*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά  (Αναγνώστηκε 594245 φορές)

zarco1978, MariaGrahm και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος athatsim

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« Απάντηση #2632 στις: Φεβρουαρίου 17, 2025, 05:01:57 pm »
Οπότε οι τοποθετήσεις είναι με τη σειρά:
1)Οργανικά υπεράριθμοι
2)Νεοδιόριστοι που θα πάρουν οργανική-βελτιώσεις θέσεων-μεταθέσεις από άλλο ΠΥΣΠΕ
3)Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ
4)Αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΠΕ
Σωστά;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:27:18 »

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2633 στις: Φεβρουαρίου 17, 2025, 05:26:57 pm »
Οπότε οι τοποθετήσεις είναι με τη σειρά:
1)Οργανικά υπεράριθμοι
2)Νεοδιόριστοι που θα πάρουν οργανική-βελτιώσεις θέσεων-μεταθέσεις από άλλο ΠΥΣΠΕ
3)Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ
4)Αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΠΕ
Σωστά;
Για το 1 και 2 ναι.
3. Οσοι μείνουν φέτος στη διάθεση.
 4. Οι εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ συγκρίνονται μεταξύ τους με μόρια αποσπάσεων.

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2634 στις: Μαρτίου 23, 2025, 01:31:46 pm »
Μετα την τοποθετηση σε οργανική μπορούμε να πάρουμε απόσπαση εντός πυσδε χωρίς να χρωστάμε την οργανική;

Συνδεδεμένος MariaGrahm

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« Απάντηση #2635 στις: Μαρτίου 23, 2025, 01:34:49 pm »
Μετα την τοποθετηση σε οργανική μπορούμε να πάρουμε απόσπαση εντός πυσδε χωρίς να χρωστάμε την οργανική;
Αν είσαι νεοδιόριστη,ναι

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:27:18 »

Αποσυνδεδεμένος Olia

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2636 στις: Μαρτίου 23, 2025, 01:40:32 pm »
Ευχαριστώ!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 23, 2025, 02:06:27 pm από Olia »

Αποσυνδεδεμένος Akritas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2637 στις: Απριλίου 02, 2025, 09:10:41 pm »
Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας.

Έστω ότι κάποιος είναι οργανικά υπεράριθμος λόγω αναστολής της λειτουργίας της σχολικής μονάδας στην οποία είναι τοποθετημένος.  Με αυτό το καθεστώς έχει υπηρετήσει ήδη δύο χρόνια στον νομό στον οποίο ανήκει η σχολική μονάδα (όχι προφανώς στο σχολείο της οργανικής του θέσης). Αν διεκδικήσει εκ νέου οργανικό κενό στον νομό, πρέπει να υπηρετήσει μια χρονιά στην νέα του θέση για να κατοχυρώσει δικαίωμα μετάθεσης ή μπορεί να κάνει αίτηση μετάθεσης ακόμη κι αν δεν υπηρετήσει τη νέα του θέση (ενδεχομένως μέσω βελτίωσης θέσης, αυτό που ονομάζαμε παλιά απόσπαση εντός πύσδε);

Σπαζοκεφαλιά, το ξέρω, ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον κάνει τον κόπο έστω και να το διαβάσει το μήνυμα!   

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2638 στις: Απριλίου 02, 2025, 09:50:15 pm »
Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας.

Έστω ότι κάποιος είναι οργανικά υπεράριθμος λόγω αναστολής της λειτουργίας της σχολικής μονάδας στην οποία είναι τοποθετημένος.  Με αυτό το καθεστώς έχει υπηρετήσει ήδη δύο χρόνια στον νομό στον οποίο ανήκει η σχολική μονάδα (όχι προφανώς στο σχολείο της οργανικής του θέσης). Αν διεκδικήσει εκ νέου οργανικό κενό στον νομό, πρέπει να υπηρετήσει μια χρονιά στην νέα του θέση για να κατοχυρώσει δικαίωμα μετάθεσης ή μπορεί να κάνει αίτηση μετάθεσης ακόμη κι αν δεν υπηρετήσει τη νέα του θέση (ενδεχομένως μέσω βελτίωσης θέσης, αυτό που ονομάζαμε παλιά απόσπαση εντός πύσδε);

