*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά  (Αναγνώστηκε 611430 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gagarin_3

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ04.05
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« Απάντηση #2842 στις: Μαΐου 15, 2025, 12:59:31 pm »

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι  ΠΕ04 πλην φυσικών κινδυνευουν να βγουν υπεράριθμοι;

Στα γυμνάσια έχουν με διάφορα τις περισσότερες ώρες από τους υπόλοιπους ΠΕ04. Επομένως περισσότερο κινδυνεύει να "πέσει" κάτω από 12 ώρες Α'αναθεση ο χημικός, αν είχε ποτέ, και στη συνέχεια ο βιολόγος και γεωλόγος.

Αν πάρεις οργανική σε σχολείο που θα έχει 12 ώρες Α και Β ανάθεση δεν βγαίνεις υπεράριθμός (οργανικά μιλάμε πάντα) (Ισχύει για τους ΠΕ04).

Τι εννοείς; Είναι δυνατόν για να βγει κενό για οριστική τοποθέτηση-οργανικη να απαιτούνται μίνιμουμ 12 ώρες Α' Ανάθεση αλλά για να βγεις υπεράριθμος το μίνιμουμ να αφορά συνδυαστικά Α+Β ανάθεση;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:13:37 »

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #2843 στις: Μαΐου 15, 2025, 04:16:40 pm »
Έκανα μια προσπάθεια να βοηθήσω με όσα γνωρίζω γράφοντας ένα κειμενάκι που πιστεύω λύνει μαζεμένα κάμποσες απορίες.
Ίσως υπάρχουν παραλείψεις ή ακόμη και λάθη (εύχομαι όχι). Θα παρακαλούσα όποιος/α επιθυμεί να βοηθήσει ώστε να απαντά σε ακόμη περισσότερες απορίες συναδέλφων και φυσικά να διορθωθούν πιθανά λάθη. Ελεύθερο επεξεργασίας δηλαδή. 8)

What the FAQ!!! Μόνιμοι EDITION
Το σχολείο ξεκίνησε…
Σ'ευχαριστούμε πολύ για το κειμενάκι και τον κόπο και χρόνο που αφιέρωσες!

Αποσυνδεδεμένος pdeuser

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2844 στις: Μαΐου 15, 2025, 09:35:44 pm »
Έχω οργανική θέση σε σχολείο αλλά δεν την εχω υπηρετήσει ακόμα γιατι παίρνω αποσπάσεις. Έχω κριθεί υπεράριθμη σε αυτό το σχολείο αλλά δεν δήλωσα τα οργανικά κενά της περιοχής μου ως υπεράριθμη. Στην πρόσκληση της Δευτεροβάθμιας για τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (για βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση) δήλωσα οργανικά κενά που η ΔΙΔΕ εβγαλε, προκειμένου να τοποθετηθώ συγκρινόμενη βάση μορίων με τους άλλους εκπαιδευτικούς (όχι κατά προτεραιότητα). Ωστόσο η ΔΙΔΕ δεν δέχτηκε την αίτησή μου υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καλυφθεί τα κενά της περιοχής μου. Όμως σύμφωνα με την παρ. 6 περ. (γ) του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/1996
γ) `Οσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγουμένων περιπτώσεων (α) και (β) της παραγράφου αυτής τοποθετούνται ύστερα από δήλωσή τους σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης, κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 αυτού του Π.Δ. συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση.
νομίζω ότι κακώς δεν έγινε δεκτή η αίτησή μου. Υπέβαλα ένσταση και περιμένω απάντηση, ενώ η ΔΙΔΕ προχώρησε ήδη στην 2η φάση για την κάλυψη των υπολοίπων κενων.
Γνωρίζετε τι ισχύει;

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2845 στις: Μαΐου 15, 2025, 11:17:10 pm »
Επαναλαμβάνω ότι στους ΠΕ04 οι ΟΡΓΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ υπεραριθμίες δεν βγαίνουν με 12 ώρες Α ανάθεση. Είναι 12 ώρες γενικά ομαδοποιημένα. και ξαναγράφω το παράδειγμα.

