*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά  (Αναγνώστηκε 591649 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος swan69

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« Απάντηση #2702 στις: Απριλίου 30, 2025, 04:33:17 pm »
Είμαι νεοδιόριστος του 24. Πχ ΠΕ04.01. Έχω υπηρετήσει το 24-25 με προσωρινή τοποθέτηση σε σχολείο στην περιοχή διορισμού με 17ώρες Α' ανάθεση. Σήμερα η Β' βάθμια έβγαλε τα οργανικά κενά για οριστική τοποθέτηση. Το σχολείο μου έχει 0 κενά. Ρώτησα τη διεύθυνση του σχολείου κ μου είπαν ότι μάλλον έχει γίνει λάθος. Κάποιος συνάδελφος μου είπε ότι το οργανικό του ΠΕ04.01 το κρατάει ένας παλιός  ΠΕ04.05 με 3ώρες Α' ανάθεση στο σχολείο. Τη βοήθειά σας!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2025, 04:35:11 pm από swan69 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:13:31 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2703 στις: Απριλίου 30, 2025, 05:31:30 pm »
Ο/Η διευθυντής/τρια δεν γνωρίζει αν υπάρχει οργανικό κενό στο σχολείο; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ΠΕ04.05 με οργανική στο σχολείο που φαντάζομαι θα "λείπει" με απόσπαση ή κάποιου είδους άδεια; Αν όντως είναι έτσι, υπάρχει δηλαδή αυτός ο ΠΕ04.05 , όλα είναι οκ.Οι υπεραριθμίες στους ΠΕ04 αντιμετωπίζονται ενιαία ανεξάρτητα από την ειδικότητα.

Αποσυνδεδεμένος swan69

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2704 στις: Απριλίου 30, 2025, 06:22:29 pm »
Ο/Η διευθυντής/τρια δεν γνωρίζει αν υπάρχει οργανικό κενό στο σχολείο; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ΠΕ04.05 με οργανική στο σχολείο που φαντάζομαι θα "λείπει" με απόσπαση ή κάποιου είδους άδεια; Αν όντως είναι έτσι, υπάρχει δηλαδή αυτός ο ΠΕ04.05 , όλα είναι οκ.Οι υπεραριθμίες στους ΠΕ04 αντιμετωπίζονται ενιαία ανεξάρτητα από την ειδικότητα.
Είσαι πολύ κοντά στο τι συμβαίνει πραγματικά!

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2705 στις: Απριλίου 30, 2025, 06:39:21 pm »
Είμαι νεοδιόριστος του 24. Πχ ΠΕ04.01. Έχω υπηρετήσει το 24-25 με προσωρινή τοποθέτηση σε σχολείο στην περιοχή διορισμού με 17ώρες Α' ανάθεση. Σήμερα η Β' βάθμια έβγαλε τα οργανικά κενά για οριστική τοποθέτηση. Το σχολείο μου έχει 0 κενά. Ρώτησα τη διεύθυνση του σχολείου κ μου είπαν ότι μάλλον έχει γίνει λάθος. Κάποιος συνάδελφος μου είπε ότι το οργανικό του ΠΕ04.01 το κρατάει ένας παλιός  ΠΕ04.05 με 3ώρες Α' ανάθεση στο σχολείο. Τη βοήθειά σας!
Για να βγει κενό θα πρέπει να υπάρχουν μίνιμουμ δώδεκα ώρες πλην στους ΠΕ04 αθροιστικά. Επομένως αν τα ελλείμματα ωρών φυσικής με τα πλεονάσματα ωρών γεωλογίας ισοσταθμίζονται τότε δε βγαίνει κενό. Οφείλεται στην ενιαία αντιμετώπιση όπως έγραψε και το μέλος vama.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:13:31 »

Αποσυνδεδεμένος marthoulini

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2706 στις: Απριλίου 30, 2025, 06:58:36 pm »
Καλησπέρα σε όλους!Θα ήθελα να ρωτήσω κατι...Για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων σε ένα σχολείο λαμβάνονται υπόψη οι ώρες του καθενός οργανικά ανήκοντα,  ακόμα κι αν κάποιος υπηρετεί ως διευθυντής σε άλλη σχολική μονάδα;

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2707 στις: Απριλίου 30, 2025, 07:00:02 pm »
Με το πλήρες ωράριο που θα είχε στην οργανική του θέση;

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2708 στις: Απριλίου 30, 2025, 07:02:20 pm »
Καλησπέρα σε όλους!Θα ήθελα να ρωτήσω κατι...Για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων σε ένα σχολείο λαμβάνονται υπόψη οι ώρες του καθενός οργανικά ανήκοντα,  ακόμα κι αν κάποιος υπηρετεί ως διευθυντής σε άλλη σχολική μονάδα;

Οι διευθυντές υπολογίζονται οργανικά με το πλήρες ωράριό τους στο σχολείο που έχουν οργανική θέση και όχι στο σχολείο που υπηρετούν!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2709 στις: Απριλίου 30, 2025, 07:09:04 pm »
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, Lasid!

