zarco1978, MariaGrahm και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οπότε οι τοποθετήσεις είναι με τη σειρά:1)Οργανικά υπεράριθμοι2)Νεοδιόριστοι που θα πάρουν οργανική-βελτιώσεις θέσεων-μεταθέσεις από άλλο ΠΥΣΠΕ3)Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ4)Αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΠΕΣωστά;
Μετα την τοποθετηση σε οργανική μπορούμε να πάρουμε απόσπαση εντός πυσδε χωρίς να χρωστάμε την οργανική;
Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας. Έστω ότι κάποιος είναι οργανικά υπεράριθμος λόγω αναστολής της λειτουργίας της σχολικής μονάδας στην οποία είναι τοποθετημένος. Με αυτό το καθεστώς έχει υπηρετήσει ήδη δύο χρόνια στον νομό στον οποίο ανήκει η σχολική μονάδα (όχι προφανώς στο σχολείο της οργανικής του θέσης). Αν διεκδικήσει εκ νέου οργανικό κενό στον νομό, πρέπει να υπηρετήσει μια χρονιά στην νέα του θέση για να κατοχυρώσει δικαίωμα μετάθεσης ή μπορεί να κάνει αίτηση μετάθεσης ακόμη κι αν δεν υπηρετήσει τη νέα του θέση (ενδεχομένως μέσω βελτίωσης θέσης, αυτό που ονομάζαμε παλιά απόσπαση εντός πύσδε); Σπαζοκεφαλιά, το ξέρω, ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον κάνει τον κόπο έστω και να το διαβάσει το μήνυμα!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το μακροσκελές της απάντησης.Τον Μάιο του 2023, μετά από μετάθεση από άλλον νομό, τοποθετήθηκα -οργανικά- σε σχολική μονάδα, η οποία τέθηκε σε αναστολή τον Σεπτέμβριο του 2023 (είμαι γουρλής!). Ας το ονομάσω σχολείο Α.Τα σχολικά έτη 2023-2024 και 2024-2025 τοποθετήθηκα ως υπεράριθμος λόγω αναστολής σε λειτουργικό κενό σχολείου της ίδιας ομάδας (στο ίδιο σχολείο). Ας το ονομάσω σχολείο Β. Τώρα δημιουργείται οργανικό κενό σε άλλο σχολείο της ίδιας ομάδας, στο οποίο θα τοποθετηθώ εγώ. Ας το ονομάσω σχολείο Γ.Αν ζητώ συνεχώς αποσπάσεις για το σχολείο Β και δεν υπηρετήσω στο σχολείο Γ, και την επόμενη χρονιά -ή στο μέλλον γενικότερα - ζητήσω μετάθεση για άλλο ΠΥΣΔΕ, λογικά δε θα έχω πρόβλημα, έτσι δεν είναι; Αυτό καταλαβαίνω από μια πρόχειρη ανάγνωση της εγκυκλίου.Επειδή όλο αυτό ίσως φανεί εγωιστικό σε κάποια μέλη του φόρουμ, να τους προλάβω γράφοντας ότι το πιο απλό για μένα θα είναι να πάω στο σχολείο Γ. Για να εξυπηρετήσω μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, απλώς δε θέλω να απεμπολήσω το δικαίωμα μετάθεσης το οποίο έχω ήδη κατοχυρώσει.Και πάλι ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα. Στα κενά που ανακοίνωσε η ΔΔΕ μου για υπεράριθμους, βλέπω ότι δε δήλωσε ένα κενό κοντά στο σπίτι μου(το οποίο ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει) και δήλωσε ένα 30 χλμ μακριά .Είναι νόμιμο να βγει αργότερα; Συμβαίνει αυτό συνήθως; Σημειωτέον ότι στο πρώτο, κοντινό σχολείο κάλυπτε λειτουργικό κενό μια συνάδερφος που θέλει οπωσδήποτε τη θέση, αλλά έχει λιγότερα μόρια από μένα. ¨Η να υποθέσω ότι το απέκρυψε ο διευθυντής για να το πάρει η κυρία με τα λιγότερα;