*

Αποστολέας Θέμα: θα ήθελε την γνώμη σας  (Αναγνώστηκε 1841 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STELLI

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
θα ήθελε την γνώμη σας
« στις: Απριλίου 08, 2008, 09:10:49 pm »
Σήμερα μίλησα με 2 γονείς για να απασχολώ τα παιδιά τους 2 απογεύματα την εβδομάδα. τα παιδιά έχουν την ηλικία των 2 χρονών. θα πρέπει να σημειώσω ότι δεν έχω εμπειρία και ούτε έχω δουλέψει σε παιδικό σταθμό και δεν έχω έρθει σε επαφή με 2χρονα παιδια ωστε να γνωρίζω το τι πρέπει να μάθω στα παιδιά. και δεν ξέρω με τι δραστηριότητες να τα απασχολήσω και το πως να ξεκινήσω να σημειώσω ακόμη ότι το ένα παιδι δεν θέλει να αποχωρηστεί την μητέρα του και δεν θέλει καμία νηπιαγωγο. οι γονεις βλέπουν ανησυχητικά τον παιδικο σταθμο π.χ. ιώσεις. και αποφασίσαν να φτιάξουν μια ομαδα ωστα να κοινωνικοποιηθούν και να αναπτυξουν κάπιοες γνώσεις.θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιες δραστηριότητες για να ξεκινήσω ωστε να μπορέσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους και ειδικα του παιδιού που βοφάται να αποχωρηστεί την μαμα του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: θα ήθελε την γνώμη σας
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:35:45 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 08, 2008, 09:34:36 pm »
εισα νηπιαγωγος; και που θα τα απασχολεις; σπιτι σου; αν υπαρχει προβλημα αποχωρισμου καλυτερα σπιτι τους για αρχη. θα υπαρχει σιγουρα για μηνα αυτη η συμπεριφορα.. η αδερφη μου που εκανε κατι αντιστοιχο, ειδε κ επαθε. το μικρο φωναζε βοηθεια. μεχρι να καταλαβει ότι έτσι ειχε μαθει...!;;

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 08, 2008, 10:18:12 pm »
Επίσης δοκίμασε τις πρώτες φορές που θα πας σπίτι να είναι και οι γονείς εκεί για να σε εμπιστευτούν τα μικρά πιο εύκολα και να σε αποδεχτούν ως μέλος του σπιτιού. Και να μην πουνε οι γονείς στα παιδιά από πριν ότι κάποια στιγμή θα τα αφήσουν μόνα τους με κάποια άγνωστη (γιατί στα μάτια των παιδιών θα είσαι μια άγνωστη που μπορεί να σε συνδέσουν και ώς αιτία που φεύγουν οι γονείς όταν είσαι σπίτι). Το καλύτερο είναι να πας εκεί, να δουνε τα παιδιά ότι γνωρίζεσαι με τους γονείς και έχεις οικειότητα, να παίξετε και κάτι όλοι μαζί παρουσία των γονιών (για να νοιώσουν και οι γονείς πιό άνετα), και μετά να ξεκινήσεις τη φύλαξη.. Πρώτες δραστηριότητες μπορούν να είναι κατά τη γνώμη μου και παιχνίδια γνωριμίας που κάνουμε στο νηπιαγωγείο. πχ. παιχνίδια με την μπάλα, "συνεντεύξεις" με ψεύτικα μικρόφωνα για αγαπημένα πράγματα ή ασχολίες των παιδιών...
  και κάνε και τις ερωτήσεις ασφαλείας προς τους γονείς (που είναι αυτονόητες και απλές αλλά πάντα εντυπωσιάζουν - π.χ. :
ερωτήσεις για αλλεργίες,
φαρμακείο πρώτων βοηθειών,
τηλέφωνα γιαγιάδων ή ανθρώπων που μπορείς να επικοινωνήσεις,
αγαπημένες ασχολίες των παιδιών που θα έχεις υπο την επίβλεψή σου,
κανόνες που έχουν θέσει οι γονείς και δεν θέλουν να αλλάξουν όταν θα είσαι σπίτι..
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 08, 2008, 10:23:52 pm »
2 χρονών είναι πολύ μικρούλια (πολλά σε αυτή την ηλικία δεν μιλούν καν καλά). Αν κρίνω από τον ανηψιό μου (που πριν λίγο καιρό έκλεισε τα 2), αυτό που του αρέσει είναι να διαλέγει αυτός παιχνίδι (όχι εγώ) και να παίζω απλά μαζί του. Δεν έχει σημασία τι παιχνίδι θα είναι αυτό (από τουβλάκια μέχρι κουτάλες μαγειρικής ή αυτοκίνητα και κρυφτό), αρκεί να μην παίζει μόνος του. Σε αυτήν  την περίπτωση έχει σηκωθεί στο δίλεπτο και έχει αρχίσει τη γκρίνια... ;D
Μην περιμένεις πάντως να παίζουν πραγματικά μεταξύ τους...Ο εγωκεντρισμός σε όλο του το μεγαλείο σε αυτή την ηλικία!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 08, 2008, 10:25:33 pm από sophie »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:35:45 »

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 08, 2008, 10:29:28 pm »
ουπς! δεν είχα δει οτι είναι δύο χρονών τα παιδάκια...sorry, άκυρο το μήνυμα με τις δραστηριότητες γνωριμίας... :P
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 08, 2008, 10:31:37 pm »
όντως δεν προκειται να παιζουν .. το πρωτο που θα πρεπε ειναι να νιωσουν οικεια μαζί σου και να σε αποζητανε! τους μαγευουν και οι κουκλες που μιλανε.. τα μουσικοχορευτικα..παντως εχε το νου σου ότι καθε 3 λεπτα θα θελουν κατι αλλο!

Αποσυνδεδεμένος STELLI

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 09, 2008, 11:59:30 am »
Μου είπαν οτι την πρώτη φορά θα πηγαινω στο σπίτι της μίας οικογένειας την άλλη φορα στο σπίτι της άλλης οικογένειας και τωρα που έφτιαξε ο καιρός θα τα πηγαλινω και στο πάρκο. ευχαριστω πολυ κορίτσια για τις συμβουλές αρχίζω σιγα σιγα να ξεαγχώνομαι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)