Σπαζοκεφαλιά, το ξέρω, ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον κάνει τον κόπο έστω και να το διαβάσει το μήνυμα!
συμφωνα με την 84582/δ2 (σελ 4 στο "επισημαινουμε") δηλ μια κεντρικη εγκυκλιο που χρησιμοποιουν τα πυσδε/πυσπε για τα ζητηματα της κρισης και αρσης υπεραριθμιας, όσοι εκπαιδευτικοί έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μετάθεσης πριν το χαρακτηρισμό τους ως υπεράριθμοι, διατηρούν το δικαίωμα αυτό και μετά την τοποθέτησή τους με τις ανωτέρω διαδικασίες και επομένως δεν απαιτείται υπηρέτηση της οποιαδήποτε νέας οργανικής τους θέσης, καθώς η μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης οφείλεται στις ανάγκες της
υπηρεσίας. Συνεπως αν λαβεις νεα οργανικη θεση (αρση υπεραριθμιας)  δεν χρειαζεται να την υπηρετησεις για να θεμελιωσεις δικαιωμα μεταθεσης, γιατι θεωρειται οτι την εχεις ηδη υπηρετησει.
Ως εκ τουτου μπορεις, αν λαβεις νεα οργανικη θεση τον μαιο 2025, να αιτηθεις/λαβεις αποσπαση εντος πυσπε για το 2025-26 και παραλληλα διατηρεις το δικαιωμα αιτησης μεταθεσης τον οκτωβρη 2025.
(γενικα παντως ειναι εντελως διαφορετικα πραγματα η βελτιωση θεσης και η αποσπαση εντος οπως εχει αναφερθει πολλες φορες εδω).
Επιπλεον ο υπεραριθμος που θα κανει αρση υπεραριθμιας και θα λαβει νεα οργανικη θεση, συμφωνα με το πδ 50,μπορει εφόσον το επιθυμει να μετατεθει κατά προτεραιότητα το ίδιο ή τα επόμενα σχολικά έτη στο σχολείο που κρίθηκε ως υπεράριθμος, αν σε αυτό δημιουργηθούν κενές θέσεις

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2025, 10:24:55 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος Akritas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2639 στις: Απριλίου 02, 2025, 10:05:01 pm »
Σε ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2640 στις: Απριλίου 02, 2025, 10:42:49 pm »
Σε ευχαριστώ πολύ!
διευκρινησε ομως αν θελεις ακριβως τις υπηρεσιακες σου μεταβολες για να υπαρχει μια ακριβής απάντηση. Τα παραπανω που σου ειπα ισχυουν εφοσον
πχ
 τοποθετηθηκες οργανικα τον μαιο του 2022 υπηρετωντας το 2022-23 στην οργανικη σου θεση, ενω τον ιουλιο-αυγοσυτο του 23 καθως και τον ιουλιο-αυγουστο του 24  κριθηκες λειτουργικα υπεραριθμος και υπηρετησες προσωρινα σε αλλο σχολειο

ή αν πχ
 τοποθετηθηκες οργανικα τον μαιο του 2023 και κρινομενος ως λειτουργικα υπεραριθμος υπηρετησες προσωρινα σε αλλα σχολεια τα ετη 2023-24 και 2024-25.

(οργανικα υπεραριθμος λογω αναστολης δεν προβλεπεται στο πδ 50. Βεβαια στην πρωτοβαθμια και στην οποια θεωρω οτι ανηκεις, ισως να υπαρχει οργανικη υπεραριθμια και στην περιπτωση αναστολης, γεγονος που δε γνωριζω μιας και ανηκω στην δευτεροβαθμια)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2025, 11:35:46 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος Akritas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2641 στις: Απριλίου 02, 2025, 11:16:50 pm »
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το μακροσκελές της απάντησης.

Τον Μάιο του 2023, μετά από μετάθεση από άλλον νομό, τοποθετήθηκα -οργανικά- σε σχολική μονάδα, η οποία τέθηκε σε αναστολή τον Σεπτέμβριο του 2023 (είμαι γουρλής!). Ας το ονομάσω σχολείο Α.

Τα σχολικά έτη 2023-2024 και 2024-2025 τοποθετήθηκα ως υπεράριθμος λόγω αναστολής σε λειτουργικό κενό σχολείου της ίδιας ομάδας (στο ίδιο σχολείο). Ας το ονομάσω σχολείο Β.

Τώρα δημιουργείται οργανικό κενό σε άλλο σχολείο της ίδιας ομάδας, στο οποίο θα τοποθετηθώ εγώ. Ας το ονομάσω σχολείο Γ.

Αν ζητώ συνεχώς αποσπάσεις για το σχολείο Β και δεν υπηρετήσω στο σχολείο Γ, και την επόμενη χρονιά -ή στο μέλλον γενικότερα - ζητήσω μετάθεση για άλλο ΠΥΣΔΕ, λογικά δε θα έχω πρόβλημα, έτσι δεν είναι; Αυτό καταλαβαίνω από μια πρόχειρη ανάγνωση της εγκυκλίου.

