*

Αποστολέας Θέμα: Διδακτορικό (varia)  (Αναγνώστηκε 280184 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διδακτορικό (varia)
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 08:00:02 pm »
Οχι απαραιτητα, αν και σε μεγαλα παν/μια εχω ακουσει να ειναι η συνηθης πρακτικη δλδ. να εισαι το τσιρακι του, αλλα στα πλαισια του καθε διδακτορικου και κυριως προς το τελος του, σου αναθετουν να διδαξεις ενα μαθημα κυριως στους πρωτοετεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:20:46 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 08:55:33 pm »
Είμαι στο 5ο (και ελπίζω τελευταίο) έτος part time διδακτορικού στην Αγγλία.

Αν ήξερα τι θα αντιμετώπιζα και πόση δουλειά θα έπρεπε να κάνω (όχι για τους καθηγητές, αλλά για να τα βγάλω πέρα) δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινούσα.... Από τη στιγμή που ξεκίνησα, όμως, δεν υπήρχε και περίπτωση να το σταματήσω στη μέση.

Μιλάμε για 15ωρα διαβάσματος σχεδόν καθημερινά (ευτυχώς ήμουν από τους τελευταίους που πήραν εκπαιδευτική άδεια), για διορθώσεις σε επίπεδο λέξεων (όχι διαγραφή κειμένου), για συμμετοχές σε συνέδρια και παρουσιάσεις της έρευνας (όσο άγχος συμπεριλαμβάνει αυτό), για διδασκαλίες σε φοιτητές και εποπτεία διπλωματικών, για παρουσιάσεις ενδο-πανεπιστημιακές, για αξιολόγηση της έρευνας από ένδο και εξω-πανεπιστημιακούς, για υποχρεωτικές δημοσιεύσεις άρθρων σε διεθνή περιοδικά.......και τόσα άλλα.............
Και φέτος, ευτυχώς λίγο λιγότερα, λόγω του σημείου που βρίσκομαι (κοντά στο τέλος) γιατί με την επιστροφή στη δουλειά δεν βγαίνει με τίποτα........
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος F.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 09:50:39 pm »
Ειμαι μητερα με 2 παιδια και χωρις σταθερη δουλεια. Μια χρονια εργαζομαι σε σχολειο και την αλλη κανω ιδιαιτερα...
Δεν ξερω τι να κανω....μαλλον τελικα αν εισαι διορισμενος μπορεις να καταφερεις ενα διδακτορικο υπο την προυποθεση να εχεις αδεια...  :-\

Δεν καταλαβαινω το εξης....ταξιδια και παρουσιασεις σε συνεδραι οκ! αλλα διορθωσεις γρπωτων και επιτηρησεις που κολλαει με το διδακτορικο? εισαι το τσιρακι του καθηγητη? ???

Μιλουσα για την Ελλαδα και πιο συγκεκριμενα για τις αθηναικες σχολες οπως σου ειπα.. ναι αυτο ειναι στανταρ σε εκεινη την περιπτωση... οσο για Αγγλια ο συγκατοικος μου που εκανε διδακτορικο (full time) ηταν ενας φοιτητης με δικο τοι γραφειο στο πανεπιστημιο (αναμεσα στους υπολοιπους υποψηφιους διδακτορες) και ηταν 9-5 ωρες γραφειου εκει και συνεχιζε και στο σπιτι μετα. Οχι οτι ηταν εγκλειστος, καμμια σχεση ολα τα εκανε αλλα ομως ειχε αυτο που λεμε συγκεκριμενο ωραριο και συγκεκριμενες απαιτησεις απο ερευνητε,ς επιβλεποντες κτλ καθε μηνα τουλαχιστον, αλλα μονο σε ο,τι αφορουσε στη δουλεια αυτη και οχι στο να κανει το τσιρακι τους (τελευταιο ετος δε τον προλαβα για να ξερω ακριβως αλλα δεν νομιζω οτι σου βαζουν "χαμαλοδουλεια" οπως εδω). Θα σου προτεινα ως εναλλακτικη λυση αφου μαλλον λογω οικογενειας να πας Αγγλια θα σου ειναι δυσκολο, να ψαξεις για καθηγητες σε περιφερειακα πανεπιστημια της χωρας μας... ειναι κατα πολυ πιο φυσιολογικοι και συννενοησιμοι (και πολυ συχνα πιο νεοι) απο τους υπεραιωνοβιους -κυριολεκτικα- Αθηναιους. Ο καθηγητης παιζει ρολο βασικο και αν βρεις καποιον στον τομεα που θελεις προσπαθησε το, δες τι θελουν κτλ. Ποτε δεν ξερεις.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 10:49:06 am »
Όντως, χαμαλοδουλειά δεν είχα και εγώ ποτέ. Ό,τι έκανα ήταν για μένα, το όνομα των εποπτών αν ήθελα το έβαζα, διδασκαλίες και εποπτείες είχα υποχρεωτικά αλλά τις πληρωνόμουν. Επίσης, είχα γραφείο, όχι μόνη μου αλλά με άλλους 4 ερευνητές (όχι μόνο υποψήφιους διδάκτορες), είχα πληρωμένη τη συμμετοχή σε ένα συνέδριο το χρόνο, είχα πρόσβαση σε όλες της βιβλιοθήκες της χώρας, κωδικούς για πρόσβαση σε πάρα πολλές βάσεις δεδομένων κλπ κλπ. Και το πιο βασικό, καθηγήτρια που όταν της στέλνω κείμενα, σε 1 εβδομάδα έχω σχόλια και παρατηρήσεις.

