*

Αποστολέας Θέμα: Ανακοινώθηκε η νέα ρύθμιση!!!  (Αναγνώστηκε 17036 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ: Ανακοινώθηκε η νέα ρύθμιση!!!
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 16, 2008, 07:57:43 pm »
Λες να είναι εβδομάδες .Αφου 5 Μαϊου θα γίνουν οι αιτήσεις για αναπληρωτές.
Μάλλον θα έχουμε και 3 πίνακες τώρα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:14:28 »

Αποσυνδεδεμένος englishland

• Νέο μέλος
  • *
  • μια ζωη την έχουμε
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 16, 2008, 09:12:08 pm »
καλησπερα σε όλους παιδια,
τωρα μολις μπήκα στο φόρουμ και κατατοπιστηκα αρκετα μπορω να πω αλλα ταυτοχρονα δεν εχω καταλαβει για τον κλαδο μου[πε06]  ποσα απο  αυτα τα ατομα με την μεγαλη προυπηρεσια θα διοριστουν φετος.104 συμφωνα με το 40% και ποσοι ακομα; και κατι ακομα,γιατι η βαση διορισμου να παει στα 21 μορια αφου ο τελευταιος περσι διοριστηκε με 19,555.μηπως ηταν περισσοτερα τα ατομα που διοριστηκαν;εινα σιγουρο οτι το 40% θα διατηρηθει.αυτοι που θα διοριζονται απο εδω και περα με το 40% δεν θα δινουν ασεπ,  ή λαθος καταλαβα; αν μπορει καποιος ας βοηθησει..

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 16, 2008, 09:58:54 pm »
ένα σημαντικό θέμα είναι ποιοι θα επιλέγουν πρώτοι περιοχή τοποθέτησης.θα ισχύσει ότι και παλαιότερα δηλαδή πρώτα 24μηνο μετά 40 τοις εκατό και μετά ασεπ ή θα γίνουν αλλαγές?γνωρίζει κάποιος κάτι?

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 16, 2008, 10:06:51 pm »
Ας μου εξηγήσει κάποιος ποιο το νόημα του 40μηνου(χωρίς ΑΣΕΠ) μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού υπάρχει και το 40% (από το ποσοστό 60-40).
'Η μήπως είναι ουσιαστικά μόνο για συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως γυμναστές και τεχνικές ειδικότητες;
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:14:28 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 16, 2008, 11:16:27 pm »
Θα σου πω πως το βλέπω εγω.Οι 40μηνίτες θα διοριστουν έξτρα απο το 40% και το 24μηνο.Στην προκειμένη περίπτωση ευνοούνται οι Γυμναστές που έχουν 65 μήνες και οι διορισμοί με το σταγονόμετρο.
Και οι άλλοι κλάδοι ευνοούνται, έστω και αν έχουν απο 5 άτομα.Εδω όμως κάποιοι προτιμούν την αναπλήρωση για να είναι στον τόπο τους και αν συνεχίσουν έτσι ενω έχουν την δυνατότητα να φύγουν με επιπλέον διορισμό θα παίρνουν θέση απο καποιο άλλον στην αναπλήρωση

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 16, 2008, 11:54:28 pm »
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από τη νέα ρύθμιση είναι το εξής:
Για να απορροφηθούν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι (40μηνίτες και 24μηνίτες) στα επόμενα χρόνια, σε κάποιες ειδικότητες που αυτοί είναι αρκετοί, θα περιοριστούν αισθητά τα άτομα που θα διοριστούν με το 60%-40%. Κι αυτό γιατί οι διορισμοί της νέας ρύθμισης είναι πέρα του 60%-40%. Έτσι πάλι, όπως έγινε και με το 30μηνο, οι χαμένοι της υπόθεσης θα είναι οι του 60% του ΑΣΕΠ χωρίς προϋπηρεσία που θα δουν τελικά ότι δεν αποτελούν το 60% των συνολικών διορισμών ανά χρονιά αλλά κάτι λιγότερο (το πόσο λιγότερο εξαρτάται από τον αριθμό των συναδέλφων που ευνοούνται από τη ρύθμιση).

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 17, 2008, 12:00:51 am »
Μπορεί και αυτό να συμβαίνει.Οταν ανακοινωθούν οι θέσεις του 40%-60%αν αποκλίνουν απο τις προϋγούμενες προς τα κάτω  τότε οντως θα είναι έτσι.Αλλά στους ΠΕ02 είπανε για 280 24μηνίτες και στον νέο διαγωνισμό θα πάρει 300 επιπλέον.Εδω έχουμε αύξηση των θέσεων σε σχέση με το 2006

Αποσυνδεδεμένος marina21

• Πλήρες μέλος
  • Ν'αγαπάς την ευθύνη
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 17, 2008, 12:04:02 am »
Εγώ πάντως μπερδεύτηκα πραγματικά!!  ???
Μπορείτε να τα εξηγήσετε πιο απλά γιατί είμαι πρώτη φορά αναπληρώτρια δασκάλα και έχω μπερδευτεί?
Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρες

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 17, 2008, 12:24:01 am »
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από τη νέα ρύθμιση είναι το εξής:
Για να απορροφηθούν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι (40μηνίτες και 24μηνίτες) στα επόμενα χρόνια, σε κάποιες ειδικότητες που αυτοί είναι αρκετοί, θα περιοριστούν αισθητά τα άτομα που θα διοριστούν με το 60%-40%. Κι αυτό γιατί οι διορισμοί της νέας ρύθμισης είναι πέρα του 60%-40%. Έτσι πάλι, όπως έγινε και με το 30μηνο, οι χαμένοι της υπόθεσης θα είναι οι του 60% του ΑΣΕΠ χωρίς προϋπηρεσία που θα δουν τελικά ότι δεν αποτελούν το 60% των συνολικών διορισμών ανά χρονιά αλλά κάτι λιγότερο (το πόσο λιγότερο εξαρτάται από τον αριθμό των συναδέλφων που ευνοούνται από τη ρύθμιση).
Και εγώ πιστεύω ότι, παρόλο που λένε ότι οι ρυθμίσεις 24μηνο-40μηνο είναι πέρα του 60-40%, τελικά ο αριθμός των διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ για την επόμενη διετία θα είναι μικρότερος. Άλλη μία ρύθμιση εις βάρος του "60%".

Αποσυνδεδεμένος rodos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 17, 2008, 02:11:47 am »
καλησπέρα σε όλους. Είμαι φιλόλογος και φέτος θα έχω περίπου 22 μήνες πλασματική (από δυσπρόσιτα) και 17 για διορισμό. Από τη νέα χρονιά προφανώς πηγαίνω αναπληρώτρια. Με τη νέα ρύθμιση πρέπει να δώσω απαραιτήτως ασεπ και να είμαι επιτυχούσα για να διοριστώ ή παραμένει το 60%- 40%;γιατί πανικοβλήθηκα.

Αποσυνδεδεμένος stellakl

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 17, 2008, 05:47:42 am »
Με την νέα ρύθμιση τα νέα δεν είναι ευχάριστα για κανέναν!  Το υπουργείο θα προκηρύσσει κάθε φορά τον ελάχιστο δυνατό αριθμό ανά ειδικότητα στον ΑΣΕΠ και κατά συνέπεια  το 60% θα μειωθεί αλλά και το 40%. Θα σκοτώνονται όλοι για 1 ώρα διδασκαλίας για να μαζευτεί το 24μηνο. Πράγμα δύσκολο και απάνθρωπο. Ευνοημένοι θα είναι μόνο οι φετινοί διοριστέοι και ΑΝ.
Γιατί θα πρέπει να σας θυμίσω ότι την προηγούμενη χρονιά ο αριθμός που διορίστηκε από το 40% σε κάθε ειδικότητα ήταν πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που έπρεπε σχεδόν ο διπλάσιος οπότε  γιατί το υπουργείο να μην ισχυριστεί ότι το ποσοστό της διετίας διορίστηκε πέρυσι άρα φέτος θα διοριστούν μόνο αυτοί που καλύπτουν τις προϋποθέσεις της ρύθμισης;;;
Η ΠΕΑ που χαίρεται για το κατόρθωμα της αυτά τα σκέφτηκε;

Αποσυνδεδεμένος tempo

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 17, 2008, 07:21:27 am »
καλημέρα φίλοι/φίλες και συνχαρητήρια σε όσους διορίζονται με τη νέα ρύθμιση.

Αυτό που μένει είναι νομίζω να διευκρινηστούν τα 2 μεγάλα ερωτήματα:

1. όταν λέει ΑΣΕΠ εννοεί οποιονδήποτε (παρελθοντικό ή μελλοντικό);
2. απο πότε θα ισχύσει η ρύθμιση; Νομίζω ότι αν ισχύσει απο φέτος αυτόματα η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι οποιονδήποτε ΑΣΕΠ.

τι λέτε, έχετε κάποια ιδέα απο που μπορούμε να πάρουμε διευκρινήσεις για τα παραπάνω?

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 17, 2008, 07:41:38 am »
Καλημέρα! Πιστεύω ότι κάποια στιγμή η επιτυχία στο ΑΣΕΠ ως προϋπόθεση θα επεκταθεί και στο 40%, καθώς τώρα (και κυρίως σε βάθος χρόνου) δημιουργείται το εξής παράλογο: Για να επωφεληθεί κάποιος από τη νέα ρύθμιση θα πρέπει να συμπληρώνει 24μηνο και να είναι επιτυχών του ΑΣΕΠ, ενώ με το 40% θα μπορεί να διοριστεί με μικρότερη προϋπηρεσία και χωρίς ΑΣΕΠ...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 17, 2008, 07:51:14 am από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος praeceptor

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ02 & ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 17, 2008, 07:43:30 am »
Με οποιονδήποτε ΑΣΕΠ και με συμπλήρωση 24 μηνών
vanitas vanitatis
omnia vanitas