georgen και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επιπλεον θα σου ελεγα, με βαση την προσωπ εμπειρια που εχω απ οσες απαντησεις ενστασεων πυσδε εχω δει, τα εξης:Συγκεκριμένα γράφει:"Οι εκπαιδευτικοί που δεν επιθυμούν ή δεν κατέστη δυνατόν ειναι πιθανον στο σημειο αυτο να έγραφε το πυσδε "..ο νομοθετης ελαβε μνεια για υποβολη δηλωσης σχολειων για βελτιωση για όσους δεν επιθυμουσαν να κανουν άρση υπεραριθμιας ή επιθυμουσαν πλην ομως δεν κατεστη εφικτο. Εαν επιθυμουσε να λαβει μνεια και για όσους έκαναν, τελικά, αρση υπεραριθμιας θα το διατύπωνε ρητά στο εν λογω εδάφιο να τοποθετηθούν σε σχολεία της ίδιας ή όμορης ομάδας, σύμφωνα με την ανωτέρω διαδικασία, μπορούν να τοποθετηθούν ύστερα από δήλωσή τους σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης κατά τη διαδικασία των βελτιώσεων - οριστικών τοποθετήσεων, συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση- βελτίωση – οριστική τοποθέτηση (σε περίπτωση που δεν έχουν υποβάλει αίτηση βελτίωσης θέσης) ."Αναφέρεται στη δυνατότητα του υπεράριθμου να συμμετάσχει στη διαδικασία των βελτιώσεων,ακόμη κι αν δεν έχει κάνει αίτηση βελτίωσης. Εγώ έχω κάνει αίτηση βελτίωσης. Άρα έχω δικαίωμα συμμετοχής άσχετα με την υπεραριθμία.Εγώ συνάδελφοι το βλέπω ως εξής: Θεωρητικά η ρύθμιση της υπεραριθμίας είναι μια διαδικασία που εξαναγκάζεσαι να ακολουθήσεις. Πρακτικά βέβαια μόνο θετικά έχει.Αντίθετα η βελτίωση είναι μια μεταβολή που επιδιώκεις και επιθυμείς. Συνεπώς, μπαίνω στην διαδικασία της ρύθμισης αναγκαστικά αλλά δε σημαίνει πως αυτό θα πρέπει να μου στερήσει τη δυνατότητα της βελτίωσης γιατί τότε θα έμοιαζε με τιμωρία. Επίσης υπάρχει και τυπικο κωλυμα της αιτησης βελτιωσης που θα κανεις (μετα την τοποθετηση σου ως υπεραριθμου) μιας και συμφωνα με το αρθρο 15 του πδ 50 "Οι Προϊστάμενοι των διευθύνσεων αφού διαπιστώσουν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις μετάθεσης ή τοποθέτησης ελέγχουν και βεβαιώνουν την ορθότητα και πληρότητα των δικαιολογητικών και τέλος προσδιορίζουν τις μονάδες μετάθεσης - τοποθέτησης κάθε εκπαιδευτικού κατά κριτήριο και στο σύνολό τους. Στη συνέχεια, συντάσσουν πίνακες των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση -δήλωση κατά κατηγορία στους οποίους περιέχονται το ονοματεπώνυμο, ο κλάδος, η ειδικότητα, η οργανική θέση .." και η οποια δε θα ειναι πλεον η ιδια για να θεωρηθει η δηλωση βελτιωσης του μαιου συνεχεια της αιτησης μεταθεσης απο σχολειο σε σχολειο της ιδιας ποεριοχης που ειχες κανει τον οκτωβρη, αφου στο πδ 50 η διαδικασια της αιτησης μεταθεσης οκτωβρη ειναι άρρηκτα συνδεδεμενη (αρ 15 παρ 7) με την δηλωση σχολειων του απριλη-μαηΦυσικά θέμα υπηρέτησης νέας οργανικής ,όπως έγραψε κάποιος συνάδελφος,δεν υφίσταται.ΥΓ. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που απάντησαν άμεσα.
Εμείς που πήραμε μετάθεση,θα κάνουμε αίτηση τώρα για δήλωση σχολείων; γιατί είδα στη δευτεροβαθμιαΈχει βγει αίτηση μόνο για τους υπεραριθμους..
Ναι, θα κάνουμε. Θα βγει πρόσκληση μετά την τοποθέτηση των υπεράριθμων.
Πάντως, σε ΔΔΕ μεγάλου (σε έκταση) νομού, η ανακοίνωση των οργανικών κενών και πλεονασμάτων συνοδεύτηκε από τη σαφέστατη επισήμανση ότι "η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά τις εθνικές εκλογές".
ε, είναι παλιός, ξέρει. είναι υπηρεσιακές μεταβολές. τελεία. (η επεξεργασία προχωρά , υπογραφές δεν πέφτουν)
Εδώ που τα λέμε πάντως, σε τέτοιες υπηρεσιακές μεταβολές που είναι απολύτως μετρήσιμες με μόρια
Υπάρχει σε πάρα πολλές ενημερώσεις,μπορείς να την αναζητήσεις, η εξής επισήμανση:"Αν κάποιος υπεράριθμος τοποθετήθηκε με τη διαδικασία άρσης της υπεραριθμίας μετά από αίτησή του σε οργανικό κενό σχολικής μονάδας, μπορεί, αν θέλει, εκ νέου αμέσως μετά, εφόσον έκανε αίτηση το Νοέμβριο για βελτίωση θέσης, να διεκδικήσει νέα τοποθέτηση-βελτίωση θέσης συνεξεταζόμενος ενιαία με όλους όσους ζητούν βελτίωση θέσης ή τοποθέτησης λόγω μετάθεσης".Συνεπώς μάλλον έχω δίκιο ,συνάδελφε.
Συνεπώς μάλλον έχω δίκιο ,συνάδελφε.