Συγκρίνοντας τα όλα αυτά με φίλες μου που κάνουν διδακτορικό σε Ελληνικό πανεπιστήμιο. Χαμαλοδουλειά σε όλο της το μεγαλείο! Επιτηρήσεις, άρθρα, θέματα εξετάσεων για τον καθηγητή χωρίς πληρωμή φυσικά, περιορισμένη πρόσβαση σε επιστημονικά περιοδικά (γιατί πολύ απλά το πανεπιστήμιο δεν πλήρωνε για να έχει πρόσβαση), κείμενα που για 4 και 5 μήνες δεν διάβαζε ο καθηγητής.... και άλλα όμορφα....
Όμως, σε σχέση με μένα, πολύ λιγότερο διάβασμα, καμία απαίτηση για δημοσίευση ή παρουσία σε διεθνές συνέδριο....
Ίσως είναι και τα θέματα φυσικά

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:20:46 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 11:22:08 am »
και βλέπεις τελικά κάτοχοι διδακτορικών να υποβάλλουν αιτήσεις σε ΙΕΚ, και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ για να διδάξουν χρήση υπολογιστών και εφαρμογές γραφείου (word, excel κλπ) και να μην τους παίρνουν κιόλας!!

μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικούς καλούς λόγους γιατί κανείς να κάνει διδακτορικό σήμερα?

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 11:30:36 am »
φοβαμαι οτι εχεις δικαιο.... :-\

Αποσυνδεδεμένος ducati

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 12:03:33 pm »
Εγώ εκπόνησα διδακτορική διατριβή καθαρά για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Είχα ήδη διοριστεί στην εκπαίδευση και δεν το ήθελα ως επιπλέον προσόν. Ολοκλήρωσα στα 4 χρόνια, ό,τι έκανα για να "βοηθήσω" τον καθηγητή το έκανα με απόλυτη συνείδηση του τι κάνω και μου άρεσε πάρα πολύ, πήγα σε συνέδρια στο εξωτερικό, δημοσίευσα εργασίες μου και συνεργάστηκα άψογα και με τον επόπτη και με τα άλλα δυο μέλη της επιτροπής. Ελληνικό πανεπιστήμιο, χωρίς δίδακτρα, υψηλό επίπεδο, συνεργασία σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι η δική μου "αλήθεια". Άλλοι ίσως το βίωσαν διαφορετικά. Ωστόσο, καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις. 

Αποσυνδεδεμένος arlekinos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 12:30:40 pm »
Ακολουθεί η "αλήθεια" κάποιου που παράτησε το διδακτορικό σε αγγλικό πανεπιστήμιο μετά από δύο χρόνια:

Για τα βρετανικά πανεπιστήμια η Emmaki τα λέει σωστά σε γενικές γραμμές, κάποιες προσθαφαιρέσεις:
- Ο επιβλέπων καθηγητής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο την όλη διαδικασία. Και δυστυχώς δεν είναι όλοι συνεργάσιμοι. Γνωρίζω αρκετά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν ταλαιπωρηθεί για χρόνια λόγω κακής σχέσης με τον supervisor.
- Όσο καιρό έμεινα στην Αγγλία γνώρισα 20-25 μεσόγειους διδακτορικούς φοιτητές (Ιταλούς, Ισπανούς, Έλληνες, Πορτογάλους). ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τελείωσε το διδακτορικό στα 3 χρόνια. Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 12:40:12 pm »
ναι ετσι είναι με τους 407.
αρκει να δεις λίστες προσληφθέντων σε ΙΕΚ, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, ΣΔΕ, κλπ και θα δεις πολλά ονόματα που πριν είχαν μια καλύτερη θέση σε πανεπιστήμιο αντάξια των προσόντων τους (κατοχή διδακτορικού δηλαδη).
και όχι μόνο αυτό, είναι και πολλοί που δεν τους πήραν ούτε εκεί ενώ εχουν διδακτορικό!!!

δεν είναι να τρελενεται κανείς;
εγώ είδα άτομο κάτοχο διδακτορικού να μπαίνει ταμείο ανεργίας γιατί ούτε σταΙΕΚ δεν τον πήραν. έκανε ένσταση βέβαια αλλά καλά ξεμπερδέματα στην Ελλάδα....

