jimpan και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι . Δεν έχει σημασία πως ήρθε ο καθένας. οσοι έχουν πάρει μετάθεση (κανονική ή αμοιβαία) και όσοι είναι στην διάθεση ΠΥΣΔΕ (2η χρονιά νεοδιόριστοι και άλλοι) μπαίνουν στο ίδιο "τσουβάλι".
βασει του α.14 πδ 50/96 " Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν ή τοποθετήθηκαν στη σχολική μονάδα το ίδιο σχολικό έτος, εκτός των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν ως υπεράριθμοι, θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα. Σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.Δ" και σε συνδυασμο με το πδ 100/97 που αναφερεται ουσιαστικα σε ομοιες διαδικασίες και για τις λειτουργικες υπεραριθμιες, τοτε λειτουργικα υπεραριθμος πρεπει να χαρακτηριστει, εφοσον δεν εκανε αιτηση κανεις, αυτος που εχει τα λιγοτερα μορια.Ως προς το ενδεχόμενο αυτος που εκανε αιτηση αμοιβαιας μεταθεσης να εχει καποιου τυπου ειδικη προτεραιοτητα, προσωπικα δεν εχω διαβασει καποιο σχετικο εγγραφο
Για να ξεκαθαρίσω και πάλι αυτό που ρωτάωΣτην πρωτοβάθμια η "οργανικότητα" των σχολικών μονάδων είναι σταθερή και αλλάζει μόνο με υποβιβασμό του σχολείου; Δηλαδή αν σε ενα σχολείο η οργανικότητα είναι 13 ΠΕ70, αυτό σημαίνει ότι στο σχολείο αυτό θα πρέπει να υπηρετούν 13 οργανικά ανεξάρτητα αν 2 απο αυτούς βγαίνουν κάθε χρόνο λειτουργικά υπεραριθμοι; (οπότε και στις οργανικές τοποθετήσεις θα δίνονται τόσες θέσεις ώστε να συμπληρωθεί το 13). Και ότι για να αλλάξει αυτή η "οργανικότητα" θα πρέπει να πάρει απόφαση το ΠΥΣΠΕ;Και πάλι ευχαριστώΑν υπάρχουν ΦΕΚ γι ατα παραπάνω ας τα ανεβάσει κάποιος.
ναι, αλλά προϋπόθεση για την αμοιβαία είναι η οργανική και η μη υπεραριθμία μεταξύ άλλων , άρα είναι δυνατόν να να κριθεί ο μετατιθέμενος τελικά υπεράριθμος στο σχολείο όπου δεν ήταν αυτός που έφυγε και μάλιστα την ίδια χρονιά ; μου φαίνεται κάπως. το αρμόδιο υπηρεσιακό τι θα πει;
Καλησπέρα συνάδελφοι!Είμαι νεοδιόριστος και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την προϋπηρεσία που πρέπει να καταθέσω: Την ημέρα που ορκίστηκα κατέθεσα μία βεβαίωση προϋπηρεσίας από ΔΙΕΚ προσδοκώντας μήπως αναγνωριστεί μισθολογικά. Δεν κατέθεσα τις άλλες βεβαιώσεις μου από τα ΔΙΕΚ επειδή δούλευα παράλληλα και σε άλλη δημόσια θέση(όχι εκπαιδευτική) και δεν είχε νόημα να αναγνωριστούν μισθολογικά.Εντούτοις διάβασα στην περσινή εγκύκλιο μεταθέσεων ότι μετρούν τα ΔΙΕΚ ως μόρια μετάθεσης εφ' όσον αναγνωριστούν μισθολογικά. Προφανώς δεν μπορώ(ούτε και θέλω) να πάρω μετάθεση αλλά με ενδιαφέρουν τα μόρια για την οριστική τοποθέτηση. Μάλιστα όπως τα υπολογίζω, μπορεί ακόμα και ένα μόριο να κάνει τη διαφορά.Πρέπει να καταθέσω τις προϋπηρεσίες από τα ΔΙΕΚ; Πρέπει να το κάνω τώρα ή όταν γίνουν οι αιτήσεις για τις μεταθέσεις;Παρακαλώ θερμά για τα φώτα σας!
Αν συμπίπτει με χρόνο αναπληρωτή πλήρους ωραρίου δεν υπολογίζεται ούτε για μετάθεση, ούτε για μισθολογική κατάταξη.