PANAS, Goat και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γι' αυτό όποιος ζητάει βελτίωση θέσης πρέπει να δηλώνει τα σχολεία που τον ενδιαφέρουν ανεξάρτητα αν φαίνεται κενό πριν την έναρξη της πρώτης φάσης. Είναι τόσο απλό. Αν προκύψει κενό δεν θα χρειαστεί β φάση. Θα το πάρει στην πρώτη φάση.
Συν/φοι καλησπέρα. Αν κάποιος παρει οργανική τοποθέτηση μετά από μετάθεση κ ζητήσει απόσπαση εντός πυσδε στο καπάκι, ξεχρεώνει οργανική? Ή αυτό ισχύει μόνο για τους νεοδιοριστους?
Όχι, χρωστάει την υπηρέτηση, πράγμα που τον ενδιαφέρει αν θέλει να ζητήσει βελτίωση ή νέα μετάθεση
Ευχαριστώ πολύ, αυτό ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες?
Σε συνέχεια της συζήτησης που είχα κανει με τον gtΠΕ02 και με άλλους στο παρελθόν για την υποχρεωτική υπηρέτηση ή όχι του οργανικού κενού μετά από μετάθεση που όμως έχει δοθεί στον εκπαιδευτικό (ως τελευταίος στα μόρια) χωρίς να το έχει δηλώσει, αναφέρω το εξής. Στην ειδικότητα μου υπήρχαν αρχικά 2 κενά και ήμασταν δύο μετατιθέμενοι (δεν υπήρχε συνάδελφος στη διάθεση ή υπεράριθμος στην ειδικότητά μου). Στην πρώτη φάση ο συνάδελφος που μετατέθηκε μαζί μου πήρε το καλύτερο θεωρητικά από τα δύο κενά έχοντας περισσότερα μόρια από μένα, ενώ εγώ που δεν είχα δηλώσει το δεύτερο (θεωρητικά χειρότερο) κενό δεν τοποθετήθηκα πουθενά όπως ήταν αναμενόμενο. Στη 2η φάση προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε και πάλι το ας πούμε "κακό" κενό και λογικά ως ο μοναδικός στη διάθεση πλέον του πυσδε στην ειδικότητά μου έπρεπε να το πάρω με τοποθέτηση ανεξάρτητα αν το δήλωνα. Δέχτηκα λοιπόν τηλεφώνημα από τη ΔΔΕ που ανήκω λέγοντάς μου ότι έχει βγει εκ νέου το κενό και πρέπει να το δηλώσω. Υπενθυμίζοντας στην υπάλληλο ότι με βάση τον νόμο δεν είμαι υποχρεωμένος να το δηλώσω (ας με τοποθετήσει το πυσδε ως τελευταιο στα μόρια της είπα επί λέξει) δέχτηκα μία πίεση σε έντονο ύφος ότι αφού είναι ένα το κενό πρέπει και να το δηλώσω καθώς θα το πάρω έτσι κ αλλιώς στο τέλος. Φυσικά της επανέλαβα ότι δεν θα κάνω νέα αίτηση με αυτο το κενό μέσα και κλείσαμε το τηλέφωνο. Γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι πολύ έμπειρη για να μη γνωρίζει τον νόμο, αναρωτιέμαι γιατί με πίεσε να κάνω τη δήλωση του κενού. Ενδεχομένως ισχύει αυτό που έχει γράψει στο παρελθόν ο gtΠΕ02 περί νομικού κενού το οποίο θα ψάξω σίγουρα.