετακίνησαν σε άλλο σχολείο απ΄αυτό στο οποίο τοποθετήθηκες αρχικά και στη συνέχεια σε διέθεσαν σε ένα τρίτο σχολείο, για να συμπληρώσεις το ωράριό σου. Λογικά πρέπει να δικαιούσαι αποζημίωση λόγω διάθεσης για συμπλήρωση ωραρίου.

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #286 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 02:55:05 pm »
Γνωρίζει κάποιος αν θα υπάρξει νέα φάση αποσπάσεων/ανακλήσεων και πότε θα γίνουν;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2009, 04:52:41 pm από Wizard »

Αποσυνδεδεμένος fanh05

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Οκτωβρίου 22, 2009, 07:16:38 pm »
Γεια σας συνάδελφοι! Ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο είναι εύκολο να πάρω απόσπαση σε σχολείο της Αθήνας. Δεν έχω παιδιά ή γάμο ούτε κάποιον άλλο λόγο (πέρα από συναισθηματικό ;)) για να πάω. Είμαι ΠΕ06 σε Δευτεροβάθμια. Επίσης, πως είναι τα σχολεία τα σχολεία της Αθήνας? Με τρομάζει κάπως η μεγαλούπολη, έχω διδάξει 5 χρόνια σε επαρχία κ τα πράγματα ήταν πολύ ήρεμα. Σκέφτομαι για Α' κ Γ' Αθήνας και Α΄Πειραια..   :)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 23, 2009, 10:14:46 am από happiness »

Αποσυνδεδεμένος papaki1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 12:35:07 pm »

δεν ξέρουν ακόμα πότε θα γίνουν στο υπουργείο...........ίσως περιμένουν και τις προσλήψεις των ΠΕ19 ΚΑΙ ΠΕ20, αλλά σίιγουρα θα ακολουθήσουν γιατί κάποιες ειδικότητες δεν είχαν προσληφθεί όταν βγήκε η εγκύκλιος τον σεπτέμβριο

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #289 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 01:05:25 pm »
Υπάρχει περίπτωση να καθυστερούν επειδή μπορεί να αλλάξει η σύνθεση του ΚΥΣΔΕ;

Αποσυνδεδεμένος Sophia0809

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 12:56:47 am »
Καλημέρα συνάδελφοι,(λόγω ώρας..)..!!   Έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα πολύ όποιος μπορεί να μου τις λύσει εαν είναι δυνατόν..Του χρόνου διορίζομαι μόνιμη κάπου στην επαρχία,,είμαι στη δεύτερη φάση διορισμών και είμαι φυσικός.Ξέρει κανείς, εαν μπορώ να ζητήσω απόσπαση με το που θα παρουσιαστώ στην περιοχή μου και αν ναι πότε περίπου χρονικά γίνεται αυτό, δηλ. οι αιτήσεις και όλα τα σχετικά..ή θα πρέπει να υπηρετήσω τουλάχιστον 1 χρόνο στην επαρχία και μετά να ζητήσω απόσπαση?!..Εκπαιδευτική άδεια λόγω μεταπτυχιακού γίνεται? Γιατί του χρόνου που θα φύγω θα είμαι στο τελευταίο έτος του μεταπτυχιακού μου..  Επίσης, εαν αρνηθώ φέτος  τον διορισμό μου ως αναπληρώτρια αυτό μπορεί να μου στοιχίσει να χάσω και τον διορισμό μου του χρόνου..?!Ξέρει κανείς πόσες περίπου ακόμα φάσεις αναπληρωτών περιμένουμε και εαν έχουν αρχίσει να καλούν ωρομισθίους ..είμαι μέσα στους 50 πρώτους και δεν έχω ιδέα πόσους περίπου συνήθως παίρνουν..δηλ.εαν φέτος θα με καλέσουν..Θα περιμένουμε τηλ.μήνυμα στο κινητό όπως έκανα παλιά ή θα βγει κάποιος πίνακας..?!Αυτά ,συγνώμη εαν σας έπρηξα με τις ερωτήσεις μου, απλά θεώρησα ότι κάποιος από εσάς, ίσως να ξέρει κτ παραπάνω και να με βοηθήσει στις απορίες μου..  Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καληνύχτα.!!                   

Αποσυνδεδεμένος papaki1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 11:04:49 am »

και εγώ είχα κάνει αίτηση για απόσπαση αλλά αποφάσισα να υπηρετήσω τελικά την προσωρινή τοποθέτηση για να θεμελιώσω δικαίωμα μετάθεσης. φέτος, βγήκε εγκύκλιος τον σεπτέβρη. Θεωρητικά οποιαδήποτε στιγμή κάνεις αίτηση για απόσπαση. Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι δύσκολα για απόσπαση......πρέπει να έγινε χαμός πριν τις εκλογές.........για αυτό τώρα μιλάνε για μεγαλύτερη αυστηρότητα..........για μεταπτυχιακό πρέπει να έχεις υπηρετήσει ένα χρόνο για να δικαούσαι να κάνεις να ζητήσεις εκπαιδευτική άδεια.
όσοι έχουν άκρη και πάρουν απόσπαση για φορέα ξεχρεώνουν προσωρινή τοποθέτηση αλλα για νεοδιοριστο και φορέα πρέπει να θέλει μεγάλο βύσμα από ότι κατάλαβα.....

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 02:04:26 pm »
Sophia, έχεις δικαίωμα να κάνεις αίτηση απόσπασης μόλις διοριστείς. Να ξέρεις όμως δεν είναι σίγουρο οτι θα την πάρεις.
Συνήθως οι αιτήσεις γίνονται μέσα στο Σεπτέμβριο.
Αίτηση μετάθεσης δεν μπορείς να κάνεις αν δεν υπηρετήσεις 1 χρόνο την οργανική σου.

Αποσυνδεδεμένος stelou4

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 06:18:53 pm »
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ειμαι διορισμενη 2 χρονια τωρα,συνολικα εργαζομαι 4 χρονια αλλα αθτο δεν εχει σημασια!
θα ηθελα να ρωτησω, με ποια κριτιρια γινονται οι αποσπασεις? κ ποσεσ φασεις υπάρχουν? εγς εργαζομαο στην επαρχια
κ ειμαι απο δω αλλα αν θελησω να παω με αποσπαση καπου πως κσερω οτι τηα γινει αυτο, δεν υπαρχουν μορια αποσπασεων ετσι?
συγνωμη αν οι ερωτησεις μου ειναι χαζουλες αλλα δεν ξερει κανεις να με βοηθήσει!  ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)