Παράδειγμα σε σχολείο με σύνολο 32 ώρες ΠΕ04 υπάρχει ένας βιολόγος με 21 ώρες υποχρεωτικό (παλαιότερος) και ένας φυσικός με 23 ώρες υποχρεωτικό (νεώτερος). Για τις υπεραριθμίες (οργανικά και λειτουργικά) το σύστημα θα δώσει 21 ώρες στο βιολόγο (ανεξαρτητα Α ανάθεσης) και 11 ώρες στον φυσικό. Υπεράριθμός βγαίνει ο φυσικός. Αυτό ισχύει μόνο για τους ΠΕ04 και μόνο για τις υπεραριθμίες.
Το μεγάλο μπέρδεμα -για το οποίο δεν έχει δοθεί σαφή λύση (και για το οποίο έχω άποψη) - γίνεται τον Σεπτέμβριο με τις αναθέσεις. Αλλά αυτό ξεπερνά το θέμα του συγκερικένου topic.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:13:37 »

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2846 στις: Μαΐου 15, 2025, 11:24:18 pm »
Εφ'οσον δεν έχεις υπηρετήσει την οργανική δεν μπορεί να κάνεις αίτηση βελτίωσης. Δηλαδή να δηλώσεις ελεύθερα μέχρι 20 κενά σε όποια ομαδα σχολείων θέλεις. Δηλαδή η διαδικασία είναι η εξής
Εφόσον δεν έχεις υπηρετήσει την οργανική
α) Δέχτηκες την υπεραριθμία. Μπορείς να δηλώσει σχολεία μόνο με βάση τοους κανόνες της υπεραριθμίας. Δηλαδή πρώτα στα σχολεία της ίδιας ομάδας και μετά σε όμορα.
β) Αφου δεν δήλωσες σχολεία ίδιας ομάδας (ενώ είχε)  , είναι σαν να μην δέχεσαι την υπεραριθμία , δηλαδή δεν επιθυμείς να τοποθετηθείς. Επομένως ισχύει η χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2847 στις: Σήμερα στις 12:26:41 am »
Έχω οργανική θέση σε σχολείο αλλά δεν την εχω υπηρετήσει ακόμα γιατι παίρνω αποσπάσεις. Έχω κριθεί υπεράριθμη σε αυτό το σχολείο αλλά δεν δήλωσα τα οργανικά κενά της περιοχής μου ως υπεράριθμη. Στην πρόσκληση της Δευτεροβάθμιας για τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (για βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση) δήλωσα οργανικά κενά που η ΔΙΔΕ εβγαλε, προκειμένου να τοποθετηθώ συγκρινόμενη βάση μορίων με τους άλλους εκπαιδευτικούς (όχι κατά προτεραιότητα). Ωστόσο η ΔΙΔΕ δεν δέχτηκε την αίτησή μου υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καλυφθεί τα κενά της περιοχής μου. Όμως σύμφωνα με την παρ. 6 περ. (γ) του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/1996
γ) `Οσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγουμένων περιπτώσεων (α) και (β) της παραγράφου αυτής τοποθετούνται ύστερα από δήλωσή τους σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης, κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 αυτού του Π.Δ. συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση.
νομίζω ότι κακώς δεν έγινε δεκτή η αίτησή μου. Υπέβαλα ένσταση και περιμένω απάντηση, ενώ η ΔΙΔΕ προχώρησε ήδη στην 2η φάση για την κάλυψη των υπολοίπων κενων.
Γνωρίζετε τι ισχύει;
Δε μπορείς να κάνεις βελτίωση χωρίς να υπηρετήσεις για ένα χρόνο την οργανική. Ως υπεράριθμη μπορούσες να πας σε κενό της δικιάς σου ομάδας σχολείων. Το άρθρο που παράθεσες προϋποθέτει υπηρέτηση οργανικής.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32874
  • Τελευταία: Mar_mar
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1183119
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 717
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)