Αποσυνδεδεμένος swan69

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2710 στις: Απριλίου 30, 2025, 09:35:44 pm »
Για να βγει κενό θα πρέπει να υπάρχουν μίνιμουμ δώδεκα ώρες πλην στους ΠΕ04 αθροιστικά. Επομένως αν τα ελλείμματα ωρών φυσικής με τα πλεονάσματα ωρών γεωλογίας ισοσταθμίζονται τότε δε βγαίνει κενό. Οφείλεται στην ενιαία αντιμετώπιση όπως έγραψε και το μέλος vama.
Ευχαριστώ για την απάντηση! Οι ώρες της φυσικής είναι 17 και οι ώρες της γεωγραφίας είναι 3. Μάλλον κατάλαβα πως πάει. Έχουμε 17Φ+12Χ+7Β+3Γ=39 ΩΡΕΣ ΠΕ04. 39/12=3,25. Οργανικά κενά έχουν δοθεί 2 (1Γεωλόγος+ 1 Βιολόγος) . 'Αρα έπρεπε να έχει δοθεί ένα οργανικό κενό. Είναι σωστός ο συλλογισμός μου?
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2025, 09:56:59 pm από swan69 »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2711 στις: Απριλίου 30, 2025, 10:14:28 pm »
Ευχαριστώ για την απάντηση! Οι ώρες της φυσικής είναι 17 και οι ώρες της γεωγραφίας είναι 3. Μάλλον κατάλαβα πως πάει. Έχουμε 17Φ+12Χ+7Β+3Γ=39 ΩΡΕΣ ΠΕ04. 39/12=3,25. Οργανικά κενά έχουν δοθεί 2 (1Γεωλόγος+ 1 Βιολόγος) . 'Αρα έπρεπε να έχει δοθεί ένα οργανικό κενό. Είναι σωστός ο συλλογισμός μου?
Όχι. Θ' αθροίσεις σε κάθε ειδικότητα πόσες ώρες α' ανάθεσης είτε λείπουν είτε είναι πλεονασματικές. Δηλαδή πες ότι το σχολείο θέλει 17 ώρες φυσικής ενώ δεν έχει φυσικό, οπότε οι ελλειμματικές ώρες φυσικού είναι πλην 17. Επίσης πες ότι έχει γεωλόγο με ωράριο 20 ώρες ενώ η γεωλογία είναι 3 ώρες στο σχολείο. Τότε έχεις πλεονασματικές 17 ώρες γεωλόγου. Άρα πλην 17 για φυσικό και συν 17 για γεωλόγο δίνει άθροισμα μηδέν. Άρα κενό δεν ανοίγει. Ενιαία αντιμετώπιση. Θα πρέπει το άθροισμα ελλειμματικών ή πλεονασματικών ωρών φυσικού χημικού βιολόγοι γεωλόγου να δίνει τουλάχιστο πλην δώδεκα. Τότε θα δοθεί κενό. Δηλαδή πιστώνουν κατ' ουσίαν τις ώρες φυσικής στο γεωλόγο και δε βγάζουν κενό. Αυτό το κάνουν για να μην προκύψει υπεραριθμία του χρόνου αν πάρουν φέτος και φυσικό. Πάντως το κάνουν παντού. Είναι νόμιμο.

Αποσυνδεδεμένος swan69

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2712 στις: Απριλίου 30, 2025, 10:19:43 pm »
Όχι. Θ' αθροίσεις σε κάθε ειδικότητα πόσες ώρες α' ανάθεσης είτε λείπουν είτε είναι πλεονασματικές. Δηλαδή πες ότι το σχολείο θέλει 17 ώρες φυσικής ενώ δεν έχει φυσικό, οπότε οι ελλειμματικές ώρες φυσικού είναι πλην 17. Επίσης πες ότι έχει γεωλόγο με ωράριο 20 ώρες ενώ η γεωλογία είναι 3 ώρες στο σχολείο. Τότε έχεις πλεονασματικές 17 ώρες γεωλόγου. Άρα πλην 17 για φυσικό και συν 17 για γεωλόγο δίνει άθροισμα μηδέν. Άρα κενό δεν ανοίγει. Ενιαία αντιμετώπιση. Θα πρέπει το άθροισμα ελλειμματικών ή πλεονασματικών ωρών φυσικού χημικού βιολόγοι γεωλόγου να δίνει τουλάχιστο πλην δώδεκα. Τότε θα δοθεί κενό. Δηλαδή πιστώνουν κατ' ουσίαν τις ώρες φυσικής στο γεωλόγο και δε βγάζουν κενό. Αυτό το κάνουν για να μην προκύψει υπεραριθμία του χρόνου αν πάρουν φέτος και φυσικό. Πάντως το κάνουν παντού. Είναι νόμιμο.
Κατάλαβα. Να είσαι καλά!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182507
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 646
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144