γιαυτό ρώτησα πριν, γιατί κάποιος να κάνει διδακτορικό σήμερα; (δεν μείωσα προς θεού κάποιον που έχει διδακτορικό ή που έχει ξεκινήσει να κάνει.)

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 01:32:56 pm »
Εγώ εκπόνησα διδακτορική διατριβή καθαρά για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Είχα ήδη διοριστεί στην εκπαίδευση και δεν το ήθελα ως επιπλέον προσόν. Ολοκλήρωσα στα 4 χρόνια, ό,τι έκανα για να "βοηθήσω" τον καθηγητή το έκανα με απόλυτη συνείδηση του τι κάνω και μου άρεσε πάρα πολύ, πήγα σε συνέδρια στο εξωτερικό, δημοσίευσα εργασίες μου και συνεργάστηκα άψογα και με τον επόπτη και με τα άλλα δυο μέλη της επιτροπής. Ελληνικό πανεπιστήμιο, χωρίς δίδακτρα, υψηλό επίπεδο, συνεργασία σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι η δική μου "αλήθεια". Άλλοι ίσως το βίωσαν διαφορετικά. Ωστόσο, καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις.
σε ποια πολυ κατοικεις και τι θεμα ειχε το διδακτορικο σου?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 04:20:14 pm »
Εγώ εκπόνησα διδακτορική διατριβή καθαρά για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Είχα ήδη διοριστεί στην εκπαίδευση και δεν το ήθελα ως επιπλέον προσόν.

Αυτό ισχύει και για μένα 100%.
Το διδακτορικό είναι καθαρή τρέλλα για μένα. Είναι μια ευκαιρία να ασχοληθώ πιο πολύ με έναν τομέα που μου αρέσει πάρα πολύ.
Από εκεί και πέρα, δεν προσβλέπω στην κατάληψη κάποιας θέσης σε πανεπιστήμιο (δεν τρέφω αυταπάτες, ξέρω πολύ καλά πώς λειτουργεί ο χώρος). Διορισμένη είμαι και μάλιστα εργάζομαι σε τομέα που αγαπώ πολύ και που το αντικέιμενο μου δεν έχει σχέση με την έρευνα μου, άρα ούτε και στη δουλειά μου θα με βοηθήσει....

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 07:01:24 pm »
Το διδακτορικό πιστεύω αξίζει να το κάνει κάποιος που έχει δεσει τον γαιδαρό του, δηλ είναι διορισμένος και το κάνει για το μεράκι του, αλλά δεν εξαρτάται από αυτό.
Στις καλές εποχές τράβαγες και μια εκπαιδευτική αδεια 4-5 χρόνια, ο μισθός έτρεχε και έκανες το διδακτορικό σου.

Από έτσι το κάνω και εγώ χωρίς δεύτερη σκέψη!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 11:41:27 pm »
μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικούς καλούς λόγους γιατί κανείς να κάνει διδακτορικό σήμερα?

Επειδή γουστάρει το αντικείμενό του και την έρευνα, και θέλει μετά να φύγει από την Ελλάδα ρίχνοντας μαύρη πέτρα στη μίζερη κομματικοκρατία..
Όποιος το κάνει μόνο για τα 3-4 μόρια σε ΑΣΕΠ, ή για να προαχθεί σε διευθυντική θέση (αν είναι ήδη διορισμένος/βολεμένος), τότε είναι λάθος.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος solil

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 12:35:05 am »

Επειδή γουστάρει το αντικείμενό του και την έρευνα, και θέλει μετά να φύγει από την Ελλάδα...

Συμφωνώ απόλυτα ως προς το πρώτο κομμάτι, το κάνει κάποιος επειδή έχει το "μικρόβιο" της έρευνας πάνω στο αντικείμενό του.

Ως προς τον άλλο λόγο που αναφέρεις, το ότι δηλαδή θέλει να φύγει έξω, είναι κάπως υποκειμενικό. Εγώ, ας πούμε, ξεκίνησα τώρα το διδακτορικό και δεν έχω σκοπό να φύγω (ποτέ δεν ξέρεις βέβαια...). Είμαι αναπληρώτρια στον τόπο μου τα τελευταία 2 χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι στην ίδια κατάσταση τα επόμενα χρόνια αφού δεν πρόκειται να διοριστώ άμεσα (παρ'ότι διοριστέα από το 2010), άρα, γιατί να μην επενδύσω αυτά τα χρόνια κάπου; Ας τελειώσω και στα 5 χρόνια, δεν πειράζει... καλά να είμαστε να δουλεύουμε και να διαβάζουμε (και να 'χουμε λεφτά για τα ταξίδια)!  :)

edit: Αλήθεια, το "varia" στον τίτλο του θέματος τι είναι; παραπέμπει σε κάτι; αδυνατώ να σκεφτώ τέτοια ώρα!  :o
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 08, 2012, 12:37:32 am από solil »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182594
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144