Επειδή όλο αυτό ίσως φανεί εγωιστικό σε κάποια μέλη του φόρουμ, να τους προλάβω γράφοντας ότι το πιο απλό για μένα θα είναι να πάω στο σχολείο Γ. Για να εξυπηρετήσω μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, απλώς δε θέλω να απεμπολήσω το δικαίωμα μετάθεσης το οποίο έχω ήδη κατοχυρώσει.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2642 στις: Απριλίου 02, 2025, 11:34:37 pm »
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το μακροσκελές της απάντησης.

Τον Μάιο του 2023, μετά από μετάθεση από άλλον νομό, τοποθετήθηκα -οργανικά- σε σχολική μονάδα, η οποία τέθηκε σε αναστολή τον Σεπτέμβριο του 2023 (είμαι γουρλής!). Ας το ονομάσω σχολείο Α.

Τα σχολικά έτη 2023-2024 και 2024-2025 τοποθετήθηκα ως υπεράριθμος λόγω αναστολής σε λειτουργικό κενό σχολείου της ίδιας ομάδας (στο ίδιο σχολείο). Ας το ονομάσω σχολείο Β.

Τώρα δημιουργείται οργανικό κενό σε άλλο σχολείο της ίδιας ομάδας, στο οποίο θα τοποθετηθώ εγώ. Ας το ονομάσω σχολείο Γ.

Αν ζητώ συνεχώς αποσπάσεις για το σχολείο Β και δεν υπηρετήσω στο σχολείο Γ, και την επόμενη χρονιά -ή στο μέλλον γενικότερα - ζητήσω μετάθεση για άλλο ΠΥΣΔΕ, λογικά δε θα έχω πρόβλημα, έτσι δεν είναι; Αυτό καταλαβαίνω από μια πρόχειρη ανάγνωση της εγκυκλίου.

Επειδή όλο αυτό ίσως φανεί εγωιστικό σε κάποια μέλη του φόρουμ, να τους προλάβω γράφοντας ότι το πιο απλό για μένα θα είναι να πάω στο σχολείο Γ. Για να εξυπηρετήσω μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, απλώς δε θέλω να απεμπολήσω το δικαίωμα μετάθεσης το οποίο έχω ήδη κατοχυρώσει.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ!
τοτε , κατα τη δικη μου αποψη πάντα, ισχυουν οσα σου ειπα στην πρωτη μου απαντηση για τους λογους που αναγραφονται στην 84582 δηλ αν τοποθετηθεις οργανικα στο Γ μπορεις οντως να παρεις αποσπαση στο Β και να καταθεσεις αιτηση μεταθεσης τον οκτωβρη που ερχεται εχοντας θεμελιωμενο δικαιωμα μεταθεσης, μιας και η λειτουργικη σου τοποθετηση το 2023-24 εγινε για το συμφερον της υπηρεσιας (αναστολη λειτουργιας)  και η οποία σου παρειχε τη θεμελίωση για την όποια μελλοντικη αιτηση μετάθεσής σου
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2025, 11:36:35 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος sofnik

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2643 στις: Απριλίου 03, 2025, 05:23:06 pm »
Καλησπέρα. Στα κενά που ανακοίνωσε η ΔΔΕ μου για υπεράριθμους,  βλέπω ότι δε δήλωσε ένα κενό κοντά στο σπίτι μου(το οποίο ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει) και δήλωσε ένα 30 χλμ μακριά .Είναι νόμιμο  να βγει αργότερα; Συμβαίνει αυτό συνήθως; Σημειωτέον ότι στο πρώτο, κοντινό σχολείο κάλυπτε λειτουργικό κενό μια συνάδερφος που θέλει οπωσδήποτε τη θέση, αλλά έχει λιγότερα μόρια από μένα. ¨Η να υποθέσω ότι το απέκρυψε ο διευθυντής για να το πάρει η κυρία με τα λιγότερα;

Αποσυνδεδεμένος magioladitis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2644 στις: Απριλίου 03, 2025, 06:34:30 pm »
Καλησπέρα. Στα κενά που ανακοίνωσε η ΔΔΕ μου για υπεράριθμους,  βλέπω ότι δε δήλωσε ένα κενό κοντά στο σπίτι μου(το οποίο ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει) και δήλωσε ένα 30 χλμ μακριά .Είναι νόμιμο  να βγει αργότερα; Συμβαίνει αυτό συνήθως; Σημειωτέον ότι στο πρώτο, κοντινό σχολείο κάλυπτε λειτουργικό κενό μια συνάδερφος που θέλει οπωσδήποτε τη θέση, αλλά έχει λιγότερα μόρια από μένα. ¨Η να υποθέσω ότι το απέκρυψε ο διευθυντής για να το πάρει η κυρία με τα λιγότερα;

είναι η ΔΔΕ σου χωρισμένη σε ζώνες;

Αποσυνδεδεμένος sofnik

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2645 στις: Απριλίου 03, 2025, 06:49:32 pm »
Ειναι χωρισμένη σε ομάδες σχολείων.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά