PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ανακοινώσεις και θέματα σχετικά με το PDE
Η Κοινότητα του PDE
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
,
alexel
,
Stelios
)
Ο Κενός Τοίχος
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ο Κενός Τοίχος (Αναγνώστηκε 3565 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
BOEMISSA
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
Ο Κενός Τοίχος
«
στις:
Απριλίου 09, 2008, 08:49:29 pm »
Tweet
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το παρακάτω κείμενο. Μου το έστειλε ένας καλός φίλος και πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε.
Ο ΚΕΝΟΣ ΤΟΙΧΟΣ
Δύο άντρες πολύ σοβαρά άρρωστοι, ήταν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Στον έναν επιτρέπονταν να μένει καθιστός μία ώρα το απόγευμα γιατί τον βοηθούσε να φύγουν τα υγρά από τους πνεύμονες.
Το κρεβάτι που βρισκότανε ακριβώς δίπλα στο παράθυρο του δωματίου. Ο άλλος άντρας έπρεπε να βρίσκεται συνέχεια ξαπλωμένος σε ακινησία και ένας μεσότοιχος που βρισκόταν μεταξύ των κρεβατιών δεν του επέτρεπε να κοιτάει έξω από το παράθυρο.
Οι άντρες κατέληξαν να μιλούν ατελείωτα. Μιλούσαν για τις συζύγους τους, τις οικογένειες τους, τα σπίτια τους ,τις δουλειές τους ,την θητεία τους στον στρατό, ακόμα και για το πού είχαν πάει διακοπές. Κάθε απόγευμα ο άντρας που του επιτρεπόταν να μένει καθιστός περιέγραφε στον συγκάτοικό του όλα όσα έβλεπε από το παράθυρο του δωματίου.
Ο άντρας που βρισκόταν σε αναγκαστική ακινησία άρχιζε να καταλαβαίνει πως ζει γι' αυτές τις μοναδικές απογευματινές ώρες που η άποψη του μεγάλωνε και ζωντάνευε από όλη την δραστηριότητα και τα χρώματα του έξω κόσμου.
Το παράθυρο έβλεπε σε ένα πάρκο με μια θαυμάσια λίμνη. Πάπιες και κύκνοι κολυμπούσαν εκεί, και τα παιδιά έπαιζαν με μικρά μοντέλα σκαφών στο νερό. Νεαρά ζευγάρια περπατούσαν πιασμένα χέρι χέρι μέσα στα υπέροχα λουλούδια που είχαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τεράστια παλιά δέντρα στέκονταν με χάρη επάνω στο έδαφος και μια υπέροχη θέα του ουρανοξύστη της πόλης φαινόταν από μακριά.
Καθώς ο άντρας δίπλα στο παράθυρο εξηγούσε όλες αυτές τις όμορφες λεπτομέρειες, ο άντρας στο διπλανό κρεβάτι φαντάζονταν όλα αυτά που άκουγε. Ένα απόγευμα ο άντρας που ήταν δίπλα στο παράθυρο, περιέγραφε μια παρέλαση που περνούσε. Παρόλο που ο άντρας στο διπλανό κρεβάτι δεν μπορούσε να ακούσει τον ήχο της μπάντας ,μπορούσε και μόνο με τα μάτια του μυαλού του να δει τους κλόουν που χόρευαν, τα πολύχρωμα άρματα και τα όμορφα διακοσμημένα αυτοκίνητα και άλογα.
Οι μέρες πέρασαν. Ο άντρας που δεν μπορούσε να δει από το παράθυρο άρχισε να επιτρέπει σπόρους έχθρας να αναπτύσσονται μέσα του. Όσο και να εκτιμούσε τις περιγραφές του συγκατοίκου του, εύχονταν μέσα του να ήταν αυτός ο οποίος θα μπορούσε να δει την θέα από το παράθυρο. Άρχισε να αποστρέφεται το συγκάτοικό του και στο τέλος ο πόθος του να είναι δίπλα στο παράθυρο τον έφερε σε απόγνωση.
Ένα πρωινό σε μια επίσκεψη της νοσοκόμας στο δωμάτιο βρήκε τον άντρα δίπλα στο παράθυρο νεκρό. Είχε πεθάνει ειρηνικά μέσα στον ύπνο του. Λυπημένα κάλεσε τους νοσοκόμους και απομάκρυνε το πτώμα του.
Μετά από ένα χρονικό διάστημα για να μην θεωρηθεί και απρέπεια ο άντρας ζήτησε να μετακινηθεί στο κρεβάτι που βρισκόταν δίπλα στο παράθυρο. Εκείνη με πολλή προθυμία τον μετακίνησε και φρόντισε να είναι άνετος. Σιγά-σιγά στηρίχθηκε με πόνο στον αγκώνα του να σηκωθεί να ρίξει μια ματιά στον έξω κόσμο. Επιτέλους θα μπορούσε να δει τον έξω κόσμο και όλες τις δραστηριότητες του.Αυτό που είδε ήταν ένας κενός τοίχος !
Κάλεσε την νοσοκόμα και την ρώτησε: πώς μπορούσε ο συγκάτοικός μου να βλέπει όλα αυτά που μου περιέγραψε; Πώς μπορούσε να μου μιλάει για τόση ομορφιά και με τόσες λεπτομέρειες, όταν αυτό που φαίνεται από αυτό εδώ το παράθυρο είναι ένας παλιός και βρώμικος τοίχος;
Και η νοσοκόμα του απάντησε : Ω θεέ μου........δεν το ξέρατε πως ο πρώην συγκάτοικος σας ήταν τυφλός ; Δεν μπορούσε να δει καν τον τοίχο, ίσως ήθελε να σας ενθαρρύνει.
Εαν ζείτε μια ζωή βασανίζοντας τον εαυτό σας για το τι έχουν οι άλλοι ,πιθανότατα να χάσετε την χαρά του να γίνετε αποδέκτες σε αυτά που οι άλλοι θέλουν να σας δώσουν.
«
Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2008, 10:45:06 pm από Lenazagor
»
Καταγράφηκε
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Ο ΚΕΝΟΣ ΤΟΙΧΟΣ
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:21:45 »
apinf
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #1 στις:
Απριλίου 09, 2008, 09:22:55 pm »
Πραγματικά πολύ όμορφο...και αληθινό...
Καταγράφηκε
olgalia
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #2 στις:
Απριλίου 09, 2008, 10:01:56 pm »
Πολύ ωραίο boemissa. Ξέρεις από πού είναι;
Καταγράφηκε
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...
leti77
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
Απ: Ο Κενός Τοίχος
«
Απάντηση #3 στις:
Απριλίου 09, 2008, 11:17:21 pm »
Πραγματικα πολυ ωραιο,εμενα προσωπικα με αγγιξε και σε ευχαριστω που το μοιραστηκες μαζι μας.....
Καταγράφηκε
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:21:45 »
Nina P
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
«
Απάντηση #4 στις:
Απριλίου 10, 2008, 12:58:07 am »
Ένα μεγάλο μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ. Η ψυχολογική μου διάθεση είναι πολύ άσχημη, σχεδόν έφτασα πάτος θα έλεγα. Αυτό που διάβασα όμως...παρόλο που ένιωσα θλίψη και βούρκωσα, ένιωσα κάτι να αλλάζει μέσα μου έστω και τόσο τόσο λίγο…αρχικά μέχρι να το επεξεργαστώ καλύτερα…
Σε ευχαριστώ πάλι που το μοιράστηκες μαζί μας
Καταγράφηκε
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.
kathyk
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
να θυμόμαστε..
«
Απάντηση #5 στις:
Απριλίου 10, 2008, 09:21:08 pm »
ΤΟ ΤΟΥ
Καταγράφηκε
Nina P
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
Απ: να θυμόμαστε..
«
Απάντηση #6 στις:
Απριλίου 11, 2008, 01:24:04 am »
Είναι φοβερό και μίλησε και αυτό στην ψυχή μου όπως και το "Ο τοίχος" το διάβασες; Μήπως να το μεταφέρεις εκεί;
Ευχαριστώ για αυτό που διάβασα ....
Καταγράφηκε
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.
kittoulini
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Απ: να θυμόμαστε..
«
Απάντηση #7 στις:
Απριλίου 11, 2008, 01:49:13 am »
τι συγκινητικο!
Καταγράφηκε
shania
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #8 στις:
Απριλίου 11, 2008, 04:28:33 pm »
Ειναι εκπληκτικά και τα 2...
Καταγράφηκε
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
Siobaras
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
1.d4!
«
Απάντηση #9 στις:
Απριλίου 12, 2008, 12:43:28 pm »
ΤΟ
Καταγράφηκε
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...
Αγάπη
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
«
Απάντηση #10 στις:
Απριλίου 15, 2008, 01:11:26 am »
Δυστυχώς,είναι πλέον αργά...............
Μακάρι να τα έβλεπα έτσι τα πράγματα νωρίτερα.
Καταγράφηκε
Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.
mat
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #11 στις:
Απριλίου 15, 2008, 08:16:44 am »
Παράθεση από: Αγάπη στις Απριλίου 15, 2008, 01:11:26 am
Δυστυχώς,είναι πλέον αργά...............
Nαι βρε Αγάπη είναι που είσαι και 92 χρονών και....
Καταγράφηκε
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα
maraki_
Προχωρημένο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #12 στις:
Απριλίου 15, 2008, 09:20:06 am »
mat δεν ξερεις τι εννοει η Αγάπη, με αυτό που λέει και τι μπορεί να έχει περάσει...θα μπορουσες να την ρωτησεις πρωτα για το τι εννοει....
Καταγράφηκε
Αγάπη
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
«
Απάντηση #13 στις:
Απριλίου 16, 2008, 03:32:31 pm »
Κι όμως..................νομίζω ότι ξέρει...........
Καταγράφηκε
Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ανακοινώσεις και θέματα σχετικά με το PDE
Η Κοινότητα του PDE
(Συντονιστές: